Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Salarizarea - modificarile din 2013
- in conformitate cu noile modificari intrate in vigoare -
 
 
          pentru veniturile din drepturi de autor
          pentru conventii civile
 

Legislatia Muncii
Atentie! Se modifica regimul tichetelor de masa

O noua propunere legislativa privind modificarea si completarea Legii nr.142/1998 privind acordarea tichetelor de masa a fost inaintata Camerei Deputatilor pentru dezbatere.

Expunerea de motive a propunerii legislative mentioneaza ca in contextul economic actual, combaterea evaziunii fiscale este o prioritate pentru guvern, asumata oficial prin programul de guvernare 2013-2016. Un instrument eficient de lupta impotriva evaziunii fiscale, care inlatura obstacolele birocratice, este emiterea de tichete de masa in format electronic.

Tichetele de masa in format electronic reprezinta un sistem nou, modern, de repartizare si de decontare a acestui beneficiu. Studiile efectuate la nivelul economiilor europene au dovedit eficienta acestui instrument in diminuare evaziunii fiscale si dezvoltarea unui cadru competitiv.

Acelasi document precizeaza ca "In Romania, actualul cadru legislativ (Legea 142/1998) permite distributia acestui beneficiu doar pe suport ...

.....Cititi mai departe Detalii

Daca un inspector vrea sa va amendeze, va amendeaza!
 

Va oferim un CD cu 41 de modele de decizii gata intocmite, pregatite pentru a fi completate cu datele dvs. si printate, numai bune sa va apere de vreo amenda:

1. Decizia de incetare CIM cu acordul partilor. Detalii aici

2. Decizie de incetare CIM - deces salariat sau angajator persoana fizica. Detalii aici

3. Decizie de incetare CIM prin Hotarare judecatoreasca de declarare deces sau punere sub interdictie salariat. Detalii aici »

Noutati legislative in Monitorul Oficial

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 365 din 19 iunie 2013 au fost publicate o serie de acte normative si decizii ale Curtii Constitutionale de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Decizia Curtii Constitutionale nr. 236 din 21 mai 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 7 din Ordonanta Guvernului nr. 22/2002 privind executarea obligatiilor de plata ale institutiilor publice, stabilite prin titluri executorii.

Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 545 din 4 iunie 2013 pentru modificarea si completarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de promovare a judecatorilor si procurorilor, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 621/2006.

Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 546 din 4 iunie 2013 pentru modificarea si completarea Regulamentului ...

.....Cititi mai departe Detalii

Fise de Post si Fise de Evaluare
realizate EXCLUSIV pentru domeniul HORECA!

 

 

Va oferim acum 35 de modele de fise de evaluare si 35 de modele de fise de post specifice industriei HORECA, redactate impecabil si in concordanta perfecta.

Cititi detalii aici »

Club Legislatia Muncii
Modificare contract individual de munca.

Doamna are pregatirea necesara. Dar atunci cand a venit la noi la unitate a venit pe post de muncitor necalificat prin reorganizare retea scolara. Intre timp s-a eliberat un post de ingrijitoare.

La aceasta data postul de ingrijitoare este blocat si nu se pot face angajari. De aceea v-am rugat sa ma indrumati care sunt pasii legali de a o incadra pe postul de ingrijitoare pe doamna ce este incadrata ca muncitor necalificat, iar postul de muncitor necalificat sa ramana liber.
va multumesc,

.....Cititi mai departe Detalii

Contractul Individual de Munca. Ghid Complet


Cuplu
9 moduri prin care poti sa-ti faci relatia sa mearga

V-ati certat? Numara pana la 10 inainte sa-ti schimbi statutul pe Facebook. O noua lume, reguli noi pentru a face dragostea sa mearga acum.

Pune-te pe tine pe primul loc.
Persoanele care au grija de ele insele au relatii mai fericite decat cele care pun nevoile partenerului in fata. Cand ai propriile pasiuni, cum ar fi gatitul, invatarea unei limbi straine etc., ai cu atat mai multe lucruri de impartasit cu cel pe care-l iubesti. Relatia vi se va imbunatati pentru ca adaugi noi straturi si ii dai profunzime.

E verde la amor pe furate.
Partidele rapide par lipsite de romantism, dar scurtele scantei de pasiuni va tin laolalta, caci elibereaza dopamina si oxitocina, doi hormoni care declanseaza sentimentele de dragoste. Daca faceti sex regulat, nu trebuie neaparat sa fie epic de fiecare data.

Du-te la culcare suparata.
Cercetarile efectuate de Universitatea San Diego din California au descoperit ca oamenii rezolva adesea probleme in timpul somnului ...

.....Cititi mai departe Detalii
Dorita si ceruta, slujba de expert legislatia muncii este in primul rand o provocare pentru specialistii de legislatia muncii. Pregatirea pentru acest post presupune o perfecta cunoastere a legislatiei specifice, a modului corect de aplicare a prevederilor legale si contractuale privind relatiile de munca cu angajatii sau problemele juridice ale acestora izvorate din raportul de munca.

Venind in intampinarea dorintelor dvs. Rentrop & Straton editeaza acum
PRIMUL MANUAL destinat expertilor in legislatia muncii. Manualul Expertului in Legislatia Muncii va sta acum la dispozitie! Comandati-l acum si beneficiati de REDUCEREA de 60% acordata primelor 1.000 de comenzi!

Tehnici moderne de recrutare si selectie a personalului,
aplicate cu succes de marile corporatii care activeaza in Romania!

V-ati confruntat vreodata cu o angajare ratata?
 
Altfel spus, v-ati confruntat vreodata cu situatia in care un candidat foarte promitator la interviu (si angajat ulterior) s-a dovedit in doar cateva luni ineficient si complet incompatibil cu obiectivele si cu mediul de lucru din firma dvs.?
 
Cu siguranta, v-ati confruntat, ca orice manager HR. Si grav este ca de fiecare data, respectiva angajare ratata a atras dupa sine o risipa insemnata de timp si bani, de care v-ati fi lipsit cu placere.
 
Cei mai buni 10 experti HR din Romania au elaborat, in urma unui efort derulat pe parcursul a 6 luni de zile, cel mai eficient ghid de recrutare si selectie a angajatilor, perfect adaptat realitatilor de pe piata muncii autohtona.
 
Ghidul inglobeaza tehnici de ultima ora, folosite cu succes in mari corporatii prezente pe piata din Romania, referitoare la:
 
  sursele pentru identificarea celor mai potriviti angajati
  formularea anunturilor de angajare
  selectarea CV-urilor
  reguli obligatorii pentru sustinerea interviurilor de angajare
  criterii vitale
  teste de selectie
  lucruri de urmarit dupa angajarea propriu-zisa
 
Ghidul practic de recrutare si selectie este o lucrare ampla, dar foarte usor de consultat datorita cuprinsului explicit care, printr-un simplu click, va directioneaza exact la topicul vizat.
 
Ce greseli puteti comite in timpul unui interviu? (extrase de pe CD)
 
a) Vorbiti prea mult. Multi angajatori sau directori de resurse umane sunt atat de vorbareti in timpul interviului, incat candidatii nu apuca sa spuna mare lucru despre ei. Cat ar trebui sa vorbeasca fiecare? Cca 25% angajatorul si 75% candidatul.
 
b) Nu va notati intrebarile pe hartie inaintea interviului. Discutia poate devia foarte usor. Va puteti trezi la capatul celor 30 de minute afectate interviului ca stiti foarte multe despre cat de priceput la fotbal era candidatul in liceu, dar foarte putin despre pregatirea de specialitate pe care o are. Asa ca scrieti-va pe hartie intrebarile si cautati sa obtineti raspunsuri la fiecare dintre ele, chiar daca fotbalul vi se pare mai fascinant. intreaga lista aici>>>
 
Pot fi evitate angajarile ratate?
 
In mod clar, DA. Trebuie doar sa constientizati faptul ca punctul de start al angajarii ratate este insusi procesul de recrutare si selectie a candidatilor pentru posturile din firma dvs., un proces in timpul caruia este foarte usor sa comiteti anumite greseli, ale caror efecte se vor vedea mai tarziu.
 
 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586