Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Nou! Rentrop & Straton editeaza PRIMUL MANUAL pentru Expert Legislatia Muncii! Consultati-l aici >>>

Legislatia Muncii
Modificarea duratei timpului de lucru. Interdictii prin Codul muncii

Analizam astazi cazul in care unui salariat i se incheie un contract de munca pe perioada determinata de 3 luni, cu program de lucru de 8 ore pe zi.

Vom stabili astfel in ce masura legea permite ca din cea de-a doua luna a derularii contractului de munca sa poata fi modificat timpul de lucru la 4 ore pe zi, cu reducerea corespunzatoare a salariului.

Solutia consultantului:

Potrivit art. 17 alin. (1) din Codul muncii , anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.

In continuare, alin. (11) al aceluiasi articol stabileste ca obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa ...

.....Cititi mai departe Detalii
COLECTIA care va aduce un SET PARKER:


  MEMO Relatii de munca 2013

  384 de Intrebari si Raspunsuri vitale in Legislatia Muncii


Aceasta colectie este tot ce trebuie sa aveti, pentru ca va ofera:

    -  Legislatia muncii actualizata
    -  Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii
    -  Solutii la cele mai stresante probleme create de legislatia muncii in vigoare
    -  Toate adresele utile de care aveti nevoie in activitatea dvs.!


P.S. Comandati acum COLECTIA dvs. preferata si primiti CADOU, fara tragere la sorti, un SET PARKER!

Comanda se efectueaza aici >>>


Contract cadru de ucenicie la locul de munca

CONTRACT – CADRU DE UCENICIE LA LOCUL DE MUNCA*

A. Partile contractante:

1. Angajatorul, persoana juridica/fizica/asociatie familiala ..................... cu sediul/domiciliul in .................... , inregistrata la Registrul Comertului/autoritatile administratiei publice locale din ........... sub numarul ......... cod fiscal .......... cod unic de inregistrare ............ telefon ...... , reprezentata legal prin ......... , in calitate de ........................
si

2. Ucenicul, dl./d-na .................... , domiciliat/a in localitatea ................ , str. .............. , nr. ...... , bloc ..... , apartament ....... , sector/judet ......... , posesor al BI/CI/pasaport seria ...... nr. .............. , eliberat/a de ............ la data de ........... , CNP ............... (permis de munca) ..................
Am incheiat prezentul contract de ucenicie la locul de munca, prin care am convenit asupra urmatoarelor clauze:

B. Obiectul ...

.....Cititi mai departe Detalii
Pentru o firma de transport fluvial pe teritoriul Romaniei diurna se impoziteaza sau nu? Ce plafoane sunt? Diurna se poate acorda in lei si valuta sau numai in lei? detalii aici >>>

Un angajat este delegat pe o perioada de 11 zile (inclusiv sambata si duminica). Pentru perioada in care primeste diurna, din punct de vedere al salarizarii, cum se inregistreaza orele respective si cum se remunereaza salariatul? detalii aici >>>

Indemnizatia de detasare poate fi asimilata veniturilor din salarii? detalii aici >>>

Pentru deplasarile facute de salariati in weekend se da diurna si recuperare. Este obligatoriu sa se acorde si spor de weekend si sa fie declarat in Revisal? detalii aici >>>

Club Legislatia Muncii
Plata ore sambata: duminica si repaus saptamanal

Buna ziua!
Lucrez in domeniul sanatatii, la o clinica privata, cu urmatorul program: 12 ore - zi (07-19), 24 ore repaus 12 ore noapte (19-07), 48 ore repaus.

Bineinteles ca lucram si sambata si duminica, insa la salariu primim doar spor de noapte. Este legal acest lucru?

Daca este, ma poate obliga angajatorul sa vin la lucru sambata si duminica daca eu vreau sa mi le petrec cu familia care atunci au liber de la scoala si serviciu ?

.....Cititi mai departe Detalii

Caietul Seminarului National Concedierea Angajatilor  va ofera toate informatiile pe care trebuie sa le stiti despre: 


Concedierea Colectiva  detalii aici >>>>
Concedierea Individuala  detalii aici >>>>
  Raspunderea Disciplinara  detalii aici >>>
Prevederile Regulamentului Intern  detalii aici >>>
Obligatiile Angajatorului detalii aici >>>


Legislatia Muncii
Incetare CIM. Ce termen avem pentru depunerea dosarului la agentia pentru somaj?

Vom stabili mai jos care este termenul pentru depunerea dosarului la agentia pentru somaj in cazul in care inceteaza contractul de munca cu timp partial al unul salariat, cu art 65 alin 1).

Solutia consultantului:
Potrivit art. 38 alin. (1) din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, indemnizatia de somaj se acorda, la cerere, dupa caz, de la data:

a) incetarii raporturilor de munca;
b) incetarii raporturilor de serviciu;
c) incetarii mandatului pentru care au fost numite sau alese;
d) expirarii duratei sau desfacerii contractului militarilor angajati pe baza de contract.
e) incetarii calitatii de ...

.....Cititi mai departe Detalii
COLECTIA care va aduce un SET PARKER:


  CD Totul despre Pontaj si Programul de lucru

  CD 12 tipuri de Concedii ale angajatilor


Doriti raspunsuri in avantajul dvs., gandite de experti din Ministerul Muncii? Raspunsuri ample, complete, cu temeiuri legale, imbatabile in ceea ce priveste pontarea angajatilor, programul de lucru si acordarea concediilor?

Toata informatia este stransa acum intr-un singur loc, analizata profesionist, accesibila cu 1 singur click pentru ca dvs. sa va desfasurati activitatea in deplina siguranta, fara prea multe batai de cap!

P.S. Comandati acum COLECTIA dvs. preferata si primiti CADOU, fara tragere la sorti, un SET PARKER!

Comandati aici si beneficiati de oferta limitata >>>


Obligatia indicilor de ierarhizare. Inexistenta contractului colectiv

In randurile urmatoare, vom stabili in ce masura mai exista obligatia respectarii indicilor de ierarhizare conform contractului colectiv de munca existent la nivel national in conditiile in care se doreste angajarea unei persoane la un salariu de minimum 750 lei fara a se tine cont de indicele de ierarhizare de 1.2 (900 lei).

Solutia consultantului:
Angajatorii au obligatia sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca (art. 40 alin. (2) lit. c) din Codul muncii, republicat).

Acordarea drepturilor salariatilor este obligatorie atat daca aceste drepturi izvorasc din dispozitii legale, cat si din prevederile cuprinse in contractele colective de munca incheiate la diferitele niveluri sau in contractele individuale de munca.

In privinta drepturilor ce decurg din lege ...

.....Cititi mai departe Detalii
Comanda ITM-ul in control! Amenzi, Infractiuni, Sanctiuni daca vrei sa:

  cunosti legislatia si pedepsele pe care le prevede pentru fiecare tip de infractiune...
  recunosti si sa eviti situatiile care te pot conduce catre incalcarea legii...
  afli care a fost decizia judecatoreasca acordata intr-una dintre aceste situatii critice...
  inveti din greselile unor angajatori ajunsi in situatia de a plati daune angajatilor...
  elimini definitiv pericolul aparitiei unei conjuncturi conflictuale...

comanda acum CD-ul tau ITM-ul in control! Amenzi, Sanctiuni, Infractiuni!


Social
10 motive pentru care angajatii tai sunt stresati

Antreprenorii sunt stresati mai tot timpul. S-ar putea sa ii "supere" o intalnire legata de salarii sau una cu un client important. Ceea ce nu realizezi, in calitate de sef sau angajator, este nivelul de stres din randul propriilor angajati.

APA (American Psychological Association) a realizat recent un studiu care arata ca 36% dintre angajati sunt stresati la locul de munca, in fiecare zi. Chiar daca un nivel minim de stres la job poate fi benefic, prea multe batai de cap compromit productivitatea angajatilor si dau nastere unor zile intregi de concediu, in care acestia “isi ling ranile”, isi reincarca bateriile si scapa de depresii.

Mai grav, unii merg la doctor, pentru a-si trata bolile de inima, insomnia si durerile musculare. Si cum multi angajati dau o buna parte din salariu pe medicamente, iata zece motive pentru care acestia sunt realmente stresati si cateva sfaturi legate de evitarea unor asemenea situatii ...

.....Cititi mai departe Detalii
"Cele 9 proceduri de Legislatia muncii obligatorii pentru Managerul de Resurse Umane" >>>>

Sanatate
A fost descoperita cea mai usoara metoda de a slabi

Cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit cea mai usoara metoda de a slabi. Ei au ajuns la concluzia ca pentru a preveni obezitatea trebuie sa dormim, in medie, 8 ore pe noapte. Persoanele care dorm mai putin de 6 ore pe noapte au tendinta de a se ingrasa.

La studiu au participat peste 1000 de elevi de liceu care au fost monitorizati din anul intai pana in ultimul an. Cercetatorii sustin ca daca fiecare adolescent ar dormi noaptea 8-9 ore, atunci rata obezitatii ar scadea considerabil.

Pentru a avea randament maxim si a-ti pastra echilibrul emotional, este esential sa dormi bine noaptea. Lipsa somnului iti poate afecta intreaga activitate si te poate seca de energie.

O alimentatie corecta si o viata activa, in care sportul sa fie practicat cu regularitate, reprezinta conditii esentiale pentru a combate excesul de greutate.

Lipsa odihnei conduce la cresterea productiei de grelina si la diminuarea leptinei, doi hormoni care contribuie la ...

.....Cititi mai departe Detalii

Anunt important pentru aspirantii la functia de Expert Legislatia Muncii!
 

Transformati intr-o simpla formalitate acreditarea dvs. ca Expert Legislatia Muncii!

67 de Teste grila conforme Codului Muncii republicat, realizate in parteneriat cu organizatorii Cursului de Expert Legislatia Muncii (LEXAcademy in parteneriat cu Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia muncii), va stau acum la dispozitie pentru instruirea rapida, usoara si eficienta

 

Stimate viitor Expert legislatia muncii,

Pregatirea unui examen de anvergura cum este cel pentru functia de Expert Legislatia Muncii presupune cunoasterea atenta a:
        reglementarilor cuprinse in Codul Muncii republicat si actualizat 2013
        legislatiei muncii europene si internationale
        legislatiei privind raportul de serviciu in institutiile statului
        legislatiei privind raportul de serviciu al functionarilor publici cu statut special


Trebuie sa stiti totul pentru a putea aplica in mod corect prevederile normativelor legislative privind:


        raporturile individuale si colective de munca si/sau de serviciu
        diminuarea muncii fara forme legale
        prevenirea eventualelor abuzuri ale angajatorilor asupra salariatilor
        consilierea managerilor privind noile modificari si tendinte pe piata muncii.

Precum vedeti, sarcini serioase, de mare responsabilitate, carora nu le puteti face fata fara o pregatire pe masura!

In scopul asimilarii rapide, usoare si eficiente a notiunilor si deprinderilor cerute de tematica examenului pentru functia de Expert Legislatia Muncii va propunem cel mai eficient instrument elaborat de specialistii nostri: CD-ul 67 Teste grila rezolvate pentru acreditarea ca Expert Legislatia Muncii!

Comandati-l acum! LEXAcademy in parteneriat cu Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia muncii anunta ca se apropie sesiunile de examene din luna aprilie! Profitati de ajutorul pe care specialisti participanti in comisiile de examinare pentru acreditarea ca Expert Legislatia Muncii vi-l acorda! Unicul instrument de piata de profil, CD-ul 67 Teste grila rezolvate pentru acreditarea ca Expert Legislatia Muncii vine acum in intampinarea dvs. pentru a:
      va usura sarcina
      va eficientiza eforturile
      scurta considerabil timpul pregatirii dvs.
      pregati terenul unei reusite sigure: acreditarea dvs. ca expert legislatia muncii!

 

Testele grila puse la dispozitie vizeaza urmatoarele tematici:


      Contractul individual de munca (incheiere, executare, modificari, suspendare, incetare, durata, alte aspecte)
      Contractele colective de munca
      Prevederi legale referitoare la formarea profesionala
      Prevederi legale referitoare la salarizare
      Timp de munca; Repausuri; Concedii
   Conflictele in munca
      Inspectia Muncii
      Raspunderea juridica
      Jurisdictia muncii etc.Informatia oferita in cadrul CD-ului 67 Teste grila rezolvate pentru acreditarea ca Expert Legislatia Muncii prezinta urmatoarele avantaje principale:

1.    informatia este structurata pe capitole ce urmaresc indeaproape tematica ceruta la examenul pentru calitatea de Expert Legislatia Muncii
2.    testele grila va sunt usor accesibile, cu 1 singur click  
3.    dispunerea lor tabelara va ajuta sa identificati usor variantele de raspuns, raspunsul corect, dar si motivatiile date de specialist pentru alegerea facuta
4.    toate informatiile puse la dispozitia dvs. pe acest CD beneficiaza de profesionalismul si experienta specialistilor Rentrop & Straton in legislatia muncii, prezenti in comisiile de examinare pentru acreditarea ca Expert Legislatia Muncii
5.    formularea raspunsurilor/motivatiilor este simpla si clara
6.    asimilarea informatiilor se face rapid si usor, fiind bazata pe explicatii logice si intemeiate legal
7.    obtinerea acreditarii de expert legislatia muncii devine o joaca de copil!

 

Comandati acum exemplarul dvs.! CD-ul 67 Teste grila rezolvate pentru acreditarea ca Expert Legislatia Muncii este UNICUL material intocmit cu acordul Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia muncii, ce aduna informatii utile pentru pregatirea dvs. eficienta si rapida! Simuleaza perfect conditiile de examinare si va ajuta sa treceti cu usurinta de examenul propriu-zis.

 

Comandati aici ghidul care va transforma in Expert LEM >>

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586