Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Instrumentul anti-amenzi ITM!

Sa nu neglijam faptul ca, in prezent, descoperim din ce in ce mai multe stiri care ne anunta ca se aplica noi si noi amenzi pentru firme si companii, mai ales din punct de vedere al legislatiei muncii si domeniului HR.

Din pacate, nu va putem ajuta sa ...citeste mai departe >>Legislatia Muncii
Noi date despre rata somajului. Cum arata raportul INS

In luna iunie, rata somajului din Romania a ajuns la 7,6%, fiind in crestere cu 0,5% comparativ cu perioada similara din 2012, asa cum arata datele provizorii publicate, miercuri, de Institutul National de Statistica.

La jumatatea anului in curs, rata somajului in forma ajustata sezonier a fost estimata la 7,6%, mai mult cu 0,1% fata de luna mai si cu 0,5% peste nivelul inregistrat in luna iunie 2012.

Totodata, numarul somerilor (intre 15 si 74 ani) estimat pentru luna iunie din anul curent, este de 736.000 de persoane, de asemenea in crestere atat fata de luna precedenta (720.000 persoane), cat si fata de aceeasi luna din anul precedent (710.000 persoane).

Se arata, in acelasi raport, ca in functie de sexe, rata somajului pentru barbati o depaseste cu 1,5% pe cea a femeilor, valorile respective fiind de 8,3% - in cazul persoanelor de sex masculin, si de 6,8% in cazul celor de sex feminin.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata somajului a ...

.....Cititi mai departe Detalii

Va propunem cea mai noua lucrare realizata de specialistii

Rentrop&Straton, persoane cu experienta solida in Legislatia Muncii, Salarizare, Asigurari Sociale si Resurse Umane, "Concedii medicale - Legislatie comentata. Studii de caz".

In cateva cuvinte, lucrarea de fata va ofera solutii agreate de inspectorii ITM, va ofera rezolvari rapide chiar si cand situatiile de care va loviti sunt atipice. Mai mult, va scuteste de cautari interminabile pe internet, pe forum-uri, prin birourile colegilor in incercarea de a primi un sfat, o indrumare, o a cincea parere!

Va invitam si pe dvs sa descoperiti daca lucrarea "Concedii medicale - Legislatie comentata. Studii de caz" va este utila, din pagina sa oficiala >>>


Cum recupereaza autoritatile comisionul datorat de angajatori inspectoratelor teritoriale de munca?


A fost publicat de Ministerul Muncii proiectul de lege prin care se stabileste ca Agentia Nationala sa fie autoritatea competenta care sa preia de la Inspectia Muncii atributiile de recuperare a creantelor bugetare restante de la angajatori prin executare silita.

Redam mai jos continutul noului proiect in care veti regasi si procedura de recuperare a comisionului:

Proiect LEGE privind administrarea creantelor fiscale reprezentand comisionul datorat, pana la data de 31 decembrie 2010, de angajatori inspectoratelor teritoriale de munca si obligatiile fiscale accesorii aferente Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege

ART. 1
(1) Creantele reprezentand comisionul datorat pana la data de 31 decembrie 2010 de angajatori inspectoratelor teritoriale de munca pentru pastrarea si completarea carnetelor de munca, respectiv pentru certificarea legalitatii inregistrarilor efectuate in baza prevederilor Legii nr. 130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor ...

.....Cititi mai departe Detalii

In urma unei colaborari intense, dupa eforturi solide si participarea a 15 experti in domeniu, Cartea Verde a Legislatiei Muncii a vazut lumina zilei!

Nu a fost simplu deloc, insa a meritat sa facem aceste eforturi atunci cand la mijloc a fost linistea si siguranta dumneavoastra.

In acest moment, Cartea Verde a Legislatiei Muncii poate fi comandata si in format tiparit si in format digital.

.... click aici pentru detalii >>>Romania a avut cele mai mici salarii in perioada de criza


Cele mai mari reduceri salariale in perioada de criza s-au inregistrat si in tara noastra, asa cum arata o harta publicata de Institutul Sindical European (ETUI) prin care este prezentata evolutia salariala intre 2010 si 2012, pentru cele 28 de tari europene, care ilustreaza impactul dramatic al politicilor de austeritate asupra salariilor din UE.

In prezent, Confederatia Europeana a Sindicatelor avertizeaza liderii europeni ca este necesara o schimbare de directie pentru a restabili cresterea si increderea, citeaza Ziare.com.

Unul dintre efectele care se manifesta si in prezent e reprezentat de cresterea exploziva a somajului, mai mult de 26,5 milioane de oameni fiind fara o slujba.

"Este acum cat se poate de clar ca masurile de austeritate prin taierea salariilor si destructurarea negocierii colective nu au imbunatatit situatia cetatenilor. Dimpotriva, politicile europene si ale guvernelor nationale au agravat problemele si au adaugat crizei ...

.....Cititi mai departe Detalii

Anunt important pentru Departamentul de Resurse Umane:
 

Club Legislatia Muncii
Cum voi fi platita?

In perioada de preavitz imi efectuiez siconcediu de odihna. Cum voi fi platita, stiind ca si preavizul se plateste dar si zilele de concediu. Sa cer la incetarea CIM plata zilelor de CO care au fost efectuate pe perioada preavizului?

.....Cititi mai departe Detalii

Social
Ministrul Apararii: Restructurarea armatei nu se va face din punct de vedere numeric, ci operational

Armata trebuie sa fie un sistem care-si planifica resursele umane in functie de misiunile pe care trebuie sa le realizeze, considera ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Restructurarea armatei nu va fi facuta din punct de vedere numeric, ci din punct de vedere operational.

Informatia a fost furnizata de catre ministrului Apararii Nationale, Mircea Dusa, potrivit Agerpres.

Armata este un sistem care-si planifica resursele umane in functie de capabilitatile pe care trebuie sa le realizeze, a precizat Dusa.

Ordonanta 77 (pentru stabilirea unor masuri privind asigurarea functionalitatii administratiei publice locale, a numarului de posturi si reducerea cheltuielilor la institutiile si autoritatile publice - n.r.) stabileste ca armata este exceptata de la acele prevederi, pentru ca Romania are nevoie ca unitatile militare sa fie operationale.

Companiile sau batalioanele trebuie sa aiba un anumit numar de militari potrivit standardelor ...

.....Cititi mai departe Detalii

Criterii si metode de evaluare a performantelor

Evaluarea Angajatilor in doar 8 pasi


 

Stimate manager HR,


In urma discutiilor care au avut loc la Seminarul National de Legislatia Muncii, cei 1.259 de participanti au stabilit ca Evaluarea Angajatilor este cel mai greoi proces pe care Departamentul de Resurse Umane trebuie sa-l realizeze in mod OBLIGATORIU.
 

De aceea, am pregatit pentru dumneavoastra cel mai util produs care sa va ajute sa incheiati acest proces cu succes. CD-ul Evaluarea angajatilor in 8 pasi reprezinta unicul instrument de pe piata de profil care va ajuta sa rezolvati aceasta problema cat mai rapid si cu efort minim.


Pret Redus cu 75%:
doar 45 lei (cu TVA inclusa)
... citeste detalii aici »

Evaluarea Angajatilor in doar 8 pasi

I.  Un sistem de evaluare a performantelor corect intocmit va poate ajuta la cresterea productivitatii. Cum?

 • Inca de la angajare aveti grija sa alegeti omul potrivit (performant) pe locul potrivit. O echipa de lucru performanta si dedicata este cea mai potrivita cale de a va spori profitul (... detalii aici »)
 • Evaluarea periodica va ajuta sa verificati gradul lui de implicare in activitatea pe care o efectueaza, modul in care evolueaza.
 • Performantele profesionale demonstrate va ajuta sa stabiliti un nivel de salarizare corespunzator sau sa luati decizii hotaratoare pentru bunul mers al procesului desfasurat in firma (concedieri). (... detalii aici »)  MEMO -
  Relatii de munca 2013


  Mii de pagini. Reglementari importante. Schimbari majore in ultimele luni!

   

  „Memo Relatii de Munca 2013” este un produs scris de specialisti pentru profesionisti.

  Nu exista niciun domeniu din universul legislatiei muncii care sa nu fie acoperit de editori. In acest produs unic gasesti:

 • Legislatia muncii actualizata;
 • Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane;
 • Recomandari de la experti;
 • Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii;
 • Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.

 

7 motive pentru care trebuie neaparat sa ai „Memo Relatii de Munca 2013” pe masa ta de lucru


1. „Memo Relatii de Munca” este singurul produs editorial din Romania care contine toate – dar absolut toate – informatiile de care ai nevoie in domeniul legislatiei muncii, resurselor umane, asigurarilor sociale

2. „Memo Relatii de Munca” este editat de Rentrop&Straton, de peste 15 ani liderul informatiilor specializate din Romania

3. Autorii „Memo Relatii de Munca” sunt cele mai autorizate voci in materie. Sunt angajatii din Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor Publice, ITM, din firmele mari de consultanta si consultanti independenti

4. „Memo Relatii de Munca 2013” costa mai putin decat o... lustra; in schimb, iti lumineaza de acum inainte toate zilele petrecute la birou

5. In cele aproape 400 de pagini ale „Memo Relatii de Munca” nu gasesti nimic redundant. Fiecare element al cuprinsului este tratat cu mare atentie de catre autori, tocmai ca tu sa nu te pierzi in informatie inutila

6. „Memo Relatii de Munca 2013” are un format original, care-ti permite sa-l iei cu tine peste tot pe unde mergi

7. Ai garantie 90 de zile. Achizitionezi acum „Memo Relatii de Munca 2013” si ai garantia ca, timp de 90 de zile, il poti returna si primesti toti banii inapoi in ambalajul original. Fara nicio explicatie din partea ta.


Detalii mai multe aici>>>

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586