Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
Plata de drepturi de autor - metoda de optimizare fiscala

Primul pas in vederea utilizarii acestei metode este identificarea, in cadrul activitatilor desfasurate de salariat, a acelora care presupun, in fapt, realizarea unei opere asa cum ea este definita de Legea nr. 8 /1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe.

Pentru a usura identificarea unor astfel de activitati, va prezentam in cele ce urmeaza o succinta enumerare a acestora:

- scrierile literare si publicistice, conferintele, predicile, pledoariile, prelegerile si orice alte opere scrise sau orale, precum si programele pentru calculator;

- operele stiintifice, scrise sau orale, cum ar fi: comunicarile, studiile, cursurile universitare, manualele scolare, proiectele si documentatiile stiintifice;

- compozitiile muzicale cu sau fara text;

- operele dramatice, cinematografice, operele coregrafice;

- operele cinematografice, fotografice precum si orice alte opere audiovizuale;

- operele de arta grafica sau plastica, cum ar fi: ...

.....Cititi mai departe Detalii
Instrumentul inteligent care va ajuta sa munciti rapid, corect si fara stres!

Un lucru este cert: in componenta dosarului unui angajat intra o multime de documente care trebuie intocmite conform legii si in timp util. Pentru ca acesta este obiectivul nr. 1 al inspectorilor ITM veniti in control: corectitudinea dosarului si intocmirea lui la timp. Pentru toti angajatii!

Practic si simplu de utilizat, CD-ul 207 modele si formulare obligatorii in HR va ajuta sa obtineti rapid orice tip de document dorit! >>> detalii aici


Mod de calcul concediu medical pentru salariat cu 4 ore

Vom stabili mai jos in ce masura difera modul de calcul concediu medical pentru un salariat cu 4 ore. De asemenea, in cazul in care avem de-a face cu un contract pe durata determinata de un an, vom stabili daca salariata beneficiaza de indemnizatia de crestere si ingrijire copil pana la implinirea varstei de doi ani.

Solutia consultantului:
1. Potrivit prevederilor art. 10 din OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare, baza de calcul a indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.

Deci modul de calcul in cazul unui salariat cu CIM cu timp partial nu este diferit, acesta raportandu-se strict la veniturile incasate de ...

.....Cititi mai departe Detalii

Vrei sa depasesti provocarile vizand relatiile cu angajatii?
Ai o singura optiune:

Manualul pentru angajarea si concedierea salariatilor!


Club Legislatia Muncii

Tichete de masa

In cadrul unitatii noastre s-a dispus concedierea colectiva. Salariatii propusi pentru disponibilizare, au primit preavizul de 20 zile lucratoare, cu mentiunea ca in perioada preavizului, salariatul va beneficia de 10 zile libere platite pentru a-si cauta un alt loc de munca, care la cerere pot fi acordate cumulat, fara ca aceasta sa-i afecteze salariul si celelalte drepturi.

Spuneti-mi va rog daca in perioada celor 10 zile libere platite, angajatorul este obligat sa-mi acorde tichete de masa.

.....Cititi mai departe Detalii


“Regulamentul de organizare si functionare in 5 pasi”

va ofera modele complete, corecte si legale de regulamente de organizare si functionare, pregatite pentru a fi completate cu datele specifice firmei dvs.

Economia de timp este astfel substantiala si in plus aveti siguranta ca dispuneti de un ROF perfect legal, pe care va puteti fundamenta deciziile viitoare!


CLICK AICI pentru detalii >>>


Legislatia Muncii
Administrator si director general la un SRL. Schimbare de functie

Intrebare: Daca vrem sa modificam functia administratorului si sa-l numim director general ce pasi trebuie urmati?

Raspuns: Activitatea administratorilor este, in principiu, o activitate remunerata, dar ea poate fi si neremunerata in functie de vointa asociatilor exprimata odata cu alegerea acestora.

Art. 137 indice 1 alin. (3) din Legea 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, in redactarea primita prin Legea 441/2006 , dispune ca, pe durata indeplinirii mandatului, administratorii nu pot incheia cu societatea un contract de munca. In cazul in care administratorii au fost desemnati dintre salariatii societatii, contractul individual de munca este suspendat pe perioada mandatului.

Insa, aceasta interdictie vizeaza numai administratorii/directorii societatilor comerciale pe actiuni. In acest sens, art. 197 alin. (4) din acelasi act normativ stabileste ca dispozitiile privitoare la administrarea societatilor pe actiuni nu sunt aplicabile societatilor ...

.....Cititi mai departe Detalii

Acesta este un mesaj de o vital pentru orice angajator!

Aflati aici care sunt avantajele si dezavantajele mai putin cunoscute ale diferitelor tipuri de contracte de angajare
existente pe piata muncii

Stimate angajator,

Care este cel mai avantajos tip de contract de angajare pentru dvs., atunci cand doriti sa angajati pe cineva?

Contract individual de munca?
Conventie civila?
Contract de agent?
Contract de drepturi de proprietate intelectuala?
Contract de ucenicie?
Contract de mandat?
etc.

Click aici pentru raspunsurile specialistilor >>>>


Noul impozit pentru microintreprinderi | Firmele mici risca falimentul?

Reprezentantii intreprinzatorilor mici si mijlocii apreciaza ca in Romania sunt circa 250.000 de firme care au avut pierderi anul trecut si ca o parte dintre acestea vor intra in faliment din cauza introducerii impozitului de 3% pe veniturile de pana in 65.000 de euro.

"Cerem Ministerului Finantelor sa realizeze un studiu de impact pentru ca anul trecut 250.000 de firme au avut pierdere. O mare parte sunt pe pierderi efective, nu contabile. Daca acestor firme le pui impozit pe venit le fortezi fie sa-si diminueze activitatea, fie spre faliment. La acestea se adauga peste 100.000 de firme cu profit zero. Daca doar 10% dintre aceste firme ar intra in faliment si daca luam o medie de doi angajati pe o firma, asta inseamna 100.000 de someri, zeci de mii de firme care nu platesc TVA, impozite, CAS etc", a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii.

El a aratat organizatia pe care o conduce nu a ...

.....Cititi mai departe Detalii

Social
ANOFM: 7.710 posturi vacante in perioada 31 ianuarie- 6 februarie

Datele agentilor economici cu privire la locurile de munca vacante in perioada 31 ianuarie - 6 februarie arata ca sunt inregistrate 7.710 locuri de munca, potrivit ANOFM.

Pe judete, posturile vacante sunt repartizate astfel: Cluj- 1468, Municipiul Bucuresti- 829, Iasi- 677, Timis- 336, Constanta- 322, Sibiu- 315, Arad-225, Valcea- 218, Brasov- 215, Hunedoara- 206, Bistrita-Nasaud- 204, Teleorman- 197, Harghita- 172, Mures- 155, Tulcea- 150, Arges- 130, Vrancea- 121, Ilfov- 119, Satu Mare- 119, Braila- 117, Vaslui-117, Bihor- 115, Calarasi- 113, Covasna- 109, Gorj- 105, Olt- 98, Maramures- 90, Botosani- 79, Neamt- 77, Suceava- 69, Salaj- 64, Dolj- 60, Giurgiu- 58, Dambovita- 51, Alba- 50, Prahova- 49, Ialomita- 37, Buzau- 28, Galati- 18, Bacau- 14, Caras-Severin- 12, Mehedinti- 2.

La nivel national, 984 locuri de munca sunt disponibile pentru persoanele cu studii superioare, iar printre ele se numara posturi de: ingineri si subingineri: (inginer mecanic- 28, ...

.....Cititi mai departe Detalii

Caietul angajatorului - Procedura completa la angajare
impulsul de care ai nevoie ca lucrurile sa mearga struna!

 

Angajarea oricarei persoane se face in acord cu legislatia in vigoare in acest domeniu. Nimic nou, pana acum!

Nici forma scrisa obligatorie pentru valabilitatea contractului de munca nu te surprinde. O sanctiune cuprinsa intre 1500 si 2000 de lei, pentru neindeplinirea acestei obligatii, dupa cum are grija sa ne informeze art. 276 alin. 1 din atat de celebrul Cod al muncii, te poate lua insa pe nepregatite...

Click aici pentru detalii>>>


Sanatate
Te trezesti obosita in fiecare dimineata? Inseamna ca nu respecti aceste sfaturi

Pentru un somn sanatos, este indicat sa fii destul de stricta in legatura cu anumite reguli si sa respecti urmatoarele trucuri pe care le vom prezenta, pe care sa le adaptezi metabolismului tau.

Trebuie sa tii cont de faptul ca stilul tau de viata influenteaza calitatea somnului. La fel si alimentatia, functionarea sistemului nervos, prezenta unor afectiuni medicale.

1. Culca-te atunci cand iti este somn
Atunci cand ai programat cateva zile in care trebuie sa te trezesti dis-de-dimineata pentru a rezolva diferite obiective, probabil te gandesti sa mergi la culcare mai devreme, insa asta nu va functiona. Stresul provocat de trezirea matinala sau de intalnirea la care vei participa nu te va lasa sa adormi prea devreme.

2. Nu consuma alcool inainte de culcare
Evident, un pahar de vin baut in timpul mesei de seara nu te va afecta cu nimic, in cazul in care nu mergi direct la culcare. Alcoolul consumat inainte de a te aseza in pat te va face sa te trezesti de multe ori in ...

.....Cititi mai departe Detalii

384 de intrebari si raspunsuri VITALE
din Legislatia Muncii

 

Oferta Speciala: doar 47 de lei!


... click aici pentru Formularul de Inscriere »


37 de fise de evaluare a riscurilor va ajuta sa aveti locuri de munca sigure si sanatoase
 

De ce aveti nevoie de ele?

1. Cele 37 de modele de fise de evaluare a riscurilor va ajuta sa:

  va protejati angajatii
 

respectati legea
 

eliminati pericolul amenzilor
 

2. Fara evaluarea riscurilor:

  NU se pot stabili norme de SSM

  Pericolul accidentelor planeaza permanent asupra angajatilor dvs.

  Locurile de munca nesigure si nesanatoase raman neocupate

3. Fara norme de SSM nu puteti functiona!

  ITM –ul poate dispune „linistit” ridicarea autorizatiei dvs. de functionare

  Sunteti pasibil de amenzi ridicate.

 

Instrumentul care va economiseste timpul, energia si banii>>>
 


Oferte secrete numai pentru dvs.

Va rugam sa nu difuzati acest mesaj!


Pentru fiecare dintre lucrarile de mai jos preturile sunt reduse pana la 70%!

Comandand intreaga colectie de 12 lucrari beneficiati de DOUA cadouri speciale:1. O reducere de 200 de lei care se aplica la preturile deja reduse. Practic, economisiti alti 200 de lei! ... detalii aici

2. Primiti ABSOLUT GRATUIT  ... detalii aici


      Caietul Seminarului National de Evaluare a Angajatilor 199,47 lei GRATUIT
       CD Managementul Resurselor Umane - Eficienta, rentabilitate, profit 199,47 lei GRATUIT


>>> click aici pentru Cadou GRATUIT

 


Cele 125 de documente pe linie de SSM pe care trebuie sa le aveti pregatite in cazul unui control ITM!
 

Scapati de grija intocmirii lor!
Vi le oferim gata redactate!

 

Click aici pentru detalii >>>

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586