Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Va rugam sa parcurgeti lista cu modelele si formulare obligatorii in domeniul legislatiei muncii.

Acestea sunt intocmite de specialisti cu vasta experienta in legislatia muncii si resurse umane, iar dvs., ca utilizator, trebuie doar sa le completati.

Puteti redacta documentul cerut de catre inspectorul de munca in doar 5 minute.

... citeste detalii Aici >>


Legislatia Muncii
In atentia celor care obtin venituri din drepturi de autor. Declaratia 112

Vom analiza mai jos cazul unei societati cu doi angajati, perioada fiscala pentru declararea obligatiilor salariale fiind trimestrul calendaristic. In luna ianuarie si februarie este platit un colaborator pe drepturi de autor (este angajat intr-o alta societate).

Avand in vedere ca impozitul aferent drepturilor de autor este declarat in declaratia112 pe ianuarie si februarie, vom stabili cum declara angajatorul obligatiile salariale in aprilie, dat fiind faptul ca nu poate depune doua declaratii 112 aferente lunilor ianuarie si februarie.

Solutia consultantului:
Conform art. 296 indice 19 alin. (1) persoanele fizice si juridice prevazute la art. 296 indice 3 lit. e), la care isi desfasoara activitatea sau se afla in concediu medical persoanele prevazute la art. 296 indice 3 lit. a) si b), si entitatile prevazute la art. 296 indice 3 lit. f) si g) sunt obligate sa depuna urmatoarele ...

.....Cititi mai departe Detalii

Tot ceea ce trebuie sa stiti pentru a deveni Expert Legislatia Muncii acreditat, cea mai noua si banoasa meserie a momentului, se afla aici!
 

Foarte important!  Manualul Expertilor in Legislatia Muncii este cu totul altceva decat o simpla culegere de texte legislative! Comandati acum exemplarul dvs. si apreciati personal avantajele pe care utilizarea  acestui ghid practic vi le aduce:

     Toata legislatia de care aveti nevoie, actualizata, comentata! Cuprinsa intr-un singur volum! Accesibila punctual, doar cu 1 click!
     Impartire logica, pe capitole a tematicilor analizate
    Calitate exceptionala a informatiei legislative prezente in cuprinsul CD-ului

     Comentarii competente ale specialistilor, recomandari si atentionari
     Exemple, studii de caz, modele de acte.

Informatii specializate aici>>>


Calcul vechime in munca pentru CIM cu timp partial

Vom analiza mai jos cazul unui salariat incadrat cu CIM cu timp partial pentru a stabili cum se calculeaza sporul de vechime si daca se va tine cont de timpul efectiv lucrat.

Solutia consultantului:

Potrivit prevederilor art. 16 alin. (4) din Legea 53/2003 - Codul muncii, republicata, munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca. Asadar, vechimea in munca este acea perioada in care salariatul a prestat munca in temeiul unui contract individual de munca.

Totodata, Codul muncii statueaza in cadrul art. 106 faptul ca salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

In lumina acestor prevederi legale rezulta ca, in ceea ce ...

.....Cititi mai departe Detalii
Seminarul National de Delegare, Detasare si acordarea Diurnei


27 martie 2013, Hotel Crowne Plaza Bucuresti
 

Luna martie este una speciala pentru dvs. si de aceea am decis sa va oferim un doua cadouri cu totul speciale daca veti participa la Seminarul National de Delegare, Detasare si acordarea Diurnei din 27 martie 2013!
 

Locuri limitate!
 

Detalii despre inscriere aici


Club Legislatia Muncii
Concediu medical prelungeste perioada de preaviz?

Buna ziua,

Am o intrebare. Avem un angajat ce se afla in perioada de preaviz, pe motiv de desfiintare a postului.

In timpul preavizului doreste o zi de concediu de odihna. Se prelungeste perioada de preaviz in acest caz?

.....Cititi mai departe Detalii

Retineti, va rugam!

Medierea este obligatorie! Ca urmare, trebuie sa stapaniti foarte bine toate detaliile legate de aplicarea corecta a nr. Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator.

Solutia? Va oferim un produs unic pe piata “Medierea conflictelor de munca”

CD-ul care va transforma intr-un adevarat expert in domeniu este disponibil aici, la comanda directa>>>


Legislatia Muncii
Aparitii legislative Partea a III-a in Monitorul Oficial

Va aducem la cunostinta ca in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 144 si nr. 145 din 19 martie 2013 au fost publicate o serie de acte normative de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 144

Decretul Presedintelui Romaniei nr. 307 din 13 martie 2013 pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/2012 pentru completarea Ordonantei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului.

Legea nr. 56 din 14 martie 2013 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/2012 pentru completarea Ordonantei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului.

Monitorul Oficial nr.145

Decretul Presedintelui Romaniei nr. 304 din 13 martie 2013 pentru promulgarea Legii privind instituirea Zilei Limbii Romane.

.....Cititi mai departe Detalii
 
Daca iti doresti:
 
 Conformitate cu legislatia in vigoare... detalii aici >>>
 Eliminarea amenzilor din partea autoritatilor (ITM, Inspectia Muncii etc.)
 Acoperire legala in cazul unor conflicte cu angajatii ...detalii aici  >>>
 Corelarea legislatiei in vigoare cu cerintele interne ale companiei / firmei
 Obtinerea unui Regulament Intern perfect functional care ajuta activitatea companiei, iti protejeaza bugetul si in plus iti apara spatele permanent....detalii aici >>>
 
Informatia prezenta pe CD se doreste a fi utila celor care au de alcatuit Regulamentul Intern propriu domeniului lor de activitate. Contine:
 
 informatii despre importanta Regulamentului Intern
 prevederi legale privind componenta Regulamentului Intern
 37 de modele de Regulament Intern specifice unor domenii diverse.
 

Studiu de caz: Conditii speciale pentru muncitori in Israel

In situatia in care sunteti agent de ocupare a fortei de munca in sensul prevederilor din Legea 156/2000 privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate, cu modificarile si completarile, trebuie sa respectati regulile cerute de aceasta lege, cele stabilite prin HG 384/2001 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii 156/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si de diferitele legi de ratificare a acordurilor de securitate sociala incheiate de Romania cu diferite state.

Astfel, conform prevederilor legale mentionate, pe teritoriul Romaniei pot desfasura, in conditiile din Legea 156/2000 , activitati de mediere a angajarii cetatenilor romani in strainatate societatile comerciale constituite in temeiul Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv filialele societatilor comerciale straine, infiintate in Romania, potrivit Legii nr. 31/1990 , care au ...

.....Cititi mai departe Detalii
 
Identificarea rapida si eficienta a criteriilor de performanta, combinata cu caracteristicile personale ale angajatului, tinta oricarui evaluator care munceste contra cronometru!
 
Fara eforturi suplimentare:
   Stabilesti obiective de performanta individuala.
   Stabilesti criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului si procedura de evaluare aferenta.
   Intocmesti o procedura de evaluare formala, negociata prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca sau comunicata prin regulamentul de ordine interioara.
   Stabilesti obiectivele evaluarii, fisele de evaluare si dosarul calitatii muncii.
   Intocmesti fise de evaluare corecte si complete, in conformitate cu cerintele postului si activitatea companiei.
   Stii care sunt cele mai periculoase greseli pe care le-ai putea face in momentul in care isi evalueaza angajatii, tinand cont de criteriile de performanta prevazute in Codul muncii.
   Stii cum sa eviti greselile de evaluare (sfaturi, indrumari, solutii la problemele cu care te poti confrunta).
 

Social
Seful ANI: Deturnarea banilor publici a devenit fenomen de masa

Cadrul legislativ si-a atins limitele in stoparea fenomenului de fraudare a banilor publici.

Directionarea banilor publici in buzunarele alesilor locali este un fenomen de masa ce trebuie stopat si prin imbunatatirea acestui cadrul, a afirmat presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, citat de Agerpres.

ANI a facut un studiu intern in care a analizat consilii locale din municipii resedinta de judet si consilii judetene.

Rezultatele acestui studiu sunt ingrijoratoare si arata ca deturnarea banului public a devenit un fenomen de masa, a avertizat Georgescu.

Acesta a afirmat ca cei responsabili trebuie sa ...

.....Cititi mai departe Detalii

Stimate viitor Expert legislatia muncii,

Pregatirea unui examen de anvergura cum este cel pentru functia de Expert Legislatia Muncii presupune cunoasterea atenta a:


        reglementarilor cuprinse in Codul Muncii republicat si actualizat 2013
        legislatiei muncii europene si internationale
        legislatiei privind raportul de serviciu in institutiile statului
        legislatiei privind raportul de serviciu al functionarilor publici cu statut special

 

Toate informatii sunt disponibile aici>>>>


Dieta
Postul Intermitent: Slabeste 9 kilograme in doua saptamani

Postul inseamna ca trebuie sa mananci doar un sfert din aportul zilnic de calorii, adica 500 de calorii pentru femei si 600 de calorii pentru barbati. Autorii spun ca asa vei reusi sa scapi mai repede de kilogramele in plus, adica, nici mai mult nici mai putin, vei slabi 9 kilograme in 2 saptamani.

Aceasta dieta a devenit o senzatie dupa difuzarea unui documentar de postul de televiziune BBC2, realizat de jurnalistul si doctorul Michael Mosley. Dupa doar cinci saptamani, Mosley a slabit aproape sase kilograme, si-a imbunatatit nivelul glicemiei si al colesterolului.

Fanii dietei cred ca ea ajuta si la prelungirea vietii, la scaderea riscului de cancer, de diabet si de Alzheimer. Se spune ca Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston si Jennifer Lopez au incercat-o.

Regimul alimentar mentionat contine ...

.....Cititi mai departe Detalii

Anunt important pentru Departamentul de Resurse Umane:
 

MEMO - Relatii de munca 2013

Mii de pagini. Reglementari importante. Schimbari majore in ultimele luni!

„Memo Relatii de Munca 2013” este un produs scris de specialisti pentru profesionisti.

Nu exista niciun domeniu din universul legislatiei muncii care sa nu fie acoperit de editori. In acest produs unic gasesti:

  • Legislatia muncii actualizata;
  • Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane;
  • Recomandari de la experti;
  • Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii;
  • Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.

 

7 motive pentru care trebuie neaparat sa ai „Memo Relatii de Munca 2013” pe masa ta de lucru


1. „Memo Relatii de Munca” este singurul produs editorial din Romania care contine toate – dar absolut toate – informatiile de care ai nevoie in domeniul legislatiei muncii, resurselor umane, asigurarilor sociale

2. „Memo Relatii de Munca” este editat de Rentrop&Straton, de peste 15 ani liderul informatiilor specializate din Romania

3. Autorii „Memo Relatii de Munca” sunt cele mai autorizate voci in materie. Sunt angajatii din Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor Publice, ITM, din firmele mari de consultanta si consultanti independenti

4. „Memo Relatii de Munca 2013” costa mai putin decat o... lustra; in schimb, iti lumineaza de acum inainte toate zilele petrecute la birou

5. In cele aproape 400 de pagini ale „Memo Relatii de Munca” nu gasesti nimic redundant. Fiecare element al cuprinsului este tratat cu mare atentie de catre autori, tocmai ca tu sa nu te pierzi in informatie inutila

6. „Memo Relatii de Munca 2013” are un format original, care-ti permite sa-l iei cu tine peste tot pe unde mergi

7. Ai garantie 90 de zile. Achizitionezi acum „Memo Relatii de Munca 2013” si ai garantia ca, timp de 90 de zile, il poti returna si primesti toti banii inapoi in ambalajul original. Fara nicio explicatie din partea ta.

Fisa tehnica „Memo Relatii de Munca”

Editor: Rentrop&Straton
Continut: toate informatiile de care ai nevoie din legislatia muncii, salarizare, asigurari sociale, resurse umane
Numar de pagini: 400
Prezentare: repertoriu, format de buzunar
Pret: 91 + 9%TVA


Detalii mai multe aici>>>

 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586