Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
Societatile cu 21 de angajati au obligatia negocierii CCM

Vom stabili, prin cele ce urmeaza, in ce masura exista obligativitatea de a intocmi si inregistra la ITM contractul colectiv de munca in cazul in care societatea are mai mult de 21 de angajati. Astfel, se va stabili daca e suficienta negocierea urmata de intocmirea unor procese verbale in urma acestor negocieri.

Solutia consultantului:
Organizarea si desfasurarea negocierilor colective, precum si incheierea contractelor colective de munca sunt reglementate de Legea 62/2011, legea dialogului social. Potrivit art. 129 din Legea 62/2011 negocierea colectiva este obligatorie numai la nivel de unitate, cu exceptia cazului in care unitatea are mai putin de 21 de angajati.

Asadar, societatea care are 21 de salariati are obligatia negocierii contractului colectiv de munca.
Contractele colective de munca se pot negocia la nivel de unitati, grupuri de unitati si sectoare de activitate.

Fac parte din contractele colective de munca si conventiile dintre ...

.....Cititi mai departe Detalii

Litigiile de munca generate prin detasare, delegare si acordarea Caiet Diurna

diurnei pot fi evitate!


Aflati acum, cu ajutorul Caietului de Seminar

privind Diurna, Delegarea si Detasarea potrivit noului Cod al Muncii 2012

>>> detalii aici


Corectie in Revisal in cazul inregistrarii suspendarii CIM pentru 1 zi

In cazul unui salariat ce are concediu fara plata de 1 zi (21.11.2012) s-a inregistrat in Revisal aceasta zi ca data de sfarsit suspendare. Cum se poate corecta aceasta inregistrare cu privire la data de sfarsit suspendare?

Raspuns:
Orice suspendare care intervine pe durata executarii contractului individual de munca, se inregistreaza cu ajutorul aplicatiei Revisal, in conformitate cu prevederile HG 500/2011. In cazul declararii eronate a informatiilor referitoare la suspendarea contractului individual de munca, acestea pot fi corectate conform H.G. nr. 500/2011 art.4 alin.3 care prevede "Orice corectie a erorilor survenite in completarea registrului se face la data la care angajatorul a luat cunostinta de acestea".

Inregistrarea corecta  ...

.....Cititi mai departe Detalii

2013 incepe deja: Top 3 evenimente pentru tine si compania ta

Ce faci in 2013 pentru tine sau pentru compania ta?


Ei bine, ar trebui sa te pregatesti deja. Lista evenimentelor pe care NU trebuie sa le ratezi a fost anuntata de Rentrop&Straton, liderul informatiilor specializate din Romania.

1. Vrei sa stii ce (mai) functioneaza in Marketingul Direct? Vrei sa vinzi mai bine? Atunci este NECESAR sa participi la conferinta "Marketing Direct - noutati 2013"

...click aici pentru Programul Integral si lista Lectorilor >>


2. Esti obligat, din postura de manager sau sef de divizie, sa tii prezentari,
discursuri, informari importante? Cu siguranta ca te intereseaza "Training-ul de Vorbire in Public - Public Speaking". Mai ales ca este tinut de una dintre cele mai importante personalitati in domeniu.


...click aici pentru Programul Integral si lista Lectorilor >>


3. Workshopul Excelentei in Vanzari ajuns la editia a VIII-a!
Despre acest eveniment nici mai trebuie sa va povestim prea mult, pentru ca deja a devenit traditie in Romania si toata lumea buna din domeniu este prezenta. Pentru ca merita.

...click aici pentru Programul Integral si lista Lectorilor >>

Atentie: toate evenimentele de mai sus au locuri limitate, de aceea este recomandat sa va rezervati participarea pana pe 21 decembrie cel tarziu!


Club Legislatia Muncii
Masura dispusa in urma unui control ITM- intocmire CCM

Buna ziua. Am o firma care are peste 21 de angajati si la care am avut control ITM. In urma controlului, mi s-a dat ca masura intocmirea contractului colectiv de munca la nivel de unitate. Nu am facut pana acum asa ceva, de aceea va rog sa-mi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez in vederea intocmirii acestuia? Va multumesc

.....Cititi mai departe Detalii
Regulamentul de Organizare si Functionare 
 
Potrivit Codului civil, orice persoana juridica - deci si firma dvs. - este obligata sa aiba o organizare de sine statatoare.
 
Iar organizarea aceasta o stabiliti dvs., printr-un act juridic pe care il elaborati singur, fara sa fiti obligat sa va consultati cu sindicatul sau cu reprezentantii salariatilor. Numele acestui act?
 
 

Legislatia Muncii
Noi aparitii legislative in Monitorul Oficial

Va aducem la cunostinta ca in Monitorul Oficial la Romaniei, Partea I, nr.831 si nr. 830 au fost publicate mai multe acte normative si decizii ale Curtii Constitutionale de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 831

- Decizia Curtii Constitutionale nr. 810 din 2 octombrie 2012 asupra exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 1 lit. a), art. 3 alin. (1), art. 4 alin. (2) si art. 5 alin. (1), (2) si (4) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor.

- Decizia Curtii Constitutionale nr. 811 din 2 octombrie 2012 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor.

- Ordinul Ministerului Educatiei, Cercetarii Tineretului si Sportului nr. 6251 din 19 noiembrie 2012 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea, ...

.....Cititi mai departe Detalii

2013 ar putea majora cu 4 la suta contributia virata la Pilonul II

Proiectul de lege privind bugetul de stat pe 2013 ar putea prevede majorarea contributiei virate catre sistemul de pensii private (Pilonul II) la 4% din venitul salarial brut al participantilor, de la 3,5%, cat este in prezent, a declarat, joi, vicepresedintele Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Ion Giurescu, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, in prezent, pensia privata obligatorie este estimat a acoperi 30% din viitoarea pensie, iar 70% din aceasta va proveni de la bugetul de stat.

In ceea ce priveste sumele virate catre sistemul de pensii private, la momentul actual (2012) se vireaza o cota de 3,5% din venitul salarial, in 2013 cota urmand sa ajunga la 4%.

Potrivit legislatiei, anual, cota virata trebuie sa se majoreze cu 0,5%, pana cand va ajunge la 6% din venitul salarial. Acest lucru trebuie sa se realizeze intr-un interval de opt ani.

.....Cititi mai departe Detalii

Exclusiv in Romania: Primul soft de evaluare a Angajatilor, conform Codului Muncii

Cum functioneaza Primul Soft de Evaluare a Personalului realizat in Romania?

1.    Se introduce in calculator CD-ul continand softul. Programul ruleaza doar cu CD-ul introdus in calculator.
2.    Se acceseaza Programul si se alege domeniul de activitate
3.    Evaluatorul selecteaza din baza de date criteriile de evaluarea a performantelor caracteristice postului ocupat de catre angajat
4.    In functie de criteriile alese se genereaza o fisa de evaluare editabila care poate fi completata cu ceea ce evaluatorul/ managerul de HR doreste
5.    Fisa se transmite automat angajatului si superiorului acestuia, fiecaruia revenindu-i sarcina de a completa fisa
6.    Rezultatul evaluarii se genereaza automat.

Informatii complete AICI>>>


Social
TOP 16: Tarile cu cei mai inteligenti copii

NCES (National Center for Education Statistics) a prezentat recent doua studii importante: The Trends in International Mathematics and Science Study (TIMSS) (2011) si Progress In International Reading Literacy Study (PIRLS). In urmatorul clasament, au fost ierarhizate tarile cu cei mai inteligenti copii din lume. Totodata, am afisat si situatia Romaniei.

16. Suedia

Scor Stiinte: 533
Scor Matematica: 504
Scor Alfabetizare: 542

15. Ungaria

Scor Stiinte: 534
Scor Matematica: 515
Scor Alfabetizare: 539

14. Republica Ceha ...

.....Cititi mai departe Detalii

Atentie Responsabili HR si Salarizare: Codul muncii stabileste foarte clar:

Manualul pentru Angajarea si Concedierea salariatilor trebuie
obligatoriu respectat!


Din pacate, amenda este cat se poate de mare, ajungand pana la 50.000 de lei

...citeste detalii aici >>

Sanatate
Nu stii de ce esti atat de obosita? Iata cauzele ascunse ale oboselii

ANEMIA este o cauza ascunsa foarte des intalnita in starile de oboseala si care se poate verifica foarte simplu, printr-o analiza a sangelui, facuta fie la recomandarea medicului, fie din proprie initiativa, la un laborator specializat. Anemiile sunt mai des intalnite la femei si se pot remedia urmand o dieta bogata in fier sau prin suplimente.

BOLI DE INIMA nedescoperite. Oboseala este un semn al problemelor cardiace, mai ales la femei. Daca iti e greu sa duci la bun sfarsit treburile pe care le faceai inainte in mod obisnuit, daca ti se face rau cand faci exercitii fizice simple, consulta un medic.

DIABETUL scapat de sub control are acest efect nedorit: da stari de oboseala; mergi la medic daca oboseala suspecta este insotita de alte probleme de sanatate precum urinari frecvente si/sau vedere incetosata.
DEPRESIA poate fi o cauza ascunsa pentru oboseala cronica, daca este insotita de tristete, scaderea au pierderea apetitului, lipsa interesului pentru activitati odinioara ...

.....Cititi mai departe Detalii

Conflicte individuale sau colective?

Lasa problemele… PRIVESTE SOLUTIA:

Totul despre litigiile de munca



I.Totul despre litigiile de munca:

* cum le prevenim

* cum ne pregatim pentru a le castiga

* pasi pentru decizia favorabila a instantelor

II. Totul despre conflictele colective de munca:

cum le prevenim
cum actionam la amenintarea cu greva
cum ne ajuta instantele

Manageriaza inteligent sectorul in care alarma suna in tonuri conflictuale!

Asaza totul in echilibru perfect prin

Formula de succes:
I + II!



Mai multe detalii aici >>>

Prezente in toate domeniile activitatii umane, conflictele imprima, prin definitie, o negativitate dificil de suportat in aria de raspandire.

 

 Cum le prevenim?

 

Cum ne pregatim pentru a castiga razboiul cu ele?

 

Care sunt pasii ideali pentru decizia favorabila a instantelor?


Click aici >>>

 

Colectia de CD-uri in care afli Totul despre conflictele de munca!
 

Afla CE, CUM, CAND, UNDE sa aplici! Descopera CARE ti se potriveste!


Pentru detalii, click >>>

 

Copyright © 2012 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586