Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Ghidul de Salarizare - modificat in 2013

In teorie, totul e simplu si clar:
Din salariul brut scadem CAS angajat, CASS angajat si somaj angajat si obtinem venitul net. Din care scadem deducerea, aplicam impozitul si gata, avem salariul net. Oricum folosim programul de salarizare care ne da totul pe tava…

In practica, stiti foarte bine: de putine ori e totul atat de simplu!
De obicei apare un
..citeste mai departe >>

Legislatia Muncii
Codul muncii s-ar putea modifica. Inca o zi libera legal

O noua propunere legislativa pentru modificarea art.139 alin.(1) din Legea nr.53/2003 - Codul muncii a fost inaintata Camerei Deputatilor spre dezbatere si se asteapta in acest moment o decizie.

Se face propunerea de aprobare a legii pentru modificarea art. 139 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.

Articol unic:

Alineatul (1) al articolului 139 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"Art. 139 (1) Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt:

- 1 si 2 ianuarie;
- prima si a doua zi de Pasti;
- 1 mai;
- prima si a doua zi de Rusalii;
- Adormirea Maicii Domnului;
- 30 noiembrie - Sfantul Andrei cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei;
- 1 decembrie...

.....Cititi mai departe Detalii

Atentie soferi:
Actiune de control a Politiei Rutiera in toata tara!


Aveti Trusa de prima ajutor in masina?


Daca nu: sanctiunea legala este de 4-5 puncte amenda


... vezi detalii aici »

Reducerea fiscalitatii pe munca, posibila abia din 2015

Reducerea fiscalitatii pe munca este o masura necesara in Romania, insa aceasta schimbare poate avea loc abia din 2015, in contextul in care deficitul la fondul de pensii continua sa fie unul crescut.

In acest sens, presedintele Traian Basescu a declarat ca trebuie redusa fiscalitatea pe forta de munca, atat cea care revine angajatului, cat si cea a angajatorului, insa el considera ca acest lucru nu se poate face mai devreme de 2015, avand in vedere nivelul inca ridicat al deficitului la fondul de pensii.

El a aratat ca deficitul anual la fondul de pensii este de 3,2 miliarde de euro, pe care Guvernul trebuie sa ii imprumute, iar singura contributie in fondul de pensie provine din impozitele pe salariu.

Basescu a argumentat ca este o tendinta de diminuare a acestui deficit, in urma cu trei ani fiind vorba de 3,6 miliarde, insa trebuie asteptat in continuare pentru a fi o certitudine aceasta diminuare.

"Desi stim cu totii ca fiscalitatea pe munca ...

.....Cititi mai departe Detalii

Atentie la diurna: Modificarile din 2013

De la 1 februarie, Noul Cod Fiscal a stabilit: Diurna devine venit salarial si se impoziteaza.

 

  • Stiti care este cuantumul salariului pe care trebuie sa-l acordati angajatului si care sunt conditiile legale pentru acordarea acestuia? Detalii aici >>
  • Stiti care sunt prevederile actelor aditionale la Contractul individual de munca intocmite in cazul deplasarii salariatilor atat in tara, cat si in strainatate? Detalii aici >>

..... citeste continuarea aici >>>


Club Legislatia Muncii
Concediere

Buna ziua,

Sotul meu a fost concediat din motive neimputabile salariatului la data de 09.05.2011(luni) concediere individuala. Detinea functia de director. Cu data de 06.05.2011(vineri) in unitate este angajata o alta persoana ca director general adjunct, postul de director fiind subordonat postului de director general adjunct. In data de 14.05.2011 se aproba organigrama societatii in care este numai postul de director general adjunct.

Am dat societatea in judecata si am castigat la Tribunal reintegrarea in munca in noiembrie 2012. Au facut recurs. Reintegrarea in munca au facut- abia pe 01.04.2013 cand au primit motivarea sentintei.

Sotul meu nu a beneficiat de somaj nefiind indeplinite platite contributiile la somaj de catre angajator. Cu data de 27.04.2012 , pe parcursul procesului avand datorii sotul meu a depus cerere de pensionare anticipata partiala( data nasterii 29.03.1952). In 31.05.2012 Casa de pensii a emis decizie de pensie anticipata partiala, primind banii ...

.....Cititi mai departe Detalii

Atentie!
Inspectorii ITM veniti in control va pot solicita
documente de genul:


1. Instiintarea catre AJOFM privind vacantarea unui post din firma
2. Actul aditional la CIM-ul unui angajat, cu clauza de folosinta a unui autovehicul
3. Convocarea trimisa salariatului in cazul cercetarii unei abateri disciplinare
4. Acordul angajatului privind detasarea sa
5. Formularul pentru evaluarea anuala a performantelor
etc.

Sunt documente aparent minore, dar prevazute in legislatie. Ca urmare, puteti fi amendat pentru lipsa sau intocmirea lor incorecta.

Puteti prezenta inspectorilor, pe loc, astfel de documente?

Va oferim 97 modele si formulare care acopera orice situatie cu care va puteti intalni. Cele 97 modele sunt intocmite in conformitate cu cele mai recente prevederi legale din domeniul relatiilor de munca.si sunt prezentate elegant si foarte usor de utilizat, pe un CD.

Legislatia Muncii
Indemnizatii de deplasare. Regimul fiscal pe care il respecta angajatorii in 2013

Vom stabili mai jos in ce masura, incepand cu luna februarie 2013, diurna acordata salariatilor peste limita legala de 2,5 ori peste nivelul stabilit pentru personalul din institutiile publice, este cheltuiala deductibila sau nedeductibila fiscal pentru unitate.

De asemenea, vom vedea ce contributii se retin angajatului pentru suma ce depaseste diurna acordata in limita celor 2.5 ori peste nivelul stabilit pentru personalul din institutiile publice (CAS, CASS, somaj, impozit pe salarii).

Solutia consultantului:
In ceea ce priveste deductibilitatea cheltuielilor, conform prevederilor art. 21 alin. (3) lit. b) din Codul fiscal, suma cheltuielilor cu indemnizatia de deplasare acordata salariatilor pentru deplasari in Romania si in strainatate, este deductibila in limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice.

Astfel, cheltuielile cu indemnizatia de deplasare acordata salariatilor pentru deplasari in Romania si in strainatate, peste ...

.....Cititi mai departe Detalii
67 teste de angajare : asa gasim angajatii ideali

67 de teste special construite pentru selectia angajatilor potriviti

Va propunem 67 teste de angajare, pe cat de practice, pe-atat de eficiente!


Alcatuite de catre specialisti in resurse umane, testele de inteligenta, de aptitudini sau motivationale va ajuta sa descoperiti daca aspirantul aflat in fata dvs. are sau nu calitatile potrivite pentru jobul pentru care a optat.  

Iata ce trebuie faceti si ce NU trebuie sa faceti atunci cand...citeste mai departe >>

Conditii de salarizare salariat temporar. Cum procedam?

Vom analiza mai jos cazul unei societati autorizate ca agent de munca temporara, cu angajati cu contract individual de munca, pusi la dispozitia unui angajator strain dintr-un alt stat UE.

Vom vedea astfel daca salariul din contractul de munca trebuie sa fie echivalent cu al unui salariat cu aceeasi incadrare si functie din statul respectiv si daca este legal sa se acorde diurna pentru zilele in care salariatul prin agent de munca temporara se afla la dispozitia utilizatorului strain.

Nota: Agentul de munca tempoara acorda diurna salariatilor pusi la dispozitia utilizatorului in suma de 2,5 ori diurna legala pentru deplasari in statul strain (Franta).

Totodata, vom vedea daca pentru calculul numarului de angajati, in vederea incheierii contractului colectiv de munca, se va tine cont de agentul de munca temporar sau de utilizator.

Solutia consultantului:

Munca prin agent de munca temporara este reglementata de Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, ...

.....Cititi mai departe Detalii

Manualul Expertului in Legislatia muncii

Manual Expertului in Legislatia Muncii urmareste insusirea logica, rapida si usoara a notiunilor utile formarii competentelor cerute in calitate de expert legisatia muncii.

Pentru respectarea noilor principii de formare profesionala, ce impun o tehnica de absorbtie a informatiilor bazata pe intelegerea corecta a fenomenelor si in special pe aplicarea corecta in practica de zi cu zi, Manualul Expertului in Legislatia Muncii armonizeaza perfect teoria cu practica prin:

     Texte de lege comentate
     Probleme pe care acestea le ridica
     Solutii corecte legislativ
     Studii de caz rezolvate
     Modele de acte si documente importante.

Comandati acum exemplarul dvs.!  Manualul pentru Expert in Legislatia Muncii va garanteaza absolvirea Cursului de Expert Legislatia Muncii organizat de LEXAcademy in parteneriat cu Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia muncii!


Social
Banca Mondiala: Incalzirea globala va provoca o criza a alimentelor

Ar putea fi afectate culturile de orez, de porumb, de grau si alte culturi importante, iar siguranta alimentara din in tarile sarace va fi amenintata.

Un raport al Bancii Mondiale arata ca probabilitatea aparitiei unei crize alimentelor pana in 2040 este foarte serioasa.

Principala cauza a acestei crize o va reprezenta incalzirea globala, informeaza AFP, preluata de Agerpres.

Potrivit studiului, o crestere cu doar doua grade Celsius a temperaturii medii globale va avea consecinte extrem de serioase.

Ar putea fi afectate culturile de orez, de porumb, de grau si alte culturi importante, iar siguranta alimentara din in tarile sarace va fi amenintata.

Ponderea populatiei subnutrite ar putea ajunge la 90% in unele tari din Africa.

Comunitatea internationala trebuie sa depuna eforturi astfel incat cresterea temperaturilor sa nu depaseasca doua grade Celsius.

Acest scenariu ar putea prinde contur in decursul unei generatii in cazul lipsei ...

.....Cititi mai departe Detalii

Va prezentam singurele aplicatii de Legislatia Muncii prezente pe piata romaneasca, extrem de utile in activitatea dumneavoastra.

 

Aplicatia QUICK HR
Aplicatia generatoare de dosare de personal>>>

 

Aplicatie pentru generarea rapida de acte
emise de angajator>>>


Vacanta
Ponturi de styling pentru a fi cea mai frumoasa la plaja

O vara perfecta inseamna, pentru o femeie, si o vacanta la mare in timpul careia s-a facut remarcata pe plaja. Conteaza cum va arata, ce costum va purta, in ce fel i se va colora pielea. Of, nu este usor deloc.

Pune-ti in evidenta silueta: Alege un costum adecvat tipului tau de corp. Stiai ca un costum de baie cu mai putin material te arata mai slaba? Daca nu esti adepta string-ului insa si ai cateva rotunjimi, cumpara un costum intreg, care este oricum un must-have in fiecare an.

Cat despre ce tip de costum merge pentru fiecare tip de silueta in parte, cele cu rotunjimi trebuie sa-si accentueze talia si sa incerce sa arate ca o clepsidra.
Daca ai corp para, cu bustul mic, pune-ti un sutien cu volane sau funde.

Bustul generos, din contra, poate fi 'accesorizat' cu cuoe care sa-i dezvaluie frumusetea. Poti alege volane in partea de jos in acest caz, ca silueta ta sa nu fie totusi dezechilibrata.

Picioarele scurte nu te pot impiedica sa fii o ...

.....Cititi mai departe Detalii

MEMO -
Relatii de munca 2013


Mii de pagini. Reglementari importante. Schimbari majore in ultimele luni!

 

 

„Memo Relatii de Munca 2013” este un produs scris de specialisti pentru profesionisti.

Nu exista niciun domeniu din universul legislatiei muncii care sa nu fie acoperit de editori. In acest produs unic gasesti:

  • Legislatia muncii actualizata;
  • Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane;
  • Recomandari de la experti;
  • Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii;
  • Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.

 

7 motive pentru care trebuie neaparat sa ai „Memo Relatii de Munca 2013” pe masa ta de lucru


1. „Memo Relatii de Munca” este singurul produs editorial din Romania care contine toate – dar absolut toate – informatiile de care ai nevoie in domeniul legislatiei muncii, resurselor umane, asigurarilor sociale

2. „Memo Relatii de Munca” este editat de Rentrop&Straton, de peste 15 ani liderul informatiilor specializate din Romania

3. Autorii „Memo Relatii de Munca” sunt cele mai autorizate voci in materie. Sunt angajatii din Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor Publice, ITM, din firmele mari de consultanta si consultanti independenti

4. „Memo Relatii de Munca 2013” costa mai putin decat o... lustra; in schimb, iti lumineaza de acum inainte toate zilele petrecute la birou

5. In cele aproape 400 de pagini ale „Memo Relatii de Munca” nu gasesti nimic redundant. Fiecare element al cuprinsului este tratat cu mare atentie de catre autori, tocmai ca tu sa nu te pierzi in informatie inutila

6. „Memo Relatii de Munca 2013” are un format original, care-ti permite sa-l iei cu tine peste tot pe unde mergi

7. Ai garantie 90 de zile. Achizitionezi acum „Memo Relatii de Munca 2013” si ai garantia ca, timp de 90 de zile, il poti returna si primesti toti banii inapoi in ambalajul original. Fara nicio explicatie din partea ta.

Fisa tehnica „Memo Relatii de Munca”

Editor: Rentrop&Straton
Continut: toate informatiile de care ai nevoie din legislatia muncii, salarizare, asigurari sociale, resurse umane
 
Numar de pagini: 400
Prezentare: repertoriu, format de buzunar
Pret: 91 + 9%TVA


Detalii mai multe aici>>>

 


 

Manualul de Evaluare a Angajatilor


 

Lucrarea va ajuta sa :


stabiliti obiectivele de performanta individuala
stabiliti criteriile de evaluare a avtivitatii profesionale a salariatului si procedura de evaluare aferenta
intocmiti o procedura de evaluar formala, negociaza prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca sau comunicata prin regulamentul de ordine interioara
stabiliti obiectivele evaluarii, fisele de evauare si dosarul calitatii muncii etc


  Pret standard: 299.75 lei,TVA inclusa
  Pret redus: 199,47 lei,TVA inclusa
  Reducere: 33%

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586