Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

Stimate Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Trucuri pe care femeile slabe le folosesc pentru a-si mentine silueta

Toate lumea le invidiaza si isi doreste sa aiba silueta lor. Dar oare cum reusesc sa se mentina in forma? Nutritionistii ne spun ca nu este deloc greu sa te mentii in forma, tot ce trebuie sa faci este sa urmezi niste reguli simple de nutritie.

1. Nu omite micul dejun
Multi oameni fac greseala de a sari peste micul dejun in speranta ca vor slabi. Din pacate, se inseala deoarece micul dejun accelereaza metabolismul, iti da energie si te impiedica sa mananci in exces in timpul zilei.

2. Mananca incet
Pauza noastra de masa s-a limitat in ultimii ani la 10-15 min. Nu faceti aceasta greseala! Femeile slabe mananca incet si se bucura de gustul mancarii.

Asta le ajuta sa manace fix de cat au nevoie. Sfatul nutritionistilor este sa manancam in cel putin 20 de minute, sa facem pauze intre inghitituri, sa mestecam foarte bine mancarea iar intre portii sa facem pauze tot de 20 de min. Asadar iesiti la masa cu colegii de serviciu, discutati, beti un pahar de vin ...

.....Cititi mai departe Detalii

Noi cercetari sugereaza ca temelia pentru o stare buna de sanatate se afla intr-un regim secret, bazat pe schimbarea anotimpurilor din an ... iar medicii care s-au ocupat de cercetari au ramas surprinsi de rezultate!

 Acest lucru poate parea o idee noua pentru tine si pentru mine, dar Dieta in functie de anotimpuri a fost folosita din generatie in generatie de oameni din Orientul Indepartat vreme de peste 3.000 de ani ... cu ajutorul ei au putut fi prevenite boli ale vezicii biliare si tulburari hepatice, probleme cardiace si pulmonare, precum si obezitatea.
 

Din aceasta lucrare vei afla:

  • Nu sunt doar patru anotimpuri intr-un an - exista cinci anotimpuri, in realitate! Intelege acest secret extraordinar, si sanatatea ta ar putea inflori ca niciodata inainte! Detalii aici >>>


Sinteza Saptamanii
Munca suplimentara se raporteaza la saptamana de lucru

Analizam mai jos cazul unui salariat care lucreaza in ture a 8 ore pe zi, insumand intr-o luna 184 de ore, luna respectiva avand 176 ore. Vom stabili, asadar, in ce masura salariatul beneficiaza de 8 ore suplimentare fata de luna normala de 176 ore.

Solutia consultantului:
In ceea ce priveste munca suplimentara, Codul muncii stabileste la art. 122 alin. (1) ca, munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal este considerata munca suplimentara.

Astfel, munca suplimentara este considerata munca...


.....Cititi mai departe Detalii

Stabilire program de lucru inegal

Potrivit art. 113 din Codul muncii repartizarea timpului de munca in cadrul saptamanii este, de regula, uniforma, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu doua zile de repaus. In functie de specificul unitatii sau al muncii prestate, se poate opta si pentru o repartizare inegala a timpului de munca, cu respectarea duratei normale a timpului de munca de 40 de ore pe saptamana.

Conform art. 136 alin. (1) din Codul muncii , un exemplu de repartizare inegala a timpului de munca este munca in schimburi. Astfel, munca in schimburi reprezinta orice mod de organizare a programului de lucru, potrivit caruia salariatii se succed unul pe altul la acelasi post de munca, potrivit unui anumit program, inclusiv program rotativ, si care poate fi de tip continuu sau discontinuu, implicand pentru salariat necesitatea realizarii unei activitati in intervale orare diferite in raport cu o perioada zilnica sau saptamanala, stabilita prin contractul individual de munca.

Totodata, art. 137 din Codul ...


.....Cititi mai departe Detalii

Un angajat este delegat pe o perioada de 11 zile (inclusiv sambata si duminica). Pentru perioada in care primeste diurna, din punct de vedere al salarizarii, cum se inregistreaza orele respective si cum se remunereaza salariatul? ...raspunsul aici>>>

Indemnizatia de detasare poate fi asimilata veniturilor din salarii?
...raspunsul aici>>>


Pentru deplasarile facute de salariati in weekend se da diurna si recuperare. Este obligatoriu sa se acorde si spor de weekend si sa fie declarat in Revisal?...raspunsul aici>>>


Salariu minim: Coeficientii de ierarhizare se stabilesc prin CCM

Intrebare: Firma are angajati in functia de lucratori comerciali. Din cauza dificultatilor financiare, salariu brut platit este cel conform salariului minim garantat in plata (fara aplicarea coeficientilor prevazuti de CCM la nivel national). Spre exemplificare, la un salariu negociat de 210 lei lunar (pentru un timp de lucru de 2 ore/zi) un salariat incadrat in functia de lucrator comercial primeste 175 lei. Este corect acest mod de salarizare sau la calculul salariului platit trebuie aplicati si coeficientii prevazuti de CCM la nivel national?

Raspuns: Potrivit dispozitiilor art. 40 alin. (2) lit. c) din Codul muncii , republicat, angajatorii au obligatia sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca.

Acordarea drepturilor salariatilor este obligatorie atat daca aceste drepturi izvorasc din dispozitii legale, cat si din prevederile cuprinse in contractele colective de munca ...


.....Cititi mai departe Detalii

Care sunt pasii care trebuie urmati pentru o concediere individuala?


Potrivit art. 65 alin. (2) din Codul muncii, desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa, iar desfiintarea locului de munca poate interveni, intr-o formulare generica, din unul sau mai multe motive care nu tin de persoana salariatului.

Cauza trebuie sa fie reala si serioasa, in caz contrar aveti sanse maxime sa pierdeti un eventual proces.

De asemenea, speram ca in momentul in care ati luat hotararea concedierii v-ati asigurat ca postul salariatului vizat nu beneficiaza de protectie si ca puteti dovedi ca nu ati urmarit inlaturarea salariatului, ci desfiintarea postului (in acest sens verificati respectarea art. 58 – 60 din Codul muncii).

Prin chiar definitia concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatului, potrivit art. 65 alin. (1) intelegem incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura ...


.....Cititi mai departe Detalii

Important pentru Departamentul HR!

Ai un nou angajat, doi, sau poate chiar mai multi! Par sa aiba potential si ti-i doresti in compania ta. Vrei ca totul in ceea ce-i priveste sa decurga normal, dar mai ales vrei sa respecti legea in vigoare. Fiindca nu ai nevoie de nici de amenzi din partea ITM-ului si nici de litigii de munca cu angajati nemultumiti.

Solutia ta: cunoasterea perfecta a legii de ultima ora, atentie sporita si... memorie ascutita pentru a evita omisiuniile.  


Fiindca ITM-ul abia asteapta sa te prinda in offside.
Vreun act lipsa la dosar... Sau, cine stie, vreo intarziere in transmiterea datelor din REVISAL. Amenzile pot atinge si 50.000 lei! Iti da mana?

Afla cum sa scapi de orice grija de astazi >>>


Comunicat Inspectia Muncii: 2.575 accidente de munca in primele noua luni din 2012

Intr-un comunicat, Inspectia Muncii arata ca peste 2.700 de persoane au fost implicate in accidente de munca in primele noua luni din 2012, iar 126 dintre acestea au murit, cifra fiind in scadere comparativ cu anul 2011, cand in aceeasi perioada au fost 193 de decese. In primele noua luni ale anului 2012, au fost inregistrate 2.575 de accidente de munca, soldate cu 126 de morti si 2.600 de persoane cu incapacitate temporara de munca.

Din numarul total al accidentelor de munca, 14 au fost colective, in care 98 de persoane au fost ranite si doua au murit.

Potrivit Inspectiei Muncii, principalele ...


.....Cititi mai departe Detalii
P.S.: Special pentru dvs., in calitate de abonat Rentrop&Straton

Stimate abonat,

Incepeti anul 2013 cu cele mai performante solutii in domeniul
Securitatii si Sanatatii in Munca!


Pentru ca dvs. sunteti abonatul fidel al Rentrop & Straton si pentru ca dorim sa va mijlocim accesul la cele mai profesioniste solutii din domeniul Sanatatii si Securitatii in Munca, va oferim doar acum un cadou constand in reduceri de pret de pana la 58% pentru cele mai performante solutii din domeniul SSM!
 

Comandati astazi produsele si serviciile din domeniul SSM!

Top 10 produse votate de specialisti pentru anul 2013>>>

Descopera inovatia demna de Premiul Nobel,

care iti poate imbunatati functiile cerebrale

... prin muzica!

In doar 3 zile!


Click aici pentru mai multe detalii >>>

 

A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara:

* dezvolta abilitatile mentale

*  inlatura stresul

* imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea

* bunatateste memoria

*  aduce o stare de relaxare

 * inlatura insomniile

 * poate scadea nivelul de cortizol (supranumit hormonul stresului) cu valori de pana la 80%

 

La fel ca atat de multi dintre noi, am simtit cum forta mentala si creativa ma parasesc. Devenisem epuizat, stresat, speriat si nu ma mai puteam concentra la lucruri care inainte mi se pareau usoare.

Am incercat tot ce se putea: doctori, diete, suplimente, exercitii. Nimic nu a dat rezultate, in timp ce cariera mea era in deriva…


Pana cand am facut o descoperire care poate asigura oricui un Super-Creier!

 


Colectia de CD-uri in care afli Totul despre conflictele de munca, fie ca sunt conflicte individuale sau conflicte colective de munca
 

Colectia Totul despre conflictele de munca contine doua CD-uri de exceptie care te ajuta sa afli totul despre conflictele individuale si colective de munca:
 

I. Totul despre litigiile de munca:
  cum le prevenim cum ne pregatim pentru a le castiga pasi pentru decizia favorabila a instantelor

II. Totul despre conflictele colective de munca:
cum le prevenim cum actionam la amenintarea cu greva cum ne ajuta instantele

CD-ul Totul despre litigiile de munca:
cum le prevenim, cum ne pregatim pentru a le castiga, pasi pentru decizia favorabila a instantelor!

Adresat:


  managerilor resurse umane, aflati intre presiunea conducerii si cea a legii

 directorilor generali


juristilor, a caror misiune specializata o include si pe cea a gestionarii litigiilor de munca

  dar si avocatilor mai mult sau mai putin obisnuiti cu “luptele” juridice.


CD-ul Totul despre litigiile de munca este solutia Protectiei maxime legislative!

Achizitioneaza CD-ul Totul despre litigiile de munca!


Si devii propriul tau consultant in managementul unor relatii corecte la locul de munca!

Un  amestec inteligent si adapat realitatilor manageriale si juride:

  reguli pentru a preveni si a castiga;

 aspecte practice care inlatura orice dubii despre CUM, CAND si UNDE sa aplici;


„pasi” pe cat de simpli, pe atat de eficienti, urmarind un avantaj permanent!

Alege piesa-cheie care-ti lipseste din dotare, pentru a completa corect puzzle-ul unor relatii anagajator-angajat PERFECTE!

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586