Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legistia Muncii
Ghid practic - Somajul tehnic - Masura legala temporara pentru angajatori in caz de criza!

Criza economica si-a pus amprenta asupra noastra si pare sa nu ne mai dea timp sa respiram. In mod real, eforturile de a-i tine piept ne consuma tot timpul si toata energia, ne ocupa viata pana la ultima picatura. Si o masura la care recurg multi angajatori este sa dea afara cat de multi angajati cu putinta, concedierea fiind pentru acestia singura solutie viabila pe timp de criza.

Cu toate acestea, somajul tehnic este solutia care lipseste de multe ori dintr-o ecuatie cu adevarat perfecta. Si daca stii cum sa procedezi, somajul tehnic te ajuta sa nu renunti la oamenii in care ai investit atat de multi bani, timp, resurse valoroase!

Haideti sa vedem, in mod concret, care sunt avantajele angajatorului pe perioada de somaj tehnic:

- Angajatorul isi reduce costurile generale intrerupand temporar activitatea firmei;
- Angajatorul isi pastreaza la dispozitie angajatii valorosi;
- Angajatorul isi micsoreaza nivelul de cheltuieli cu salariile si contributiile ...

.....Cititi mai departe Detalii

Stimate viitor Expert legislatia muncii,

Pregatirea unui examen de anvergura cum este cel pentru functia de Expert Legislatia Muncii presupune cunoasterea atenta a:


        reglementarilor cuprinse in Codul Muncii republicat si actualizat 2013
        legislatiei muncii europene si internationale
        legislatiei privind raportul de serviciu in institutiile statului
        legislatiei privind raportul de serviciu al functionarilor publici cu statut special

 

Toate informatii sunt disponibile aici>>>>


Reguli de acordare a concediului de odihna

Concediul de odihna este o forma de repaus periodic - alaturi de pauza de masa, repausul zilnic, repausul saptamanal si sarbatorile legale – prin care salariatul isi reface capacitatile fizice si psihice.

Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor. El nu poate forma obiectul unei cesiuni, renuntari sau limitari (art. 144 alin. (2) din Codul muncii). Mai mult, salariatii nu pot renunta la nici un drept ce le este recunoscut prin lege, iar orice tranzactie prin care se urmareste renuntarea la aceste drepturi sau limitarea lor este lovita de nulitate (art. 38 din Codul muncii).

Prin urmare, nu veti putea plati salariatului o indemnizatie in schimbul careia el sa renunte la efectuarea concediului de odihna chiar daca el solicita acest lucru. Renuntarea salariatului nu produce nici un efect juridic deoarece, uneori, legea il protejeaza pe salariat chiar si impotriva dorintei lui. Compensarea in bani a concediului de odihna este ...

.....Cititi mai departe Detalii
Soft Fisa Postului

Cu ajutorul acestui soft, persoana responsabila din compania dvs.obtine, in doar 5 minute, fisa de post de care are nevoie.

Tot ce trebuie sa faca este sa selecteze, din criteriile si subcriteriile existente deja in soft, pe cele necesare fisei de post pe care o realizeaza.

  Pret standard: 1.574,8 lei, TVA inclusa
  Pret redus: 642,32 lei, TVA inclusa
  Reducere: 50%

Club Legislatia Muncii
Conventie plata salariati catre societate

BUna ziua.
Am o situatie delicata si mi-ar prinde bine un sfat. Am un salariat care si-a dat demisia insa datoreaza niste bani societatii( cheltuieli privind formarea profesionala) . In afara de posibilitatea actionarii in judecata al salariatului pentru recuperarea acestor cheltuieli ce alta posibilitate am , daca de exemplu el doreste sa plateasca dupa ce pleaca din firma? Pot incheia o conventie de plata cu el? Aveti vreun model de astfel de conventie?

Va multumesc.

.....Cititi mai departe Detalii

Securitatea si Sanatatea in Munca nu este un domeniu de neglijat!
 

Participati la Seminarul National de Securitate si Sanatate in Munca si aflati cum sa va protejati angajatii!
 

Iata ce subiecte punem in discutie, special pentru dvs.!
 

  1. Locul si rolul SSM pentru  initierea si dezvoltarea unei afaceri profitabile si competitive.

  2. Sistemul legislativ in domeniul SSM.

  3. Avantajele unei abordari responsabile a SSM.

  4. Modalitati de eficientizare a managementului SSM.

  5. Responsabilitati si obligatii.

  6. Organizarea activitatii de prevenire si protectie.

  7. Evaluarea riscurilor-primul pas in asigurarea unei afaceri durabile.

 

...programul seminarului este disponibil aici>>>

 

GRATUIT : CD-ul Documentatia obligatorie in domeniul SSM


Legislatia Muncii
Munca la negru: 700 persoane cu forme nelegale la un singur angajator

Nu doar pomii au inflorit primavara aceasta, ci si munca la negru. Altfel, cu greu se poate explica numarul suprinzator de mare al unor persoane care lucrau fara forme legale la un singur angajator.

Daca unele companii au ales sa incalce legea angajand 10-20 de persoane fara sa incheie un contract de munca, un angajator a decis sa atinga un record in ce priveste cresterea cazurilor de angajare fara forme legale.

Astfel, pe parcursul lunilor trecute, Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bucuresti a descoperit la un singur angajator nu mai putin de 698 de persoane care munceau la negru. Dintre cei identificati la locul de munca, 54 erau minori.

Angajatorul, care desfasura activitati de management si consultanta in afaceri, s-a distantat astfel destul de mult de prevederile legii care mentioneaza ca primirea in munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare constituie infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare de la unu la doi ani sau ...

.....Cititi mai departe Detalii
Regulamentul Intern in avantajul dvs.

 Lucrarea va ofera :
legislatie atent si competent comentata
studii de caz, exemple
jurisprudenta
sfaturi si atentionari din partea specialistului
recomandari, trucuri, secrete
modele de Regulament Intern gata pentru a fi adaptate specificului firmei dvs.

 Pret standard: 299,75 lei,TVA inclusa
 Pret  redus: 199,47 lei, TVA inclusa
 Reducere: 33%

Model decizie suspendare CIM. Numirea in consiliul de administratie

Va prezentam mai jos un model de decizie de suspendare CIM pentru salariatii desemnati membri in consiliul de administratie al societatii.

Legea 53/2003 - Codul muncii- prevede in mod expres in cadrul art. 49 - 52 cauzele de suspendare a contratului individual de munca, respectiv de drept, prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti. Astfel, in cadrul art. 50 lit. i) din Codul muncii se precizeaza ca, contractul individual de munca se suspenda de drept si in alte cazuri expres prevazute de lege.

Un astfel de caz este prevazut de art. 137^1 din Legea 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, conform caruia pe durata indeplinirii mandatului, administratorii nu pot incheia cu societatea un contract de munca. In cazul in care administratorii au fost desemnati dintre salariatii societatii, contractul individual de munca este suspendat pe perioada mandatului. Asadar, in acest ...

.....Cititi mai departe Detalii


Social
George Soros: Europa va suferi o moarte lenta, dupa modelul japonez

Europa adopta aceleasi masuri care au condus Japonia la un sfert de secol de stagnare, urmand sa aiba parte de o moarte lenta, a apreciat recent miliardarul George Soros.

"Timp de 25 de ani, Japonia a trecut printr-o moarte lenta si de abia acum s-au trezit", a declarat Soros, pentru CNBC. "Lucrul fascinant este ca programul de austeritate din Europa conduce zona euro exact la aceleasi politici de care Japonia incearca acum sa scape", a adaugat el.

"Moartea lenta a fost o alegere in Japonia si austeritatea din Europa este la fel. Scopul macroeconomiei este sa evite asemenea greseli. Consecintele pentru vietile oamenilor sunt de foarte lunga durata", a explicat miliardarul.

Printre "greselile care pot fi evitate", Soros a mentionat si resursele nefolosite. Omul de afaceri a criticat dur investitorii care tin banii in banci, in loc sa-i utilizeze si sa creeze locuri de munca in acest mod, in conditii de ...

.....Cititi mai departe Detalii


Sanatate
Cumperi alimente BIO? Cum te pot pacali etichetele produselor

Alimentele BIO, ecologice, nu contin aditivi alimentari, substante toxice si nu au suferit procesari industriale care sa le distruga compozitia. Produsele organice sunt sanatoase, gustoase. Certificarea organica are rolul de a-i ajuta pe consumatori sa diferentieze usor produsele organice fata de cele care contin aditivi, afanatori si coloranti alimentari.

Un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Cornell arata ca etichetarea unui produs ca fiind organic pacaleste cumparatorul, facandu-l sa creada ca alimentul are un gust mai bun si este mai sanatos, informeaza Daily Mail.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Cornell din New York au realizat un studiu la un centru comercial la care au participat 115 persoane.

Acestia au testat 3 perechi de produse: 2 iaurturi, 2 prajituri si 2 pungi de chips-uri. In cadrul fiecarei perechi, un produs a fost etichetat “organic” iar altul “normal”. Voluntarii nu au observat diferenta dintre produsele din cadrul ...

.....Cititi mai departe Detalii

Caietul angajatorului - Procedura completa la angajare
impulsul de care ai nevoie ca lucrurile sa mearga struna!

 

Angajarea oricarei persoane se face in acord cu legislatia in vigoare in acest domeniu. Nimic nou, pana acum!

Nici forma scrisa obligatorie pentru valabilitatea contractului de munca nu te surprinde. O sanctiune cuprinsa intre 1500 si 2000 de lei, pentru neindeplinirea acestei obligatii, dupa cum are grija sa ne informeze art. 276 alin. 1 din atat de celebrul Cod al muncii, te poate lua insa pe nepregatite...

Click aici pentru detalii>>>


Lucrezi in HR? Iata cum poti sa iti usurezi si sa iti automatizezi munca

Un nou soft pentru specialistii in HR. Fii pregatit pentru un control ITM neanuntat

Usureaza-ti munca eliminand timpul alocat birocratiei si evita amenzi costisitoare prin cel mai simplu de utilizat soft de HR. Vital pentru angajatii din resurse umane.

Softul de "Adeverinte, Modele si Formulare obligatorii in resurse umane", creat cu ajutorul a numerosi consultanti in resurse umane, este destinat sa reduca sensibil munca repetitiva necesara in activitatea de HR.

 

  Testat in companii cu peste 50 de angajati

Iti propunem un soft care va schimba cu totul departamentul tau de HR.
In bine.

  Efect imediat: Reduci semnificativ timpul de lucru

Softul de Adeverinte, modele si formulare obligatorii in HR a fost creat cu intentia de a economisi ore bune cheltuite de profesionistii HR pentru identificarea formularelor corecte, completarea lor conform normelor metodologice sau prin eliberarea adeverintelor.
 
Fiecare buton sau comanda si chiar modul de lucru al softului a fost testat in zeci de departamente de HR din companii medii si mari, functionand cu succes.

  Interfata intuitiva. Foarte usor de utilizat

Un software este considerat mai performant daca are mai multe meniuri si mai multe butoane.
Insa de ce sa complicam lucrurile?
Un soft performant este cel care iti ofera prin simplitate raspunsurile de care ai nevoie. Este ceea ce am realizat noi.

Interfata simpla, cu doar 9 butoane principale, iti da acces la cele mai importante functii ale softului pentru ca acesta sa poata fi folosit imediat dupa instalare si chiar si in cele mai aglomerate zile ale lunii.

Cu un singur click:

 

  Afli si editezi datele fiecarui angajat in parte.
Prin intermediul motorului de cautare inclus vei gasi orice angajat rapid, introducand numele acestuia. Un singur click iti da acces la datele complete ale angajatului. Le poti citi sau le poti modifica. Mai mult, poti adauga un nou angajat in doar cateva secunde.

  Accesezi peste 30 de modele de adeverinte editabile pe care le poti elibera in cateva minute.  

  Eliberezi si accesezi sute de modele si formulare necesare in activitatea HR de zi cu zi a companiei.
Fie ca ai nevoie de o fisa a postului, de o declaratie pe proprie raspundere sau un model de test de angajare, il vei gasi rapid si vei putea modifica usor continutul, daca este nevoie.

  Ceri asistenta tehnica online gratuita asigurata de abonamentul tau pe 12 luni.

  Consulti manualul de utilizare.

  Accesezi si editezi datele companiei.

 

  Gasesti orice in doar cateva secunde

Functia de cautare iti permite sa gasesti rapid orice date introduse in soft. Datorita algoritmului de organizare, orice informatie va fi gasita mult mai rapid decat folosind uneltele cu care te-ai obisnuit.

 

  Acte corecte! Fii pregatit pentru orice control ITM

Deoarece softul se actualizeaza automat cand formatul unui formular legal se modifica, iar profesionistii din acest domeniu stiu cat de des se intampla acest lucru la noi in tara, si pentru ca vei avea informatiile despre angajati la zi, vei fi pregatit, in orice moment, pentru un control ITM.
In doar cateva minute vei putea tipari sau oferi situatia la zi a angajatilor.
In acest mod vei evita amenzi costisitoare si stresul determinat de un control inoportun.
Bucura-te de siguranta emiterii unor adeverinte, modele si formulare in conformitate cu Legea, formulare certificate de experienta Rentrop & Straton.

 

  Centralizat

Acces la intreaga baze de date prin intermediul unui singur soft securizat. Nu mai este necesara folosirea formularelor in Excel, greu de sincronizat. Persoanele care vor avea acces pot consulta toata informatia dintr-o singura baza de date.

Softul aduna cele mai des solicitate formulare de HR intr-un singur loc. Vei gasi peste 137 de adeverinte, modele si formulare care pot fi folosite ca atare sau pot fi personalizate cu numele si datele companiei, in mod automat, prin acest program dezvoltat de noi.

Poti reveni oricand asupra datelor. Modificarea numelui unei persoane, a adresei, a salariului sau oricarei alte informatii se face in numai cateva secunde!

  Scapa de grija adeverintelor de hartie

Utilizand Softul Adeverinte, modele si formulare obligatorii in HR nu vei mai pierde niciodata un document eliberat in departamentul tau.

 

Informatii mai multe aici >>>

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586