Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Cele mai comune greseli in cadrul programului de slabit

Articolul de fata se adreseaza celor care au tinut sau tin o dieta sau care se confrunta cu o sumedenie de probleme ce fac ca regimul alimentar sa fie o corvoada. Sa fim sinceri cu noi insine este extrem de dificil, fapt pentru care nu de putine ori se intampla ca in perioada de dieta sa trisam. Va prezentam urmatorul scenariu:

Ati iesit in oras pentru a lua masa cu prietenii. Sunteti la cura si acest lucru va obliga sa fiti cat se poate de restrictivi din punct de vedere alimentar. Prietenii isi comanda feluri de mancare savuroase, paine si deserturi apetisante in fata carora va vine sa depuneti armele. Provocarea acestui ospat va mentine totusi tari pe pozitie si comandati o salata asortata cu bucatele insipide de carne de pui (putine la numar si acelea mici cat sa le vezi cu lupa) si ulei de masline.

Chiar daca aceasta salata va ofera o cantitate suficienta de vitamine si minerale, proteine de origine animala si grasimi monosaturate va este foarte dificil ...

.....Cititi mai departe Detalii

Revolutia impotriva Menopauzei

Spune NU medicamentelor cu hormoni!
Descopera alternativa naturala

 

Fara medicamente sau ierburi-minune!
Poti duce, din nou, o viata normala.

 

Cea mai buna veste: totul este 100% natural si nu are niciunul din efectele secundare nedorite ale terapiei de substitutie hormonala

 

Click aici pentru mai multe detalii>>>>


Sinteza Saptamanii
Concediu fara plata. Transmiterea in Revisal

In cazul concediului fara plata, la cererea salariatului se face suspendarea contractului de munca. Vom stabili astfel in cat timp se pot transmite in ReviSal decizia de incepere a suspendarii si cea de incetare a suspendarii.

Solutia consultantului:

Potrivit dispozitiilor art. 3 alin. (2) lit. h) coroborat cu art. 4 lit. c) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), cu modificarile si completarile ulterioare, perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale se inregistreaza in registru in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.

In capitolul IV, sectiunea 1 din Ordinul 1918/2011 pentru aprobarea procedurii si actelor pe care angajatorii sunt obligati sa le prezinte la inspectoratul teritorial de munca pentru obtinerea parolei, precum si a procedurii privind transmiterea registrului general de evidenta a ...

.....Cititi mai departe Detalii

Cum sa transformati un conflict parinte-copil
intr-un prilej de invatura

 

Sfaturi pentru evitarea conflictelor ce afecteaza
sanatatea emotionala a copilului dvs.

 

Click aici pentru detalii>>>


Delegare in zi de sarbatoare: Cand se acorda ziua libera

Delegarea presupune schimbarea unui singur element al contractului individual de munca, respectiv locul muncii.

Totodata, daca salariatul delegat se supune legislatiei din Romania, are toate drepturile prevazute de aceasta, deci inclusiv dreptul la sarbatorile legale stabilite in art. 139 din Codul muncii , republicat, iar angajatorul are obligatia de a acorda zilele corespunzatoare, prin urmare apreciem ca nu este necesara solicitarea expresa a salariatului, aceste drepturi rezultand din lege.

Or, conform art. 40 alin. (2) lit. c) din Codul muncii , republicat, angajatorului ii revine obligatia sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca.

Termenul de compensare a zilelor lucrate in timpul sarbatorilor legale este prevazut in dispozitiile art. 142 alin. (1) din Codul muncii , republicat, respectiv in urmatoarele 30 de zile.

Asadar, in urmatoarele 30 de zile ...

.....Cititi mai departe Detalii
Decizia medicala asupra capacitatii de munca

Vom stabili, prin cele ce urmeaza, in baza caror acte prezentate de angajat se poate inceta contractul individual cu articolul 56 alin. (1) lit. c). Mai exact, vom vedea daca este posibila incetarea CIM cu art. 56 art. (1) lit. c) pe baza Deciziei medicale asupra capacitatii de munca (pierdere capacitate munca "cel putin pe jumatate"), aceasta decizie fiind eliberata de Casa nationala de pensii publice.

Solutia consultantului:

Pensia de invaliditate se cuvine persoanelor care si-au pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de munca. in raport cu gradul de reducere a capacitatii de munca, invaliditatea este:
- de gradul I, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca si a capacitatii de autoingrijire;
- de gradul II, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca, cu pastrarea capacitatii de autoingrijire;
- de gradul III, caracterizata prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, persoana ...

.....Cititi mai departe Detalii

Dezvolta-ti un "Super-Creier"

In doar 3 zile!

Descopera aceasta inovatie demna de Premiul Nobel, care iti poate imbunatati functiile cerebrale... prin muzica!

Click aici pentru detalii>>>


Guvernul a decis: Salariul Minim se majoreaza din luna februarie

Anul acesta salariul minim brut pe economie va trece prin doua etape de majorare. Astfel, de la 1 februarie 2013, salariul se va majora cu 50 lei, urmand ca in luna iulie sa ajunga la 80 lei. Va reamintim ca inca de la inceputul lunii ianuarie, premierul Victor Ponta a anuntat ca in cadrul discutiilor cu FMI s-a luat in calcul majorarea salariului minim pe economie de la 700 de lei la 800 de lei, odata cu aprobarea proiectului de buget.

Mentionam ca programul de guvernare al USL prevede pentru perioada 2013-2016 cresterea salariului minim la 1.000 de lei. Mediafax a facut publice informatiile furnizate de Inspectia Muncii potrivit carora numarul salariatilor continua sa ramana peste cinci milioane, 536.839 dintre acestia fiind incadrati pe salariul minim pe economie.

Nu uitati:

Incepand cu data de 1 ianuarie 2012, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata este de 700 lei lunar (art. 1 din Hotararea Guvernului nr. 1.225/2011).

Conform legii, ...

.....Cititi mai departe Detali

Potrivit art. 163 din Codul muncii, salariul este confidential, angajatorul avand obligatia de a lua masurile necesare pentru asigurarea confidentialitatii.

Totusi, Codul muncii prevede ca, in scopul promovarii intereselor si apararii drepturilor salariatilor, confidentialitatea salariilor nu poate fi opusa sindicatelor sau, dupa caz, reprezentantilor salariatilor, in stricta legatura cu interesele acestora si in relatia lor directa cu angajatorul.

SFATUL NOSTRU
Recomandam ca aceste informatii sa fie comunicate daca cererea este motivata temeinic si numai dupa semnarea de catre reprezentantii sindicatului a unei clauze de confidentialitate a acestor informatii.

In ceea ce priveste negocierea contractului colectiv de munca, art. 130 din Legea dialogului social prevede ca, la prima sedinta de negociere se stabilesc informatiile publice si cu caracter confidential pe care angajatorul le va pune la dispozitia delegatilor sindicali sau ai reprezentantilor ...

.....Cititi mai departe Detalii

Faceti greseli in deciziile dumneavoastra de delegare si detasare?
 

Aflati cum le puteti remedia sau evita, cu ajutorul Consilierului privind Diurna, Delegarea si Detasarea potrivit Codului Muncii


Click aici pentru detalii importante>>>>


Cum sa cresti un copil fericit si increzator, respectandu-i personalitatea
 

Draga mamico,
Draga taticule,

Ce ai simtit cand ti-ai tinut in brate, pentru prima oara, puiul?
Cum te inunda un ocean de iubire? O imensa bucurie? O nesfarsita duiosie la vederea acelei minunate fapturi nascute din iubire... Cu manutele atat de mici intinse catre tine, parintele iubitor, caci, da! Stia deja unde poate afla iubirea!

Cate vise ai inceput sa tesi, atunci pe loc? L-ai si vazut marisor alergand cu mingea la picior? Sau ai vazut-o deja in rochita de printesa la serbarea de la gradi? Ai facut planuri de viitor?


Dar... RESPONSABILITATEA, responsabilitatea de parinte ai simtit-o? Te-ai intrebat cum ar fi cel mai bine pentru copil sa-l cresti? Fara a-i incalca liberul arbitru, dar oferindu-i incet, incet, deschiderea de care are nevoie, in lumea in care traim. Oare e bine sa impunem scara noastra de valori copiilor nostri?


Iti oferim acum un sprijin valoros. Solutii verificate din partea unui renumit specialist in psihologia copilului. Ani de experienta, concretizati in sfaturi utile care te pot scoate de impas, atunci cand probleme privind dezvoltarea copiluluil tau te depasesc.

Comanda acum CD-ul Cum sa dezvolti personalitatea copilului tau in functie de temperament – sfaturi, solutii, strategii! Asigura-te ca ai oricand la indemana o solutie avizata ce poate reconstitui echilibrul emotional al copilului tau!

 

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586