Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
Eroarea legislativa grava care intra in vigoare din februarie 2013

Potrivit unui comunicat al Blocului National Sindical din data de 17.01.2013, o eroare legislativa grava scoate judecarea conflictelor de munca din competenta tribunalelor si imprastie la toate judecatoriile din tara judecarea spetelor ce tin de greve, accidente de munca sau disponibilizari colective.

Blocul National Sindical a transmis joi, 17 ianuarie 2013, o adresa catre Guvernul Romaniei, Ministerul Justitiei si Ministerul Muncii prin care atrage atentia asupra unor erori grave in corelarea legislatiei si cere adoptarea de urgenta a unei ordonante care sa corecteze actualul Cod al Muncii.

In cazul in care Guvernul nu va face un demers in acest sens, incepand cu data de 1 februarie 2013 - data la care va intra in vigoare legea 134/2010 privind Codul de procedura civila, modificata si completata prin Legea nr 76/ 2012 - toate spetele legate de conflicte sociale vor fi coborate la competenta judecatoriilor si vor fi judecate dupa criteriul valoric al cauzei si ...

.....Cititi mai departe Detalii

Caietul angajatorului - Procedura completa la angajare
impulsul de care ai nevoie ca lucrurile sa mearga struna!

 

Angajarea oricarei persoane se face in acord cu legislatia in vigoare in acest domeniu. Nimic nou, pana acum!

Nici forma scrisa obligatorie pentru valabilitatea contractului de munca nu te surprinde.

O sanctiune cuprinsa intre 1500 si 2000 de lei, pentru neindeplinirea acestei obligatii, dupa cum are grija sa ne informeze art. 276 alin. 1 din atat de celebrul Cod al muncii, te poate lua insa pe nepregatite...

Click aici pentru detalii>>>


CIM pe durata determinata pentru inlocuirea titularului de post. Momentul incetarii CIM

Analizam mai jos cazul unei salariate cu CIM pe perioada determinata pe 3 luni i s-au intocmit ulterior alte 3 acte aditionale.

1. AA de prelungire perioada cu un an pana la 15.10.2012.

2. la 15.10.2012 se intocmeste AA cu prelungire perioada determinata pana la revenirea titularului de post din CIC.
3. AA de prelungire perioada determinata pe 6 luni, incepand cu 15.02.2013 pana la 25.08.2013.

Vom stabili in ce masura se poate rezilia contractul persoanei care inlocuieste pe baza ultimului act aditional in ciuda faptului ca titularul postului nu se va intoarce din CIC nici la 25.08.2013 (se afla in CIC cu al 2-lea copil).

Solutia consultantului:
Potrivit art. 83 lit. a) din Codul muncii , republicat, contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata pentru inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva.

Totodata, art. ...

.....Cititi mai departe Detalii

Ultima ora! Controale ITM si amenzi de pana la 8.000 de lei daca nu respectati Legea nr. 319/2006!

Gasiti aici documentatia completa, pas cu pas,
pentru a realiza cu succes auditul SSM!


<<<Aflati totul AICI si ACUM>>>


Club Legislatia Muncii
Revisal

Buna ziua,
Am un salariat care si-a schimbat domiciliul si implicit Cartea de Identitate. Mi-a adus astazi o copie dupa noua C.I.
Stiu ca trebuie sa operez in REVISAL modificarea domiciliului dar nu sunt sigura daca trebuie sa fac si act aditional la contract ,si daca da, ce trebuie sa scriu in actul aditional ?
Mentionez ca si-a schimbat C.I. acum cateva luni si a omis sa ma informeze. Este vreo problema in acest sens?

Multumesc.

.....Cititi mai departe Detalii
Special pentru dvs.,

100 de lei oferiti ca Bonus de Fidelitate

Alegeti orice doriti din Top Produse de Legislatia Muncii si platiti cu 100 de lei mai putin >>>

Legislatia Muncii
Orice invoire neplatita trebuie inregistrata in Revisal?

Invoirea se acorda de catre angajator, atunci cand este de acord cu solicitarea salariatului de a lipsi temporar de la locul de munca in vederea rezolvarii unor interese personale.

Invoirea nu este reglementata legal. In baza principiului libertatii de vointa a partilor contractului individual de munca, in practica, fara a exista o prevedere legala, se utilizeaza si invoirea salariatului de la serviciu, cu plata salariului. Invoirea nu reprezinta o suspendare a contractului individual de munca. In practica, invoirea se acorda, de regula, atunci cand pentru rezolvarea unor interese personale este necesara absenta salariatului de la locul de munca pentru cateva ore sau pentru o zi.

Asadar, nefiind suspendat contractul de munca pentru invoire, nu se inregistreaza in ReviSal insa se face plata salariului. Nu exista invoire neplatita.

Potrivit art. 153 din Codul muncii , pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concediu fara ...

.....Cititi mai departe Detalii

Important pentru Departamentul HR!
 

Ai un nou angajat, doi, sau poate chiar mai multi! Par sa aiba potential si ti-i doresti in compania ta. Vrei ca totul in ceea ce-i priveste sa decurga normal, dar mai ales vrei sa respecti legea in vigoare. Fiindca nu ai nevoie de nici de amenzi din partea ITM-ului si nici de litigii de munca cu angajati nemultumiti.

Solutia ta: cunoasterea perfecta a legii de ultima ora, atentie sporita si... memorie ascutita pentru a evita omisiuniile.  

Fiindca ITM-ul abia asteapta sa te prinda in offside.
Vreun act lipsa la dosar... Sau, cine stie, vreo intarziere in transmiterea datelor din REVISAL. Amenzile pot atinge si 50.000 lei! Iti da mana?


Afla cum sa scapi de orice grija de astazi >>>


Contributii la pensii facultative de 100 lei. Implicatii fiscale pentru salariat

Vom stabili mai jos in ce masura, in cazul in care salariatii unei societati incheie polite de pensie privata facultativa - pilonul III (bani care vor fi virati catre fondul de pensii din salariu), sumele respective suporta contributiile (angajat si angajator) si impozitul.

Solutia consultantului:
Nu mentionati cine suporta contributiile la pensiile facultative respectiv daca acestea sunt suportate de angajator sau de salariat.

Contributiile la pensiile facultative suportate de salariati nu intra in baza de calcul al contributiilor sociale sau al impozitului pe venit acestea nereprezentand venituri din salarii cata vreme salariatul le suporta

Contributia la fondurile de pensii facultative suportata de angajator in limita a 400 euro anual pe fiecare participant nu reprezinta venit de natura salariala si nu se cuprinde in baza de calcul al impozitului pe venit si al contributiilor sociale obligatorii.

Astfel, conform pct. 77 din Titlul ...

.....Cititi mai departe Detalii

Abonamentul pentru 12 luni la Portalul Fisa Postului costa doar acum
 

In plus, primiti absolut GRATUIT un aparat foto Canon PowerShot>>>


Social
Impozitele pentru case, terenuri si masini vor creste cu 16% si in Capitala

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca impozitele pentru case, terenuri si masini vor fi majorate si in Bucuresti cu 16%, ca urmare a ordonantei de guvern ce obliga la acest lucru orasele cu datorii.

Sectoarele 2, 4 si 5 nu au datorii

Edilul a explicat ca, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de astazi va fi supus la vot proiectul de hotarare privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale in Capitala incepand cu 2013, care are in vedere stabilirea acestora urmare a ordonantei Guvernului nr. 1/2013.

Chestionat de jurnalisti daca taxele si impozitele in Bucuresti vor creste, Oprescu a precizat ca "vor creste cu 16%, respectiv 16,1% in unele cazuri, taxele pentru case, terenuri si masini. Pentru ca asa a hotarat Guvernul".

"Eu nu m-am razgandit deloc. Am zis in decembrie ca noi nu crestem taxele, insa Guvernul, privind precizarile facute la ordonanta respectiva, nr. 1/2013 a stabilit ...

.....Cititi mai departe Detalii
Stiti care sunt modalitatile legale de acordare a tichetelor in 2013?

Va oferim acum informatii utile si practice
despre acordarea si impozitarea

 

TICHETELOR-CADOU si a TICHETELOR DE MASA in anul 2013>>>


Stil
Pantofi pe care TREBUIE sa ii ai in 2013

Pantofii negri cu toc
Sunt absolut mereu la moda, in orice perioada si pentru orice ocazie. Nu poti gresi niciodata daca asortezi o pereche de pantofi negri cu toc potrivit, la o tinuta eleganta, office ori casual.
Categoric, un must-have si in 2013; ramane la altitudinea ta daca alegi platforme sau un trend nou care va prinde din ce in ce mai mult, pantofii cu varf ascutit si talpa normala.

Pantofi statement
Dupa cat de mult auzim cuvantul acesta, se pare ca 2013 va fii anul starement din multe puncte de vedere, dupa bijuterii vin pantofii, care si ei trebuie sa iasa in evidenta cat de mult. Potriviti pentru club sau evenimente deosebite, pantofii statement trebuie sa intoarca privirile pe strada si chiar sa socheze; asta se poate realiza prin culori intense, nuante neon, imprimeuri interesante sau design neobisnuit.

Tenisi / adidasi
Nu sunt eleganti, insa ceea ce le lipseste la acest capitol au din plin la stil, confort, lejeritate, prospetime, modernism. ...

.....Cititi mai departe Detalii

Oferte secrete numai pentru dvs.
Va rugam sa nu difuzati acest mesaj!

 

OFERTELE SECRETE pentru RESURSE UMANE!
 

Click aici pentru detalii>>>>


Conform Codului Muncii republicat 2012

Cele 9 proceduri OBLIGATORII in Resurse Umane
impuse de de legislatia muncii in vigoare

Stimate manager de resurse umane,


O mica eroare de procedura: in decizia de concediere nu ati mentionat instanta competenta sa solutioneze o eventuala contestatie.
Este OBLIGATORIU sa urmati procedurile corecte impuse de Codul Muncii.

Atentie:
niciun pas nu este negociabil! Toti sunt prevazuti de legislatia in vigoare.
Va oferim procedurile corecte, pas cu pas, pe care trebuie sa le urmati ori de cate ori faceti angajari, concedieri, modificari in CIM, aplicati sanctiuni etc. ! (... vezi aici »)


Instanta lucreaza cu texte de lege
.
Si daca un text de lege spune ca un anumit lucru trebuie facut intr-un anumit fel, dupa o anumita procedura, atunci instanta asta verifica in primul rand – daca s-a respectat procedura.

Ca urmare, orice incalcare a procedurii atrage automat dupa sine nulitatea deciziei luate de angajator. Si asta in mod perfect legal.

... Aflati raspunsul aici »

 

Capcanele ascunse in Procedurile Obligatorii aplicate in raporturile de munca

 


 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586