Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
 

Sarbatorile se apropie! Creeaza atmosfera de sarbatori pe care ti-ai dorit-o intotdeauna!

Confectioneaza singur decoratiunile de Craciun si ornamentele pentru Sarbatorile de iarna!

Doar astazi beneficiati de reducere de 60% la acest produs

Click aici pentru detalii >>>


Legislatia Muncii
Administratorii pot incheia cu societatea un contract de munca?

Analizam mai jos cazul unei societati cu capital strain privat (se lucreaza in regim lohn) pentru a stabili daca administratorul imputernicit al societatii poate fi si angajat cu contract individual de munca.

Solutia consultantului:
Art. 137 indice 1 alin. (3) din Legea 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, in redactarea primita prin Legea 441/2006 , dispune ca, pe durata indeplinirii mandatului, administratorii nu pot incheia cu societatea un contract de munca. In cazul in care administratorii au fost desemnati dintre salariatii societatii, contractul individual de munca este suspendat pe perioada mandatului.

Insa, aceasta interdictie vizeaza numai administratorii/directorii societatilor comerciale pe actiuni. In acest sens, art. 197 alin. (4) din acelasi act normativ stabileste ca dispozitiile privitoare la administrarea societatilor pe actiuni nu sunt aplicabile societatilor cu raspundere limitata, indiferent daca sunt sau nu supuse ...

.....Cititi mai departe Detalii

Au inceput controalele ITM cu tinta precisa: fisele de post ale angajatilor!

202 Modele de Fise de Post
- conforme cu Codul Muncii Republicat si COR 2012 -

>>> detalii aici


Durata maxima a timpului de lucru. Compesarea muncii suplimentare

Intrebare: De ce drepturi beneficiaza un angajat solicitat sa efectueze ore suplimentare in conditiile executarii unor contracte urgente si care este numarul maxim pe care il poate executa. Mentionam ca posibilitatea acordarii de repaus pentru orele suplimentare nu este posibila in 30 zile calendaristice.
Evidenta orelor suplimentare necesita autorizarea Inspectoratului Teritorial de Munca?

Raspuns:
Conform art. 114 alin. (1) din Codul muncii , durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare. Astfel, regula este ca salariatii pot presta munca suplimentara 8 ore pe saptamana.

Prin exceptie, potrivit dispozitiilor alin. (2) al aceluiasi articol, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe ...

.....Cititi mai departe Detalii

Club Legislatia Muncii
Modificare Ordin de Deplasare

Daca s-a emis ordin de deplasare pentru perioada 1-10 decembrie, dar deplasarea trebuie prelungita cu inca 10 zile, cum trebuie sa arate noul ordin de deplasare?

Va fi un singur ordin pentru perioada 1-20 Decembrie, sau vor fi doua ordine, unul cu 1-10, si al doilea cu 11-20?

.....Cititi mai departe Detalii
 
 

Legislatia Muncii
Inregistrare in ReviSal. Data incetare CIM si contract nou

Analizam mai jos cazul unui salariat cu CIM pe perioada deteminata caruia ii inceteaza contractul in data de 15.12.2012 (zi nelucratoare). Vom stabili astfel daca in decizia angajatorului este corect ca data de incetare sa fie 17.12.2012, precum si la ce data se efectueaza inregistrarea si transmiterea REVISAL.

De asemenea, precizam ca acelasi angajat isi continua activitatea din ziua urmatoare in baza unui CIM pe perioada nedeterminata. Vom vedea astfel cum se inregistreaza acest contract in REVISAL si care sunt etapele obligatorii.

Solutia consultantului:
Incetarea CIM se va face in prima zi lucratoare, care urmeaza dupa ultima zi de lucru a salariatului.

Asadar in cazul nostru ultima zi de lucru fiind 14.12.2012, CIM af fi trebuit sa inceteze pe data de 15.12.2012, avand in vedere ca data de 15.12.2012 este zi libera de repaus saptamanal, opereaza prorogarea legala a termenului pentru incetarea CIM, in prima zi lucratoare, in cazul nostru 17.12.2012. ...

.....Cititi mai departe Detalii
COR – NOUA CLASIFICARE A OCUPATIILOR DIN ROMANIA

COR – Ghidul COMPLET pentru identificarea codurilor de ocupatii din Romania, demonstreaza ca exista SOLUTII pentru:
 

Click AICI pentru detalii...


Noutati legislative decembrie 2012

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 823 si nr. 824 din 7 decembrie 2012 au fost publicate o serie de acte normative si decizii ale Curtii Constitutionale de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 823

Decizia Curtii Constitutionale nr. 774 din 25 septembrie 2012 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor capitolului IV "Masuri privind regimul cumulului pensiilor cu veniturile salariale, in scopul reducerii cheltuielilor bugetare" din Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International.

Monitorul Oficial nr. 824

Ordinul Ministerului Finantelor Publice nr. 1639 din 4 decembrie 2012 privind completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. ...

.....Cititi mai departe Detalii
Raspunsurile privind  « Legislatia Muncii pentru bugetari » de care aveti nevoie se afla chiar aici!
 
Cum se acorda indemnizatia de conducere in cazul bugetarilor?
Cum se acorda acum sporul de vechime pentru personalul contractual?
Cum se acorda sporul pentru conditii vatamatoare pentru functionari publici in 2012?
  Sporurile care au fost obtinute de autoritatile publice prin sentinte judecatoresti pot fi acordate si in cadrul autoritatilor care nu detin astfel de sentinte?


.....Lista completa a intrebarilor si raspunsurilor

Va oferim acum instrumentul pe care-l asteptati de atata vreme:
Consilier - Legislatia Muncii pentru bugetari. Unicul ghid existent pe piata de profil ce clarifica modul in care dvs., angajatii din institutiile publice, trebuie sa aplicati reglementarile Codului Muncii. TESTATI GRATUIT!

Social
Cum sa faci fata colegilor de munca distrati

Cand ai mult de munca si nu stii ce sa faci mai repede sau cand pur si simplu ai nevoie de o pauza cat de mica in care sa iti faci ordine in ganduri, se gaseste cate un coleg care are chef de vorba, care face un zgomot deranjant sau te distrage in vreun alt mod de la ceea ce vrei tu sa faci. Iata cum poti face fata acestor momente si cum poti crea un mediu de lucru mai ospitalier si mai relaxant.

Un prim mod in care sa scapi de colegii care te intrerup este sa porti o pereche de casti. Chiar daca asculti sau nu muzica, acest lucru este un simbol al faptului ca nu esti disponibil pentru mici discutii. Este un semn de tipul "Nu deranjati!".

Daca la locul de munca nu ti se permite sa asculti muzica, sau daca pur si simplu nu iti place ideea, iata cum ai putea sa faci conversatia sa se opreasca sau sa decurga in favoarea ta.

Spune-i colegul cat de mult ai de lucru si ce anume si propune-i sa te ajute, daca tot nu are nimic de facut. Acesta, ori ...

.....Cititi mai departe Detalii
Stii care sunt actele obligatorii pentru controlul de la ITM pe teme de Revisal?

 
 

Stil
Fuste chic pentru iarna 2012

Pentru iarna 2012, in tendinte sunt fustele pana la genunchi, din materiale precum pielea (de obicei ecologica sau alt fel de inlocuitor), lana, fire de bumbac tricotate. Se poarta modele largi, cu clini lungi, fuste creion cu nelipsitul peplum, fuste cu imprimeuri de inspiratie traditionala, fuste petrecute, cu buzunare sau orice alte detalii care sa le scoata din anonimat.

Prima noutate a acestui sezon este ca toate aceste fuste se pot adapta tinutelor elegante. Dupa cum ne-am obisnuit in sezonul toamna-iarna 2012-2013, diferenta o fac detaliile, materialele si accesoriile. Dantela si pielea se potrivesc de minune si unui look elegant, pe cand fustele confectionate din materiale tesute raman in zona casual, lejera, de zi.

O alta noutate pentru toamna-iarna 2012-2013 este fusta trompeta, numita astfel de designerii de peste hotare. Este vorba de fusta care urmareste linia corpului pana in dreptul coapselor, de unde devine din ...

.....Cititi mai departe Detalii

http://www.ghidpensie.legislatiamuncii.ro/?cs=289608NOU! Raspunsuri imbatabile pentru orice problema legata de pensionare!

Va oferim singurul ghid practic de pe piata care trateaza intr-o maniera completa si 100% profesionista absolut TOATE ASPECTELE pensionarii!

Detalii mai multe AICI>>>


Dosarul personal al salariatului

 


1. Notiuni introductive


1.1 Pregatiti dosarele pentru controlul ITM
1.2 Lista de verificare pentru continutul dosarului personal
1.3 Ce contine dosarul personal al salariatului
1.4 Cine are acces la dosarele salariatilor
1.5 Sugestii pentru o mai buna gestionare
1.6 Obligatia de eliberare a dosarelor salariatilor
1.7 Sanctiuni

2. Regulamentul intern


2.1 De ce intocmim regulamentul intern
2.2 Elaborarea regulamentului intern
2.3 Obligatia de informare si consultare a salariatilor
2.4 Contestarea legalitatii regulamentului intern
2.5. Modalitati de completare si modificare
2.6 Model de regulament intern

3. Angajarea in munca


3.1 Recrutarea si selectia personalului
3.2 Documente necesare in vederea angajarii
3.3 Medicina muncii
3.4 Instruirea la locul de munca

4. Executarea CIM


4.1 CIM si acte aditionale
4.2 Fisa postului
4.3 Cereri de concediu
4.4 Aplicarea sanctiunilor disciplinare
4.5 Evaluarea competentelor profesionale
4.6 Formarea profesionala
4.7 Delegarea si detasarea
4.8 Motivarea salariatilor

5. Incetarea CIM


5.1 Temeiul de incetare
5.2 Acte necesare la concediere
5.3 Documente necesare

6. Legislatie


6.1 Practicile diferite ale inspectorilor
6.2 H.G. nr. 161/2006
6.3 H.G. nr. 500/2011
6.4 Codul muncii, republicat - Legea nr.53/2003
6.5 Ordinul nr. 64/2003
6.6 Ordinul nr. 76/2003
6.7 Ordinul nr. 1616/2011

Click aici pentru detalii >>

 

Copyright © 2012 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586