Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
Procedura Completa la Angajare - Caietul de care orice Angajator are nevoie!

Pentru identificarea si atragerea canditatilor potriviti, ai nevoie sa te folosesti de cele mai noi si fiabile instrumente cu putinta. Nimic nu are loc la intamplare, nimic nu este lasat in voia sortii. Si asta se intampla pentru ca exista riscuri, pericole, probleme grave si amenzi pretutindeni.

Si pentru orice angajator, din orice domeniu ar veni, exista cateva aspecte care se cer rezolvate intr-o maniera cat mai simpla si cat de rapid se poate, aspecte precum:

1. Cum poti evita posibilele greseli sau erori in contractul de munca? detalii aici >>>

2. Omisiunile cu efecte negative asupra bugetului afacerii tale! detalii aici >>>

4. Cum se pot aborda, controla sau regla fin, economic si fara efort, cele mai eficiente tehnici ale procedurii de angajare? detalii aici >>>

Iata doar cateva dintre aspectele pe care orice angajator vrea sa le stapaneasca in mod clar, fara exceptii si fara abateri. Special pentru angajatorii si ...

.....Cititi mai departe Detalii

Obligatia de eliberare a documentelor din dosarul personal

Bancile solicita print screen Revisal precum si alte acte (CIM, AA, etc.). Codul muncii spune ca se elibereaza la cererea angajatului (nu a bancii!) toate documentele care atesta calitatea de salariat.

As dori sa stiu daca eliberand o adeverinta de salariat (cu data angajarii, tipul contractului de munca, norma de lucru, si salariul) semnata de director nu este suficienta, sau este necesar sa devenim sclavii bancilor ca sa facem dovada calitatii de salariat?!

Azi, de exemplu, foarte insistent au zis ca vor ultimul act aditional pentru a vedea salariul, desi am zis ca ultima modificare salariala este rezultata din contractul colectiv de munca, prin urmare nu exista un act aditional facut. Ce solutie vedeti?

Raspuns:
Obligatia angajatorului de a elibera documente care sa priveasca situatia de salariat a solicitantului este una legala, fiind prevazuta ca atare prin dispozitiile art. 40 alin. (2) lit. h) din Codul muncii, republicat.

Adeverinta eliberata ...

.....Cititi mai departe Detalii

Foloseste cele 384 de Intrebari si Raspunsuri
care iti rezolva in 2 minute orice problema de Legislatia Muncii

 

Ce poate fi mai frumos decat linistea si satisfactia unui lucru bine facut? Poate doar recunostinta colegilor si multumirea sefilor...
 

... detalii gasiti aici »


Club Legislatia Muncii
Concediu

Daca concediul de odihna se suprapune cu un concediu medical, cum mai pot beneficia de concediu de odihna?

.....Cititi mai departe Detalii

„Memo Relatii de Munca 2013” este un produs scris de specialisti pentru profesionisti.

Nu exista niciun domeniu din universul legislatiei muncii care sa nu fie acoperit de editori. In acest produs unic gasesti:

  • Legislatia muncii actualizata;
  • Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane;
  • Recomandari de la experti;
  • Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii;
  • Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.

    >>> detalii aici

Legislatia Muncii
Noua lege care reorganizeaza ministerele: Legea nr. 71 din 2013!

Reorganizari de mare amploare sunt prevazute in continutul integral pe care il redam mai jos din noua Lege nr. 71/2013 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 96/2012 privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale si pentru modificarea unor acte .

Legea nr. 71/2013 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 96/2012 privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale si pentru modificarea unor acte normative a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 171, din 29 martie 2013.

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Art. I. - Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 96 din 22 decembrie 2012 privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale si pentru modificarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 884 din 22 decembrie 2012, cu urmatoarele modificari si ...

.....Cititi mai departe Detalii

Ghid practic pentru angajarea si integrarea salariatilor intr-o companie este UNICUL instrument practic ce iti pune la dispozitie:

 

  Extrasuri de legile importante
 

  Sublinieri asupra actiunilor pe care trebuie sa le intreprinzi

  Formulare utile gata de personalizat si printat!
 

Alege-ti cel mai eficient si profitabil stil de lucru pentru compania ta!
Opteaza pentru:


  Cunoasterea completa si rapida a procedurilor obligatorii necesare angajarii
  Cunoasterea drepturilor si obligatiilor pe care le ai in fata angajatului tau
  Cunoasterea precisa a drepturilor si obligatiilor angajatului tau
  Lucrul usor, cu instrumente care iti simplifica munca!Folosind voucher-ul cadou, beneficiati de REDUCERE de 200 de lei
Astfel platiti doar 84,6 lei/ ex. in loc de 284,6 lei / ex.


Noutati legislative la inceputul lunii aprilie

Va prezentam mai jos cateva dintre actele cu influenta in domeniul muncii publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 178 si nr. 179 din 1 aprile 2013.

Monitorul Oficial nr. 179
Ordinul Ministerului Apararii Nationale nr. M.27 din 26 martie 2013 privind modificarea si completarea art. 2 din Normele pentru ocuparea de catre personalul Ministerului Apararii Nationale a posturilor permanente din structurile de reprezentare nationala in strainatate, precum si a celor din structurile internationale la care Romania este parte, aprobate prin Ordinul ministrului apararii nationale nr. M.88/2009.

Monitorul Oficial nr. 178
Ordinul Ministrului Sanata?ii nr. 424 din 29 martie 2013 pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordinul ministrului sanata?ii nr. 323/2011 privind aprobarea metodologiei si a criteriilor minime obligatorii pentru clasificarea spitalelor in functie de ...

.....Cititi mai departe Detalii

Stimate angajat,
 

Faptul ca lucrezi pentru un angajator nu inseamna numai obligatii, ci si drepturi pentru tine. Multe drepturi pentru angajati!

Codul muncii este foarte generos in acest sens, mai ales dupa modificarile de anul trecut si mai ales daca imbinam prevederile sale cu cele din restul legislatiei muncii.


Cat de bine iti cunosti aceste drepturi?

Social
Statul va face economii de 2 milioane de euro, daca va pastra 1.000 de locuri de munca

Prin pastrarea a 1.000 de locuri de munca, statul economiseste peste 2 milioane de euro, in timp ce falimentul unei companii aduce cheltuieli suplimentare la bugetul de stat, potrivit unei analize economice.

Salvarea locurilor de munca este unul dintre principalele motive pentru care specialistii aleg aplicarea unui plan de reorganizare pentru firmele aflate in insolventa, fata de varianta falimentului, potrivit unei analize a expertilor Casei de Insolventa Transilvania.

Astfel, salvarea unei companii cu 1.000 de locuri de munca are un impact puternic asupra economiei locale, judetene sau nationale. In plus, in unele industrii, un loc de munca asigura alte patru locuri de munca indirecte, in randul clientilor sau furnizorilor.

Expertii spun ca cele 1.000 de locuri de munca ale companiei reprezinta 1.000 de consumatori, care au un impact pozitiv direct asupra economiei locale. Cum majoritatea acestora au familii pe care le sustin din castigurile salariale, la ...

.....Cititi mai departe Detalii
CD-ul Concedierea Perfect Legala

Va ofera toate informatiile pe care trebuie sa le stiti despre:

 
1. Concedierea Colectiva
2. Concedierea Individuala
3. Raspunderea Disciplinara


Pentru fiecare tip de concediere CD-ul Concedierea Perfect Legala va ofera toate informatiile necesare! Consultati aici ghidul realizat de specialisti, acum la reducere speciala >>>

Sanatate
Ce sa nu faci cand nu poti dormi

Nu sta in pat
Daca ti-e greu sa adormi, nu sta sub patura in speranta ca ti se vor inchide pleoapele. Nu te poti forta sa adormi, asa ca ridica-te si gaseste ceva de facut care se situeaza intre stimulant si plictisitor, cum ar fi sa citesti ceva. Apoi intoarce-te in pat si vezi daca ai scapat de insomnie.

Nu bea alcool
Chiar daca un paharel la cina pare somniferul perfect, alcoolul nu este cea mai buna solutie. Poate ca, intr-o prima faza, esti adormita, dar efectul se va disipa si te vei trezi de mai multe ori in timpul noptii. Pragul de trezie este mai scazut si chiar si cel mai mic zgomot te va ridica in picioare.

Nu naviga pe internet seara tarziu
Multumita tabletelor, telefoanelor inteligente si altor dispozitive mobile, internetul este la dispozitia noastra, in orice pozitie ne-am afla. Dar informatia nu ne va adormi, ci , din contra ...

.....Cititi mai departe Detalii

CD-ul Totul despre obtinerea documentului portabil A1


Cunoasteti desigur importanta documentului portabil A1 emis pentru angajatii dvs. detasati. Este adevarat, nu echivaleaza cu un permis de munca in tara respectiva insa, el asigura angajatului dvs. anumite drepturi privind asigurarile si contributiile sociale.

 
Pentru :
   a evita orice fel de incalcare a legilor cu privire la detasarea angajatilor dvs. in tari membre UE
   a cunoaste toti pasii prevazuti de lege pentru obtinerea documentului portabil A1
   a respecta intocmai cerintele legislative
   a evita respingerea cererii de emitere de catre CNPAS a documentului portabil A1
   a sti cum sa formulati o contestatie eficienta pentru un eventual refuz din partea CNPAS
 
va propunem UNICUL instrument care va ajuta sa intrati SIGUR si USOR in posesia documentelor portabile A1 pentru angajatii dvs. detasati in state membre UE!
 

Pret: 99.19 lei TVA inclusa

Totul despre conflictele
de munca

Noile Reguli ale Litigiilor
de Munca

Ce capcane si ce oportunitati ascunde Noul Cod de procedura civila in domeniul litigiilor de munca?

Atentie! Noile proceduri nu sunt deloc evidente si de-aceea multi angajatori care le urmeaza pe cele vechi comit erori in aplicarea lor. Consecintele vor fi  nefaste.

Statistic, 88% din acesti angajatori pierd in instanta litigiile cu salariatii lor si e de asteptat ca acest procent sa creasca in perioada urmatoare.

Motivul? Angajatorul este acela pe umerii caruia apasa povara probatiunii, el este cel „bombardat” cu solicitari ale instantei si orice greseala a lui, inclusiv prin neaplicarea noilor reguli de procedura, il poate face sa piarda procesul, chiar daca in fond decizia lui a fost corecta.

Solutia? Folositi noile oportunitati aduse de Noul Cod de procedura civila! Putine, edrept, ascunse, e drept, dar EXISTA!

 

CD-ul Noile reguli ale litigiilor de munca. Noul Cod de procedura civila si Codul muncii va ofera o modalitate de adaptare rapida la avalansa de schimbari intrate in vigoare dupa 15 februarie.

CD-ul va in amanunt cum trebuie puse in concordanta, dupa tipare noi, vechile si noile reguli, raspunzand in mod profesionist unor intrebari vitale: 

Ce mai e valabil si ce nu mai e valabil din vechile proceduri? detalii aici>>>

Mai sunt bune probele pe care le-ati pregatit inainte sau va sunt impotriva?detalii aici>>>

Ce trebuie sa faceti ca sa nu luati decizii gresite in primele zile de modificari legislative?detalii aici>>>

Ce posibilitati noi de aparare puteti folosi?detalii aici>>>

Cum trebuie coroborate vechile si noile proceduri? detalii aici>>>

Cum se conduc procesele incepute inainte de 15 februarie si continuate dupa?detalii aici>>>

Care sunt modificarile in favoarea dvs.? Dar in defavoarea dvs.?detalii aici>>>

Cum trebuie abordate de acum inainte litigiile de munca?detalii aici>>>

 

Informatii pe larg sunt disponibile aici >>>

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586