Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Controlul ITM nu te lasa sa dormi? Avem noi un soft care se actualizeaza singur!

Seminarul National de Delegare, Detasare si acordarea Diurnei


27 martie 2013, Hotel Crowne Plaza Bucuresti

Luna martie este una speciala pentru dvs. si de aceea am decis sa va oferim un doua cadouri cu totul speciale daca veti participa la Seminarul National de Delegare, Detasare si acordarea Diurnei din 27 martie 2013!

Locuri limitate!

Detalii despre inscriere aici
Legislatia Muncii
Controlul ITM nu te lasa sa dormi? Avem noi un soft care se actualizeaza singur!

Weekendul trecut, sambata mai exact, m-am trezit la 6 dimineata. Nu fiindca sunt matinala din fire, ci fiindca mintea mea continua sa functioneze in regimul zilelor de lucru. Asa ca, primul gand, dupa ce am deschis ochii, a fost cum sa rezolv cea dintai sarcina a zilei.

Era un editorial care nu-mi dadea pace. Trebuie sa gasesc un subiect excelent, mi-am spus. Dar ce sa fie? Cu inspiratia poti sa te lupti ore in sir. Uneori nu-i si pace. Din fericire, cateva clipe mai tarziu, mi-am dat seama ca e sambata. Am rasuflat usurata si mi-am amanat grijile matinale pentru ziua de luni.

Daca eu mi-am permis luxul de a lasa pe luni ce n-aveam chef sa fac sambata, nu acelasi lucru se intampla in cazul companiilor care stiu ca pot avea oricand o supriza din partea ITM-ului. E drept ca intr-o dimineata de sambata la interfon pot suna doar cei care impart pliantele. Ce te faci insa cand esti manager si la usa iti suna inspectorii?

Ce-ati spune de un soft-minune care ar ...

.....Cititi mai departe Detalii

Atentie maxima aici!

Codul Muncii te pedepseste cu 6 luni de inchisoare pentru situatii pe care nu le-ai fi considerat infractionale!

Afla totul aici>>>


Acordarea indemnizatiei de somaj unui pensionar de invaliditate gradul III

Beneficiaza de indemnizatie de somaj o persoana pensionata medical, gradul III - cu drept de munca, care a lucrat 2 ani si prin desfiintarea postului ramane fara loc de munca?

Potrivit art. 18 alin. (2) lit a) din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare asiguratii acestui sistem pot fi cetatenii romani care sunt incadrati in munca sau realizeaza venituri in Romania, in conditiile legii, cu exceptia persoanelor care au calitatea de pensionari.

In sensul art. 19 alin. (1) lit. a) din Legea 76/2002 in sistemul asigurarilor pentru somaj sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii persoanele care desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca sau pe baza de contract de munca temporara, in conditiile legii, cu exceptia persoanelor care au calitatea de pensionari.

Totodata, in acceptiunea legii mentionate anterior asiguratul este persoana ...

.....Cititi mai departe Detalii

Control de la ITM privind REVISAL

Inspectorii ITM au demarat o vasta actiune de control legata de REVISAL! Amenzi de pana la 10.000 de lei!H.G. nr. 500/2011 stabileste nu mai putin de 10 contraventii legate de registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL), sanctionabile cu amenzi cuprinse intre 300 si 10.000 de lei.


CD-ul "Controlul ITM pe teme legate de REVISAL" va ofera cateva avantaje pur si simplu deosebite.

Click aici pentru mai multe detalii >>>


Club Legislatia Muncii
Incetare CIM si angajare la aceeasi firma

Buna ziua!

Un angajat iese la pensie pe 01.04.2013 pentru limita de varsta, angajatorul si angajatul doresc sa continuie raporturile de munca tot cu aceeasi data (01.04.2013) pe baza unui contract de munca determinata. Pe 01.04 trebuie sa transmit decizie de incetare iar pe 29.03.2013 ar trebui sa transmit ITM noul contract pe perioada determinata. Este posibil sa fac acest lucru in REVISAL?

Va multumesc!

.....Cititi mai departe Detalii

Caietul angajatorului - Procedura completa la angajare
impulsul de care ai nevoie ca lucrurile sa mearga struna!

 

Angajarea oricarei persoane se face in acord cu legislatia in vigoare in acest domeniu. Nimic nou, pana acum!

Nici forma scrisa obligatorie pentru valabilitatea contractului de munca nu te surprinde. O sanctiune cuprinsa intre 1500 si 2000 de lei, pentru neindeplinirea acestei obligatii, dupa cum are grija sa ne informeze art. 276 alin. 1 din atat de celebrul Cod al muncii, te poate lua insa pe nepregatite...

Click aici pentru detalii>>>


Legislatia Muncii
Cand putem reduce perioada de concediu crestere copil?

Conform art. 11 din OUG 111/08.12.2010 si a normelor de aplicare, dreptul la concediul pentru cresterea copilului, nascut dupa data de 01.03.2012, se acorda cel putin 1 luna din perioada totala uneia dintre persoanele din familie care nu au solicitat acest drept.

Tinand cont de cele de mai sus, o salariata care a nascut pe 16.07.2012 si a solicitat concediu pentrui cresterea copilului pana la implinirea varstei de 1 an este obligata sa solicite incetarea suspendarii contractului de munca cu 17.06.2013, avand dreptul sa solicite un concediu fara plata de 1 luna pana la dat de 16.07.2013.

Vom stabili astfel daca termenele sunt corecte si in cazul in care salariata nu respecta aceste prevederi care sunt actiunile/demersurile pe care trebuie sa le intreprinda angajatorul?

Solutia consultantului:

Potrivit art. 11 din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, dreptul la concediul pentru cresterea copilului se ...

.....Cititi mai departe Detalii
Somajul tehnic - Masura legala temporara pentru angajatori in caz de criza ... detalii aici >>>

Munca in ture. Evidenta orelor de munca nu trebuie sa fie fictiva

Supunem astazi atentiei dumneavoastra cazul unei societati in cadrul careia salariatii firmei lucreaza 14 zile a cate 12 ore pe zi, urmand o perioada de 14 zile libere.

Luand ca reper luna februarie, vom raspunde urmatoarelor intrebari:

1. Un salariat are concediu in perioada 01-11 februarie, dupa care incepe tura normala alaturi de echipa din care face parte, pentru perioada 12-25 februarie, lucrand 12 ore pe zi. Incepand cu 26 februarie acesta intra in perioada de zile libere. Vom stabili astfel daca este corect ca pentru concediu sa fie pontat numai in zilele legale lucratoare, de luni pana vineri, considerandu-se 8 ore pe zi.

In acest context, el ar avea ore in luna februarie 56 ore + 168 ore = 224ore. Cele 56 ore sunt considerate ore suplimentare?

2.Un salariat are liber (aferent turei lucrate) in perioada 01-11 februarie. In loc sa vina la lucru solicita concediu pentru perioada urmatoare. Vom stabili ce consideram concediu: doar tura cat ar ...

.....Cititi mai departe Detalii

KIT-ul de documente instant obligatorii din
Legislatia Muncii si Salarizare

 

Beneficiati de modele pentru documentele standard privind:

Contractul individual de munca (pe perioada determinata, nedeterminata, cu timp partial, cu clauza de neconcurenta ... si Lista continua aici »)

Modificarea contractului individual de munca (Ordin de deplasare, Cerere de detasare, Acord privind detasarea, Decizie de detasare ... si Lista continua aici »)

Social
Romanii care calatoresc in UE pot primi servicii medicale de urgenta platite de stat

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a anuntat ca orice cetatean din Romania care se afla pe teritoriul unui stat membru al UE are dreptul la asistenta medicala de urgenta platita de stat.

"Toate persoanele asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania, aflate in sedere temporara pe teritoriul unui stat membru din motive turistice, profesionale sau pentru studii, pot utiliza Cardul european de asigurari de sanatate, eliberat de institutia competenta din Romania", potrivit unui comunicat al CNAS.

Astfel, orice roman care se afla in calatorie in strainatate si vrea sa aiba un astfel de card de sanatate, trebuie sa faca o cerere la casa de asigurari de care apartine si va primi unul in cel mai scurt timp.

Potrivit CNAS, eliberarea cardului se va face gratuit. Daca ati pierdut cardul sau acesta v-a fost furat, puteti solicita un certificat provizoriu de inlocuire de la casa de asigurari de sanatate, unde ...

.....Cititi mai departe Detalii

Ultima ora! Controale ITM si amenzi de pana la 8.000 de lei daca nu respectati Legea nr. 319/2006!

Gasiti aici documentatia completa, pas cu pas,
pentru a realiza cu succes auditul SSM!


<<<Aflati totul AICI si ACUM>>>


Sanatate
De ce e sanatos sa-ti fie foame

Bineinteles, cand folosim cuvantul "foame" pentru a descrie o insecuritate alimentara, descriem intr-adevar o problema. Totusi, exista multa mancare pe care o putem manca, iar foamea este o parte a experientei in sine. In mai putine cuvinte, mancarea are un gust mai bun cand ne este foame.

Din nefericire, foamea nu se bucura de prea mare respect. Unii dintre noi mesteca intr-una toata ziua, nu se simt niciodata satuli si nu-i ofera organismului sansa de a deveni infometat. Altii incearca sa ignire foamea in efortul de a slabi, sarind peste mese si ajungand sa manance un meniu dublu de la primul fast-food din drumul spre casa.

Uneori, oamenii ajung sa se teama de foame, fie in urma lipsei de acces la mancare, fie in urma unor diete prea drastice. Asa ca incearca sa se fereasca de ea, rontaind intr-una.

Altii au invatat in mod gresit sa-si descrie emotiile (singuratate sau plictiseala) prin senzatia de foame, asa ca mananca aiurea.

In aceste conditii, ...

.....Cititi mai departe Detalii

Controale dure la institutiile publice privind existenta

fiselor de post si a fiselor de evaluare!


Lucrezi in HR? Iata cum poti sa iti usurezi si sa iti automatizezi munca

Un nou soft pentru specialistii in HR. Fii pregatit pentru un control ITM neanuntat

Usureaza-ti munca eliminand timpul alocat birocratiei si evita amenzi costisitoare prin cel mai simplu de utilizat soft de HR. Vital pentru angajatii din resurse umane.

Softul de "Adeverinte, Modele si Formulare obligatorii in resurse umane", creat cu ajutorul a numerosi consultanti in resurse umane, este destinat sa reduca sensibil munca repetitiva necesara in activitatea de HR.

 

  Testat in companii cu peste 50 de angajati

Iti propunem un soft care va schimba cu totul departamentul tau de HR.
In bine.

  Efect imediat: Reduci semnificativ timpul de lucru

Softul de Adeverinte, modele si formulare obligatorii in HR a fost creat cu intentia de a economisi ore bune cheltuite de profesionistii HR pentru identificarea formularelor corecte, completarea lor conform normelor metodologice sau prin eliberarea adeverintelor.
 
Fiecare buton sau comanda si chiar modul de lucru al softului a fost testat in zeci de departamente de HR din companii medii si mari, functionand cu succes.

Orice adeverinta, model si formular de HR se elibereaza in doar cateva minute. Formatul fiind deja realizat, este suficient sa completeazi doar numele in fiecare formular. Apasa PRINT si este gata.
Te poti ocupa de lucruri mai importante.

Fiecare formular contine exemple si instructiuni sau recomandari de completare!

  Interfata intuitiva. Foarte usor de utilizat

Un software este considerat mai performant daca are mai multe meniuri si mai multe butoane.
Insa de ce sa complicam lucrurile?
Un soft performant este cel care iti ofera prin simplitate raspunsurile de care ai nevoie. Este ceea ce am realizat noi.

Interfata simpla, cu doar 9 butoane principale, iti da acces la cele mai importante functii ale softului pentru ca acesta sa poata fi folosit imediat dupa instalare si chiar si in cele mai aglomerate zile ale lunii.

Cu un singur click:

 

  Afli si editezi datele fiecarui angajat in parte.
Prin intermediul motorului de cautare inclus vei gasi orice angajat rapid, introducand numele acestuia. Un singur click iti da acces la datele complete ale angajatului. Le poti citi sau le poti modifica. Mai mult, poti adauga un nou angajat in doar cateva secunde.

  Accesezi peste 30 de modele de adeverinte editabile pe care le poti elibera in cateva minute.  

  Eliberezi si accesezi sute de modele si formulare necesare in activitatea HR de zi cu zi a companiei.
Fie ca ai nevoie de o fisa a postului, de o declaratie pe proprie raspundere sau un model de test de angajare, il vei gasi rapid si vei putea modifica usor continutul, daca este nevoie.

  Ceri asistenta tehnica online gratuita asigurata de abonamentul tau pe 12 luni.

  Consulti manualul de utilizare.

  Accesezi si editezi datele companiei.

 

  Gasesti orice in doar cateva secunde

Functia de cautare iti permite sa gasesti rapid orice date introduse in soft. Datorita algoritmului de organizare, orice informatie va fi gasita mult mai rapid decat folosind uneltele cu care te-ai obisnuit.

 

  Acte corecte! Fii pregatit pentru orice control ITM

Deoarece softul se actualizeaza automat cand formatul unui formular legal se modifica, iar profesionistii din acest domeniu stiu cat de des se intampla acest lucru la noi in tara, si pentru ca vei avea informatiile despre angajati la zi, vei fi pregatit, in orice moment, pentru un control ITM.
In doar cateva minute vei putea tipari sau oferi situatia la zi a angajatilor.
In acest mod vei evita amenzi costisitoare si stresul determinat de un control inoportun.
Bucura-te de siguranta emiterii unor adeverinte, modele si formulare in conformitate cu Legea, formulare certificate de experienta Rentrop & Straton.

 

  Centralizat

Acces la intreaga baze de date prin intermediul unui singur soft securizat. Nu mai este necesara folosirea formularelor in Excel, greu de sincronizat. Persoanele care vor avea acces pot consulta toata informatia dintr-o singura baza de date.

Softul aduna cele mai des solicitate formulare de HR intr-un singur loc. Vei gasi peste 137 de adeverinte, modele si formulare care pot fi folosite ca atare sau pot fi personalizate cu numele si datele companiei, in mod automat, prin acest program dezvoltat de noi.

Poti reveni oricand asupra datelor. Modificarea numelui unei persoane, a adresei, a salariului sau oricarei alte informatii se face in numai cateva secunde!

  Scapa de grija adeverintelor de hartie

Utilizand Softul Adeverinte, modele si formulare obligatorii in HR nu vei mai pierde niciodata un document eliberat in departamentul tau.


Fiecare formular eliberat este automat retinut in baza de date, astfel ca scapi de grija de a pierde documente care ar putea fi vitale in cazul unui control ITM.
 

Informatii mai multe aici >>>

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586