Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Anunt Important pentru Departamentul Salarizare:

Codul Fiscal a fost modificat!

Cititi prevederile care afecteaza Salarizarea si Formularele obligatorii!

 


In urma modificarilor legislative din ultima luna a Codului Fiscal au aparut extrem de multe nelamuriri in privinta Salarizarii si Formularele aferente.

                 ...vezi detalii aici >>

Legislatia Muncii
Legalitatea platii salariilor pe card

In baza Ordonantei de urgenta nr. 19/2008 prin care a fost modificat Codul de procedura fiscala a fost extinsa posibilitatea platii obligatiilor fiscale si prin intermediul cardurilor bancare. Astfel, art. 113 alin. (3) lit. c1) reglementeaza data platii prin acest mecanism, respectiv data la care a fost efectuata tranzactia, astfel cum este confirmata prin procedura de autorizare a acesteia.

Prevederea nu a fost imediat pusa in aplicare deoarece, prin ordinul presedintelui ANAF, urmau sa se stabileasca procedura si categoriile de impozite, taxe, contributii si alte venituri ale bugetului general consolidat care pot fi platite prin intermediul cardurilor bancare.

Potrivit Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 718 /2008 pot fi achitate online, la bugetul de stat, prin intermediul cardurilor bancare obligatiile fiscale reprezentand impozit pe venit, plati anticipate cu titlul de impozit, regularizari aferente impozitului pe venit si ...

.....Cititi mai departe DetaliiCat timp poate fi detasata o persoana intr-o institutie publica?

In functie de tipul de personal care este detasat in cadrul unei institutii publice, respectiv personal contractual sau functionar public, devin incidente prevederile Legii 53/2003 - Codul muncii, republicata sau, dupa caz, ale Legii 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

In ceea ce priveste personalul contractual acesta poate fi detasat in conformitate cu prevederile art. 46 din Codul muncii, republicat, care stabilesc ca detasarea poate fi dispusa pe o perioada de cel mult un an.

In mod exceptional, perioada detasarii poate fi prelungita pentru motive obiective ce impun prezenta salariatului la angajatorul la care s-a dispus detasarea, cu acordul ambelor parti, din 6 in 6 luni.

Astfel, conform prevederilor alin. (1) al art. 46 din Codul muncii, angajatorul poate dispune, fara a fi necesar acordul salariatului, detasarea acestuia pe o perioada de cel mult un an, urmand ca eventualele ...

.....Cititi mai departe Detalii


Noutati legislative in iunie 2013. Partea a II-a

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 348 si nr. 349 din 13 iunie 2013 au fost publicate o serie de acte normative de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 349

Decretul Presedintelui Romaniei nr. 588 din 7 iunie 2013 privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2012 privind reglementarea reincadrarii personalului de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar, redistribuit din unitatile sanitare propuse pentru reorganizare in camine de batrani, la unitatile sanitare care isi reiau activitatea.

Legea nr. 178 din 11 iunie 2013 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2012 privind reglementarea reincadrarii personalului de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar, redistribuit din unitatile sanitare propuse pentru reorganizare in camine de batrani, la unitatile sanitare care isi reiau ...

.....Cititi mai departe Detalii


 
Elaborat de specialisti in domeniul HR si psihologi, deschide calea spre reusita la interviul de angajare! Comandati-l acum! Primele 500 de CD-uri pleaca spre dvs. insotite de un bonus extrem de util: Top 17 greseli fatale de evitat la interviul de angajare.

 

Club Legislatia Muncii
Pensie

As dori sa stiu la ce data poate iesi la pensie o persoana nascuta la data de 08.01.1956 (B), care are o vechime de 38 ani, 5 luni si 17 zile si 6 ani, 3 luni si 28 zile in grupa a II a.


.....Cititi mai departe Detalii


Social
Daca merge comertul, nu mai conteaza siguranta copilului

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat, la finalul lunii trecute, o actiune de verificare a respectarii prevederilor legale privind siguranta jucariilor, vandute atat direct, cat si online. S-au aplicat 792 sanctiuni, dintre care 418 amenzi contraventionale in valoare de 1.222.500 lei si 374 avertismente.

Au fost dispuse 400 masuri de oprire temporara de la comercializare pentru nerespectarea cerintelor de marcare/etichetare, pentru jucarii in valoare de 364.482 lei si 21 de masuri de oprire definitiva, pentru nerespectarea cerintelor esentiale de siguranta pentru jucarii in valoare de 9.856 lei, la vanzarea directa si 2 masuri de remediere (de corectare sau completare a informatiilor continute de site-urile de publicitate la care s-au depistat abateri, la vanzarea online.

„Protejarea sanatatii si sigurantei copiiilor nostri este prioritara pentru noi toti. Va asigur in continuare de vigilenta comisarilor nostri si totodata, ...

.....Cititi mai departe Detalii

Fise de Post si Fise de Evaluare
realizate EXCLUSIV pentru domeniul HORECA!

 

 

Va oferim acum 35 de modele de fise de evaluare si 35 de modele de fise de post specifice industriei HORECA, redactate impecabil si in concordanta perfecta.

Cititi detalii aici »

Scapati de orice stres!

Am reunit pe un CD 70 de modele de fise gata scrise (35 – de post, 35 – de evaluare), redactate impecabil, care respecta absolut toate subtilitatile legale si care acopera toate posturile clasice din industria HORECA.

 

Dintre fisele pe care le gasiti pe CD-ul editabil:

  • Administrator bar
  • Administrator pensiune turistica
  • Camerista hotel
  • Director hotel
  • Director unitati fast-food
  • Manager restaurant
  • Tehnician hoteluri Click aici pentru lista completa »

 

Lucrarea prezentata va ofera toate aceste fise de post si fise de evaluare gata scrise! Este un avantaj enorm, pe care il intelegeti mai bine daca incercati sa scrieti de la zero fisa postului pentru un post oarecare.

Iar pentru comoditate maxima fisele va sunt oferite in format electronic, pe CD, astfel incat… in doar 3 pasi aveti pe birou fisa postului/fisa de evaluare pentru orice angajat din firma dvs.!

 

Accesati astazi, pentru informatii complete si comenzi:
www.horeca.fisa-postului.ro

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586