Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

In urma unei colaborari intense, dupa eforturi solide si participarea a 15 experti in domeniu, Cartea Verde a Legislatiei Muncii a vazut lumina zilei!

Nu a fost simplu deloc, insa a meritat sa facem aceste eforturi atunci cand la mijloc a fost linistea si siguranta dumneavoastra.

In acest moment, Cartea Verde a Legislatiei Muncii poate fi comandata si in format tiparit si in format digital.

.... click aici pentru detalii >>>


Legislatia Muncii
Suspendare contract. Se poate face angajare pe perioada determinata a unei alte persoane?

Vom stabili mai jos in ce masura se poate angaja o persoana prin contract pe perioada determinata in locul salariatului care are contractul suspendat si se afla in concediu medical.

Solutia consultantului:
Potrivit prevederilor art. 50 lit. b) din Legea nr. 53/2003 Codul muncii, republicata, contractul individual de munca se suspenda de drept in cazul concediului pentru incapacitate temporara de munca.

De asemenea, potrivit art. 83 lit. a) din Codul muncii, republicat contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata pentru inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva.

In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea ...

.....Cititi mai departe Detalii
Va propunem cea mai noua lucrare realizata de specialistii

Rentrop&Straton, persoane cu experienta solida in Legislatia Muncii, Salarizare, Asigurari Sociale si Resurse Umane, "Concedii medicale - Legislatie comentata. Studii de caz".

In cateva cuvinte, lucrarea de fata va ofera solutii agreate de inspectorii ITM, va ofera rezolvari rapide chiar si cand situatiile de care va loviti sunt atipice. Mai mult, va scuteste de cautari interminabile pe internet, pe forum-uri, prin birourile colegilor in incercarea de a primi un sfat, o indrumare, o a cincea parere!

Va invitam si pe dvs sa descoperiti daca lucrarea "Concedii medicale - Legislatie comentata. Studii de caz" va este utila, din pagina sa oficiala >>>

Se majoreaza fondurile pentru accidente de munca si boli profesionale

Printr-o noua decizie, cheltuielile sistemului de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale vor fi majorate cu suma de 200.000 lei.

Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale instituit prin Legea nr.200/2006 privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale, cu modificarile ulterioare, se diminueaza la venituri cu suma de 4 milioane lei iar cheltuielile se majoreaza cu suma de 33,35 milioane lei, excedentul diminuandu-se cu suma de 37,350 milioane lei.

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a anuntat luni ca a fost revizuita cresterea economica a Romaniei pentru 2013 de la 1,6% la 1,9%, dar nu au fost bugetate, la rectificare, venituri suplimentare aferente acestui avans al Produsului Intern Brut /PIB/.

Voinea a precizat ca noul PIB estimat este de 626,2 miliarde lei, mai mare cu 2,6 miliarde lei, iar deficitul bugetar pe cash creste de la 2,1% din PIB la 2,3% din PIB, in timp ce ...

.....Cititi mai departe Detalii
Softul de Evaluare a Angajatilor va ajuta sa aflati rapid si obiectiv:
  • cat de pregatit este fiecare angajat din companie
  • in ce mod contribuie fiecare angajat la realizarea performantei
  • nevoia de instruire profesionala si ajutor pentru oricare angajat
  • posibilitatile de motivare
  • necesitatatea de a lua masuri punitive.

... Click aici pentru a descarca Soft Evaluarea Angajatilor >>>

Aparitii legislative in Monitor. Vezi noutatile de legislatia muncii!

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 467 din 29 iulie 2013 au fost publicate o serie de acte normative de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Ordinul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice nr. 1544 din 11 iulie 2013 privind aprobarea Corrigendumului nr. 2 la Ghidul solicitantului - Conditii specifice pentru cererea de propuneri de proiecte de tip strategic nr. 126 "Schema de Garantie pentru Tineri" pentru implementarea Programului operational sectorial "Dezvoltarea resurselor umane 2007-2013".

Ordinul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice nr. 1545 din 11 iulie 2013 privind aprobarea Ghidului solicitantului - Conditii specifice pentru cererea de propuneri de proiecte de tip strategic nr. 165 "imbunatatirea accesului si a participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii" ...

.....Cititi mai departe Detalii
Descoperiti ideile specialistilor, ACUM!

Sunt informatii pe care nu le gasiti niciunde altundeva>>>

Club Legislatia Muncii
Refuz in cazul trimiterii intr-un loc de munca in afara orasului

Buna ziua,
am si eu o intrebare la dvs.
Eu sunt in concediu de odihna si vor acum sa ma trimita intr-un depozit din afara bucurestiului in comuna Chiajna fara nici un motiv. Firma nu ofera transport absolut deloc pentru angajati.

Ce trebuie sa fac in acest caz foarte abuziv? Nu am lipsit absolut nici o data de la locul de munca, nu am avut reclamatii sau mustrari. Mentionez din nou ca la noi se fac abuzuri foarte multe (racneste la angajatul care nu vrea sa plece, te intimideaza in toate felurile.

Ce trebuie sa facem in acest caz ?) In locul meu vrea sa aduca pe altcineva.
Multumesc anticipat,
Daniel.

.....Cititi mai departe Detalii

Controale cu tinta precisa de la ITM!
 
Se verifica fisele de post si fisele de evaluare ale angajatilor!
 
Unitatile Inspectoratului Teritorial de Munca efectueaza in aceasta perioada o serie de controale cu tema specifica, principala neregula vizata fiind lipsa fiselor de post actualizate si a fiselor de evaluare ale salariatilor.
 
Va reamintim, de la 1 mai 2011, evaluarea angajatilor este obligatorie, conform articolelor 17 si 242  din noul Cod al muncii!

De asemenea – foarte important! – inspectorii ITM urmaresc concordanta intre cele doua tipuri de documente.
 
Motivul? Nu se poate face evaluarea unui angajat pentru alte lucruri decat cele trecute in fisa postului! Intre cele doua tipuri de fise trebuie sa existe, asadar, o legatura foarte stransa!
 
Aveti fise de post intocmite corect?
Aveti fise de evaluare intocmite corect?

 
...Click aici pentru a citi continuarea

Social
Firmele care angajeaza absolventi nu vor mai fi scutite de plata somajului

Noile modificari de lege facute de Executiv aduc vesti proaste pentru tinerii absolventi. Firmele vor obtine mai putini bani pentru persoanele fara experienta pe care le vor angaja, conform unor noi reglementari.

Companiile care angajeaza astfel de persoane nu vor mai fi scutite de plata contributiei la bugetul asigurarilor pentru somaj.

Astfel, angajatorii care recruteaza tineri care au abslovit numai zece clase sau care au finalizat scoli de arte si meserii primesc, in prezent, 500 de lei, adica valoarea indicatorului social de referinta, potrivit Agerpres.

De asemenea, daca patronii angajeaza absolventi de 12 clase sau de invatamant postliceal, obtin de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinta, respectiv suma de circa 600 de lei.

Daca vorbim despre tineri cu studii superioare, angajatorii primesc de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinta, mai exact 750 de lei.

Potrivit legii, toate ...

.....Cititi mai departe Detalii

Diurna Legala in Romania si in Strainatate.
57 de trucuri si sfaturi pentru a fi in deplina legalitate

Atentie! Reducere 65% fata de pretul standard!
Platiti acum doar 99.19 lei fata de pretul standard de 299.19 lei!
*Oferta valabila doar pentru abonatii Rentrop & Straton>>>


Acte generate de soft:
(sunt 175 de Acte si Modele distincte)

... citeste lista integrala aici »

Folositi Softul de generare rapida – Acte emise de angajator

REDUCERE 85% – doar 160 de lei

 Scapati de stresul controlului!


Va oferim 202 modele de fise de post redactate impecabil, care elimina riscul oricarei nereguli!


 

Fisa postului este cu siguranta unul dintre cele mai importante documente din domeniul HR. In primul rand, pentru ca este un document obligatoriu, ce trebuie anexat la contractul individual de munca al fiecarui angajat.
 
Va oferim 202 modele de fise ale postului gata redactate, grupate intr-o lucrare de exceptie: CD-ul 202 modele de fise pentru orice post, din orice firma.
 
Produsul acopera cu profesionalism toate punctele pe care trebuie sa le contina acest document:
 
a) denumirea postului
b) pozitia din COR
c) nivelul postului
d) relatiile ierarhice si functionale
e) definirea scopului general si a obiectivelor postului.
f) definirea principalelor sarcini/atributii/activitati
g) aspecte referitoare la conditiile de munca
h) studiile si calificarile necesare postului
i) competentele postului

 

Aflati detalii aici!

 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586