Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro


Legislatia Muncii
Acordarea legala a zilei libere pentru donatorii de sange

Potrivit dispozitiilor art. 11 din HG 1364/2006 pentru aprobarea drepturilor si obligatiilor donatorilor de sange, donatorul de sange are dreptul sa primeasca, la cerere, pentru fiecare donare efectiva, urmatoarele:
a) 7 tichete de masa pentru produse alimentare, eliberate de institutia de profil;
b) o zi libera de la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor de sange salariati; o zi scutire de frecventa, in ziua donarii, in cazul elevilor, studentilor si militarilor;
c) decontarea cheltuielilor de transport in comun din ziua donarii intre localitatea de domiciliu/resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde isi are sediul institutia la care se efectueaza donarea de sange; in cazul in care donarea se face la institutia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea in care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul in comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioada de o ...

.....Cititi mai departe Detalii

Salarizarea - modificarile din 2013
- in conformitate cu noile modificari intrate in vigoare -
 
 
          pentru veniturile din drepturi de autor
          pentru conventii civile
 

S-a lansat Manualul Mediatorului, impreuna cu testele grila pentru excelenta in mediere!

Este oficial! S-a luat hotararea ca din data de 1 august 2013, cererile de chemare in judecata sa nu mai fie admise decat dupa ce se efectueaza procedura de mediere. Cu alte cuvinte, rolul de mediator devine unul esential pentru bunul mers al oricarui proces, daca nu pentru dizolvarea rapida si cat mai simpla a contractelor civile, de munca, penale, comerciale si nu numai!

Si adevarul este ca medierea reprezinta cea mai eficienta modalitate alternativa de solutionare. Este vorba despre o meserie practicata de specialisti, o meserie de viitor clar. Desigur, uimitor este faptul ca desi este una dintre meseriile cu "vechime" reala, abia de putin timp a inceput sa intre in lista noastra de interese.

Si daca sunteti tentati sa investiti intr-o astfel de cariera, noi va oferim si instrumentele de care sa va folositi la maxim de eficienta!

Iata si cele doua instrumente care va ajuta sa deveniti un mediator de succes:

1. Manualul Mediatorului va ...

.....Cititi mai departe Detalii

Atentie la diurna: Modificarile din 2013

De la 1 februarie, Noul Cod Fiscal a stabilit: Diurna devine venit salarial si se impoziteaza.

 

  • Stiti care este cuantumul salariului pe care trebuie sa-l acordati angajatului si care sunt conditiile legale pentru acordarea acestuia? Detalii aici >>
  • Stiti care sunt prevederile actelor aditionale la Contractul individual de munca intocmite in cazul deplasarii salariatilor atat in tara, cat si in strainatate? Detalii aici >>

..... citeste continuarea aici >>>


Asigurarea de sanatate in perioada delegatiei

Angajatorul nu are obligatia de a incheia un contract de asigurarea voluntara de sanatate atunci cand dispune deplasarea salariatilor in alt stat. Salariatul poate bebeficia de serviciile medicale in baza cardului european de sanatate.

Pentru a beneficia de asistenta medicala necesara in cursul sederii temporare in alt stat membru UE, salariatii trebuie sa obtina cardul european de asigurari sociale de sanatate de la casa teritoriala de asigurari de sanatate la care este asigurat.

Conform prevederilor capitolului IX din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii cu modificarile si completarile ulterioare, cardul european se elibereaza asiguratului de catre casa de asigurari de sanatate la care acesta este asigurat. De la 1 ianuarie 2008 costul cardului european de asigurari de sanatate se suporta din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate.

Emiterea cardului european nu poate fi refuzata de casa de asigurari de sanatate decat in situatia in ...

.....Cititi mai departe Detalii

COLECTIA care va aduce un SET PARKER:


  MEMO Relatii de munca 2013

  384 de Intrebari si Raspunsuri vitale in Legislatia Muncii


Aceasta colectie este tot ce trebuie sa aveti, pentru ca va ofera:

    -  Legislatia muncii actualizata
    -  Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii
    -  Solutii la cele mai stresante probleme create de legislatia muncii in vigoare
    -  Toate adresele utile de care aveti nevoie in activitatea dvs.!


P.S. Comandati acum COLECTIA dvs. preferata si primiti CADOU, fara tragere la sorti, un SET PARKER!

Comanda se efectueaza aici >>>


Club Legislatia Muncii
Incetarea suspendarii cim pentru cfp?

O salariata a solicitat in luna aprilie 90 de zile concediu fara plata? In urma cererii i s-a suspendat CIM. Acum face o cerere prin care solicita reintoarcerea la servici, mult mai devreme de termenul la care expira suspendarea. Cererea a fost aprobata, drept urmare trebuie incetata suspendarea si in revisal.
Puteti sa-mi trimiteti un model de decizie de incetare a suspendarii cim pentru concediu fara plata?
Multumesc

.....Cititi mai departe Detalii

Social
Verde, albastru, galben, gri si rosu: Care este personalitatea ta financiara?

Daca vei intelege cum trebuie sa te raportezi la bani, vei putea lua decizii financiare mai bune, spune antreprenoarea americana Catherine Clifford.

Deciziile financiare nu tin doar de lei, euro, dolari si alte valute. Oamenii sunt uneori coplesiti de emotii si idei preconcepute, cand vine vorba de bani. Prin analizarea propriei atitudini fata de cheltuire si economisire, vei putea sa iei decizii mai inspirate, spune contabilul public Tope Ganiyah Fajingbesi. Aceasta a grupat atitudinile in cinci tipuri de personalitate si le-a asociat cu cate o culoare, pentru o mai buna intelegere "vizuala".

Verde: Antreprenorul tipic, crede ca banii ar trebui investiti, vrea sa isi creasca afacerea cu orice pret;

Albastru: Angajatul bun sau managerul financiar; pastreaza un echilibru al bugetului, nu isi asuma riscuri financiare;

Galben: Munceste din greu, are o mentalitate puternica; este cheltuitor, isi cumpara bunuri de lux, pentru a se ...

.....Cititi mai departe Detalii

 

Tehnici moderne de recrutare si selectie a personalului,
aplicate cu succes de marile corporatii care activeaza in Romania!

V-ati confruntat vreodata cu o angajare ratata?
 
Altfel spus, v-ati confruntat vreodata cu situatia in care un candidat foarte promitator la interviu (si angajat ulterior) s-a dovedit in doar cateva luni ineficient si complet incompatibil cu obiectivele si cu mediul de lucru din firma dvs.?
 
Cu siguranta, v-ati confruntat, ca orice manager HR. Si grav este ca de fiecare data, respectiva angajare ratata a atras dupa sine o risipa insemnata de timp si bani, de care v-ati fi lipsit cu placere.
 
Cei mai buni 10 experti HR din Romania au elaborat, in urma unui efort derulat pe parcursul a 6 luni de zile, cel mai eficient ghid de recrutare si selectie a angajatilor, perfect adaptat realitatilor de pe piata muncii autohtona.
 
Ghidul inglobeaza tehnici de ultima ora, folosite cu succes in mari corporatii prezente pe piata din Romania, referitoare la:
 
  sursele pentru identificarea celor mai potriviti angajati
  formularea anunturilor de angajare
  selectarea CV-urilor
  reguli obligatorii pentru sustinerea interviurilor de angajare
  criterii vitale
  teste de selectie
  lucruri de urmarit dupa angajarea propriu-zisa
 
Ghidul practic de recrutare si selectie este o lucrare ampla, dar foarte usor de consultat datorita cuprinsului explicit care, printr-un simplu click, va directioneaza exact la topicul vizat.
 
Ce greseli puteti comite in timpul unui interviu? (extrase de pe CD)
 
a) Vorbiti prea mult. Multi angajatori sau directori de resurse umane sunt atat de vorbareti in timpul interviului, incat candidatii nu apuca sa spuna mare lucru despre ei. Cat ar trebui sa vorbeasca fiecare? Cca 25% angajatorul si 75% candidatul.
 
b) Nu va notati intrebarile pe hartie inaintea interviului. Discutia poate devia foarte usor. Va puteti trezi la capatul celor 30 de minute afectate interviului ca stiti foarte multe despre cat de priceput la fotbal era candidatul in liceu, dar foarte putin despre pregatirea de specialitate pe care o are. Asa ca scrieti-va pe hartie intrebarile si cautati sa obtineti raspunsuri la fiecare dintre ele, chiar daca fotbalul vi se pare mai fascinant. intreaga lista aici>>>
 
Pot fi evitate angajarile ratate?
 
In mod clar, DA. Trebuie doar sa constientizati faptul ca punctul de start al angajarii ratate este insusi procesul de recrutare si selectie a candidatilor pentru posturile din firma dvs., un proces in timpul caruia este foarte usor sa comiteti anumite greseli, ale caror efecte se vor vedea mai tarziu.
 
 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586