Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Camera foto Canon PowerShot
 
Legislatia Muncii
Legea uceniciei: Obligatii noi pentru angajator

La propunerea Ministerului Muncii, Familiei si Protectei Sociale, Guvernul a aprobat, in sedinta de ieri, 12 decembrie a.c., proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de munca republicata.

Modificarile legislative aduse de noul act normativ, vizeaza, in principal:

- obtinerea, de catre tineri, a unei formari profesionale de calitate si a unor competente recunoscute la nivel national, care sa permita ocuparea unui loc de munca si continuarea invatarii;
- asigurarea necesarului de forta de munca calificata, de calitate, in functie de cerintele proprii ale angajatorilor;
- simplificarea atributiilor angajatorilor care organizeaza ucenicia la locul de munca;
- extinderea posibilitatii de finantare a acestui tip de formare ...

.....Cititi mai departe Detalii

Buna ziua,


Am primit foarte multe telefoane si e-mailuri referitoare la Manualul de Salarizare.

Asa cum stiti, Manualul explica pas cu pas ce este obligatoriu sa respectati in conformitate cu noua legislatie pentru a nu fi pasibili de amenzi de la ITM. 
Manual de Salarizare (... vezi aici »)

Ne pare rau ca o parte dintre dvs NU au reusit sa comanda lucrare, din cauza ca stocul s-a epuizat foarte rapid.
 

Ne cerem scuze celor care nu au putut face acest lucru.
 

Drept urmare, am editat suplimentar inca 750 de exemplare.

In plus, oferim REDUCERE 20% tuturor celor care completeaza Formularul de Inscriere pana marti, 18 decembrie.
 

... click aici pentru Reducerea de 20% »

Pretul valabil pana marti este de 199 de lei.

O zi buna

Echipa Legislatia muncii


Masuri in domeniul salarizarii personalului din sectorul bugetar in anul 2013

Ministerul Finantelor a publicat proiectul de ordonanta privind stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar in anul 2013, prorogarea unor termene din acte normative, precum si unele masuri fiscal-bugetare.

Redam mai jos continutul Capitolului I din proiect, referitor la masurile care ar urma sa fie luate in domeniul salarizarii personalului din sectorul bugetar in anul 2013.

Art. 1 - In anul 2013 se mentin in plata la nivelul acordat pentru luna decembrie 2012 drepturile prevazute la art.1, art.3, art.4 si art.5 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.19/2012 privind aprobarea unor masuri pentru recuperarea reducerilor salariale.

Art. 2 - Prevederile art. 7 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.19/2012 privind aprobarea unor masuri pentru recuperarea reducerilor salariale si ale art.1 alin.(4) si (5), art. 2, art.3, art. 4 alin. (1) si (2), art. 6, art. 7, art. 9, art.11, art. 12 alin.(2) si art.13 ale art.II din Ordonanta de urgenta ...

.....Cititi mai departe Detalii

Atentie Responsabili HR si Salarizare: Codul muncii stabileste foarte clar:

Manualul pentru Angajarea si Concedierea salariatilor trebuie
obligatoriu respectat!


Din pacate, amenda este cat se poate de mare, ajungand pana la 50.000 de lei

...citeste detalii aici >>

Club Legislatia Muncii
Poti fi concediat fiind in concediu medical?

Buna ziua.Pe data de 13 noiembrie 2012 mi s-a eliberat un certificat medical pentru sarcina extrauterina pana pe data de 8 decembrie 2012. Dupa respectiva operatie in spital, m-au oparit la picioare iar medicul specialist in arsuri mi-a prelungit concediul medical pana pe data de 24 decembrie.

Problema mea este ca pe data de 10(zi in care am fost la control) angajatorul mi-a spus ca sunt descoperita si ca o sa ma bage in concediu fara plata sau o sa ma dea afara(eu avand concediul medical emis la acea data).

Intrebarea mea este daca in perioada in care sunt in concediu medical angajatorul ma poate concedia? Mentionez ca firma are doua sedii din care una nu merge foarte bine si posibil sa o inchida.

Se poate de acel sediu pentru a ma concedia?

.....Cititi AICI raspunsul

Eveniment de exceptie pentru legislatia muncii din Romania

A fost lansata Enciclopedia pentru Resurse Umane


...detalii gasiti aici >>


Legislatia Muncii
Noutati legislative in Monitorul oficial

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 841, nr. 842, nr. 843 si nr. 844 din 13 decembrie 2012 au fost publicate o serie de acte normative si decizii ale Curtii Constitutionale de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 841

Decizia Curtii Constitutionale nr. 875 din 23 octombrie 2012 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 16 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

Monitorul Oficial nr. 842

Decizia Curtii Constitutionale nr. 775 din 25 septembrie 2012 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 261 si 262 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.
Decizia Curtii Constitutionale nr. 833 din 11 octombrie 2012 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 1 din Legea nr. 118/2010 privind unele masuri necesare in ...

.....Cititi mai departe Detalii
Atentie la Litigiile de Munca


Achizitioneaza CD-ul Totul despre litigiile de munca!

Si devii propriul tau consultant in managementul unor relatii corecte la locul de munca!

>>> detalii aici

- Zeci de posibile surse de conflict, incepand de dinainte de angajare

- Decizii asupra carora instantele nu au dreptul sa intervina.

- Ce decizii trebuie sa luati neaparat inainte de litigiu

- Cum pregatiti actele pentru...citeste mai departe >>

Data intocmirii deciziei de incetare a CIM

Intrebare: Avem urmatorul caz: unui salariat i-a incetat contractul de munca la data de 01.10.2012. Decizia de incetare a fost redactata cu data de 02.10.2012 si suna cam asa " Decizia nr...02.10.2012....partile....DECID: incepand cu data de 01.10.2012 inceteaza contractul de munca al...."
Este vreo problema ca a fost intocmita cu data de 02.10.2012, chiar daca se specifica in ea ca data incetarii este 01.10??

Raspuns:
Potrivit art. 56 alin. (1) din Codul muncii contractul individual de munca existent inceteaza de drept:

a) la data decesului salariatului sau al angajatorului persoana fizica, precum si in cazul dizolvarii angajatorului persoana juridica, de la data la care angajatorul si-a incetat existenta conform legii;

b) la data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti de declarare a mortii sau a punerii sub interdictie a salariatului sau a angajatorului persoana fizica;

c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta ...

.....Cititi mai departe Detalii
http://angajatortransporturi.legislatiamuncii.ro/?cs=289608
Descopera cel mai rapid mod de a te informa rapid!

Afla in orice moment, care sunt reglementarile prevazute de lege pentru alcatuirea dosarului personalului angajat in firma ta!


Click AICI pentru detalii>>>

Social
Cele 3 legi ale unui start-up de succes

Demararea unei afaceri seamana cu ascensiunea unui copac, o sa incepi de jos, o sa cazi de cateva ori, o sa te ridici si, intr-un final, o sa reusesti. Este simplu: O sa faci greseli. Totusi, modul in care vei gestiona aceste erori va reprezenta un indicator al viitorului afacerii tale. Invata din greseli si ia masuri, astfel incat sa nu le mai repeti.

Legea 1: Determina care sunt clientii tai

Este simplu sa iti promovezi afacerea in fata unui grup de clienti imaginari, dar nu vei putea obtine indicatii corecte, care sa ilustreze potentialul succes. In plus, multi antreprenori se consulta cu familia si prietenii. Chiar daca e o idee atractiva, ei iti vor spune intotdeauna ceea ce vrei sa auzi. In consecinta, vei pleca inarmat cu cateva sperante false, despre un produs sau o idee. Dezamagirile vor fi mari.

Exista si alte modalitati de testare a pietei. De exemplu, poti realiza o lista cuprinzatoare a publicului pe care il vizezi. Poti apela, in acest sens, ...

.....Cititi mai departe Detalii

Stil
Idei de cadouri pentru Craciun in functie de zodie

Daca trebuie sa-i cumperi iubitului/iubitei un cadou special, iata cateva sfaturi legate de cadourile care i se potrivesc fiecare zodii.

Persoanele nascute in zodie Berbec sunt foarte dinamice si vor aprecia daca le vei oferi in dar un echipament sportiv sau un bilet la un eveniment sportiv. Un alt cadou potrivit pentru Berbec ar fi cosmeticele, desigur scumpe, deoarece ii place orice ii rasfata trupul si simturile.

Taurul adora cadourile care reprezinta o adevarata declaratie de dragoste. Vei reusi sa-l surprinzi cu delicatese frantuzesti sau cu o cutie de bomboane fine belgiene. Adora mancarea buna. Asadar, o invitatie la un restaurant cu renume il va incanta.

Pe Gemeni ii multumesti cu daruri ce tin de partea intelectuala. O carte este intotdeauna binevenita sau un abonament la o revista. Ai mai putea cumpara o lotiune de corp parfumata sau bijuterii.

Racul iubeste darurile ce au o semnificatie personala. Produsele handmade (cerceii, brosele, bratarile), tablourile sau ...

.....Cititi mai departe Detalii
Care este principala neregula vanata de inspectorii ITM, legata de evaluarea angajatilor?

Principala neregula este urmatoarea:

Criteriile de evaluare a muncii unui salariat, mentionate in fisa de evaluare, NU SUNT IN CONCORDANTA cu sarcinile/atributiile/activitatile mentionate in fisa de post.

Iar asta inseamna ca e posibil sa evaluati un angajat pentru alte lucruri decat cele trecute in fisa postului, ceea ce, in mod clar, constituie o incalcare a legii. Click aici pentru detalii


********************

Concedierea Perfect Legala
Conform Codului Muncii

Codul Muncii a adus 31 de modificari referitoare la Concediere.

Trebuie sa le cunoasteti pentru a evita amenzile, timpul pierdut in instante si, mai grav, procesele pierdute cu angajatii!


Stimate angajator,

Codul Muncii a adus 31 de modificari referitoare la Concediere. Trebuie sa le cunoasteti pentru a evita amenzile, timpul pierdut in instante si, mai grav, procesele pierdute cu angajatii!

Trebuie sa fiti la curent cu faptul ca, potrivit noii legi:

 

Nu mai exista interdictii la concediere daca unitatea se dizolva
Liderii de sindicat pot fi concediati dupa ce mandatul li se incheie
Concedierea reprezentantilor salariatilor devine posibila pentru orice motiv
Pentru concedierea colectiva selectia salariatilor se face mai intai pe baza criteriilor de performanta si abia apoi, in caz de egalitate, pe baza unor criterii sociale
Reinfiintarea posturilor, intr-o companie care a operat concedieri colective, nu mai conduce la obligativitatea reangajarii salariatilor concediati decat daca posturile sunt reinfiintate intr-un termen de 45 de zile.

Caietul Seminarului National Concedierea Angajatilor  va ofera toate informatiile pe care trebuie sa le stiti despre:

 

Concedierea Colectiva
Concedierea Individuala   
Raspunderea Disciplinara
Prevederile Regulamentului Intern
Obligatiile Angajatorului

Scapati de orice grija!

V-am pregatit un material complet si profesionist care acopera absolut orice aspect legat de Concediere, cu toate procedurile de urmat: Caietul Seminarului National - Concedierea Angajatilor.5 avantaje majore pentru dvs. pe care vi le ofera Caietul Seminarului National Concedierea Angajatilor!

Aflati:


care sunt cele mai frecvente greseli legate de  concediere si cum le puteti evita
cum sa procedati in cazul unei raspunderi disciplinare
ce formulare sa folositi pentru a fi sigur ca actele sunt intocmite perfect corect
cum sa evitati o decizie judecatoreasca de reangajare a celui pe care l-ati concediat pe buna dreptate
ce trebuie sa faceti pentru a evita litigiile de muncaCLICK AICI pentru detalii>>>


 
 

Copyright © 2012 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586