Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Foloseste cele 384 de Intrebari si Raspunsuri

care iti rezolva in 2 minute orice problema de Legislatia Muncii

Ce poate fi mai frumos decat linistea si satisfactia unui lucru bine facut? Poate doar recunostinta colegilor si multumirea sefilor... ... detalii gasiti aici »


Legislatia Muncii
Indemnizatia pentru crestere copil in 2013. Ce cuantum s-a stabilit?

Vom stabili, prin cele ce urmeaza, in ce cuantum se plateste indemnizatia pentru crestere copil, primita de copiii nascuti in 2013.

Precizam astfel ca indemnizatia si concediul pentru cresterea copilului sunt reglementate de OUG 111/2010 si HG 52/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

Potrivit art. 2 din OUG 111/2010 incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:...

.....Cititi mai departe Detalii

Redactati ORICE document de
Legislatia muncii si Salarizare in 2 timpi si 3 miscari!
Usor, rapid si fara batai de cap!


Cum sa reduceti cu 87% timpul de realizare a documentelor solicitate la un control ITM!


Va oferim acum instrumentul de lucru care va ajuta sa rezolvati problemele departamentului de legislatia muncii si salarizare, punandu-va la dispozitie, cu 1 singur click, orice formular cerut in cadrul unei anume proceduri: KIT-ul de documente instant obligatorii din Legislatia Muncii si Salarizare!

Kit-ul este disponibil aici >>>


CIM pe durata determinata. Care e perioada maxima pentru care poate fi prelungit?

Vom analiza astazi cazul unei societati care are angajat un salariat in baza unui contract de munca pe perioada determinata. Contractul a fost prelungit pe baza de acte aditionale (contractul initial incepand cu august 2010, prelungit in fiecare an, prin act aditional).

Vom vedea astfel daca la expirarea termenului din contract (respectiv august 2013), contractul fiind pe perioada determinata, societatea poate prelungi acest contract initial prin act aditional sau daca trebuie sa intocmeasca un alt contract, in conditiile in care legea prevede ca un contract de munca pe perioada determinata nu poate depasi o perioada de 36 de luni.

Solutia consultantului:
In privinta prelungirii CIM, la ora actuala art. 82 alin. (3) din Codul muncii , republicat, prevede ca CIM pe durata determinata poate fi prelungit dupa expirarea termenului initial pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

Fata de imprejurarea ca prevederile ...

.....Cititi mai departe Detalii
MANUALUL DE SALARIZARE - siguranta unor solutii corecte si rapide la un pret decent!

Va puteti baza pe informatiile pe care le contine, pentru ca este realizat de o echipa de autori cu care s-ar mandri orice editor si orice firma de consultanta: specialisti practicieni cu bogata experienta in Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii sau in Inspectoratul Teritorial de Munca.
Ei stiu cum trebuie interpretat fiecare cuvant din legislatie. Ei stiu cum trebuie aplicate Ordonantele de Urgenta date peste noapte, ale caror norme metodologice intarzie cu anii. Ei raspund fara ezitare oricarei intrebari legate de:

  determinarea salariului
  avantaje in natura
  tratamentul veniturilor asimilate salariilor
  contributii sociale obligatorii inclusiv cele reglementate in codul fiscal
  tichete de masa, tichete cadou, tichete de cresa, tichete de vacante

Intreaga lor experienta este materializata in Manualul de Salarizare, pe care acum il puteti folosi si dvs.! Comandati-l chiar azi, pentru a beneficia de informatiile de care aveti nevoie!

Club Legislatia Muncii

Incetarea CIM prin art. 31 alin (3)

Buna ziua,

Daca unui angajat i se inceteaza CIM in perioada de proba cu art. 31 alin(3), i se face doar notificare, sau mai este necesara si decizia de incetare?

Multumesc!

.....Cititi mai departe Detalii


"Cele 9 proceduri de Legislatia muncii obligatorii pentru Managerul de Resurse Umane"

I. Procedura la angajare

II. Procedura de acordare a zilelor libere

III. Procedura de efectuare a concediului de odihna

IV. Procedura de formare profesionala

V. Procedura de preaviz >>> click aici pentru lista comepleta de proceduri


Legislatia Muncii
Exceptii cu privire la perioada si indemnizatia de somaj

Potrivit art. 39 din Legea 76/2002 indemnizatia de somaj se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

Fata de aceasta reglementare a Legii 76/2002 a existat o derogare reglementata prin OUG 28/2009 si aprobata cu modificari prin Legea 268/2009 astfel:
a) persoanelor care au obtinut statut de somer pana la sfarsitul anului 2009 au beneficiat de prelungirea duratei de somaj cu 3 luni;
b) somerii care beneficiau de indemnizatie de somaj la data intrarii in vigoare a OUG 28/2009 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala, perioada de acordare se prelungeste cu 3 luni de la data pana la care a fost stabilit dreptul respectiv:
c) pentru ...

.....Cititi mai departe Detalii

Va rugam sa parcurgeti lista cu modelele si formulare obligatorii in domeniul legislatiei muncii.

Acestea sunt intocmite de specialisti cu vasta experienta in legislatia muncii si resurse umane, iar dvs., ca utilizator, trebuie doar sa le completati.

Puteti redacta documentul cerut de catre inspectorul de munca in doar 5 minute.

... citeste detalii Aici >>


A inceput distribuirea cardurilor europene de asigurari de sanatate

Inca de la jumatatea lunii in curs a inceput tiparirea si distributia catre asiguratii a cardurilor europene de asigurari de sanatate

Documentul emis de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate se elibereaza gratuit la cererea persoanei asigurate si poate fi folosit numai pe teritoriul statelor membre UE/SEE.

Cardul European se distribuie persoanelor asigurate in urma unei solicitari catre casa de asigurari sociale de sanatate de care apartin.

Dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana aveti dreptul de a primi Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS). Acest card va va permite sa primiti asistenta medicala necesara in timpul sederii dumneavoastra temporare in orice tara a Uniunii Europene.

Toate persoanele asigurate  ...

.....Cititi mai departe Detalii


Social
Inscrierile pentru noul an scolar incep pe 2 aprilie

Inscrierile pentru anul scolar 2013-2014 urmeaza sa inceapa pe data de 2 aprilie.

Totodata, clasa pregatitoare ramane in invatamantul primar, potrivit unor proiecte lansate in dezbatere publica, sambata, de Ministerul Educatiei, informeaza Mediafax.

Ea va putea fi organizata atat in spatiile scolilor, cat si in incinta gradinitelor. Proiectele lansate de minister se refera la metodologia de inscriere in invatamantul primar pentru anul scolar urmator si la calendarul inscrierilor.

Pentru informarea parintilor, fiecare unitate de invatamant va pune la dispozitie si informatii referitoare la locul de desfasurare a activitatii corespunzatoare clasei pregatitoare.

Publicului interesat ...

.....Cititi mai departe Detalii


Sanatate
Cat de dificil este sa urmezi dieta vegana? Vei fi surprins!

Ei bine, realitatea este una putin diferita fata de aceasta teorie. Nu mananci doar "verzituri", dar cu siguranta vei pune accent pe ele.

Dieta Raw Vegan reprezinta o metoda de a consuma hrana vie. Nu mananci prajeli si fierturi de carne, nu mananci oua si lapte care poate contine diverse bacterii si toxine. Consumi legume si fructe proaspete, cereale, seminte si multe tipuri de nuci, ierburi aromatice si plante de tot felul, condimente senzationale si nu numai.

Cu alte cuvinte, cei care chiar doresc sa afle in ce consta aceasta dieta, vor descoperi, cu stupoare, faptul ca lucrurile sunt mai "apetisante" decat si-au imaginat.

In mod real, ai la dispozitie o serie foarte larga de alimente ...

.....Cititi mai departe Detalii

Caietul angajatorului - Procedura completa la angajare
impulsul de care ai nevoie ca lucrurile sa mearga struna!

 

Angajarea oricarei persoane se face in acord cu legislatia in vigoare in acest domeniu. Nimic nou, pana acum!

Nici forma scrisa obligatorie pentru valabilitatea contractului de munca nu te surprinde. O sanctiune cuprinsa intre 1500 si 2000 de lei, pentru neindeplinirea acestei obligatii, dupa cum are grija sa ne informeze art. 276 alin. 1 din atat de celebrul Cod al muncii, te poate lua insa pe nepregatite...

Click aici pentru detalii>>>


Lucrezi in HR? Iata cum poti sa iti usurezi si sa iti automatizezi munca

Un nou soft pentru specialistii in HR. Fii pregatit pentru un control ITM neanuntat

Usureaza-ti munca eliminand timpul alocat birocratiei si evita amenzi costisitoare prin cel mai simplu de utilizat soft de HR. Vital pentru angajatii din resurse umane.

Softul de "Adeverinte, Modele si Formulare obligatorii in resurse umane", creat cu ajutorul a numerosi consultanti in resurse umane, este destinat sa reduca sensibil munca repetitiva necesara in activitatea de HR.

 

  Testat in companii cu peste 50 de angajati

Iti propunem un soft care va schimba cu totul departamentul tau de HR.
In bine.

  Efect imediat: Reduci semnificativ timpul de lucru

Softul de Adeverinte, modele si formulare obligatorii in HR a fost creat cu intentia de a economisi ore bune cheltuite de profesionistii HR pentru identificarea formularelor corecte, completarea lor conform normelor metodologice sau prin eliberarea adeverintelor.
 
Fiecare buton sau comanda si chiar modul de lucru al softului a fost testat in zeci de departamente de HR din companii medii si mari, functionand cu succes.

  Interfata intuitiva. Foarte usor de utilizat

Un software este considerat mai performant daca are mai multe meniuri si mai multe butoane.
Insa de ce sa complicam lucrurile?
Un soft performant este cel care iti ofera prin simplitate raspunsurile de care ai nevoie. Este ceea ce am realizat noi.

Interfata simpla, cu doar 9 butoane principale, iti da acces la cele mai importante functii ale softului pentru ca acesta sa poata fi folosit imediat dupa instalare si chiar si in cele mai aglomerate zile ale lunii.

Cu un singur click:

 

  Afli si editezi datele fiecarui angajat in parte.
Prin intermediul motorului de cautare inclus vei gasi orice angajat rapid, introducand numele acestuia. Un singur click iti da acces la datele complete ale angajatului. Le poti citi sau le poti modifica. Mai mult, poti adauga un nou angajat in doar cateva secunde.

  Accesezi peste 30 de modele de adeverinte editabile pe care le poti elibera in cateva minute.  

  Eliberezi si accesezi sute de modele si formulare necesare in activitatea HR de zi cu zi a companiei.
Fie ca ai nevoie de o fisa a postului, de o declaratie pe proprie raspundere sau un model de test de angajare, il vei gasi rapid si vei putea modifica usor continutul, daca este nevoie.

  Ceri asistenta tehnica online gratuita asigurata de abonamentul tau pe 12 luni.

  Consulti manualul de utilizare.

  Accesezi si editezi datele companiei.

 

  Gasesti orice in doar cateva secunde

Functia de cautare iti permite sa gasesti rapid orice date introduse in soft. Datorita algoritmului de organizare, orice informatie va fi gasita mult mai rapid decat folosind uneltele cu care te-ai obisnuit.

 

  Acte corecte! Fii pregatit pentru orice control ITM

Deoarece softul se actualizeaza automat cand formatul unui formular legal se modifica, iar profesionistii din acest domeniu stiu cat de des se intampla acest lucru la noi in tara, si pentru ca vei avea informatiile despre angajati la zi, vei fi pregatit, in orice moment, pentru un control ITM.
In doar cateva minute vei putea tipari sau oferi situatia la zi a angajatilor.
In acest mod vei evita amenzi costisitoare si stresul determinat de un control inoportun.
Bucura-te de siguranta emiterii unor adeverinte, modele si formulare in conformitate cu Legea, formulare certificate de experienta Rentrop & Straton.

 

  Centralizat

Acces la intreaga baze de date prin intermediul unui singur soft securizat. Nu mai este necesara folosirea formularelor in Excel, greu de sincronizat. Persoanele care vor avea acces pot consulta toata informatia dintr-o singura baza de date.

Softul aduna cele mai des solicitate formulare de HR intr-un singur loc. Vei gasi peste 137 de adeverinte, modele si formulare care pot fi folosite ca atare sau pot fi personalizate cu numele si datele companiei, in mod automat, prin acest program dezvoltat de noi.

Poti reveni oricand asupra datelor. Modificarea numelui unei persoane, a adresei, a salariului sau oricarei alte informatii se face in numai cateva secunde!

  Scapa de grija adeverintelor de hartie

Utilizand Softul Adeverinte, modele si formulare obligatorii in HR nu vei mai pierde niciodata un document eliberat in departamentul tau.

 

Informatii mai multe aici >>>

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586