Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Asa scapati de kilogramele acumulate in timpul iernii

Pentru a slabi, corpul trebuie sa functioneze corect, iar pentru asta are nevoie de hidratare. Necesarul zilnic de apa este insa personalizat. Fiecare individ isi poate calcula cantitatea de lichide pe care trebuie sa o bea dupa formula: 3-5% din numarul de kilograme pe care il are (de exemplu, pentru o greutate de 60 de kilograme, sunt indicati intre 1,8 si 3 litri de lichid pe zi).

Hidratarea se face cu apa plata sau filtrate ori cu sucuri proaspat stoarse si legume, in niciun caz cu bauturi acidulate. In plus este foarte important ca hidratarea sa inceapa inca de la prima ora a diminetii, cand se bea un pahar de apa pe stomacul gol.

Odihna, combinata cu ativitatea fizica

Sedentarismul trebuie combatut cu orice pret. Pentru a mentine starea de sanatate, se recomanda cel putin 30 de minute de exerciu fizic/miscare in fiecare zi. In plus, este necesar ca persoanele care lucreaza la birou sa ia o pauza de cateva minute la cel mult o ora. Profitati de pauza de cateva ...

.....Cititi mai departe Detalii

Despre Respiratie!

Toata lumea respira, dar adevarul este ca foarte putini dintre noi o fac corect. Ultima data cand ai respirat in mod corespunzator a fost, probabil, la nastere.

Si, o data ajuns la maturitate, incapacitatea de a respira corect a dus la compromiterea sanatatii fizice, emotionale si mentale.

Aflati mai multe detalii aici »

Sinteza Saptamanii
Decizie pentru suspendarea CIM in cazul CFS

Incepand cu data de 01 august 2011 perioada si cauzele de suspendare ale contractului individual de munca se vor inscrie in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.

Astfel, incepand cu data de 01 august 2011, perioadele in care salariatii beneficiaza de concedii fara plata acordate in baza art. 54 din Codul muncii , precum si orice alta cauza de suspendare, exceptand cauzele de suspendare in baza certificatelor medicale, se vor inscrie in registrul de evidenta a salariatilor (REVISAL).

Conform Specificatiilor Tehnice privind intocmirea si transmiterea Registrului General de Evidenta a Salariatilor, (Revisal) asa cum au fost modificate in decembrie 2011 “data incetare suspendare” este data de la care inceteaza suspendarea contractului salariatului conform deciziei de incetare a suspendarii emisa de angajator.

Astfel, desi in mod firesc data incetarii suspendarii ...

.....Cititi mai departe Detalii

Vrei sa depasesti provocarile vizand relatiile cu angajatii?
Ai o singura optiune:

Manualul pentru angajarea si concedierea salariatilor!


Modificarea functiei prin act aditional la CIM

Anterior modificarii unui contract individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa salariatul cu privire la clauzele generale pe care intentioneaza sa le modifice, inclusiv modificare duratei muncii si a functiei. Orice modificare impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii (art. 17 alin. (5) din Codul muncii republicat).

Nu exista o prevedere legala care sa interzica modificarea contractului individual de munca , pe parcursul executarii lui.

Elementele esentiale ale contractului individual de munca sunt:
a) identitatea partilor;
b) locul de munca sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri;
c) sediul sau, dupa caz, domiciliul angajatorului;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor ...

.....Cititi mai departe Detalii

384 de intrebari si raspunsuri vitale din Legislatia Muncii la care nu vei mai cauta NICIODATA raspunsul pe Internet!

In sfarsit vei putea sa rezolvi cele mai stresante probleme rapid si fara emotii ca nu ai respectat Codul Muncii in vigoare...

...ca sa te poti ocupa in liniste de lucrurile cu adevarat importante!


Salariul minim pe economie de la 1 februarie 2013

Modificare salariul minim pe economie : cum operam in REVISAL? Este obligatoriu sa facem act aditional la CIM?

Autor: Gabriela Dita

Componentele si cuantumul salariului

„Salariul reprezinta contraprestatia muncii depuse de salariat in baza contractului individual de munca”, potrivit art. 159 din Codul muncii, republicat in Monitorul Oficial nr. 345 din 18 mai 2011, si cuprinde:

- salariul de baza;
- indemnizatiile;
- sporurile;
- alte adaosuri.

Salariul de baza se stabileste prin negocieri colective sau individuale intre persoanele juridice sau fizice care angajeaza si salariati sau reprezentanti ai acestora.

In temeiul art. 38 din Constitutia Romaniei, salariatii au dreptul la protectia sociala a muncii, care include si asigurarea platii unui salariu minim pe economie ...

.....Cititi mai departe Detalii

Acesta este un mesaj de o vital pentru orice angajator!

Aflati aici care sunt avantajele si dezavantajele mai putin cunoscute ale diferitelor tipuri de contracte de angajare
existente pe piata muncii

Stimate angajator,

Care este cel mai avantajos tip de contract de angajare pentru dvs., atunci cand doriti sa angajati pe cineva?

Contract individual de munca?
Conventie civila?
Contract de agent?
Contract de drepturi de proprietate intelectuala?
Contract de ucenicie?
Contract de mandat?
etc.

Click aici pentru raspunsurile specialistilor >>>>


Modificare pentru Tichetele de Masa: apare Tichetul de Masa electronic

Va informam ca a fost emis un nou proiect de lege privind modificarea si completarea Legii nr. 142/2009 privind acordarea tichetelor de masa.

Articol unic - Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 260 din 12 iulie 1998, Partea I, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Alineatele (1), (2) si (4) ale articolului 2 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

(1) Tichetele de masa pot fi emise pe suport din hartie sau in format electronic in conformitate cu prevederile prezentei legi. Tichetele de masa pe suport din hartie se emit de catre unitatile cu activitate specializata in domeniul care face obiectul prezentei legi, denumite in continuare unitati emitente de tichete de masa pe suport din hartie, sau de catre angajatorii care au organizate cantine-restaurant sau bugete. Acordarea tichetelor de masa pe suport de hartie sau in format ...

.....Cititi mai departe Detalii

Atentie maxima!

Codul Muncii te pedepseste cu 6 luni de inchisoare pentru situatii pe care nu le-ai fi considerat infractionale!
 

Decizii acordate in cadrul instantelor judecatoresti te ajuta sa eviti conjuncturi periculoase
 

Afla cum sa te feresti de probleme>>>


Inspectia Muncii a desfasurat controale noi | Amenzi semnificative

In perioada 4-8 februarie, controalele efectuate de Inspectia Muncii au condus la aplicarea unor amenzi in valoare totala de 2.436.900 de lei, la depistarea a 254 de persoane care lucrau fara forme legale si la sanctionarea nerespectarii prevederilor din domeniul securitatii si sanatatii in munca.

In domeniul relatiilor de munca, s-au efectuat 2.217 controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 1.924.400 de lei, dintre care 1.548.000 de lei doar pentru munca la negru. In plus, au fost inaintate 8 propuneri de cercetare penala cu privire la angajatorii care au incalcat legea privind primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale. Pentru 55 de persoane fizice s-au aplicat sanctiuni contraventionale pentru ca au acceptat sa munceasca fara a avea incheiate contracte individuale de munca in forma scrisa.

In domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1527 de controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 512.500 de lei. S-au ...

.....Cititi mai departe Detalii

Ghidul complet de medicina muncii:
legislatie comentata, aspecte sensibile, formulare pe care vi le solicita inspectorii veniti in control

Click aici pentru detalii valoroase>>>


Dieta raw vegan

Dieta raw vegan

Cadou :
35 de retete delicioase

.... click aici pentru detalii

 


 

Reduceti drastic cheltuielile si pastrati-va angajatii valorosi!

Somajul tehnic - Masura legala temporara pentru angajatori in caz de criza

Evitati amenzi usturatoare si pedeapsa cu inchisoarea!


Puteti fi acuzat de incalcarea prevederilor Codului muncii si puteti primi amenda intre 3.000 si 10.000 de RON.

 

Cu siguranta aveti salariati in care ati investit, pe care i-ati recrutat ca la carte si pe care i-ati format si instruit cu greu. Si v-ar parea rau sa trebuiasca sa-i concediati pentru ca, nu-i asa, vremurile sunt grele...

Dar, vesti bune, acum exista o alternativa! Ii puteti trimite in somaj tehnic pentru o perioada limitata, pana cand situatia firmei dvs. se va imbunatati. Este o masura care vine ca un colac de salvare, este (in sfarsit!) o masura concreta pentru ca impactul crizei economice pe care o traversam sa fie cat mai putin agresiv pentru dvs.!

Asadar, daca firma dvs. se afla intr-o situatie dificila, daca aveti probleme cu lichiditatile sau daca va gandeati ca nu mai puteti evita concedierea unor angajati buni, aceasta este solutia. Si toata lumea are de castigat

 

Avantajele angajatorului pe perioada de somaj tehnic:

  • isi reduce costurile generale intrerupand temporar activitatea firmei;

  • ii pastreaza la dispozitia sa pe angajatii valorosi;

  • isi micsoreaza cheltuielile cu salariile si contributiile sociale (poate plati doar 75% din salariile angajatilor.

Avantajele angajatului pe perioada de somaj tehnic:

  • isi pastreaza locul de munca (nu este concediat, ci doar are contractul de munca suspendat);

  • isi pastreaza calitatea de asigurat (in sistemul public de pensii, in sistemul asigurarilor pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate etc.

Toate bune si frumoase, v-ati hotarat. Dar... cum procedati? Ce pasi trebuie sa urmati? Ce documentatie trebuie sa depuneti si unde? Cum apar persoanele aflate in somaj tehnic in declaratiile de la pensii, somaj, sanatate, concedii medicale? Puteti trimite in somaj tehnic orice angajat, sau exista restrictii? Trebuie sa intrerupeti activitatea intregii firme, in perioada de somaj tehnic sau puteti intrerupe doar activitatea anumitor departamente? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care cautati raspuns.

 

Ei bine, toate raspunsurile se gasesc in CD-ul Somajul tehnic - Masura legala temporara pentru angajatori in caz de criza, proaspat lansat in colectia Ghidul angajatorului a editurii Rentrop & Straton.

Deschideti CD-ul si toate nelamuririle au disparut. Aveti siguranta ca orice formular intocmit pe baza celor din CD este corect si perfect legal.

Evitati amenzi usturatoare si pedeapsa cu inchisoarea!

 

Click aici pentru detalii>>>

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586