Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Ghidul de Salarizare - modificat in 2013

In teorie, totul e simplu si clar:
Din salariul brut scadem CAS angajat, CASS angajat si somaj angajat si obtinem venitul net. Din care scadem deducerea, aplicam impozitul si gata, avem salariul net. Oricum folosim programul de salarizare care ne da totul pe tava…

In practica, stiti foarte bine: de putine ori e totul atat de simplu!
De obicei apare un
..citeste mai departe >>

Legislatia Muncii
Ce efecte semnificative a avut majorarea salariului?

Majorarea cu incepere de la 1 iulie a salariului minim brut garantat in plata, care li se aplica doar angajatilor din sectorul concurential, suplimenteaza veniturile bugetare cu aproximativ 328 milioane lei, potrivit estimarilor preliminare ale Guvernului.

Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata a fost majorat, anul acesta, de doua ori: la 1 februarie, cu 50 lei, iar de la 1 iulie cu inca 50 lei, ajungand in prezent la 800 lei pentru un program complet de lucru de 168,667 ore in medie pe luna, ceea ce reprezinta 4,74 lei/ora. In comparatie nivelul din ianuarie 2013, cele doua majorari inseamna un plus salarial de aproape 14,29%.

Majorarea va avea impact numai asupra veniturilor unui numar de circa 677.000 salariati din mediul concurential, deoarece in sectorul bugetar salariul minim a ajuns la 812 lei, in urma majorarilor de anul trecut a salariilor de baza (cu 8% de la 1 iunie 2012 si cu 7,4% de la 1 decembrie 2012).

La inceputul acestui an, ...

.....Cititi mai departe Detalii

Atentie soferi:
Actiune de control a Politiei Rutiera in toata tara!

Aveti Trusa de prima ajutor in masina?

Daca nu: sanctiunea legala este de 4-5 puncte amenda


... vezi detalii aici »

Cumul de functii la acelasi angajator. Cum inscriem noile atributii?

Prin cele ce urmeaza, analizam vazul unei societati care are mai multi angajati folositi ocazional si ca soferi pentru transportul marfurilor catre clienti. Vom vedea daca se poate trece aceasta atributie in fisa postului sau daca va fi nevoie de alte documete.

Solutia consultantului:

Conform Ordinului comun 1832/2011 MMFPS si 856/2011 INS privind aprobarea Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel de ocupatie (sase caractere), cu modificarile si completarile ulterioare, ocupatia de sofer de autoturisme si caminonete avand codul COR 832201 face parte din:

- grupa de baza 8322 Soferi de autoturisme si camionete. Conform definitie COR soferii de autoturisme si camionete conduc autoturisme si camionete pentru a transporta pasageri, corespondenta sau marfuri.
- grupa minora 832 Conducatori autovehicule. Conform COR, conducatorii de autovehicule conduc motociclete, triciclete cu motor, autoturisme sau microbuze/camionete pentru ...

.....Cititi mai departe Detalii

Atentie la diurna: Modificarile din 2013

De la 1 februarie, Noul Cod Fiscal a stabilit: Diurna devine venit salarial si se impoziteaza.

  • Stiti care este cuantumul salariului pe care trebuie sa-l acordati angajatului si care sunt conditiile legale pentru acordarea acestuia? Detalii aici >>
  • Stiti care sunt prevederile actelor aditionale la Contractul individual de munca intocmite in cazul deplasarii salariatilor atat in tara, cat si in strainatate? Detalii aici >>

..... citeste continuarea aici >>>


Club Legislatia Muncii
Zile libere in caz de deces

Buna ziua .As vrea sa va adresez si eu o intrebare.M-am angajat de curand cu contract pe perioada determinate de 3 luni si in contract nu am vazut specificat daca avem dreptul la o zii sau 2 in caz de deces parintilor sau bunicilor?

Dvs ce stiti in legatura cu asta?

Am o bunica bolnava si ma intereseaza in caz de deces daca am dreptul la liber?
Astept raspunsul dvs cat mai repede.Va multumesc.

.....Cititi mai departe Detalii

Atentie!
Inspectorii ITM veniti in control va pot solicita
documente de genul:


1. Instiintarea catre AJOFM privind vacantarea unui post din firma
2. Actul aditional la CIM-ul unui angajat, cu clauza de folosinta a unui autovehicul
3. Convocarea trimisa salariatului in cazul cercetarii unei abateri disciplinare
4. Acordul angajatului privind detasarea sa
5. Formularul pentru evaluarea anuala a performantelor
etc.

Sunt documente aparent minore, dar prevazute in legislatie. Ca urmare, puteti fi amendat pentru lipsa sau intocmirea lor incorecta.

Puteti prezenta inspectorilor, pe loc, astfel de documente?

Va oferim 97 modele si formulare care acopera orice situatie cu care va puteti intalni. Cele 97 modele sunt intocmite in conformitate cu cele mai recente prevederi legale din domeniul relatiilor de munca.si sunt prezentate elegant si foarte usor de utilizat, pe un CD.

Legislatia Muncii
Sesizare pentru concilierea conflictului de munca

Inregistrat
nr........../din ........................
Directia de munca, egalitate
de sanse si familie..............,

SESIZARE PENTRU CONCILIEREA CONFLICTULUI DE MUNCA

Art. 1. Va notificam prin prezenta declansarea unui conflict de munca la nivelul SC .............. cu sediul in ...................................., str. ................................... nr. ......, sector/judet ................................, inregistrata la Registrul Comertului din ................................. sub nr......., C.U.I. ............., telefon ........, reprezentata legal prin dna/dl .......................

Art. 2. Conflictul de munca s-a declansat cu prilejul negocierii contractului colectiv de munca la nivel de unitate, ca urmare a refuzului managementului SC........................................de a da curs urmatoarelor revendicari formulate de sindicatul........................ /reprezentantii ...

.....Cititi mai departe Detalii
67 teste de angajare : asa gasim angajatii ideali

67 de teste special construite pentru selectia angajatilor potriviti

Va propunem 67 teste de angajare, pe cat de practice, pe-atat de eficiente!


Alcatuite de catre specialisti in resurse umane, testele de inteligenta, de aptitudini sau motivationale va ajuta sa descoperiti daca aspirantul aflat in fata dvs. are sau nu calitatile potrivite pentru jobul pentru care a optat.  

Iata ce trebuie faceti si ce NU trebuie sa faceti atunci cand...citeste mai departe >>

Care sunt meseriile ce necesita autorizare interna SSM?

Potrivit art. 13, lit. i) din Legea nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca, cu modificarile si completarile ulterioare, angajatorul are obligatia de a lua masuri pentru autorizarea exercitarii meseriilor si a profesiilor prevazute de legislatia specifica.

De asemenea, angajatorul este obligat sa tina evidenta meseriilor si a profesiilor prevazute de legislatia specifica, pentru care este necesara autorizarea exercitarii lor – conform art. 15, alin (1), pct. 12 din H.G. nr. 1425/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

Legiuitorul precizeaza clar in ambele reglementari faptul ca angajatorul trebuie sa tina cont de legislatia specifica activitatilor pe care le desfasoara in cadrul firmei, atunci când ia masurile pentru autoarizarea meseriilor si profesiilor.

Angajatorul are, de asemenea, ...

.....Cititi mai departe Detalii

Va prezentam singurele aplicatii de Legislatia Muncii prezente pe piata romaneasca, extrem de utile in activitatea dumneavoastra.
 

Aplicatia QUICK HR
Aplicatia generatoare de dosare de personal>>>

 

Aplicatie pentru generarea rapida de acte
emise de angajator>>>


Social
Ce gafe vestimentare poti face la serviciu pe perioada verii

Cu toate ca ai sosit din concediu de cateva zile, nu ar fi o idee stralucita sa te imbraci cu articole vestimentare la jobul tau, care sa te faca sa iesi in decor. Unele tinute chiar sunt interzise la locul de munca si ar fi bine sa tii cont de asta!

Sunt multe firme care le permit angajatilor tinuta casual. Exista insa si situatii in care nu sunt permise la birou tinutele estivale, de plaja sau extravagante. Pe lista articolelor vestimentare interzise se afla urmatoarele, potrivit AOL Jobs:

Daca porti un tricou prea colorat sau inscriptionat cu mesaje nepotrivite s-ar putea sa ai neplaceri. Concediul s-a terminat si tu nu trebuie sa iti etalezi la birou achizitiile vestimentare de pe plaja. Daca tu esti foarte bronzat si relaxat dupa vacanta, asta nu inseamna ca ceilalti colegi ar trebui sa fie pusi in dificultate si sa ii faci sa se jeneze in prezenta ta si sa se teama ca te-ar putea vedea un client.

Porti slapi sau papuci de plaja. Cu toate ...

.....Cititi mai departe Detalii

Sanatate
Desert sanatos si gustos: Prajitura cu iaurt si visine

Datorita valorii nutritive mari si a bogatiei de vitamine si minerale, visinele sunt recomandate in curele de slabire, dar si in afectiuni renale, artrita, reumatism. Ai pofta de un desert dulce-acrisor? Incearca vara aceasta o reteta de prajtura cu iaurt si visine foarte buna si racoritoare!

In zilele toride de vara poti savura un desert usor si racoritor cu iaurt si visine. Pe langa faptul ca aceasta prajitura este extrem de delicioasa, se prepara si foarte rapid. In aproximativ 30 de minute este gata.

Ingrediente pentru prajitura cu iaurt si visine: ...

.....Cititi mai departe Detalii

Manualul Expertului in Legislatia muncii
 

Manual Expertului in Legislatia Muncii urmareste insusirea logica, rapida si usoara a notiunilor utile formarii competentelor cerute in calitate de expert legisatia muncii.

Pentru respectarea noilor principii de formare

 

Comandati acum exemplarul dvs.!  Manualul pentru Expert in Legislatia Muncii va garanteaza absolvirea Cursului de Expert Legislatia Muncii organizat de LEXAcademy in parteneriat cu Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia muncii!


MEMO -
Relatii de munca 2013


Mii de pagini. Reglementari importante. Schimbari majore in ultimele luni!

 

„Memo Relatii de Munca 2013” este un produs scris de specialisti pentru profesionisti.

Nu exista niciun domeniu din universul legislatiei muncii care sa nu fie acoperit de editori. In acest produs unic gasesti:

  • Legislatia muncii actualizata;
  • Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane;
  • Recomandari de la experti;
  • Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii;
  • Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.

 

7 motive pentru care trebuie neaparat sa ai „Memo Relatii de Munca 2013” pe masa ta de lucru


1. „Memo Relatii de Munca” este singurul produs editorial din Romania care contine toate – dar absolut toate – informatiile de care ai nevoie in domeniul legislatiei muncii, resurselor umane, asigurarilor sociale

2. „Memo Relatii de Munca” este editat de Rentrop&Straton, de peste 15 ani liderul informatiilor specializate din Romania

3. Autorii „Memo Relatii de Munca” sunt cele mai autorizate voci in materie. Sunt angajatii din Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor Publice, ITM, din firmele mari de consultanta si consultanti independenti

4. „Memo Relatii de Munca 2013” costa mai putin decat o... lustra; in schimb, iti lumineaza de acum inainte toate zilele petrecute la birou

5. In cele aproape 400 de pagini ale „Memo Relatii de Munca” nu gasesti nimic redundant. Fiecare element al cuprinsului este tratat cu mare atentie de catre autori, tocmai ca tu sa nu te pierzi in informatie inutila

6. „Memo Relatii de Munca 2013” are un format original, care-ti permite sa-l iei cu tine peste tot pe unde mergi

7. Ai garantie 90 de zile. Achizitionezi acum „Memo Relatii de Munca 2013” si ai garantia ca, timp de 90 de zile, il poti returna si primesti toti banii inapoi in ambalajul original. Fara nicio explicatie din partea ta.

Fisa tehnica „Memo Relatii de Munca”

Editor: Rentrop&Straton
Continut: toate informatiile de care ai nevoie din legislatia muncii, salarizare, asigurari sociale, resurse umane

Numar de pagini: 400
Prezentare: repertoriu, format de buzunar
Pret: 91 + 9%TVA


Detalii mai multe aici>>>

 


 

Manualul de Evaluare a Angajatilor


 

Lucrarea va ajuta sa :


stabiliti obiectivele de performanta individuala
stabiliti criteriile de evaluare a avtivitatii profesionale a salariatului si procedura de evaluare aferenta
intocmiti o procedura de evaluar formala, negociaza prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca sau comunicata prin regulamentul de ordine interioara
stabiliti obiectivele evaluarii, fisele de evauare si dosarul calitatii muncii etc


  Pret standard: 299.75 lei,TVA inclusa
  Pret redus: 199,47 lei,TVA inclusa
  Reducere: 33%

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586