Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Ce alimente sa mananci atunci cand esti stresata

Alimentatia joaca un rol important in eliminarea stresului. Pentru prevenirea si tratarea stresului, va trebui sa mananci multe legume si fructe si sa reduci consumul de cofeina si de zahar. Astfel, creierul tau poate functiona la capacitate maxima.

Alege sa gandesti pozitiv in fiecare zi si renunta la gandurile negative.
Incearca sa consumi alimentele de mai jos atunci cand te simti stresata:

1. Ciocolata neagra
Ciocolata neagra nu este doar extrem de delicioasa, ci si o alegere excelenta atunci cand vrei sa-ti imbunatatesti starea de spirit. Ciocolata amaruie stimuleaza secretia de endorfine, substante produse de creier care reduc stresul si induc starea de fericire.

Ciocolata activeaza serotonina din creier, reducand stresul ori starile de agitatie.

2. Migdale
Extrem de gustoase, migdalele aduc organsimului un aport considerabil de vitamina B, E, magneziu si zinc. Inlatura stresul, oboseala si detoxifiaza organismul si sunt o sursa excelenta de ...

.....Cititi mai departe Detalii
Dieta mediteraneana - locul 1 in prevenirea bolilor de inima!

Si locul 1 pe lista cu retete de slabit!

Dieta ideala pentru tine - Click aici pentru detalii >>>

Sinteza saptamanii
Codul muncii se modifica: salariatii protejati in caz de concediere colectiva

Va informam ca Ministerul Economiei a lansat spre dezbatere Ordonanta de Urgenta privind aplicarea in perioada 2013-2018 a masurilor instituite prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii unor societati nationale, regii autonome, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat, precum si a societatilor comerciale si regiilor autonome subordonate autoritatilor administratiei publice locale, cu modificari si completari.

Scopul proiectului este acela de a ...

.....Cititi mai departe Detalii

Indemnizatia pentru crestere copil in 2013. Ce cuantum s-a stabilit?

Vom stabili, prin cele ce urmeaza, in ce cuantum se plateste indemnizatia pentru crestere copil, primita de copiii nascuti in 2013.

Precizam astfel ca indemnizatia si concediul pentru cresterea copilului sunt reglementate de OUG 111/2010 si HG 52/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

Potrivit art. 2 din OUG 111/2010 incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior ...

.....Cititi mai departe Detalii

Va rugam sa parcurgeti lista cu modelele si formulare obligatorii in domeniul legislatiei muncii.

Acestea sunt intocmite de specialisti cu vasta experienta in legislatia muncii si resurse umane, iar dvs., ca utilizator, trebuie doar sa le completati.

Puteti redacta documentul cerut de catre inspectorul de munca in doar 5 minute.

... citeste detalii Aici >>


Se modifica Legea Somajului

Un nou proiect de lege ar putea schimba semnificativ modul in care sunt gestionate in prezent unele situatii privind somajul, in contextul legislatiei actuale.

Acest proiect isi propune sa vina astfel in sprijinul celor care isi cauta un loc de munca, dar si in sprijinul angajatorilor, oferind acestora scutiri de plata unor contributii datorate statului si aferente unor masuri active.

Va prezentam astfel cateva dintre masurile ...

.....Cititi mai departe Detalii

In atentia celor care obtin venituri din drepturi de autor. Declaratia 112

Vom analiza mai jos cazul unei societati cu doi angajati, perioada fiscala pentru declararea obligatiilor salariale fiind trimestrul calendaristic.

In luna ianuarie si februarie este platit un colaborator pe drepturi de autor (este angajat intr-o alta societate).

Avand in vedere ca impozitul aferent drepturilor de autor este declarat in declaratia112 pe ianuarie si februarie, vom stabili cum declara angajatorul obligatiile salariale in aprilie, dat fiind faptul ca nu poate depune doua declaratii 112 aferente lunilor ianuarie si februarie.

Solutia consultantului:

Conform art. 296 indice 19 alin. (1) persoanele fizice si juridice prevazute la art. 296 indice 3 lit. e), la care isi desfasoara activitatea sau se afla in concediu medical persoanele prevazute la art. 296 indice 3 lit. a) si b), si entitatile prevazute la art. 296 indice 3 lit. f) si g) sunt obligate sa depuna  ...

.....Cititi mai departe Detalii

Caietul angajatorului - Procedura completa la angajare
impulsul de care ai nevoie ca lucrurile sa mearga struna!

 

Angajarea oricarei persoane se face in acord cu legislatia in vigoare in acest domeniu. Nimic nou, pana acum!

Nici forma scrisa obligatorie pentru valabilitatea contractului de munca nu te surprinde. O sanctiune cuprinsa intre 1500 si 2000 de lei, pentru neindeplinirea acestei obligatii, dupa cum are grija sa ne informeze art. 276 alin. 1 din atat de celebrul Cod al muncii, te poate lua insa pe nepregatite...

Click aici pentru detalii>>>


Noua contributie de asigurare pentru Accidente de Munca si Boli Profesionale

Ministerul Muncii a lansat spre dezbatere publica Proiectul de hotarare privind aprobarea Normelor metodologice de calcul a contributiei de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale.

Proiectul de hotarare are in vedere actualizarea perioadei de referinta, respectiv anii 2009-2011, si a indicilor de frecventa utilizati la determinarea clasei de risc, precum si a tarifelor de risc si a cotelor de contributie, avand in vedere ca tarifele si clasele de risc se revizuiesc odata la 4 ani.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, tarifele de risc, respectiv cotele de contributii se revizuiesc in interiorul limitelor minima si maxima de 0.15%-0.85% pentru fiecare clasa CAEN.

In plus, se precizeaza ca s-a mentinut cota medie de 0,23% datorata de angajatori pentru sistemul asigurarilor de accidente si boli profesionale pe baza careia s-a fundamentat bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2013.

Clasele de risc se determina pe baza a ...

.....Cititi mai departe Detalii

Doctorul tau s-ar putea sa nu iti spuna aceste lucruri... pana cand nu e prea tarziu!


Efectele adverse ale medicamentelor

Invata cum sa iti protejezi sanatatea ta si pe cea a celor dragi prin cunoasterea substantelor "de care sa nu te atingi" si a celor "sigure pentru folosire" cand vine vorba despre medicina conventionala.Acest raport care iti va schimba viata include:

De ce nu ar trebui sa ii dai niciodata copilului tau aspirina. Sindromul fatal de care multa lume nu stie pana cand nu este prea tarziu (pagina 44)

Doctori si cercetatori sunt fara cuvinte: Vaccinul anti – variola care era odata sigur, acum poate cauza inflamatii fatale ale creierului. Tu ai putea fi urmatorul? (pagina 52)

Ar putea un medicament "clasic pentru impotenta" sa te faca sa iti pierzi vederea? Un nou studiu indica noi informatii socante. Mai mult – de ce nu ar trebui niciodata sa iei acest medicament daca esti la tratament pentru orice fel de boala de inima (vezi la pagina 47).


Citeste toate aceste informatii si mult mai mult in lucrarea pe CD "Cele mai periculoase Interactiuni Alimente-Medicamente & Efecte Adverse" si ia-ti siguranta sanatatii tale in propriile tale maini.

Click aici pentru informatii in exclusivitate>>>

 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586