Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro


Legislatia Muncii
Guvernul a decis. Afla ce salarii vor fi impozitate cu 85 la suta!

Guvernul a anuntat ca a fost adoptata o ordonanta de urgenta care reduce numarul de membri ai Consiliului de conducere al Autoritatii de Supraveghere Financiara de la 17 la 11 si care obliga Autoritatea de Supraveghere Financiara sa vireze la bugetul de stat o cota de 80% din excedentul bugetului de venituri si cheltuieli inregistrat la sfarsitul anului si, prin exceptie de la prevederile Codului Fiscal.

Se stabileste astfel o cota de impozit pe venit de 85% pentru veniturile reprezentand  ...

.....Cititi mai departe Detalii

Mobilitatea versus delegarea. Cum procedam legal ca angajator?

Vom stabili mai jos care sunt reglementarile in vigoare referitoare la acordarea diurnei si cazarii angajatilor pe perioada delegarii in cazul in care in contractul individual de munca nu este stipulata clauza de mobilitate, astfel incat sa fie deductibile conform noilor modificari ale Codului fiscal.

Precizam astfel ca delegarea nu se confunda cu clauza de mobilitate. Astfel, delegarea reprezinta, potrivit art. 43 din Codul muncii exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.

Conform art. 25 alin. (1) din Codul muncii , prin clauza de mobilitate partile in contractul individual de munca stabilesc ca, in considerarea specificului muncii, executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza intr-un loc stabil de munca. In acest caz salariatul beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau in natura.

La alin. ...

.....Cititi mai departe Detalii


Regulamentul Intern in avantajul dvs.

 Lucrarea va ofera :
legislatie atent si competent comentata
studii de caz, exemple
jurisprudenta
sfaturi si atentionari din partea specialistului
recomandari, trucuri, secrete
modele de Regulament Intern gata pentru a fi adaptate specificului firmei dvs.

 Pret standard: 299,75 lei,TVA inclusa
 Pret  redus: 199,47 lei, TVA inclusa
 Reducere: 33%


Club Legislatia Muncii
Salariu

La un salariu minim de 750 lei, pentru luna mai a.c la 19 zile lucratoare am primit 475 lei
Zilele de 1,2,3 si 6 mai au fost libere
La o luna intreaga (22 zile lucratoare primesc 566 lei )
La 19 zile lucratoare e bine calculata suma de 475 lei ?
Diferenta de 3 zile mi se pare la bani foarte mare


.....Cititi mai departe Detalii

Stimate viitor Expert legislatia muncii,

Pregatirea unui examen de anvergura cum este cel pentru functia de Expert Legislatia Muncii presupune cunoasterea atenta a:


        reglementarilor cuprinse in Codul Muncii republicat si actualizat 2013
        legislatiei muncii europene si internationale
        legislatiei privind raportul de serviciu in institutiile statului
        legislatiei privind raportul de serviciu al functionarilor publici cu statut special

 

Toate informatii sunt disponibile aici>>>>


Legislatia Muncii
Concediere pentru necorespundere profesionala. Consecintele anularii deciziei de concediere

Intrebare: In contractul de munca al salariatilor este stipulat faptul ca in situatia in care timp de 3 luni consecutive angajatul nu atinge plafonul de vanzari stabilit de conducerea societatii, acesta poate rezilia contractul unilateral, cu respectarea dispozitiilor din Codul muncii.
In ce conditii putem inceta contract de munca al unui salariat care nu isi indeplineste target-ul din vanzari? Care este procedura pe care trebuie sa o urmam?

Raspuns: Apreciez ca neindeplinirea targetului de vanzari poate reprezenta, in anumite conditii, temei pentru concedierea salariatului pentru necorespundere profesionala in baza art. 61 lit. d) din Codul muncii, republicat, potrivit caruia angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in cazul in care salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.

In ciuda faptului ca legiuitorul a stabilit ca drept al angajatorului stabilirea obiectivelor individuale de ...

.....Cititi mai departe Detalii


Soft Fisa Postului

Cu ajutorul acestui soft, persoana responsabila din compania dvs.obtine, in doar 5 minute, fisa de post de care are nevoie.

Tot ce trebuie sa faca este sa selecteze, din criteriile si subcriteriile existente deja in soft, pe cele necesare fisei de post pe care o realizeaza.

  Pret standard: 1.574,8 lei, TVA inclusa
  Pret redus: 642,32 lei, TVA inclusa
  Reducere: 50%

Acordarea tichetelor de masa pentru CIM cu timp partial

Potrivit art. 106 din Codul muncii republicat, sealariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de toate drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

Potrivit art. 103 din Codul muncii, republicat, salariatul cu fractiune de norma este salariatul al carui numar de ore normale de lucru, calculate saptamanal sau ca medie lunara, este inferior numarului de ore normale de lucru al unui salariat cu norma intreaga comparabil.

Astfel, in situatia in care numarul de ore normale de lucru, calculate saptamanal sau ca medie lunara, este inferior numarului de ore normale de lucru al unui salariat cu norma intreaga comparabil, contractul individual de munca este cu timp partial.

Potrivit pct. 112 din Normele metodologice de aplicare a Legii 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin HG 44/2004, astfel cum a fost modificat si completat in scopul determinarii impozitului pe ...

.....Cititi mai departe Detalii

Social
Romania devine tot mai eco

Suprafetele pe care se cultiva produse ecologice, in Romania, au crescut de aproape 3,5 ori fata de cat erau in 2007, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. In urma cu 6 ani, tara noastra cultiva produse eco pe doar 130.000 de hectare, in timp ce, in acest an, suprafata a ajuns la 450.000 de hectare.

„Cresterea a fost posibila atat datorita stimulentelor financiare, dar si pietei de desfacere generoase atat la noi, cat si la export. Trebuie sa ajutam in continuare agricultura ecologica. Produsele bio romanesti sunt apreciate pe piata din Germania, Franta si altele”, a declarat ministrul.

Numarul fermierilor care activau pe piata produselor ecologice a ajuns, in 2013, la 15.000, in crestere cu peste 8.000 comparativ cu rezultatele din 2007.

„Exista sanse de crestere, pana la sfarsitul anului, la 20.000 de operatori. Ministerul Agriculturii trebuie sa se adapteze la aceasta crestere. In acest sens, va spun ca, daca in ...

.....Cititi mai departe Detalii

Sanatate
Prevederi ale CIM privind evaluarea profesionala

Intrebare
Daca nu se doreste concedierea din motive de necorespundere profesionala, ce text ar trebui sa apara referitor la evaluare in Regulamentul intern. Dar in contractul individual de munca? De retinut ca nu exista contract colectiv de munca la nivel de societate.

Solutia specialistului
Potrivit art. 242 din Codul muncii regulamentul intern cuprinde cel putin urmatoarele categorii de dispozitii:
a) reguli privind protectia, igiena si securitatea in munca in cadrul unitatii;
b) reguli privind respectarea principiului nediscriminarii si al inlaturarii oricarei forme de incalcare a demnitatii;
c) drepturile si obligatiile angajatorului si al salariatilor;
d) procedura de solutionare a cererilor sau reclamatiilor individuale ale salariatilor;
e) reguli concrete privind disciplina muncii in unitate;
f) abaterile disciplinare si sanctiunile aplicabile;
g) reguli referitoare la procedura disciplinara;
h) modalitatile de aplicare a altor ...

.....Cititi mai departe Detalii

Lucrezi in HR? Iata cum poti sa iti usurezi si sa iti automatizezi munca

Un nou soft pentru specialistii in HR. Fii pregatit pentru un control ITM neanuntat

Usureaza-ti munca eliminand timpul alocat birocratiei si evita amenzi costisitoare prin cel mai simplu de utilizat soft de HR. Vital pentru angajatii din resurse umane.

Softul de "Adeverinte, Modele si Formulare obligatorii in resurse umane", creat cu ajutorul a numerosi consultanti in resurse umane, este destinat sa reduca sensibil munca repetitiva necesara in activitatea de HR.

 

  Testat in companii cu peste 50 de angajati

Iti propunem un soft care va schimba cu totul departamentul tau de HR.
In bine.

  Efect imediat: Reduci semnificativ timpul de lucru

Softul de Adeverinte, modele si formulare obligatorii in HR a fost creat cu intentia de a economisi ore bune cheltuite de profesionistii HR pentru identificarea formularelor corecte, completarea lor conform normelor metodologice sau prin eliberarea adeverintelor.
 
Fiecare buton sau comanda si chiar modul de lucru al softului a fost testat in zeci de departamente de HR din companii medii si mari, functionand cu succes.

  Interfata intuitiva. Foarte usor de utilizat

Un software este considerat mai performant daca are mai multe meniuri si mai multe butoane.
Insa de ce sa complicam lucrurile?
Un soft performant este cel care iti ofera prin simplitate raspunsurile de care ai nevoie. Este ceea ce am realizat noi.

Interfata simpla, cu doar 9 butoane principale, iti da acces la cele mai importante functii ale softului pentru ca acesta sa poata fi folosit imediat dupa instalare si chiar si in cele mai aglomerate zile ale lunii.

Cu un singur click:

 

  Afli si editezi datele fiecarui angajat in parte.
Prin intermediul motorului de cautare inclus vei gasi orice angajat rapid, introducand numele acestuia. Un singur click iti da acces la datele complete ale angajatului. Le poti citi sau le poti modifica. Mai mult, poti adauga un nou angajat in doar cateva secunde.

  Accesezi peste 30 de modele de adeverinte editabile pe care le poti elibera in cateva minute.  

  Eliberezi si accesezi sute de modele si formulare necesare in activitatea HR de zi cu zi a companiei.
Fie ca ai nevoie de o fisa a postului, de o declaratie pe proprie raspundere sau un model de test de angajare, il vei gasi rapid si vei putea modifica usor continutul, daca este nevoie.

  Ceri asistenta tehnica online gratuita asigurata de abonamentul tau pe 12 luni.

  Consulti manualul de utilizare.

  Accesezi si editezi datele companiei.

 

  Gasesti orice in doar cateva secunde

Functia de cautare iti permite sa gasesti rapid orice date introduse in soft. Datorita algoritmului de organizare, orice informatie va fi gasita mult mai rapid decat folosind uneltele cu care te-ai obisnuit.

 

  Acte corecte! Fii pregatit pentru orice control ITM

Deoarece softul se actualizeaza automat cand formatul unui formular legal se modifica, iar profesionistii din acest domeniu stiu cat de des se intampla acest lucru la noi in tara, si pentru ca vei avea informatiile despre angajati la zi, vei fi pregatit, in orice moment, pentru un control ITM.
In doar cateva minute vei putea tipari sau oferi situatia la zi a angajatilor.
In acest mod vei evita amenzi costisitoare si stresul determinat de un control inoportun.
Bucura-te de siguranta emiterii unor adeverinte, modele si formulare in conformitate cu Legea, formulare certificate de experienta Rentrop & Straton.

 

  Centralizat

Acces la intreaga baze de date prin intermediul unui singur soft securizat. Nu mai este necesara folosirea formularelor in Excel, greu de sincronizat. Persoanele care vor avea acces pot consulta toata informatia dintr-o singura baza de date.

Softul aduna cele mai des solicitate formulare de HR intr-un singur loc. Vei gasi peste 137 de adeverinte, modele si formulare care pot fi folosite ca atare sau pot fi personalizate cu numele si datele companiei, in mod automat, prin acest program dezvoltat de noi.

Poti reveni oricand asupra datelor. Modificarea numelui unei persoane, a adresei, a salariului sau oricarei alte informatii se face in numai cateva secunde!

  Scapa de grija adeverintelor de hartie

Utilizand Softul Adeverinte, modele si formulare obligatorii in HR nu vei mai pierde niciodata un document eliberat in departamentul tau.

 

Informatii mai multe aici >>>

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586