Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Dieta Alcalina te ajuta sa lupti cu virusii, bacteriile, kilogramele in plus si cancerul!

Pentru persoanele interesate sa scape de kilogramele in exces si in acelasi timp sa isi pastreze sanatatea la nivel maxim, vitalitatea, energie si o stare de spirit exceptionala, solutia poate fi reprezentata de dieta alcalina.

Si avem si un ghid practic nou lansat, ghid care va ajuta sa intelegeti in ce consta aceasta dieta, ce sa consumati si ce alimente sa evitati si nu numai.

In mod real, daca adopti o alimentatie echilibrata din punctul de vedere al pH-ului introdus in corp, apar o serie de beneficii clare:

1. Nivel crescut de energie
2. Un sistem imunitar puternic
3. Riscuri mult mai mici de a face boli cronice
4. Control al  ...

.....Cititi mai departe Detalii

Respiratia joaca un rol important in diminuarea depresiei

Doua dintre cele mai comune boli din sfera psihica sunt anxietatea si depresia. Si respiratia este modul cel mai rapid si mai eficient pentru a-ti proteja sanatatea psihica si emotionala - in doar cateva minute!
 
In astfel de situatii, ai doua optiuni:

 
Poti lua medicamente anti-depresive, care pot provoca dureri de cap, cresterea anxietatii, greata, disfunctii sexuale, tulburari de memorie si pot da dependenta.
 
Sau... click aici pentru detalii>>>


Sinteza saptamanii
Diurna si masa acordata pe durata delegatiei | Contributii sociale 2013

Vom stabili mai jos cum se aplica in mod corect prevederile aferente diurnei de la 1 februarie 2013 in conditiile in care angajatorul acorda salariatilor, aflati in delegatie, diurna si masa calda servita.

Astfel, va reamintim ca incepand cu data de 1 februarie 2013, in baza OG 8/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, art. 55 alineatul (4), litera g) si art. 296 indice 15 s-au modificat si au urmatorul cuprins:

g) sumele primite de angajati in conditiile prevazute de lege sau de contractul de munca aplicabil, pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, in tara si in strainatate, in interesul serviciului, ca indemnizatii si orice alte sume de aceeasi natura, in limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit prin hotarare a Guvernului pentru personalul din institutiile publice, precum si cele primite pentru acoperirea cheltuielilor de transport si ...

.....Cititi mai departe Detalii

Stagiul de cotizare este diferit de vechimea in munca

Conform prevederilor art. 3 alin. (1) lit. p) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, in sistemul public de pensii stagiu de cotizare reprezinta perioada de timp pentru care s-au datorat contributii de asigurari sociale la sistemul public de pensii, precum si cea pentru care asiguratii cu declaratie individuala de asigurare sau contract de asigurare sociala au datorat si platit contributii de asigurari sociale la sistemul public de pensii.

Deasemenea, potrivit prevederilor art. 48 din Legea 263/2010 , cu modificarile si completarile ulterioare, stagiul de cotizare se constituie din insumarea perioadelor pentru care s-a datorat contributia la bugetul asigurarilor sociale de stat de catre angajator si asigurat sau, dupa caz, s-a datorat si platit de catre asiguratii prevazuti la art. 6 alin. (1) pct. IV si alin. (2) din lege.

In intelesul Legii 263/2010 , prin stagiu complet de cotizare se intelege...

.....Cititi mai departe Detalii
Redactati ORICE document de
Legislatia muncii si Salarizare in 2 timpi si 3 miscari!
Solutia se afla aici>>>

Solutii pentru firme: Plangerea impotriva procesului-verbal de contraventie

Pozitia evident dezechilibrata de forte dintre organul constatator si prezumtivul contravenient face ca in multe cazuri instanta sa pronunte solutii favorabile acestuia din urma. Deosebit de importanta este argumentatia construita temeinic care sa combata constatarile organelor de control de multe ori superficiale.

Iata spre exemplu analiza efectuata asupra situatii concrete. Potrivit art. 74 alin. (5) din Legea societatilor comerciale daca societatea detine o pagina de internet proprie in cuprinsul acesteia rebuie sa se mentioneze denumirea, forma juridica, sediul social, numarul din registrul comertului si codul unic de inregistrare.

In conformitate cu art. 270 indice 3 din acelasi act normativ incalcarea acestor prevederi constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.500 lei la 5.000 lei.

Strategia de combatere in acest caz a constat in a demonstra nu neaparat existenta denumirii in cadrul siteului, ci pe faptul ca pentru a putea stabili ...

.....Cititi mai departe Detalii

Zilele de 2 si 3 mai 2013, declarate zile libere

Guvernul a decis ca zilele de 2 si 3 mai 2013 sa fie declarate drept zile libere in sectorul public, printr-o hotarare aprobata in sedinta de miercuri, au declarat surse oficiale.

Dispozitiile hotararii pot fi aplicate si angajatilor din sectorul privat, in masura in care partenerii sociali stabilesc astfel.

Va reamintim ca, la inceputul acestui an, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) si Asociatia Litoral - Delta Dunarii au solicitat Guvernului Romaniei si premierului Victor Ponta ca zilele de 2 mai, Ziua Tineretului, si 3 mai sa fie acordate ca zile nationale libere cu posibilitatea de recuperare in 2013.

Proiectul de act normativ a fost introdus pe lista documentelor care urmau sa fie aprobate, miercuri, de Guvern.

In acest fel, ziua libera acordata de 1 Mai va putea sa fie legata de Sarbatoarea de Paste care in acest an are loc in data de 5 mai.

In acest sens, Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral - Delta ...

.....Cititi mai departe Detalii

Reduceti drastic cheltuielile si pastrati-va angajatii valorosi!

Somajul tehnic - Masura legala temporara pentru angajatori in caz de criza! Evitati amenzi usturatoare si pedeapsa cu inchisoarea!

Puteti fi acuzat de incalcarea prevederilor Codului muncii si puteti primi amenda intre 3.000 si 10.000 de RON.


Posibilitatea acordarii de zile libere in avans cf. Codul Muncii

Art. 122 alin. (3) din Codul muncii dispune ca in perioadele de reducere a activitatii angajatorul are posibilitatea de a acorda zile libere platite din care pot fi compensate orele suplimentare ce vor fi prestate in urmatoarele 12 luni.

Un instrument excelent, folosit neoficial de multi angajatori, acum oficializat si care permite evitarea platii orelor suplimentare, dar si oferirea unui program mai flexibilizat.

Inovatia – preluata de fapt din practica multor angajatori – este menita sa conduca la generalizarea programelor flexibile.

Aceasta nu inseamna ca mentionatul „cont” poate fi folosit discretionar de salariat, care isi poate „acoperi” pe aceasta cale absentele nemotivate pe motivul ca va recupera timpul nelucrat.

Ramane la latitudinea angajatorului ca programele de pontaj (electronic sau nu) sa se adapteze acestei modificari legislative. De asemenea, ramane la latitudinea angajatorului sa aprobe sau nu „recuperarea in ...

.....Cititi mai departe Detalii

Consilier - Legislatia Muncii si Resursele Umane pentru Scoli, Licee si Universitati vine acum in ajutorul dvs.! Cel mai competent si profesionist ajutor! Fiindca acum...

Aplicati corect legea si toate derogarile specifice domeniului.
Aflati in timp util noile reglementari ce va coordoneaza activitatea.
Capatati SIGURANTA deciziilor dvs. privind legislatia muncii specifica unitatii dvs. de invatamant!
Gestionati rapid si bine orice problema legata de raporturile de munca dintre angajatii dvs.!
Munciti eficient respectand legislatia in vigoare!

 

Click aici pentru detalii >>>


Dieta ideala pentru tine? Alege dieta mediteraneana!

7 Motive excelente pentru a te apuca chiar de azi

 1. Iti lungeste viata! Previne sau indeparteaza boli aflate in fruntea listei de killeri:

  • Bolile de inima
  • Cancer
  • Diabet
  • Obezitate
  • Hipertensiune

2. Declanseaza pierderea kilogramelor excedentare si fixarea la greutatea ideala pentru tine.

3. Portiile acceptate si varietatea de alimente iti satisfac deplin poftele si nici nu te streseaza.

4. Minutele de miscare pe care dieta mediteraneana le recomanda te ajuta sa slabesti frumos si mai ales sa-ti reamintesti de natura si de beneficiile pe care aceasta ti le ofera.

5. Da! Dieta mediteraneana te ajuta sa ai un look de vedeta: trup perfect, piele stralucitoare, ochi de soim, dantura impecabila,  par bogat si sanatos.

6. Nu numai ca alimentele permise alunga stresul, dar iti dau sanatate, forta, energie si o minunata stare de bine.

7. Este perfect accesibila oricarui buzunar!

Acum ai totul! CD-ul Minunile de la Marea Mediteraneana. Secretele unei diete eficiente si accesibile aduna pentru tine toate informatiile necesare folositoare in cazul in care chiar ai hotarat sa incepi dieta mediteraneana - „perla” listei de retete de slabit!

 

Ghidul practic este disponibil chiar  aici>>>
 


 

Cele 12 tipuri de concedii si problemele pe care le genereaza, acum, sub lupa specialistilor!

A aparut ACUM CD-ul "12 tipuri de concedii legale ale salariatilor"!


Descoperiti aici totul despre:

1. Concediul de odihna
2. Concediul pentru formare profesionala
3. Concediul fara plata
4. Concediul pentru carantina
5. Concediul si idemnizatia pentru incapacitate temporara de munca
6. Concediul si indemnizatia pentru prevenirea imbolnavirilor si recuperarea capacitatii de munca
7. Concediul si indemnizatia de maternitate
8. Concediul si indemnizatia pentru ingrijirea copilului bolnav
9. Concediul si indemnizatia de risc maternal
10.Concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului 
11.Concediul paternal
12.Concediu pentru evenimente familiale deosebite

 

De ce trebuie sa-l aveti pe biroul dvs. de manager de HR profesionist?


CD-ul "12 tipuri de concedii legle ale salariatilor" analizeaza de la A la Z toate tipurile de concedii prevazute in legislatia muncii din Romania. Fie ca este vorba despre concediul de odihna, maternitate, paternal sau formare profesionala, aveti la dispozitie:
 

 Legislatia in vigoare comentata de catre specialistii Grupului de Experti in Dreptul si Legislatia Muncii din Rentrop & Straton, coordonati de catre dna. Gabriela Dita, consilier juridic
 Conditii de acordare
 Tipologii de calcul a indemnizatiilor
 Recomandari, sfaturi, atentionari
 Studii de caz, solutii, rezolvari
 Modele de documente importante (adeverinte, certificate etc)
Reglementarea concediilor in domeniul public si in cel privat
Durata concediilor
Concediul de odihna suplimentar
In ce conditii poate fi rechemat salariatul din concediu
Controlul modului de eliberare a certificatelor medicale
Efectele concediilor
Ce concedii diminueaza durata concediului de odihna?
Concediul fara plata reglementat de O.U.G nr. 111/2010 ce tip de suspendare a raportului de munca genereaza?
Durata concediului pentru ingrijirea copilului bolnav
Stagiu de cotizare pentru accident de munca si boala profesionala


Adica toata informatia despre concedii stransa intr-un singur loc, analizata profesionist, accesibila cu 1 singur click! Comandati acum acest instrument de lucru indispensabil oricarui manager de HR profesionist! Va ofera instant raspunsul legal la orice intrebare legata de orice tip de concediu! Ca sa lucrati rapid, corect si sigur! Adica profesionist!

 


 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586