Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Va rugam sa parcurgeti lista cu modelele si formulare obligatorii in domeniul legislatiei muncii.

Acestea sunt intocmite de specialisti cu vasta experienta in legislatia muncii si resurse umane, iar dvs., ca utilizator, trebuie doar sa le completati.

Puteti redacta documentul cerut de catre inspectorul de munca in doar 5 minute.

... citeste detalii Aici >>

Legislatia Muncii
Corectarea informatiilor in Revisal. Ce sanctiuni se aplica in cazul corectiilor ulterioare?

In randurile urmatoare, vom stabili cum se efectueaza corectarea erorilor in ReviSal, stabilind daca data producerii efectelor este data descoperirii erorii sau data la care a fost facuta eroare. De asemenea, vom stabili daca exista sanctiuni pentru astfel de erori.

Solutia consultantului:
In conformitate cu dispozitiile art. 4 alin 3) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (ReviSal): Orice corectie a erorilor survenite in completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat cunostinta de acestea.

Asadar, corectia unei informatii introduse gresit trebuie efectuata imediat ce angajatorul a luat cunostiinta de existenta acesteia. In legislatia din domeniul muncii aflata in vigoare la aceasta data, nu sunt prevazute sanctiuni in cazul in care angajatorul corecteaza o informatie introdusa anterior, in mod eronat.

Pentru a corecta in ...

.....Cititi mai departe Detalii
Visati sa deveniti Expert Legislatia Muncii?

Acum aveti la dispozitie Singurul Manual care va pregateste pentru absolvirea cursului de Expert Legislatia Muncii, organizat de LEXAcademy in parteneriat cu Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii!

Aflati cat de simplu puteti deveni Expert Legislatia Muncii! Detaliile complete sunt disponibile aici >>>

Pensiile militare se vor plati. Vezi declaratiile MApN si MAI

In contextul in care plata pensiilor militare inca statea sub semnul intrebarii, ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat ca exista, din partea MApN, posibilitatea ca plata diferentei de 10 la suta retinuta pensionarilor militari sa se faca inca de anul acesta, in cazul in care Parlamentul va adopta proiectul de lege care prevede aceasta majorare.

"Ministerul Apararii si Ministerul de Interne, asa cum spune domnul ministru Stroe, au posibilitatea ca, din bugetul acestui an, daca legea va intra in vigoare pentru cei 10 la suta pe care i-au pierdut la pensii, sa platim aceste pensii inca incepand din anul 2013, sau diferenta", a declarat acesta duminica trecuta.

De asemenea, ministrul Dusa a mai amintit ca Legislativul urmeaza sa dezbata proiectul de lege care se refera la pensiile militare, care a fost analizat in sedinta de guvern de saptamana trecuta.

"Premierul a spus ca exista premise ca, juridic, aceasta problema sa se rezolve de ...

.....Cititi mai departe Detalii

Club Legislatia Muncii
Angajatorul refuza sa imi desfaca cartea de munca

Buna ziua,
am o problema care pare fara rezolvare. Lucrez la o firma de 2 ani, firma care este SRL dar cu 2 asociati unul care detine 95%( dar care a daecdat in octombrie) si sotia dansului care detine 5%. Problema este urmatoarea, dupa deces, doamna a inchis fizic portile firmei, fara a ne da insa posibilitatea de a ramane in somaj sau fara a ne desface cartile de munca, pe motiv ca cei 5% nu ii permit acest lucru.

Ulterior, am aflat ca a renuntat la drepturile succesorale.Intrebarea mea este, ce sa fac in conditiile in care contractul meu apare ca fiind viabil, firma apare ca fiind functionala si eu sunt insarcinata in 8 luni( eram si cand a decedat patronul). Cum pot beneficia de concediu de maternitate?

Mentionez ca doamna actionara, refuza orice conversatie si nu doreste sa mai tina legatura cu nimeni.

.....Cititi mai departe Detalii


Legislatia Muncii
Noutati legislative in ultima saptamana din aprilie

Luna aprilie continua si in ultima saptamana sa aduca acte normative importante in atentia celor care activeaza in domeniul legislatiei muncii.

Va informam astfel ca in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 227 din 19 aprilie si nr. 228 din 20 aprilie 2013 au fost publicate o serie de decizii ale Curtii Constitutionale de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 228

Decizia Curtii Constitutionale nr. 137 din 7 martie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. XXIV alin. (1) din Legea nr. 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor.

Monitorul Oficial nr. 227

Decizia Curtii Constitutionale nr. 85 din 28 februarie 2013 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 193 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice si ale art. II art. 16 din ...

.....Cititi mai departe Detalii

Scapati de stresul controlului!
Va oferim 202 modele de fise ale postului gata redactate, grupate intr-o lucrare de exceptie: CD-ul 202 modele de fise pentru orice post, din orice firma.

Procedura de obtinere a formularului A1

Documentul portabil A1 se elibereaza in aplicarea prevederilor Regulamentului (CE) 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala si cele ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009, regulamente care se aplica in relatia dintre statele membre UE si Spatiul Economic European (SEE).

Conform art. 11 alin. (3) lit. a) din Regulamentului (CE) 883/2004, sub rezerva articolelor 12-16 persoana care desfasoara o activitate salariata sau independenta intr-un stat membru se supune legislatiei din statul membru respectiv. Astfel, regula este ca salariatii vor datora contributii sociale in statul in care presteaza activitate cu exceptia situatiilor stabilite la art. 12-16 din regulament.

Exceptiile prevazute de regulament sunt :

1. Detasarea (in cazul activitatilor dependente;

2. Pluri-activitatea reprezinta situatia in care lucratorul desfasoara simultan, in mod obisnuit:
- ...

.....Cititi mai departe Detalii
MANUALUL DE SALARIZARE - siguranta unor solutii corecte si rapide la un pret decent!

Va puteti baza pe informatiile pe care le contine, pentru ca este realizat de o echipa de autori cu care s-ar mandri orice editor si orice firma de consultanta: specialisti practicieni cu bogata experienta in Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii sau in Inspectoratul Teritorial de Munca.
Ei stiu cum trebuie interpretat fiecare cuvant din legislatie. Ei stiu cum trebuie aplicate Ordonantele de Urgenta date peste noapte, ale caror norme metodologice intarzie cu anii. Ei raspund fara ezitare oricarei intrebari legate de:

  determinarea salariului
  avantaje in natura
  tratamentul veniturilor asimilate salariilor
  contributii sociale obligatorii inclusiv cele reglementate in codul fiscal
  tichete de masa, tichete cadou, tichete de cresa, tichete de vacante

Intreaga lor experienta este materializata in Manualul de Salarizare, pe care acum il puteti folosi si dvs.! Comandati-l chiar azi, pentru a beneficia de informatiile de care aveti nevoie!

Social
Stresul cel de toate zilele: Antreprenorii castiga mult, dar dau banii pe medicamente

O rezistenta mare la stres reprezinta una din cele mai importante calitati ale unui antreprenor. David Ballard, psiholog si seful American Psychological Association's Center for Organizational Excellence, descrie aceasta aptitudine ca "aceea de a face fata stresului si adversitatii celor din jur si de a-ti reveni". Pentru a economisi timp, antreprenorii incearca de multe ori sa lucreze chiar si in conditii de stres maxim. "Multe locuri de munca functioneaza in conditii cronice de stres", spune Ballard. Ar fi bine sa luam o pauza, din cand in cand, deoarece "functionam" mai bine, atunci cand nu suntem atat de stresati.

Dar nu toate strategiile de relaxare arata la fel. Dai pe gat o bere, vezi un clip cu o pisica saltareata pe YouTube, aceste lucruri ar putea diminua stresul dupa program, dar recuperarea mintii tale are nevoie de mai multe "leacuri". Ia o carte buna, citeste-o. Mergi la sala de fitness. Cand esti activ, corpul tau "se reseteaza" si creste ...

.....Cititi mai departe Detalii

CODUL MUNCII PENTRU MAMICILE DIN ROMANIA
 

Ce drepturi aveti daca deveniti mama? Scapati de abuzuri si aflati exact care sunt legile in favoarea dvs.!
 

Drepturile oferite femeilor prin lege. Exemple si Comentarii>>>


Sanatate
Cum sa te imbraci daca porti marimea 16

1. Alege materiale care sa te complimenteze: unele usoare, cum ar fi matasea, si cele care nu se lipesc de trup. Orice este prea dens sau din lycra nu te avantajeza.

2. Cumpara haine la masura ta. Este tentant sa-ti iei ceva mai mic pentru a te incuraja sa tii dieta, dar o rochie la dimensiunea corecta este singura care poate fi senzationala pe tine. Incearca hainele inainte sa le cumperi. Poti merge la croitor daca sunt largi pe ici, pe colo, dar ce te faci daca sunt prea stramte?

3. Poarta o lenjerie adecvata, caci trebuie sa eviti sa faci ruloruri de piele pe sub bluza.

4. Subliniaza ce ai tu mai frumos. In moda, scopul este sa atragi atentia spre zonele pe care vrei sa le evidentiezi. Daca-ti place talia ta, pune o centura lata peste rochie, daca-ti plac picioarele, pune-ti o fusta deasupra genunchiului etc. Liniile verticale slabesc, stiai?

5. Poarta blocuri de culoare. Stilul monocrom poate nu e mereu foarte distractiv, dar nu trebuie sa alegi numai negrul. ...

.....Cititi mai departe Detalii

Cele 57 de drepturi mai putin cunoscute pe care
nici nu stiai ca le ai ca salariat>>>

CD-ul Totul despre obtinerea documentului portabil A1


Cunoasteti desigur importanta documentului portabil A1 emis pentru angajatii dvs. detasati. Este adevarat, nu echivaleaza cu un permis de munca in tara respectiva insa, el asigura angajatului dvs. anumite drepturi privind asigurarile si contributiile sociale.

 
Pentru :
   a evita orice fel de incalcare a legilor cu privire la detasarea angajatilor dvs. in tari membre UE
   a cunoaste toti pasii prevazuti de lege pentru obtinerea documentului portabil A1
   a respecta intocmai cerintele legislative
   a evita respingerea cererii de emitere de catre CNPAS a documentului portabil A1
   a sti cum sa formulati o contestatie eficienta pentru un eventual refuz din partea CNPAS
 
va propunem UNICUL instrument care va ajuta sa intrati SIGUR si USOR in posesia documentelor portabile A1 pentru angajatii dvs. detasati in state membre UE!
 

Pret: 99.19 lei TVA inclusa
 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586