Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Caietul angajatorului - Procedura completa la angajare impulsul de care ai nevoie ca lucrurile sa mearga struna!
 

Click aici pentru detalii >>>


Legislatia Muncii
Atentie: S-a lansat primul manual pentru Expert Legislatia Muncii!

Inregistrata la pozitia 242220 din COR, activitatea de Expert Legislatia Muncii, este si cea mai cautata slujba a momentului. Si este cunoscut faptul ca se cauta experti in Legislatia Muncii si in Romania si in Uniunea Europeana.

In primul rand, meseria de expert legislatia muncii este o provocare pentru specialistii LEM. Si de aici si interesul major pentru o acreditare in domeniu.

Mai mult, tinem cont de faptul ca Expert Legislatia Muncii isi gaseste locul si utilitatea in cadrul departamentului Juridic/Resurse Umane/Raporturi de munca/Inspectia si evidenta muncii al oricarei institutii publice, agent economic, persoana fizica sau juridica de drept public ori privat avand calitatea de angajator, precum si independent ca persoana fizica autorizata.

O veste buna vine acum pentru toate persoanele care doresc sa obtina o acreditare sigura ca expert legislatia muncii. . ...

.....Cititi mai departe Detalii

Totul despre conflictele de munca

Noile Reguli ale Litigiilor de Munca

Ce capcane si ce oportunitati ascunde Noul Cod de procedura civila in domeniul litigiilor de munca?
 

Atentie! Noile proceduri nu sunt deloc evidente si de-aceea multi angajatori care le urmeaza pe cele vechi comit erori in aplicarea lor.

Consecintele vor fi  nefaste.. .... detalii aici >>

Cazurile in care se pot incheia contracte pe durata determinata

Potrivit art. 82 alin. (1) din Codul muncii, prin derogare de la regula prevazuta la art. 12 alin. (1), angajatorii au posibilitatea de a angaja personal salariat cu contract individual de munca pe durata determinata. Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:

a) pentru inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva

Participarea la greva face parte dintre situatiile in care, potrivit art. 51 din Codul muncii, contractul individual de munca se suspenda din initiativa salariatului. Angajatorul are, fireste, interesul continuarii activitatii. Dar conducerea unitatii nu poate incadra salariati care sa ii inlocuiasca pe cei aflati in greva.

Drept urmare, prin exceptie, este interzisa incadrarea cu contract de munca pe durata determinata (si cu atat mai putin nedeterminata), a unor persoane pe posturile ...

.....Cititi mai departe Detalii

Iti propunem un nou soft care va schimba cu totul
departamentul tau de HR. In bine.

Softul include:

 • 137 de acte certificate pe care le utilizati ca atare:
  • 35 de modele de adeverinte
  • 36 de formulare HR
  • 29 de modele HR
  • 37 de modele de regulament intern
 • posibilitatea de a crea orice alte acte necesare activitatii de HR
 • asistenta tehnica online timp de 12 luni
 • abonament timp de 12 luni
   
Click aici pentru detalii »

Club Legislatia Muncii
Despre orele lucrate in weekend

Buna ziua.Sunt functionar public, lucrez la serviciul de stare civila. Pe perioada verii lucrez sambata si duminica aproape in fiecare sambata si duminica si de asemenea si in restul anului cand sunt solicitata pentru decese. Lucrez singura in cadrul biroului de stare civila.

Sunt chemata din concediu pentru a rezolva unele probleme pe care nicunul din colegii mei nu le pot deoarece nu cunosc legislatia.

Am solicitat d-lui Primar zi libera in cursul saptamanii si mi s-a spus sa-mi calculez orele lucrate efectiv si mi le va da toate odata.

Adica cate ore am lucrat sambata si duminica atatea voi primi si binenteles fara nici un spor adaugat la salar pt ca suntem bugetari si nu se poate acorda nici un spor la salariu. Va rog sa ma lamuriti ce ar trebui sa fac?

.....Cititi mai departe Detalii

CD-ul Concediul si Indemnizatia de crestere a copilului 

informatii complete necesare inspectorului de resurse umane referitoare la acordarea stimulentului de insertie; ... detalii aici >>>

informatii necesare inspectorului de resurse umane referitoare la stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediului si indemnizatiei de crestere a copilului; ... detalii aici >>>

modalitati de incetare a acordarii concediului si indemnizatiei de crestere a copilului, pentru fiecare situatie specifica; ... detalii aici >>>

solutii 100% legale in vederea completarii adeverintei pentru acordarea concediului si indemnizatiei de crestere a copilului;

informatii 100% complete, 100% corecte,100% competente, 100% clare.

Detalii mai multe gasiti aici >>>


Legislatia Muncii
Lipsa contractului colectiv de munca. Ce consecinte legale apar?

Vom vedea mai jos ce consecinte apar ca urmare a inexistentei contractului colectiv de munca in contextul in care la nivelul societatii nu exista un sindicat reprezentativ si nici reprezentanti ai salariatilor.

Solutia consultantului:
Conform prevederilor art. 6 alin. (2) din Legea 53/2003 - Codul muncii, republicata, tuturor salariatilor care presteaza o munca le sunt recunoscute dreptul la negocieri colective, dreptul la protectia datelor cu caracter personal, precum si dreptul la protectie impotriva concedierilor nelegale. Totodata, art.37 din Codul muncii reglementeaza faptul ca drepturile si obligatiile privind relatiile de munca dintre angajator si salariat se stabilesc potrivit legii, prin negociere, in cadrul contractelor colective de munca si al contractelor individuale de munca.

Totodata, potrivit prevederilor art. 39 alin. (1) lit.k), salariatul are dreptul la negocieri colecgtive si individuale, iar potrivit art. 221 si art. 222, din randul ...

.....Cititi mai departe Detalii
125 modele si formulare vitale in SSM

Va oferim cele 125 de documente obligatorii pe linie de SSM pe care trebuie sa le aveti pregatite in cazul unui control ITM ! Printre documentele pe care le gasiti:
structura scenariului de securitate in cazul unui incendiu
setul de instructiuni dupa care lucreaza electricianul firmei
grila de evaluare a riscurilor pentru un anumit loc de munca
fisa de instruire colectiva a angajatilor etc..

 Pret standard323.73 lei,TVA inclusa
 Pret redus: 199,47 lei, TVA inclusa
 Reducere: 38% valabila aici >>>

Tratament medical in alt stat membru UE. Ce conditii respecta angajatorul?

Vom analiza mai jos cazul unei societati cu un numar de 100 salariati. Unul dintre angajati are nevoie de efectuarea unei interventii medicale in strainatate.

Vom vedea astfel care va fi procedura pentru rambursarea si recuperarea cheltuielilor reprezentand asistenta medicala acordata in baza documentelor internationale cu prevederi in domeniul sanatatii la care Romania este parte. In concret, vom stabili ce documente trebuie intocmite, unde trebuie depuse si in ce moment.

Solutia consultantului:
In perioada 1 ianuarie 2007 - 30 aprilie 2010, Romania a aplicat prevederile Regulamentelor Consiliului (CEE) nr. 1408/71 referitor la aplicarea sistemelor de securitate sociala salariatilor, lucratorilor independenti si membrilor familiilor acestora care se deplaseaza in interiorul Comunitatii si nr. 574/72 care stabileste modalitatile de aplicare a Regulamentului Consiliului nr. 1408/71, regulamente adoptate pentru a permite aplicarea principiului privind libera circulatie a ...

.....Cititi mai departe Detalii
37 Modele de fise de evaluare a riscurilor

 Aflati cu ajutorul lucrarii:


care sunt riscurile punctuale ce pot aparea in cadrul unui post de lucru
care este gradul de periculozitate al fiecaui risc in parte
care sunt conditille in care se poate produce un accident
ce masuri de prevenire a producerii accidentelor trebuie luate etc.

Pret standard: 288.75 lei, TVA inclusa
Pret redus: 199,47 lei, TVA inclusa
Reducere: 33% valabila aici>>>

Social
Populatia Romaniei, in scadere: Minus 6.800 persoane in februarie

Sporul natural provizoriu a fost negativ in luna februarie, de 6.802 persoane (decedatii avand un excedent fata de nascutii-vii).

In luna februarie a acestui an s-au nascut 13.486 copii, cu 4.427 mai putini decat in luna ianuarie, potrivit datelor INS.

Numarul persoanelor ale caror decese au fost inregistrate in februarie a fost de 20.288, cu 1.950 mai putine decat in ianuarie.

Sporul natural provizoriu a fost negativ in luna februarie, de 6.802 persoane (decedatii avand un excedent fata de nascutii-vii).

Sportul negativ a fost mai mare decat in ianuarie. cand a fost de 4.325 persoane. Numarul deceselor copiilor cu varsta sub un an, inregistrate in luna februarie a fost de 154 (11,4 copii sub un an la 1000 nascuti-vii), rata fiind in crestere fata de luna ianuarie, cand a fost de 8,3 copii sub un an la 1000 nascuti-vii.

La oficiile de stare civila s-au inregistrat in luna februarie 3.840 casatorii, cu 369 mai multe decat in luna ...

.....Cititi mai departe Detalii
Iata ce este Obligatoriu sa contina Trusa de Prim Ajutor:
 


– Trusa fixa cu dotarile standard, prevazute prin lege

 • Foarfece cu varfuri boante – 1 buc;
 • Dispozitiv respiratie gura-gura – 1 buc;
 • Pipa Guedel marimea 4 – 1 buc;
 • Pipa Guedel marimea 10 – 1 buc;
 • Pansaplast (plasture) 6/50 cm – 1 buc;
 • Fasa tifon 5cm/4m – 5 buc;
 • Fasa tifon 10cm/5m – 3 buc;
 • Bandaj... vezi lista integrala aici »

Sanatate
Tii cura de slabire? Iata 5 alimente pe care trebuie sa le ai in frigider

Daca vrei sa ai un stil de viata sanatos si o silueta de invidiat, consuma cat mai des alimentele de mai jos care iti ofera nutrientii de care organismul tau are nevoie. Aceste alimente sunt foarte importante pentru ca sunt o sursa importanta de fibre, vitamine si minerale.

Daca tii cura de slabire, iata ce alimente nu trebuie sa lipseasca din frigiderul tau:

1. Salata verde
Salata verde stimuleaza digestia, te ajuta sa slabesti si sa previi diferite afectiuni gastrointestinale. Salata verde este o sursa de minerale, vitamine si fibre necesare organismului. Nu ingrasa, curata organismul de toxine si ajuta la prevenirea osteoporozei.

2. Lactate
Laptele si branzeturile joaca un rol important in alimentatia noastra datorita continutului de calciu. Este un lucru deja stiut ca avem nevoie de calciu pentru a avea oase sanatoase si puternice.

3. Oua
Ouale contin putine calorii si nu ar trebui sa lipseasca din frigiderul tau. Fie ca le consumi fierte, fie ca le adaugi la ...

.....Cititi mai departe Detalii

Atentie la modificarile Cod Fiscal si Codul Muncii republicat

Angajatorii pot alege sa plateasca impozit mai mic la stat

Stimati angajatori,
 

Din pacate, din cauza legislatiei fiscale din Romania, Contractul de Munca a devenit o modalitate prin care dvs, Angajatorii, pierdeti bani. Bani care pot merge catre Angajatul dvs. (... vezi detalii aici »)
 

Putem sa schimbam asta si sa ramanem (in acelasi timp) in perfecta legalitate?
 

Noi va spunem ca Da si va aratam Cum!
 

Va prezentam detaliat mai jos cele mai avantajoase modalitati de a plati un impozit mai mic la stat
 

... click Aici pentru explicatii »
 

15 Alternative (legale si avantajoase financiar) la Contractul Individual de Munca
 

– Documentare facuta de Corpul Expertilor Fiscali R&S EXCLUSIV pentru uzul cititorilor nostri -
 

Altfel spus, veti afla
 

 

1. Cum puteti plati mai putin impozit la stat
 

2. Cum poate angajatul dvs sa ramana cu mai multi bani in mana
 

Nota: aici gasiti 235 de pagini detaliate si argumentate cu raspunsul la intrebarea “daca tot muncim, cum putem ramane cu mai multi bani in buzunar la aceeasi suma bruta?”
 

... Click Aici si completati Formularul pentru a primi lucrarea
 

Atentie insa: toate alternativele sunt perfect legale. Toate sfaturile se incadreaza in lege
 

 • Au fost editate doar 258 de lucrari, intr-un tiraj pe circuit inchis. Daca doriti sa o primiti, va rugam sa completati Formularul de Inscriere chiar Astazi.
 • Pretul de editare este stabilit  tocmai pentru a fi cat mai accesibil pentru dumneavoastra.
   

Iata ce aflati din lucrarea 15 Alternative la Contractul Individual de Munca
 

I. PFA – solutia cea mai cautata

II. Intreprinderea individuala, intreprinderea familiala

III. Conventia civila – poate cea mai buna solutie

IV. Contractul de cesiune drepturi de proprietate intelectuala

V. Derularea activitatii ca si profesie liberala

VI. Contractul de voluntariat

VII. Asocierea in participatiune

VIII. Microintreprinderea

IX. Somajul tehnic “pe hartie” – falsa alternativa

X. Firme offshore – Acolo unde veniturile depasesc un anumit plafon

XI. Legea zilierilor

XII. Agentia comerciala

XIII. Contractul de mandat – folosit numai de cei ce stiu cum sa atraga profitul

XIV. Activitatea pe baza de comision

XV. Intermedierea – profitabila pentru multe domenii de activitate
 

Am strans, asadar, 15 alternative legale si financiar avantajoase la Contractul de Munca!


In total sunt 235 de pagini cu explicatii, modele si comentarii legale ale expertilor.

 

Data fiind importanta acestui domeniu, recomandarea Corpului Expertilor Fiscali R&S este sa cititi aceasta lucrare, chiar daca nu intentionati sa folositi (chiar) maine aceste variante. Este o sursa de informare absolut necesara in ziua de astazi si, vazand optiunile, s-ar putea sa va razganditi.
 

Va rugam sa completati astazi Formularul, pentru a fi intre cele 258 de persoane care pot primi aceasta lucrare acasa sau la birou.
 

... Click Aici si completati Formularul pentru a primi lucrarea
 

EXCEPTII! Aflati de pe CD ultimele NOUTATI despre cine NU datoreaza contributii sociale.


In total sunt 235 de pagini cu explicatii, modele si comentarii legale ale expertilor.

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586