Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Atentie la modificarile Cod Fiscal si Codul Muncii republicat

Angajatorii pot alege sa plateasca impozit mai mic la stat

>>> detalii aici

 

Legislatia Muncii

Modul de retribuire a cumului de functii

Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Legea nr. 53/2003
- Codul muncii, republicata). Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu distinge intre diferitele tipuri de contracte de munca incheiate de o singura persoana, asadar acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

Astfel, un salariat poate avea doua sau mai multe contracte individuale de munca si cate o fisa de post aferenta fiecarui contract de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea. Salariul reprezinta contraprestatia muncii depuse de salariat in baza ...

.....Cititi mai departe Detalii


Eliminati complet riscul de a interpreta gresit sau incomplet termenii folositi de legiuitor!

Va oferim Dictionarul Explicativ de Legislatia Muncii, instumentul de lucru super-util care va ajuta mai mult decat banuiti! Orice nelamurire si orice urma de nesiguranta vor fi eliminate instantaneu cu ajutorul Dictionarului Explicativ de Legislatia Muncii!

Tratam diferit prestarea muncii in zilele de sambata si duminica?

In ceea ce priveste munca in zilele de repaus saptamanal, art. 137 din Codul muncii stabileste urmatoarele reguli:

- repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica;

- in cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern situatie, in care, salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca;

- zilele de repaus saptamanal pot fi acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.

Prin urmare, pentru munca prestata in zilele de sambata si ...

.....Cititi mai departe Detalii
CD-ul Concedierea Perfect Legala

Va ofera toate informatiile pe care trebuie sa le stiti despre:
 
1. Concedierea Colectiva
2. Concedierea Individuala
3. Raspunderea Disciplinara


Pentru fiecare tip de concediere CD-ul Concedierea Perfect Legala va ofera toate informatiile necesare! Consultati aici ghidul realizat de specialisti, acum la reducere speciala >>>

Club Legislatia Muncii
Despre promovare

Buna ziua,

La cat timp dupa revenirea din cic pot fi promovata pe studii superioare?

Persoana angajata in locul meu pe aceasta perioada a fost incadrata pe studii superioare, desigur postul a fost transformat din post cu studii medii in post cu studii superioare, iar acum la revenirea mea postul se transforma la loc (cu studii medii)?

.....Cititi mai departe Detalii

Caietul angajatorului - Procedura completa la angajare impulsul de care ai nevoie ca lucrurile sa mearga struna!


Click aici pentru detalii >>>


Legislatia Muncii
Noutati legislative: Ordine privind asigurarile sociale in Monitor

Va prezentam mai jos o selectie a unora dintre cele mai importante ordine si decrete aparute in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 170 si nr. 174 din 29 martie 2013. Va aducem astfel la cunostinta faptul ca au fost publicate mai multe acte normative si decizii ale Curtii Constitutionale de inetres pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 174

Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 423 din 29 martie 2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare in anul 2013 a Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2013-2014.

Ordinul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 191 din 29 martie 2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare in anul 2013 a Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate ...

.....Cititi mai departe Detalii

Tot ceea ce trebuie sa stiti pentru a deveni Expert Legislatia Muncii acreditat, cea mai noua si banoasa meserie a momentului, se afla aici!
 

Foarte important!  Manualul Expertilor in Legislatia Muncii este cu totul altceva decat o simpla culegere de texte legislative! Comandati acum exemplarul dvs. si apreciati personal avantajele pe care utilizarea  acestui ghid practic vi le aduce:

     Toata legislatia de care aveti nevoie, actualizata, comentata! Cuprinsa intr-un singur volum! Accesibila punctual, doar cu 1 click!
     Impartire logica, pe capitole a tematicilor analizate
    Calitate exceptionala a informatiei legislative prezente in cuprinsul CD-ului

     Comentarii competente ale specialistilor, recomandari si atentionari
     Exemple, studii de caz, modele de acte.

Informatii specializate aici>>>


De la 1 aprilie platim coplata la externare

La 1 aprilie a intrat in vigoare prevederea din noul contract cadru prin care se introduce coplata la externare. Astfel, in unele spitale bucurestene, se va plati o taxa de 10 lei, in vreme ce in alte unitati inca nu s-a stabilit un cuantum deoarece se tine cont de persoanele cu venitur foarte mici.

Contractul cadru privind acordarea asistentei medicale in perioada 2013-2014, prevede coplata la externare, valoarea acesteia urmand sa fie stabilita de catre fiecare spital in parte, dar nu mai putin de 5 lei si nu mai mult de 10 de lei.

Indiferent de durata externarii, pacientii vor plati la externare intre 5 si 10 lei. In Bucuresti, unele spitale au stabilit coplata la 10 lei, printre acestea fiind Spitalul Floreasca, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Universitar de Urgenta si Spitalul "Sf. Maria".

Managerul Spitalului Cinic Floreasca, prof. Radu Macovei, a declarat, ca aceasta suma, fie si minima, adica de cinci lei, nu va putea fi ...

.....Cititi mai departe Detalii

Cum sa te pensionezi in 2013: conditii, etape si calculator de pensii"  va arata absolut totul despre acest subiect:


 ce tipuri de pensie exista
care sunt modalitatile si conditiile de pensionare
ce acte trebuie sa contina dosarul de pensionare
cum se calculeaza cuantumul pensiei
cum inceteaza contractul individual de munca (CIM)
posibilitati de continuare a raporturilor de munca
modalitati de cumulare a pensiei cu alte venituri etc.

 

Detalii aici >>>


Social
Numarul pensionarilor din Romania, tot mai mic. Pensiile au devenit mai mari.

Numarul pensionarilor a scazut cu aproape 2% in 2012 fata de 2011. Pensia medie lunara a fost in 2012 de 773 lei, mai mare cu 2,7% fata de anul precedent si cu 8,0% fata de 2010.

Astfel, numarul mediu de pensionari a fost de aproape 5,5 milioane, in scadere cu 0,1 milioane fata de 2011 si cu 0,19 milioane mai putin fata de anul 2010, potrivit INS.

Pensia medie lunara a fost in 2012 de 773 lei, mai mare cu 2,7% fata de anul precedent si cu 8,0% fata de 2010.

Pensionarii de asigurari sociale detin ponderea majoritara (99,9%) in numarul total de pensionari.

Pensionarii de asigurari sociale de stat reprezinta 85,8% in totalul celor de asigurari sociale.

Pensia medie de asigurari sociale de stat a fost de 773 lei in anul 2012, cu discrepante semnificative in profil teritorial.

Astfel, ecartul dintre valoarea minima si cea maxima depaseste 350 de lei (624 lei in judetul Giurgiu fata de 982 lei in Bucuresti).

Pe categorii de pensii, numarul ...

.....Cititi mai departe Detalii

207 modele si formulare obligatorii in
RESURSE UMANE

 

Instrumentul inteligent care va ajuta sa munciti rapid, corect si fara stres!

Un lucru este cert: in componenta dosarului unui angajat intra o multime de documente care trebuie intocmite conform legii si in timp util. Pentru ca acesta este obiectivul nr. 1 al inspectorilor ITM veniti in control: corectitudinea dosarului si intocmirea lui la timp. Pentru toti angajatii!

Practic si simplu de utilizat, CD-ul 207 modele si formulare obligatorii in HR va ajuta sa obtineti rapid orice tip de document dorit! El contine modele si formulare pentru:

fise comunicate chestionare teste liste de control notificari adeverinte acte aditionale scrisori anunturi fise de post sesizari fise de evaluare decizii contracte cereri referate notificari regulamente

Click pentru detalii

Sanatate
6 alimente care dauneaza danturii

Vreti sa aveti dinti frumosi si sanatosi? Aflati, mai jos, care sunt alimentele care dauneaza danturii.

1. Fructe uscate
Fructele uscate sunt delicioase, insa nu este indicat sa le consumam deoarece contin foarte mult zahar. Pentru ca au o consistenta lipicioasa, fructele uscate pot ramane blocate intre dinti si pot favoriza aparitia cariilor.

2. Bauturi carbogazoase
Aceste bauturi contin acizi care erodeaza smaltul dintilor si formeaza cariile. Bauturile carbogazoase contin acid citric care agreseaza smaltul iar indulcitorii artificiali erodeaza suprafata dintelui.

3. Bomboane
Jeleurile, bomboanele, acadelele si caramelele asigura un mediu propice pentru dezvoltarea cariilor. Daca aveti obiceiul de a le zdrobi in dinti, smaltul se va toci mult mai repede.

4. Bauturi alcoolice
Bauturile alcoolice pot dauna danturii dar si gingiilor. Alcoolul reduce cantitatea de saliva din cavitatea bucala. In plus, apar ...

.....Cititi mai departe Detalii

Foloseste cele 384 de Intrebari si Raspunsuri
care iti rezolva in 2 minute orice problema de Legislatia Muncii

 

Ce poate fi mai frumos decat linistea si satisfactia unui lucru bine facut? Poate doar recunostinta colegilor si multumirea sefilor...
 

... detalii gasiti aici »


MEMO - Relatii de munca 2013

Mii de pagini. Reglementari importante. Schimbari majore in ultimele luni!

 

 

 

 

 

 

 

 

„Memo Relatii de Munca 2013” este un produs scris de specialisti pentru profesionisti.

Nu exista niciun domeniu din universul legislatiei muncii care sa nu fie acoperit de editori. In acest produs unic gasesti:

  • Legislatia muncii actualizata;
  • Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane;
  • Recomandari de la experti;
  • Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii;
  • Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.

 

7 motive pentru care trebuie neaparat sa ai „Memo Relatii de Munca 2013” pe masa ta de lucru


1. „Memo Relatii de Munca” este singurul produs editorial din Romania care contine toate – dar absolut toate – informatiile de care ai nevoie in domeniul legislatiei muncii, resurselor umane, asigurarilor sociale

2. „Memo Relatii de Munca” este editat de Rentrop&Straton, de peste 15 ani liderul informatiilor specializate din Romania

3. Autorii „Memo Relatii de Munca” sunt cele mai autorizate voci in materie. Sunt angajatii din Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor Publice, ITM, din firmele mari de consultanta si consultanti independenti

4. „Memo Relatii de Munca 2013” costa mai putin decat o... lustra; in schimb, iti lumineaza de acum inainte toate zilele petrecute la birou

5. In cele aproape 400 de pagini ale „Memo Relatii de Munca” nu gasesti nimic redundant. Fiecare element al cuprinsului este tratat cu mare atentie de catre autori, tocmai ca tu sa nu te pierzi in informatie inutila

6. „Memo Relatii de Munca 2013” are un format original, care-ti permite sa-l iei cu tine peste tot pe unde mergi

7. Ai garantie 90 de zile. Achizitionezi acum „Memo Relatii de Munca 2013” si ai garantia ca, timp de 90 de zile, il poti returna si primesti toti banii inapoi in ambalajul original. Fara nicio explicatie din partea ta.

Fisa tehnica „Memo Relatii de Munca”

Editor: Rentrop&Straton
Continut: toate informatiile de care ai nevoie din legislatia muncii, salarizare, asigurari sociale, resurse umane
Numar de pagini: 400
Prezentare: repertoriu, format de buzunar
Pret: 91 + 9%TVA


Detalii mai multe aici>>>

 


 

Manualul de Evaluare a Angajatilor


 

Lucrarea va ajuta sa :


stabiliti obiectivele de performanta individuala
stabiliti criteriile de evaluare a avtivitatii profesionale a salariatului si procedura de evaluare aferenta
intocmiti o procedura de evaluar formala, negociaza prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca sau comunicata prin regulamentul de ordine interioara
stabiliti obiectivele evaluarii, fisele de evauare si dosarul calitatii muncii etc

  Pret standard: 299.75 lei,TVA inclusa
  Pret redus: 199,47 lei,TVA inclusa
  Reducere: 33%

 


 

CD Securitatea si Sanatatea in Munca


 
Lucrarea reprezinta un veritabil ghid practic ce va ofera :


informare prompta cu privire la orice aparitie legislativa din domeniu
interpretare corecta a legii-solutii de la specialisti
atentionari cu privrie la repercursiunile nerespectarii legii
sfaturi privind pregatirea pentru controlul Inspectiei Muncii
modele si exemple de documente pe care trebuie sa le intocmiti...
 
  Pret standard: 476.33 lei,TVA inclusa
  Pret redus: 389,13 lei, TVA inclusa
  Reducere: 20%


 
 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586