Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Kit Documente instant obligatorii in Legislatia muncii si Salarizare

Cum sa reduceti cu 87% timpul de realizare a documentelor solicitate la un control ITM!
 
Va oferim acum instrumentul de lucru care va ajuta sa rezolvati problemele departamentului de legislatia muncii si salarizare, punandu-va la dispozitie, cu 1 singur click, orice formular cerut in cadrul unei anume proceduri: KIT-ul de documente instant obligatorii din Legislatia Muncii si Salarizare!
 
Editabile, personalizabile si printabile, aceste modele de acte:
       va usureaza munca
       va economisesc timpul
       va ofera siguranta de care aveti nevoie
       va scutesc de erori, omisiuni, amenzi din partea ITM.
 

Legislatia Muncii
Conditii de restituire indemnizatie concediu de odihna

Potrivit prevederilor art. 145 alin. (2) din Legea 53/2003 - Codul muncii, republicata, durata efectiva a concediului de odihna anual se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

In speta mentionata de dvs, salariatul este indreptatit potrivit prevederilor legale la concediul de odihna acordat proportional cu timpul efectiv lucrat in primele 5 luni calendaristice ale anului, respectiv anterior incetarii contractului individual de munca in temeiul art. 65 din Codul muncii, republicat.

Astfel, ne aflam in situatia in care, salariatul a efectuat mai multe zile de concediu de odihna decat era indreptatit, depasind astfel limita zilelor proportionale cu timpul efectiv lucrat. In acest caz, apreciem ca salariatul in cauza este obligat sa restituie indemnizatia de concediu de odihna corespunzatoare acestor zile, in conformitate cu prevederile art. 256 alin. (1) din Codul muncii, potrivit carora, salariatul care a incasat de la angajator o suma ...

.....Cititi mai departe Detalii

Concedierea prin desfiintarea posturilor. Angajarea cu CIM pe durata determinata

In cadrul societatii noastre suntem nevoiti sa reducem cateva posturi din cauza reducerii activitatii. Pentru persoanele a caror posturi se reduc am putut oferi alte locuri de munca dar acestea sunt pe perioada determinata pana la sfarstul anului cu posibilitatea de prelungire si pe anul viitor in functie de cerinte.

Acest lucru este legal, adica oferirea unor posturi pe perioada determinata in locul celor pe perioada nedeterminata, dar care urmeaza sa fie reduse?

Raspuns: La nivelul societatii in functie de necesitatea existenta la un anumit moment, precum si tinand cont de activitatile pe care trebuie sa le indeplineasca unitatea in cauza, se elaboreaza si se aproba o noua structura organizatorica si se stabilesc noile functii, atributii si conditiile specifice pentru ocuparea fiecarui post in parte.

Astfel, pe baza acestor documente se aproba inclusiv un nou stat de functii, in care vor fi cuprinse noile functii. Asadar, trebuie sa se identifice locurile de ...

.....Cititi mai departe Detalii


Diurna legala in Romania si strainatate


Sunteti nevoit sa delegati si detasati angajati in Romania sau in alte tari din intreaga lume?

Stiti care sunt prevederile actelor aditionale la Contractul individual de munca intocmite in cazul deplasarii salariatilor atat in tara, cat si in strainatate?

Stiti care sunt consecintele in cazul in care nu se semneaza un astfel de act aditional?

Stiti cum se acorda diurna pentru fractiunile de timp care nu insumeaza 24 de ore?

Stiti care sunt conditiile acordarii diurnei in conditiile in care cheltuielile cu masa se suporta de catre partenerii externi?

Stiti ce se intampla, din punct de vedere legal, in situatiile in care cazarea nu poate fi asigurata de unitatile hoteliere?

Raspunsuri complete in ghidul "Diurna legala in Romania si strainatate" >>>>


InfoBugetari: Concediul de odihna al salariatilor cumularzi

Potrivit art. 24 din Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, nr. 284/2010, publicata in Monitorul Oficial nr. 877 din 28 decembrie 2010, cu modificarile si completarile ulterioare, in cazuri exceptionale posturile vacante si temporar vacante aferente functiilor didactice de predare, functiilor de specialitate medico-sanitara si asistenta sociala si functiilor de specialitate artistica pot fi ocupate si prin cumul de functii, de personalul angajat.

Acest lucru este posibil cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de functii si a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante, posturile vacante si temporar vacante aferente functiilor didactice de predare, functiilor de specialitate medico-sanitara si asistenta sociala si functiilor de specialitate artistica, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul si de catre persoane din aceeasi unitate si numai in conditiile in care programul functiei cu ...

.....Cititi mai departe Detalii
Profesia de mediator se inscrie cu succes pe linia alternativelor profesionale pentru absolventii de studii superioare din Romania. O profesie liberala cu tenta juridica, ce uzeaza de o modalitate eficienta in solutionarea conflictelor – medierea.
 
Cum sa te instruiesti rapid? Eficient? Solutia salvatoare este intri cu tot curajul in cele 57 Teste pentru a deveni Mediator de Succes”!

 
Accesibile acum gratie eforturilor specialistilor Rentrop & Straton care le-au elaborat. Pentru usurinta insusirii medierii. O procedura de solutionare a conflictelor care castiga din ce in ce mai mult teren.... citeste mai multe detalii aici >>>

Club Legislatia Muncii
Preaviz

Buna ziua!am si eu o intrebare daca recent m-am angajat la o firma si am fost acolo o saptamana am semnat contractul individual de munca si intre timp mi-am dat seama ca acel loc de munca nu e pentru mine si m-am hotarat sa plec,am anuntat directorul magazinului de plecarea mea si mi-a zis sa mai raman o saptamana.

Acum intrebarea mea este urmatoarea:pot sa plec fara sa mai stau saptamana aia,se intampla ceva daa numai vin?

Specific probabil sunt in perioada de proba.si azi fiind ultima zi trebuie sa semnez vreo demisie ceva?astept raspuns cat mai repede.va multumesc!!

.....Cititi mai departe Detalii


Sanatate

Terapia prin masaj - o terapie moderna veche de cand lumea

Astazi terapia prin masaj isi ocupa locul binemeritat in cadrul terapiilor complementare, aducandu-si din plin aportul in domeniul ingrijirii sanatatii.
Terapia prin masaj este o metoda de sustinere a starii de sanatate
Terapia prin masaj, nu este o metoda de vindecare a unor afectiuni grave ale organismului uman. De acest lucru se ocupa medicina alopata, precum si unele terapii alternative.


Terapia prin masaj poate rezolva insa cu succes o serie de disfunctionalitati somatice si energetice ale organismului uman. Putem afirma cu incredere ca aceasta terapie isi merita locul in domeniul metodelor si sistemelor de profilaxie si intretinere a starii de sanatate, lucru foarte important, deoarece „este mai bine si mai usor sa previi decat sa tratezi”!

Terapia prin masaj este o „terapie blanda”, este o forma de comunicare prin „atingere”, este o aducere aminte de primele clipe cu care am fost primiti in aceasta lume, este o modalitate de ...

.....Cititi mai departe DetaliiCD-ul Succes garantat la angajare. Teste de selectie rezolvate contine modele ale tuturor tipurilor de teste! Testele utilizate la cele mai exigente interviuri! Atuul sau: da candidatului posibilitatea de a sti si de a intelege modul corect de rezolvare a problemelor propuse.

CD-ul "Succes garantat la angajare. Teste de selectie rezolvate"


Alcatuite de catre specialisti in resurse umane si psihologi, testele psihometrice, de inteligenta sau psihologice il ajuta pe aspirant sa:

    se autodescopere
  
afle daca are sau nu calitatile potrivite pentru jobul pentru care a optat
     stie unde si cum trebuie sa mai „lucreze” pentru ca prezenta sa la interviu sa fie una de succes!  

CD-ul cuprinde urmatoarele categorii de teste, chestionare, verificari:

    Motivatie
     Aptitudini
    Gandire laterala
    Calcule numerice si logica
    Creativitate
     Personalitate
     Inteligenta emotionala
     Memorie

Grilele de raspuns si interpretarile date raspunsurilor il ajuta pe copilul dvs. sa:

    se familiarizeze cu atmosfera si cerintele fiecarui tip de test
   cunoasca raspunsurile corecte
    deprinda capacitatea de a formula raspunsurile dorite in forma ceruta de angajator.

 

Detalii mai multe gasiti aici >>>

97 de Modele si Formulare obligatorii in HR

Pentru un control ITM "la dunga"

Stimati manageri HR,
 

Sa fii la "dunga" cu toate hartiile, dosarele, documentele pe care inspectoriii ITM le cer astazi este cu adevarat o provocare. Si sa nu credeti ca noi nu stim acest lucru in mod clar! Si noi am avut parte de controale si stim ce hartii se cer, ce amenzise dau, se probleme apar etc etc etc.
 

Si pentru ca stim ca stres si surprize neplacute sunt ultimele lucruri de care un manager HR mai are nevoie, am decis sa depunem toate eforturile pentru realizarea unei colectii de aur, colectia celor 97 de Modele si Formulare obligatorii in HR!

Colectia de fata reprezinta cea mai buna solutie daca doriti sa le aveti pe toate la un singur loc, intocmite ca la carte si blindate cu toate detaliile necesare, astfel incat inspectorii sa nu aiba absolut nimic de care sa se lege!
 

CD-ul 97 modele si formulare obligatorii in resurse umane va permite sa descarcati pe calculatorul dvs. orice formular si sa-l editati, modificati si/sau completati continutul. Si – foarte important – veti sti in orice moment cum trebuie sa procedati datorita sfaturilor si recomandarilor expertilor din sectiunea “NOTE”.
 

Cele 97 modele si formulare acopera orice situatie cu care va puteti intalni!


Cele 97 modele sunt intocmite in conformitate cu cele mai recente prevederi legale din domeniul relatiilor de munca si se refera la domenii ca:• Angajarea in munca
• Formarea profesionala a salariatilor
• Regulament Intern
• Recrutarea si selectia personalului
• Evaluarea performantelor
• Alte modele de chestionare si formulare utile


Cum utilizati CD-ul?

1)      Introduceti CD-ul in calculator
2)      Selectati din meniul afisat formularul care va intereseaza
3)      Dati click. Formularul se va afisa sub forma unui document Word
4)      Completati pe loc cu datele specifice situatiei dvs.
5)      Printati
 
Totul dureaza doar cateva minute.
Rapid, fara stres si cu avand certitudinea ca totul este perfect.
 
Comandati acum CD-ul 97 modele si formulare obligatorii in resurse umane!
Pret: 91 de lei + 9% TVA

 

P.S. Cand vine vorba de resurse umane, dvs. va concentrati, pe buna dreptate, pe chestiunile importante: contracte de munca, protectia muncii, medicina muncii… Dar e important sa nu pierdeti din vedere lucrurile minore, care constituie “armele secrete” ale inspectorilor ITM care vor sa va amendeze cu orice pret.

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586