Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Anunt Important pentru Departamentul Salarizare:

Codul Fiscal a fost modificat!

Cititi prevederile care afecteaza Salarizarea si Formularele obligatorii!

 

In urma modificarilor legislative din ultima luna a Codului Fiscal au aparut extrem de multe nelamuriri in privinta Salarizarii si Formularele aferente.

                 ...vezi detalii aici >>Legislatia Muncii
Cand aflam daca se introduce impozitul diferentiat pe salarii

Introducerea impozitului diferentiat pe veniturile din salarii depunde de bugetul de stat.

Recent, premierul Victor Ponta a declarat ca Guvernul va mentine pe intreg mandatul sau cota unica de 16% pentru companii, iar decizia privind introducerea unui impozit diferentiat pe venitul salarial acordat persoanelor fizice va fi luata in functie de situatia bugetara.

"Am spus companiilor germane ca aceasta cota de 16% este un acord politic cu partenerii de coalitie si va fi pastrata in urmatorii ani, pentru ca ei isi fac business-planurile pe mai multi ani si e o mare diferenta daca e 16% ca in Romania sau 45% ca in Germania.

Pentru persoanele fizice, decizia va fi luata in functie de cum stam cu banii la buget; acum, pentru 1 iulie, avem prioritatea reducerii TVA la paine, avem pentru 1 ianuarie prioritatea CAS-urilor la angajator... pe masura ce putem sa facem... eu le-as face pe toate de maine, dar poimaine as ramane cu visteria goala", a spus ...

.....Cititi mai departe Detalii

Stimate viitor Expert legislatia muncii,

Pregatirea unui examen de anvergura cum este cel pentru functia de Expert Legislatia Muncii presupune cunoasterea atenta a:


        reglementarilor cuprinse in Codul Muncii republicat si actualizat 2013
        legislatiei muncii europene si internationale
        legislatiei privind raportul de serviciu in institutiile statului
        legislatiei privind raportul de serviciu al functionarilor publici cu statut special

 

Toate informatii sunt disponibile aici>>>>


Plafonul legal pentru salariu

Potrivit art. 162 alin. (2) din Codul muncii republicat, salariul individual se stabileste prin negocieri individuale intre angajator si salariat.

Angajatorul nu poate negocia si stabili salarii de baza prin contractul individual de munca sub salariul de baza minim brut orar pe tara.

Angajatorul este obligat sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara. Aceste dispozitii se aplica si in cazul in care salariatul este prezent la lucru, in cadrul programului, dar nu poate sa isi desfasoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu exceptia grevei.

Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata este adus la cunostinta salariatilor prin grija angajatorului.

Potrivit dispozitiilor art. 40 alin. (2) lit. c) din Codul muncii, republicat, angajatorii au obligatia sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale ...

.....Cititi mai departe Detalii
Va oferim 17 de modele de fise de evaluare si 17 de modele de fise de post redactate impecabil! Aflati aici ce secret ascund aceste fise!


Click aici pentru mai multe detalii >>>


Un lucru pe care putini il stiu este ca fisele de evaluare ale angajatilor trebuie sa se afle intr-o concordanta perfecta cu fisele lor de post. Motivul? Nu se poate face evaluarea unui angajat pentru alte lucruri decat cele trecute in fisa postului.

Si fiti sigur ca inspectorii ITM verifica aceasta concordanta.


Daca doriti sa iesiti foarte bine in urma controlului si fara 1 leu amenda, va oferim 17 de modele de fise de evaluare impreuna cu cele 17 de modele ale fiselor de post aferente.

Click aici pentru detalii >>>S-a lansat Manualul Angajatorului - Asigurati securitatea si sanatatea lucratorilor si evitati amenzile!

Accidentele de munca reprezinta unele dintre cele mai negre cosmaruri cu care am putea avea de-a face!

Sa tinem cont de faptul ca Art. 37 din Legea nr.319/2006, spune foarte clar:

“Neluarea vreuneia dintre masurile legale de securitate si sanatate in munca (SSM) de catre persoana care avea indatorirea de a lua aceste masuri, daca se creeaza un pericol grav si iminent de producere a unui accident de munca sau de imbolnavire profesionala, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 2 ani sau cu amenda.”

Si sa luam in considerare faptul ca inspectorii ITM sunt la curent cu aceste informatii si nu vor scapa din vedere absolut nimic. Cu toate acestea, situatia nu este atat de neagra pentru toata lumea.

Avem vesti exceptionale pentru angajatorii care doresc sa fie la curent cu aspecte referitoare la asigurarea securitatii si sanatatii lucratorilor si evitarea amenzilor. S-a lansat "Manualul Angajatorului - Asigurarea ...

.....Cititi mai departe Detalii


Club Legislatia Muncii
Plata zile de concediu compensatorii


Nota de lichidare de la fostul loc de munca s-a intocmit in data de 15.05.2013. In contractual de munca am stipulate 21 de zile de CO la care se mai adauga in 5 zile de CO ramase de pe anul trecut. In nota de lichidare este trecuta informatia ca am 9 zile de CO cuvenite pentru aceasta perioada. Eu am avut 9 zile de CO din totalul de 26 (5 zile de anul trecut (luate pana la 15 februarie anul acesta) si 4 zile de pe anul acesta.

Normal fostul angajator trebuie sa imi plateasca inca 5 zile. La calculul zilelor cuvenite se ia toata luna mai in considerare?? tinand cont ca nota de lichidare s-a facut pe data de 15? Pentru ca atunci calculul ar fi simplu 5 X 1,75 = 8,75 rotunjit la 9 in favoarea angajatului din ce am inteles.


.....Cititi mai departe Detalii


Social
Victor Ponta: O sa dam afara functionarii care se cred mai destepti decat guvernul

Premierul Victor Ponta vrea sa fie gasit si pedepsit functionarul care a modificat actul normativ referitor la impozitarea salariilor compensatorii.

Ponta s-a declarat miercuri nemultumit de faptul ca actul normativ referitor la impozitarea salariilor compensatorii pe care si le-au votat membrii fostelor comisii din care s-a constituit Autoritatea de Supraveghere Financiara a fost modificat inaintea publicarii in Monitorul Oficial, potrivit Agerpres.

Premierul a solicitat sanctionarea vinovatilor.

Ponta a declarat ca va fi informat de Corpul de Control cine este functionarul de la Finante care a incurcat activitatea guvernului.

Premierul a citit exact textul adoptat in sedinta de Guvern: "Prin exceptie de la prevederile privind Codul fiscal, cota de impozit de 85% pentru veniturile reprezentand sume compensatorii, cu ocazia incetarii contractului de munca, angajatilor cu functii de conducere si persoanelor care sunt numite in calitatea de membru in ...

.....Cititi mai departe Detalii

Lucrezi in HR? Iata cum poti sa iti usurezi si sa iti automatizezi munca

Un nou soft pentru specialistii in HR. Fii pregatit pentru un control ITM neanuntat

Usureaza-ti munca eliminand timpul alocat birocratiei si evita amenzi costisitoare prin cel mai simplu de utilizat soft de HR. Vital pentru angajatii din resurse umane.

Softul de "Adeverinte, Modele si Formulare obligatorii in resurse umane", creat cu ajutorul a numerosi consultanti in resurse umane, este destinat sa reduca sensibil munca repetitiva necesara in activitatea de HR.

 

  Testat in companii cu peste 50 de angajati

Iti propunem un soft care va schimba cu totul departamentul tau de HR.
In bine.

  Efect imediat: Reduci semnificativ timpul de lucru

Softul de Adeverinte, modele si formulare obligatorii in HR a fost creat cu intentia de a economisi ore bune cheltuite de profesionistii HR pentru identificarea formularelor corecte, completarea lor conform normelor metodologice sau prin eliberarea adeverintelor.
 
Fiecare buton sau comanda si chiar modul de lucru al softului a fost testat in zeci de departamente de HR din companii medii si mari, functionand cu succes.

  Interfata intuitiva. Foarte usor de utilizat

Un software este considerat mai performant daca are mai multe meniuri si mai multe butoane.
Insa de ce sa complicam lucrurile?
Un soft performant este cel care iti ofera prin simplitate raspunsurile de care ai nevoie. Este ceea ce am realizat noi.

Interfata simpla, cu doar 9 butoane principale, iti da acces la cele mai importante functii ale softului pentru ca acesta sa poata fi folosit imediat dupa instalare si chiar si in cele mai aglomerate zile ale lunii.

  Accesezi peste 30 de modele de adeverinte editabile pe care le poti elibera in cateva minute.  

  Eliberezi si accesezi sute de modele si formulare necesare in activitatea HR de zi cu zi a companiei.
Fie ca ai nevoie de o fisa a postului, de o declaratie pe proprie raspundere sau un model de test de angajare, il vei gasi rapid si vei putea modifica usor continutul, daca este nevoie.

  Ceri asistenta tehnica online gratuita asigurata de abonamentul tau pe 12 luni.

  Consulti manualul de utilizare.

  Accesezi si editezi datele companiei.

 

  Gasesti orice in doar cateva secunde

Functia de cautare iti permite sa gasesti rapid orice date introduse in soft. Datorita algoritmului de organizare, orice informatie va fi gasita mult mai rapid decat folosind uneltele cu care te-ai obisnuit.

 

  Acte corecte! Fii pregatit pentru orice control ITM

Deoarece softul se actualizeaza automat cand formatul unui formular legal se modifica, iar profesionistii din acest domeniu stiu cat de des se intampla acest lucru la noi in tara, si pentru ca vei avea informatiile despre angajati la zi, vei fi pregatit, in orice moment, pentru un control ITM.
In doar cateva minute vei putea tipari sau oferi situatia la zi a angajatilor.
In acest mod vei evita amenzi costisitoare si stresul determinat de un control inoportun.
Bucura-te de siguranta emiterii unor adeverinte, modele si formulare in conformitate cu Legea, formulare certificate de experienta Rentrop & Straton.

 

  Centralizat

Acces la intreaga baze de date prin intermediul unui singur soft securizat. Nu mai este necesara folosirea formularelor in Excel, greu de sincronizat. Persoanele care vor avea acces pot consulta toata informatia dintr-o singura baza de date.

Softul aduna cele mai des solicitate formulare de HR intr-un singur loc. Vei gasi peste 137 de adeverinte, modele si formulare care pot fi folosite ca atare sau pot fi personalizate cu numele si datele companiei, in mod automat, prin acest program dezvoltat de noi.

Poti reveni oricand asupra datelor. Modificarea numelui unei persoane, a adresei, a salariului sau oricarei alte informatii se face in numai cateva secunde!

  Scapa de grija adeverintelor de hartie

Utilizand Softul Adeverinte, modele si formulare obligatorii in HR nu vei mai pierde niciodata un document eliberat in departamentul tau.

 

Informatii mai multe aici >>>

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586