Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Va rugam sa parcurgeti lista cu modelele si formulare obligatorii in domeniul legislatiei muncii.

Acestea sunt intocmite de specialisti cu vasta experienta in legislatia muncii si resurse umane, iar dvs., ca utilizator, trebuie doar sa le completati.

Puteti redacta documentul cerut de catre inspectorul de munca in doar 5 minute.

... citeste detalii Aici >>


Legislatia Muncii
O PFA poate avea calitate de angajator si sa angajeze pe baza de CIM?

Potrivit dispozitiilor art. 16 – 21 din O.U.G. nr. 44/2008 in scopul exercitarii activitatii pentru care a fost autorizata, PFA poate colabora cu alte persoane fizice autorizate ca PFA, intreprinzatori persoane fizice titulari ai unor intreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor intreprinderi familiale ori cu alte persoane fizice sau juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit potrivit prezentei sectiuni.

PFA nu poate angaja cu contract de munca terte persoane pentru desfasurarea activitatii pentru care a fost autorizata si nici nu va fi considerata un angajat al unor terte persoane cu care colaboreaza, chiar daca colaborarea este exclusiva.

Cu toate acestea, o persoana poate cumula calitatea de persoana fizica autorizata cu cea de salariat al unei terte persoane care functioneaza atat in acelasi domeniu, cat si intr-un alt domeniu de activitate economica decat cel pentru care PFA este ...

.....Cititi mai departe Detalii

KIT-ul de documente instant obligatorii din
Legislatia Muncii si Salarizare

 

Beneficiati de modele pentru documentele standard privind:

Contractul individual de munca (pe perioada determinata, nedeterminata, cu timp partial, cu clauza de neconcurenta ... si Lista continua aici »)

Modificarea contractului individual de munca (Ordin de deplasare, Cerere de detasare, Acord privind detasarea, Decizie de detasare ... si Lista continua aici »)

Clauza de confidentialitate protejeaza transmiterea de date. E obligatorie in Regulamentul Intern?

Vom stabili mai jos in ce masura poate fi inclusa in Regulamentul Intern clauza de confidentialitate ca obligatie a salariatilor si implicit ca abatere referitor la confidentialitatea bazei de date electronice si la interzicerea de folosire a altor programe decat cele ale firmei care au licenta.

Solutia consultantului:
Clauza de confidentialitate reglementata de art. 26 din Codul muncii, republicat, protejeaza transmiterea de date sau informatii la care partile au avut acces pe parcursul derularii raportului de munca.

Art. 26 alin. (1) din cod stabileste ca prin clauza de confidentialitate partile convin ca, pe toata durata contractului individual de munca si dupa incetarea acestuia, sa nu transmita date sau informatii de care au luat cunostinta in timpul executarii contractului, in conditiile stabilite in regulamentele interne, in contractele colective de munca sau in contractele individuale de munca.

Asadar, prin inserarea in contractul ...

.....Cititi mai departe Detalii

Ultima ora! Controale ITM si amenzi de pana la 8.000 de lei daca nu respectati Legea nr. 319/2006!

Gasiti aici documentatia completa, pas cu pas,
pentru a realiza cu succes auditul SSM! >>> detalii aici


Club Legislatia Muncii
Cum se platesc orele suplimentare?

Orele suplimentare efectuate in cursul saptamanii trebuie platite odata si dat timp liber in compensare in urmatoarele 60 de zile dupa efectuare, iar daca nu este posibil sa se acorde timp liber, se platesc cu un spor care nu poate fi mai mic de 75 %.
Este corect?

Se platesc odata la lichidarea lunii in care au fost efectuate si se da si timp liber in urmatoarele de 60 zile ( daca nu este posibil se mai plateste un spor de 75 %). Nu este plata dubla?

.....Cititi mai departe Detalii

Tot ceea ce trebuie sa stiti pentru a deveni Expert Legislatia Muncii acreditat, cea mai noua si banoasa meserie a momentului, se afla aici!
 

Foarte important!  Manualul Expertilor in Legislatia Muncii este cu totul altceva decat o simpla culegere de texte legislative! Comandati acum exemplarul dvs. si apreciati personal avantajele pe care utilizarea  acestui ghid practic vi le aduce:

     Toata legislatia de care aveti nevoie, actualizata, comentata! Cuprinsa intr-un singur volum! Accesibila punctual, doar cu 1 click!
     Impartire logica, pe capitole a tematicilor analizate
    Calitate exceptionala a informatiei legislative prezente in cuprinsul CD-ului

     Comentarii competente ale specialistilor, recomandari si atentionari
     Exemple, studii de caz, modele de acte.

Informatii specializate aici>>>


Legislatia Muncii
Inspectia Muncii continua sanctionarea drastica si controalele temeinice

In mai putin de o saptamana, in perioada 15 - 19 aprilie 2013, in urma actiunilor de control desfasurate de Inspectia Muncii, au fost aplicate amenzi in valoare totala de 3.067.000 de lei si au fost depistate 316 persoane care lucrau la negru.

In domeniul relatiilor de munca, s-au efectuat 2.210 controale din care 2.113 pentru munca fara forme legale. S-au aplicat amenzi in valoare de 2.530.000 de lei, 1.902.000 de lei fiind pentru munca la negru.

In plus, au fost inaintate 11 propuneri de cercetare penala cu privire la angajatorii care au primit la munca mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare, iar pentru 45 de persoane fizice s-au aplicat sanctiuni contraventionale pentru ca au acceptat sa munceasca fara a avea incheiate contracte individuale de munca in forma scrisa.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1.526 de controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 537.000 de lei. La doi ...

.....Cititi mai departe Detalii

 
Daca iti doresti:
 
 Conformitate cu legislatia in vigoare... detalii aici >>>
 Eliminarea amenzilor din partea autoritatilor (ITM, Inspectia Muncii etc.)
 Acoperire legala in cazul unor conflicte cu angajatii ...detalii aici  >>>
 Corelarea legislatiei in vigoare cu cerintele interne ale companiei / firmei
 Obtinerea unui Regulament Intern perfect functional care ajuta activitatea companiei, iti protejeaza bugetul si in plus iti apara spatele permanent....detalii aici >>>
 
Informatia prezenta pe CD se doreste a fi utila celor care au de alcatuit Regulamentul Intern propriu domeniului lor de activitate. Contine:
 
 informatii despre importanta Regulamentului Intern
 prevederi legale privind componenta Regulamentului Intern
 37 de modele de Regulament Intern specifice unor domenii diverse.
 

Noutati legislative de interes pentru domeniul legislatiei muncii

Va aducem la cunostinta ca in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 239 si nr. 240 din 25 aprilie 2013 au fost publicate o serie de acte normative de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 240

Decretul Presedintelui Romaniei nr. 410 din 23 aprilie 2013 pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 83/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati.

Legea nr. 115 din 24 aprilie 2013 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 83/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati.

Monitorul Oficial nr. 239

H.G. nr. 193 din 23 aprilie 2013 privind aprobarea numarului mediu maxim de personal pe anul 2013 pentru operatorii economici din ...

.....Cititi mai departe Detalii
 
Identificarea rapida si eficienta a criteriilor de performanta, combinata cu caracteristicile personale ale angajatului, tinta oricarui evaluator care munceste contra cronometru!
 
Fara eforturi suplimentare:
   Stabilesti obiective de performanta individuala.
   Stabilesti criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului si procedura de evaluare aferenta.
   Intocmesti o procedura de evaluare formala, negociata prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca sau comunicata prin regulamentul de ordine interioara.
   Stabilesti obiectivele evaluarii, fisele de evaluare si dosarul calitatii muncii.
   Intocmesti fise de evaluare corecte si complete, in conformitate cu cerintele postului si activitatea companiei.
   Stii care sunt cele mai periculoase greseli pe care le-ai putea face in momentul in care isi evalueaza angajatii, tinand cont de criteriile de performanta prevazute in Codul muncii.
   Stii cum sa eviti greselile de evaluare (sfaturi, indrumari, solutii la problemele cu care te poti confrunta).
 

Social
Forbes a desemnat cea mai influenta femeie din Romania

Publicatia Forbes a desemnat cea mai influenta personalitate feminina din tara noastra.

Directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a fost desemnata, astfel, cea mai influenta femeie din Romania de catre publicatia citata.

"Pe locul intai in topul celor mai influente femei din Romania suntem toate, deoarece toate suntem performere de influenta si, cel mai important, de incredere in ceea ce facem, in ceea ce inseamna viitorul nostru", a declarat Mariana Gheorghe, la primirea distinctiei.

Publicatia Forbes a premiat in cadrul Galei Forbes Woman, cele mai influente femei din Romania.

Principesa Margareta a primit "Premiul special pentru implicare sociala", Ana Maria Mihaescu - IFC (Banca Mondiala) - "Cea mai influenta femeie din domeniul financiar bancar", Anca Vlad, Fildas - "Cea mai influenta antreprenoare", Kinga Daradics, MOL - "Cel mai tanar CEO", Leslie Hawke - Premiul pentru educatie, ...

.....Cititi mai departe Detalii

Stimate viitor Expert legislatia muncii,

Pregatirea unui examen de anvergura cum este cel pentru functia de Expert Legislatia Muncii presupune cunoasterea atenta a:


        reglementarilor cuprinse in Codul Muncii republicat si actualizat 2013
        legislatiei muncii europene si internationale
        legislatiei privind raportul de serviciu in institutiile statului
        legislatiei privind raportul de serviciu al functionarilor publici cu statut special

 

Toate informatii sunt disponibile aici>>>>


Sanatate
Alimente sanatoase de post

1) Oleaginoase crude (nuci, alune, fistic, caju, migdale)
Sunt foarte bogate in antioxidanti, acele substante care lupta impotriva radicalilor liberi vinovati de imbatranire si de boala. Au fibre si vitamina E si deci scad colesterolul si dau senzatia de satietate.

2) Cereale integrale si seminte crude (de in, susan, chia, germeni de grau, mei, canepa)
Cerealele au carbohidrati si fibre, atat solubile, cat si insolubile, care ajuta la scaderea colesterolului, prevenind astfel formarea cheagurilor de sange responsabile de aparitia infarctului si a accidentului vascular cerebral. Cerealele sunt importante si ca remediu contra constipatiei.
Semintele au vitamina E, se digera usor si au si o cantitate mare de proteine.

3) Leguminoase (mazare, fasole boabe, linte, naut)
Au vitamine, proteine, minerale si fibre si sunt indicate pentru cele care vor sa slabeasca, deoarece mentin glicemia in limite normale prin satietatea pe care o confera. Ne ...

.....Cititi mai departe Detalii

Anunt important pentru Departamentul de Resurse Umane:
 

MEMO - Relatii de munca 2013

Mii de pagini. Reglementari importante. Schimbari majore in ultimele luni!

„Memo Relatii de Munca 2013” este un produs scris de specialisti pentru profesionisti.

Nu exista niciun domeniu din universul legislatiei muncii care sa nu fie acoperit de editori. In acest produs unic gasesti:

  • Legislatia muncii actualizata;
  • Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane;
  • Recomandari de la experti;
  • Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii;
  • Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.

 

7 motive pentru care trebuie neaparat sa ai „Memo Relatii de Munca 2013” pe masa ta de lucru


1. „Memo Relatii de Munca” este singurul produs editorial din Romania care contine toate – dar absolut toate – informatiile de care ai nevoie in domeniul legislatiei muncii, resurselor umane, asigurarilor sociale

2. „Memo Relatii de Munca” este editat de Rentrop&Straton, de peste 15 ani liderul informatiilor specializate din Romania

3. Autorii „Memo Relatii de Munca” sunt cele mai autorizate voci in materie. Sunt angajatii din Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor Publice, ITM, din firmele mari de consultanta si consultanti independenti

4. „Memo Relatii de Munca 2013” costa mai putin decat o... lustra; in schimb, iti lumineaza de acum inainte toate zilele petrecute la birou

5. In cele aproape 400 de pagini ale „Memo Relatii de Munca” nu gasesti nimic redundant. Fiecare element al cuprinsului este tratat cu mare atentie de catre autori, tocmai ca tu sa nu te pierzi in informatie inutila

6. „Memo Relatii de Munca 2013” are un format original, care-ti permite sa-l iei cu tine peste tot pe unde mergi

7. Ai garantie 90 de zile. Achizitionezi acum „Memo Relatii de Munca 2013” si ai garantia ca, timp de 90 de zile, il poti returna si primesti toti banii inapoi in ambalajul original. Fara nicio explicatie din partea ta.

Fisa tehnica „Memo Relatii de Munca”

Editor: Rentrop&Straton
Continut: toate informatiile de care ai nevoie din legislatia muncii, salarizare, asigurari sociale, resurse umane
Numar de pagini: 400
Prezentare: repertoriu, format de buzunar
Pret: 91 + 9%TVA


Detalii mai multe aici>>>

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586