Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Spune nu medicamentelor cu hormoni: Revolutia impotriva Menopauzei
 
Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul, precum si cat de mult vei suferi la menopauza si cat de mult vei fi afectata de efectele sale de lunga durata.
 
Iar acum, unul din cei mai recunoscuti doctori naturopati din lume, dr. Martin Milner, iti aduce la cunostinta descoperirea sa revolutionara, care te poate ajuta sa pui capat suferintei, odata pentru totdeauna.
 
Aceasta solutie este unica, fiind asociata ADN-ului tau – ti se aplica in mod individual, fiind asemenea amprentei tale digitale!
 
Acum te poti simti mai tanara, mai sexy, mai frumoasa decat te simteai cand aveai 30 de ani!
 
Secretul consta in...
 
...cititi mai departe aici


Sinteza Saptamanii
Modificarea duratei timpului de lucru. Interdictii prin Codul muncii

Analizam astazi cazul in care unui salariat i se incheie un contract de munca pe perioada determinata de 3 luni, cu program de lucru de 8 ore pe zi. Vom stabili astfel in ce masura legea permite ca din cea de-a doua luna a derularii contractului de munca sa poata fi modificat timpul de lucru la 4 ore pe zi, cu reducerea corespunzatoare a salariului.

Solutia consultantului:
Potrivit art. 17 alin. (1) din Codul muncii , anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice. In continuare, alin. (11) al aceluiasi articol stabileste ca obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa ...

.....Cititi mai departe Detalii
Model regulament intern. Functionare Asociatie

Regulamentul intern este un act juridic al angajatorului, elaborat cu consultarea sindicatului sau a reprezentantilor salariatilor, prin care se stabilesc o serie de reguli, in principal disciplinare, aplicabile la locul de munca.

Notiunea folosita anterior actualului Cod al muncii era aceea de regulament de ordine interioara.
Regulamentul intern este obligatoriu pentru toti participantii la raporturile de munca ce se deruleaza in unitatea respectiva.

Astfel, prevederile lui se aplica:

- salariatilor proprii;
- salariatilor detasati in unitatea respectiva;
- salariatilor care se afla in delegatie in unitatea respectiva;
- ucenicilor, care lucreaza in temeiul unui contract de ucenicie;
- insusi angajatorului care l-a elaborat.

Regulamentul intern produce efecte obligatorii. Trebuie amintit ca, intre obligatiile principale ale salariatului, prevazute in art. 39 alin. (2) din Codul muncii , se numara si aceea de a respecta ...

.....Cititi mai departe Detalii
Sleep Solution: Solutia impotriva insomniei

   Sleep Solution – Solutia impotriva insomniei contine doua coloane sonore. Ambele utilizeaza tehnologia Holosync(R), pentru a te muta din starea alfa (somnolenta) in theta (somn REM) si in delta (somn non-REM), pentru un ciclu normal de somn.

Prima coloana sonora contine, pe langa Holosync(R), sunetul linistitor al valurilor oceanului si o sesiune de relaxare ghidata pentru primele cateva minute, care sa te ajute sa te relaxezi si sa adormi.
 
Cea de-a doua coloana sonora contine doar Holosync(R) si sunetul valurilor oceanului. Foloseste prima coloana sonora atunci cand doresti ajutor suplimentar pentru sesiunea de relaxare, si cea de-a doua atunci cand doresti doar tehnologia audio Holosync(R).

 

Afla mai multe detalii aici >>>>


Zile de concediu cuvenite salariatului care lucreaza part time

Potrivit art. 106 din Codul muncii salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

Astfel, cu privire la durata concediului de odihna pentru CIM cu timp partial (in cazul nostru pentru 4 ore pe zi) alin. (4) al art 145 din Codul muncii, republicat, potrivit caruia durata concediului anual de odihna pentru salariatii cu contract individual de munca (CIM) cu timp partial se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, a fost abrogat prin OUG 65/2005. In temeiul acestui articol stabilirea concediului de odihna al unui salariat cu CIM partial se facea in functie de norma de munca.

Din momentul abrogarii acestui articol concediul de odihna al salariatilor cu CIM cu timp partial nu se mai calculeaza proportional cu timpul efectiv lucrat, adica in functie de norma de munca, salariatii avand dreptul, indiferent de norma de lucru, ...

.....Cititi mai departe Detalii
Tot ce trebuie sa stii si sa faci daca esti somer!

Somajul reprezinta o problema de care incercam sa ne ocupam. Si nimeni nu spune ca nu ne-a scapat de sub control. Exista, la ora actuala, un numar extrem de mare de someri si situatia este ingrijoratoare. Incercam sa ne ne concentram pe strategiile care sa ne ajute sa tinem piept acestei probleme.

O solutie este oferita de ghidul "Somajul in 2013", un instrument unic pe piata, care cumuleaza toate datele de care avem nevoie pentru a intelege, aplica si depasi cu iscusinta toate problemele pe care le intampinam cand devenim someri.

Iata si cateva intrebari comune oricarei persoane aflate in fata situatiei de a intra in somaj:

Cum faci fata unei situatii mai mult decat neplacute?
Ce presupune somajul?
Ce conditii trebuie sa indeplineasca un somer pentru a beneficia de indemnizatia de somaj?
Pe ce perioada se acorda indemnizatia de somaj?
Care este cuantumul indemnizatiei de somaj?
Ce obligatii au persoanele care beneficiaza de indemnizatia ...

.....Cititi mai departe Detalii
Iata ce este Obligatoriu sa contina Trusa de Prim Ajutor:
 


– Trusa fixa cu dotarile standard, prevazute prin lege

  • Foarfece cu varfuri boante – 1 buc;
  • Dispozitiv respiratie gura-gura – 1 buc;
  • Pipa Guedel marimea 4 – 1 buc;
  • Pipa Guedel marimea 10 – 1 buc;
  • Pansaplast (plasture) 6/50 cm – 1 buc;
  • Fasa tifon 5cm/4m – 5 buc;
  • Fasa tifon 10cm/5m – 3 buc;
  • Bandaj... vezi lista integrala aici »

Guvernul a adoptat o noua lege pentru angajatii disponibilizati

Va aducem la cunostinta ca in sedinta din 16 aprilie, Guvernul a adoptat Ordonanta de urgenta privind aplicarea in perioada 2013-2018 a unor masuri de protectie sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective, efectuate in baza planurilor de disponibilizare.

Primii angajati disponibilizati care ar urma sa beneficieze de plati compensatorii, in baza acestei ordonante, ar urma sa fie cei de la Oltchim, potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian, citat de Mediafax.

Guvernul va incepe un program de concediere de angajati din 16 companii din sectorul energetic, in baza unor proiecte de restructurare si reorganizare care vor fi aplicate in intervalul 2013-2018, salariatii concediati urmand sa beneficieze de plati compensatorii si venit lunar de completare, in baza unui proiect de ordonanta redactat de Ministerul Economiei.

.....Cititi mai departe Detalii

CD-ul Concediul si Indemnizatia de crestere a copilului 

informatii complete necesare inspectorului de resurse umane referitoare la acordarea stimulentului de insertie; ... detalii aici >>>

informatii necesare inspectorului de resurse umane referitoare la stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediului si indemnizatiei de crestere a copilului; ... detalii aici >>>

modalitati de incetare a acordarii concediului si indemnizatiei de crestere a copilului, pentru fiecare situatie specifica; ... detalii aici >>>

solutii 100% legale in vederea completarii adeverintei pentru acordarea concediului si indemnizatiei de crestere a copilului;

informatii 100% complete, 100% corecte,100% competente, 100% clare.

Detalii mai multe gasiti aici >>>


A aparut mult asteptatul CD Totul despre yoga


Ghid practic pentru incepatori


Solutia pentru a fi sanatos? Pentru a avea un corp armonios, o minte linistita si un spirit mereu tanar? Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale?

Marea intrebare: De ce sa practici yoga?


Daca vei urmari din exterior un antrenament de yoga, probabil te vei intreba cum poate fi relaxant si confortabil sa stai in cap sau intr-o pozitie contorsionata, cu picioarele incrucisate si cu corpul indoit in mod nefiresc.

Dar dupa ce vei incepe sa practici yoga si vei invata sa procedezi corect, vei intelege efectele sale pozitive.
Si vei avea surpriza sa descoperi ca tehnicile yoga nu aduc doar beneficii fizice, ci si imbunatatiri in multe alte aspecte ale vietii.


O parte din AVANTAJELE practicii yoga:

    • elimina stresul
    • amelioreaza tensiunile psihice, depresiile, nevrozele
    • imbunatateste si vindeca o serie de afectiuni ale corpului fizic
    • amplifica memoria si procesele mentale
    • echilibreaza toate structurile fiintei
    • stimuleaza sistemul imunitar
    • induce o stare profunda de calm si pace interioara
    • deschide calea catre intelepciune
    • elibereaza fiinta de prejudecati, inhibitii si limitari
    • imbunatateste capacitatea de a comunica cu ceilalti
    • armonizeaza viata sexuala


…mai multe detalii aici >>>

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586