Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
Inspectia Muncii: amenzi de 2.5 milioane de lei in doar o saptamana

Munca fara forme legale pare sa fie unul dintre cele mai "roditoare" sectoare daca ne gandim la amenzile aplicate recent de Inspectia Muncii in ce priveste sanctiunile din acest sector.

In concret, Inspectia Muncii a aplicat, in urma actiunilor de control din perioada 21-25 ianuarie 2013, amenzi in valoare de 2.548.600 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale din domeniul relatiilor de munca si al securitatii sanatatii in munca.

In domeniul relatiilor de munca, s-au aplicat amenzi de 2.003.100 de lei, din care 1.600.000 de lei pentru munca la negru. Au fost facute, inclusiv, 8 propuneri de cercetare penala cu privire la angajatorii care au primit la munca mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare, iar pentru 84 de persoane fizice s-au aplicat sanctiuni pentru ca nu aveau contracte individuale de munca.

Cele mai frecvente incalcari ale prevederilor legislatiei muncii, din domeniul relatiilor de munca, au ...

.....Cititi mai departe Detalii

Caietul angajatorului - Procedura completa la angajare
impulsul de care ai nevoie ca lucrurile sa mearga struna!

 

Angajarea oricarei persoane se face in acord cu legislatia in vigoare in acest domeniu. Nimic nou, pana acum!

Nici forma scrisa obligatorie pentru valabilitatea contractului de munca nu te surprinde.

O sanctiune cuprinsa intre 1500 si 2000 de lei, pentru neindeplinirea acestei obligatii, dupa cum are grija sa ne informeze art. 276 alin. 1 din atat de celebrul Cod al muncii, te poate lua insa pe nepregatite...

Click aici pentru detalii>>>


Model decizie colectiva de modificare a salariilor

S.C. __________________ S.R.L. ________
Str. _____________, numarul ___
Cod fiscal __________________________

DECIZIE COLECTIVA DE MODIFICARE A SALARIILOR
ANGAJATILOR S.C. ____________ S.R.L.
Nr. ___ / 31.01.2013

Potrivit prevederilor HG 23/22.01.2013 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata - publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 52 din 23 ianuarie 2013 ? este necesara cresterea nivelului salariului minim pentru angajatii societatii noastre.

Avand in vedere cele mentionate mai sus, S.C. ____________ S.R.L., incepand cu data de 01.02.2013, emite prezenta decizie colectiva prin care se majoreaza salariul de baza lunar brut al al urmatorilor salariati, cu contract individual de munca, iar salariile acestora vor fi:

(tabel cu urmatoarele capete)

Nr. crt.
Numele si prenumele salariatului
Cod Numeric
Personal Salariat
Functie angajat in cadrul companiei
Salariile de ...

.....Cititi mai departe Detalii

Ultima ora! Controale ITM si amenzi de pana la 8.000 de lei daca nu respectati Legea nr. 319/2006!

Gasiti aici documentatia completa, pas cu pas,
pentru a realiza cu succes auditul SSM!


<<<Aflati totul AICI si ACUM>>>


Club Legislatia Muncii
Incheierea contractului dupa primirea deciziei de preaviz

Spuneti-mi va rog daca decizia de preaviz a fost primita in 17.12.2012 cu 20 zile preaviz din 18.12.2012 pina in 21.01.2013, incetarea contractului a fost facuta in 21.01.2013
Doresc sa aflu daca este corect intocmita decizia si daca ziua de 21 se ponteaza ori intra in somaj ?
Multumesc,

.....Cititi mai departe Detalii
Special pentru dvs.,

100 de lei oferiti ca Bonus de Fidelitate

Alegeti orice doriti din Top Produse de Legislatia Muncii si platiti cu 100 de lei mai putin >>>

Legislatia Muncii
CAS-ul se reduce in 2014 | Cine a facut declaratia

In cadrul unor dezbateri care privesc bugetul pe anul 2013, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a declarat ca CAS-ul (contributiile de asigurari sociale) va fi redus abia in 2014 si nu anul acesta, o astfel de modificare nefiind prinsa in programul pentru 2013:

"Nu toate masurile din programul de guvernare au putut fi trecute in bugetul pe 2013. Programul de guvernare prevede masuri pentru orizontul 2013-2016. Masurile care nu au fost trecute acum vor fi trecute in bugetele anilor urmatori si vor constitui o prioritate incepand cu reducerea CAS pentru bugetul pe 2014. Lucrurile trebuie facute gradual. Reparam nedreptatile la salarii, la pensii, crestem salariul minim - asta se poate face in 2013. in 2014 vom prioritiza alte obiective din programul de guvernare".

La mijlocul acestei saptamani, secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Dan Manolescu, a precizat ca in perioada urmatoare se va incepe o analiza pentru reducerea ...

.....Cititi mai departe Detalii

Important pentru Departamentul HR!
 

Ai un nou angajat, doi, sau poate chiar mai multi! Par sa aiba potential si ti-i doresti in compania ta. Vrei ca totul in ceea ce-i priveste sa decurga normal, dar mai ales vrei sa respecti legea in vigoare. Fiindca nu ai nevoie de nici de amenzi din partea ITM-ului si nici de litigii de munca cu angajati nemultumiti.

Solutia ta: cunoasterea perfecta a legii de ultima ora, atentie sporita si... memorie ascutita pentru a evita omisiuniile.  

Fiindca ITM-ul abia asteapta sa te prinda in offside.
Vreun act lipsa la dosar... Sau, cine stie, vreo intarziere in transmiterea datelor din REVISAL. Amenzile pot atinge si 50.000 lei! Iti da mana?


Afla cum sa scapi de orice grija de astazi >>>


Important privind durata concediului: Directiva a Parlamentului European

Intrebare: Un angajat, din sistemul bugetar, personal contractual, a fost in concediu medical 1 an si jumatate. Are dreptul la concediu de odihna pentru perioada cit a fost in concediu medical?

Raspuns: Potrivit art. 5 din HG 250/1992 privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare, republicata in Monitorul Oficial nr. 118 din 13 iunie 1995. salariatii care au lipsit de la serviciu intregul an calendaristic, fiind in concediu medical sau in concedii fara plata nu au dreptul la concediul de odihna pentru acel an.

In cazul in care perioadele de concedii medicale si de concedii fara plata, insumate, au fost de 12 luni sau mai mari si s-au intins pe 2 sau mai multi ani calendaristici consecutivi, salariatii au dreptul la un singur concediu de odihna, acordat in anul reinceperii activitatii, in masura in care nu a fost efectuat in anul in care s-a ivit lipsa de la ...

.....Cititi mai departe Detalii

Abonamentul pentru 12 luni la Portalul Fisa Postului costa doar acum
 

In plus, primiti absolut GRATUIT un aparat foto Canon PowerShot>>>


Social
Piata drogurilor : Peste 70 de droguri legale noi in 2012

Numarul drogurilor din categoria substantelor psihoactive nou aparute in tarile din cadrul Uniunii Europene a crescut in ultimii opt ani. Astfel, in 2012 numarul substantelor de acest tip a fost de 73, cea mai mare valoare inregistrata incepand din 2005, potrivit unui raport referitor la piata drogurilor in UE, realizat de Europol.

In UE au fost depistate anul trecut 73 de substante psihoactive noi, fata de 49 in 2011 si 41 in 2010, conform raportului dat publicitatii la Bruxelles.

Aceste substante, denumite de cele mai multe ori drept "droguri legale", sunt aduse in Europa sub forma de pulberi, in special din tari asiatice precum India si China. Pe continentul european acestea sunt transformate in produse finale care sunt destinate consumatorilor europeni, o parte a lor fiind vandute, in mod inselator, ca fiind ecstasy, amfetamina sau cocaina, potrivit raportului Europol.

Mult dintre noile substante psihoactive se ...

.....Cititi mai departe Detalii
Stiti care sunt modalitatile legale de acordare a tichetelor in 2013?

Va oferim acum informatii utile si practice
despre acordarea si impozitarea

 

TICHETELOR-CADOU si a TICHETELOR DE MASA in anul 2013>>>


Sanatate
4 alimente care te ajuta sa previi hipertensiunea arteriala

Iata ce alimentre te ajuta sa previi hipertensiunea arteriala:
1. Soia
Boabele de soia au un nivel scazut de glucide si nu contin colesterol de aceea sunt recomandate pentru prevenirea hipertensiunii arteriale.
Persoanele care au un risc ridicat de boli cardiovasculare sau tensiune arteriala mare pot scade riscul producerii unui infarct prin consumul de soia.

Soia este un aliment care ajuta la detoxifierea organismului si prevenirea infarctului. Poti consuma diverse preparate din soia, insa atunci cand o gatesti incearca sa folosesti o cantitate mica de sare.
Impiedica depunerea grasimilor din sange pe peretii vaselor sanguine, ajuta la eliminarea colesterolului si are proprietati antioxidante.
2. Mazare
Mazarea este un super-aliment care contine proteine, fibre dietetice si vitamine cu un continut scazut de colesterol si grasimi.

Consumata in cantitati moderate, regleaza nivelul de colesterol si tensiunea arteriala, prevenind tulburarile de ritm ale ...

.....Cititi mai departe Detalii

Oferte secrete numai pentru dvs.
Va rugam sa nu difuzati acest mesaj!

 

OFERTELE SECRETE pentru RESURSE UMANE!
 

Click aici pentru detalii>>>>


Conform Codului Muncii republicat 2012

Cele 9 proceduri OBLIGATORII in Resurse Umane
impuse de de legislatia muncii in vigoare

Stimate manager de resurse umane,


O mica eroare de procedura: in decizia de concediere nu ati mentionat instanta competenta sa solutioneze o eventuala contestatie.
Este OBLIGATORIU sa urmati procedurile corecte impuse de Codul Muncii.

Atentie:
niciun pas nu este negociabil! Toti sunt prevazuti de legislatia in vigoare.
Va oferim procedurile corecte, pas cu pas, pe care trebuie sa le urmati ori de cate ori faceti angajari, concedieri, modificari in CIM, aplicati sanctiuni etc. ! (... vezi aici »)


Instanta lucreaza cu texte de lege
.
Si daca un text de lege spune ca un anumit lucru trebuie facut intr-un anumit fel, dupa o anumita procedura, atunci instanta asta verifica in primul rand – daca s-a respectat procedura.

Ca urmare, orice incalcare a procedurii atrage automat dupa sine nulitatea deciziei luate de angajator. Si asta in mod perfect legal.

... Aflati raspunsul aici »

 

Capcanele ascunse in Procedurile Obligatorii aplicate in raporturile de munca

 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586