Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Visati sa deveniti Expert Legislatia Muncii?

Acum aveti la dispozitie Singurul Manual care va pregateste pentru absolvirea cursului de Expert Legislatia Muncii, organizat de LEXAcademy in parteneriat cu Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii!

Aflati cat de simplu puteti deveni Expert Legislatia Muncii! Detaliile complete sunt disponibile aici >>>Legislatia Muncii
Guvernul a adoptat o noua lege pentru angajatii disponibilizati

Va aducem la cunostinta ca in sedinta din 16 aprilie, Guvernul a adoptat Ordonanta de urgenta privind aplicarea in perioada 2013-2018 a unor masuri de protectie sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective, efectuate in baza planurilor de disponibilizare.

Primii angajati disponibilizati care ar urma sa beneficieze de plati compensatorii, in baza acestei ordonante, ar urma sa fie cei de la Oltchim, potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian, citat de Mediafax.

Guvernul va incepe un program de concediere de angajati din 16 companii din sectorul energetic, in baza unor proiecte de restructurare si reorganizare care vor fi aplicate in intervalul 2013-2018, salariatii concediati urmand sa beneficieze de plati compensatorii si venit lunar de completare, in baza unui proiect de ordonanta redactat de Ministerul Economiei.

.....Cititi mai departe Detalii

Noutati privind regimul fiscal al tichetelor cadou oferite de angajatori salariatilor

Prin cele ce urmeaza, reamintim contribuabililor platitori de salarii (societati comerciale, regii autonome, societati si companii nationale, institutii din sectorul bugetar, unitati cooperatiste, celelalte persoane juridice, precum si persoanele fizice care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca) care folosesc bilete de valoare sub forma tichetelor cadou, despre regimul fiscal al tichetelor cadou si al cadourilor in bani si in natura.

Acordare, destinatie

Potrivit prevederilor Legii nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa, cu modificarile si completarile ulterioare, tichetele cadou se procura de catre angajatori de la unitati emitente si se pot utiliza pentru campanii de marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclama si publicitate, precum si pentru cheltuieli sociale.

Tichete cadou

Potrivit prevederilor pct. 70 lit. i) dat ...

.....Cititi mai departe Detalii


Club Legislatia Muncii
Act aditional la Contractul colectiv de Munca

Buna ziua,

Incepand cu data de 01.05.2013 conducerea societatii a decis ca sporul de vechime sa fie inclus in salariu de incadrare (pana acum nu era inclus), voi face acte aditonale pentru fiecare angajat la fiecare CIM insa nelamurirea mea este legata de Contractul Colectiv de Munca.

In CCM scrie ca sporul de vechime nu este inclus in salariu, odata cu acesta modificare ar trebui sa fac un act aditional si la CCM sa specific acesta modificare?

Va multumesc frumos

.....Cititi mai departe Detalii

Scapati de stresul controlului!

Va oferim 202 modele de fise ale postului gata redactate, grupate intr-o lucrare de exceptie: CD-ul 202 modele de fise pentru orice post, din orice firma.

Legislatia Muncii
Noutati legislative in Monitorul Oficial. Vezi cele mai recente hotarari!

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 215 si nr. 216 din 15 aprilie 2013 au fost publicate o serie de acte normative de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 217

H.G nr. 165 din 10 aprilie 2013 privind suplimentarea bugetului Ministerului Finantelor Publice pentru plata titlurilor executorii prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

Monitorul Oficial nr. 216

H.G nr. 149 din 10 aprilie 2013 privind suplimentarea bugetelor Ministerului Justitiei, inaltei Curti de Casatie si Justitie, Ministerului Public si Consiliului Superior al Magistraturii pentru plata titlurilor executorii prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca ...

.....Cititi mai departe Detalii
Dictionar de Legislatia muncii

Stagiu de cotizare in specialitate - perioada in care o persoana din sistemul national de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, precum si din sistemul administratiei penitenciare s-a aflat in una dintre urmatoarele situatii:

1. a avut calitatea de cadru militar in activitate;
2. a indeplinit serviciul militar ca militar in termen, militar cu termen redus, elev al unei scoli militare/scoli de agenti de politie sau student al unei institutii de invatamant din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala pentru formarea cadrelor militare, politistilor si functionarilor publici cu statut ...cititi continuarea aici

Conflicte de munca: Termenul de contestatie dintr-o decizie

Potrivit art. 268 alin. (1) din Codul muncii, republicat, cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca pot fi formulate:

a) in termen de 30 de zile calendaristice de la data in care a fost comunicata decizia unilaterala a angajatorului referitoare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau incetarea contractului individual de munca;

b) in termen de 30 de zile calendaristice de la data in care s-a comunicat decizia de sanctionare disciplinara;

c) in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune, in situatia in care obiectul conflictului individual de munca consta in plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despagubiri catre salariat, precum si in cazul raspunderii patrimoniale a salariatilor fata de angajator;

d) pe toata durata existentei contractului, in cazul in care se solicita constatarea nulitatii unui contract individual sau colectiv de munca ori a unor clauze ale acestuia;

e) in termen de 6 ...

.....Cititi mai departe Detalii
MANUALUL DE SALARIZARE - siguranta unor solutii corecte si rapide la un pret decent!

Va puteti baza pe informatiile pe care le contine, pentru ca este realizat de o echipa de autori cu care s-ar mandri orice editor si orice firma de consultanta: specialisti practicieni cu bogata experienta in Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii sau in Inspectoratul Teritorial de Munca.
Ei stiu cum trebuie interpretat fiecare cuvant din legislatie. Ei stiu cum trebuie aplicate Ordonantele de Urgenta date peste noapte, ale caror norme metodologice intarzie cu anii. Ei raspund fara ezitare oricarei intrebari legate de:

  determinarea salariului
  avantaje in natura
  tratamentul veniturilor asimilate salariilor
  contributii sociale obligatorii inclusiv cele reglementate in codul fiscal
  tichete de masa, tichete cadou, tichete de cresa, tichete de vacante

Intreaga lor experienta este materializata in Manualul de Salarizare, pe care acum il puteti folosi si dvs.! Comandati-l chiar azi, pentru a beneficia de informatiile de care aveti nevoie!

Social
Ce asteapta tanara generatie de la piata muncii

Tinerii care isi cauta un loc de munca au tendinta de a-si supraevalua nivelul de pregatire si considera ca institutiile superioare de invatamant nu contribuie suficient la pregatirea lor pentru a se angaja si a performa la primul loc de munca.

Concluziile fac parte dintr-un raport mai amplu realizat de Deloitte la nivelul regiunii, in 11 tari si cu aportul a peste 4.000 de studenti sau absolventi din institutii de invatamant cu profil economic din marile orase.

Romania s-a alaturat proiectului la sfarsitul anului trecut, fiind astfel inclusa in cea de-a treia editie a raportului Primii pasi pe piata muncii.

"Raspunsurile studentilor romani confirma concluziile raportului regional: in general, tinerii au tendinta de a-si supraevalua competentele inainte de primul lor contact cu realitatea din campul muncii, fapt ce este confirmat si prin experienta noastra de recrutare", potrivit lui Carmen Baibarac, Senior Manager ...

.....Cititi mai departe Detalii

CODUL MUNCII PENTRU MAMICILE DIN ROMANIA
 

Ce drepturi aveti daca deveniti mama? Scapati de abuzuri si aflati exact care sunt legile in favoarea dvs.!
 

Drepturile oferite femeilor prin lege. Exemple si Comentarii>>>


Sanatate

Dr. Oz: 3 bauturi sanatoase pentru un abdomen plat

Cu siguranta te-ai confruntat macar o data cu senzatia de balonare ca urmare a consumului de bauturi barbogazoase, lactate, fructe dulci sau acide. Pentru a scapa de aceasta senzatie neplacuta, dr. Oz iti recomanda sa consumi 3 bauturi gustoase si hranitoare.

Retetele de bauturi propuse de dr. Oz contin ingrediente sanatoase, care elimina neplacuta balonare.

Mehmet Oz este un doctor celebru care prezinta un show televizat in America axat pe probleme de sanatate. Este un cunoscut chirug cardiolog care are si cunostinte despre nutritie si dieta. Dr. Oz promoveaza alimentatia sanatoasa, activitatea fizica iar sfaturile pe care le ofera in cadrul show-urilor sunt urmate de milioane de oameni din intreaga lume.

Este autorul a peste 400 publicatii de medicina iar emisiunile sale pot fi urmarite si in Romania; a devenit celebru datorita aparitiilor in emisinile realizate de Oprah Winfrey.

Pentru un abdomen plat si tonifiat incearca bauturile recomandate de dr. Oz: ...

.....Cititi mai departe Detalii


Cele 57 de drepturi mai putin cunoscute pe care
nici nu stiai ca le ai ca salariat>>>

Numarul somerilor din Romania a atins o cifra fabuloasa: 190 de milioane!
 

In 2013, previziunile sunt la fel de sumbre: rata somajului va creste!

Care sunt armele tale de lupta?

CD-ul Tot ce trebuie sa stii si sa faci daca esti somer!

 

 Strategia care impinge lucrurile in directia pe care tu o doresti!
 

  • Cum faci fata unei situatii mai mult decat neplacute?
  • Ce presupune somajul?
  • Care sunt lucrurile vitale pe care e musai sa le cunosti intr-o situatie de colaps financiar? Stii doar, informatia iti adauga un plus de  indemanare in orice situatie! Si e aur curat atunci cand viitorul tau depinde de ea.  

 
Toata cunoasterea de care ai nevoie ca sa-ti manageriezi situatia cu maximum de dibacie, in termeni legali, o poti afla in:
 
Un instrument unic pe piata, care cumuleaza toate datele de care ai nevoie pentru ca tu:

  • sa intelegi,
  • sa aplici,
  • sa depasesti cu iscusinta toate problemele care te intampina intr-o altfel de situatie.


CD-ul "Somajul in 2013" - Afla tot ce trebuie sa stii

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586