Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
Incetare CIM. Ce conditii duc la nulitate?

Va prezentam, prin cele ce urmeaza, care este procedura de incetare a CIM in baza art. 56 D, precum si care sunt cauzele care conduc la nulitatatea contractului individual de munca.

Solutia consultantului:

Potrivit art. 56 alin. (1) lit. d) din Codul muncii , republicat, contractul individual de munca existent inceteaza de drept ca urmare a constatarii nulitatii absolute a contractului individual de munca, de la data la care nulitatea a fost constatata prin acordul partilor sau prin hotarare judecatoreasca definitiva.

De asemenea, conform art. 57 alin. (6) din Codul muncii , republicat, constatarea nulitatii si stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul partilor, iar conform alin. (7) din acelasi articol, daca partile nu se inteleg, nulitatea se pronunta de catre instanta judecatoreasca.

Art. 56 alin. (2) din Codul muncii , republicat, prevede ca pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)- j), constatarea cazului de ...

.....Cititi mai departe Detalii
Cum sa preintampinati refuzul CNPAS de emitere a documentelor portabile A1 pentru angajatii dvs. detasati

Ghid practic pentru obtinerea SIGURA si RAPIDA a documentului portabil A1


Aflati aici Detalii >>>


Plata indemnizatiei in cazul unui accident de munca

Intrebare: Avem o salariata angajat cu contract de munca pe durata determinata, pana la data de 31 decembrie 2012. In cursul lunii decembrie a suferit un accident rutier in timpul deplasarii la locul de munca, fiind necesara internarea in spital.

In cazul in care prezinta certificat de concediu medical cu cod indemnizatie 02 este considerat accident de munca si trebuie sa obtinem viza casei teritoriale de pensii? Cine plateste indemnizatia pentru incapacitate de munca (cod indemnizatie 02) incepand cu data de 1 ianuarie 2013, avand in vedere ca, contractul de munca inceteaza de drept incepand cu 1 ianuarie 2013?

Raspuns:
In ceea ce priveste accidentul de munca, legiuitorul il defineste drept vatamarea violenta a organismului, precum si intoxicatia acuta profesionala, care au loc in timpul procesului de munca sau in indeplinirea indatoririlor de serviciu si care provoaca incapacitate temporara de munca de cel putin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces, conform ...

.....Cititi mai departe Detalii

Din nou, Codul Muncii! O batalie continua!
De data aceasta, la nivelul muncii, prin agentul de munca temporara!

CD-ul Agentul de munca temporara - orientare perfecta printr-un ghid profesionist!

Menit sa elucideze 100% mega-subiecte precum:

 • agentdemunca.legislatiamuncii.ro/?cs=289608Infiintarea agentilor de munca temporara
 • Autorizarea agentilor de munca temporara
 • Functionarea agentilor de munca temporara
 • Raporturile salariatului temporar cu agentul de munca temporara
 • Contractul de munca temporara
 • Utilizatorii salariatilor temporari
 • Contractul de punere la dispozitie
 • Intrebari si raspunsuri

>> Comanda ACUM <<


Club Legislatia Muncii
Program

Avem o salariata angajata cu CIM partial de 2 ore/zi, 10 ore/saptama program de luni pana vineri. Cu decembrie 2012 soc. are program si in weekend, sambata 7 ore si duminica 5 ore. S-a hotarat ca in weekend sa lucreze aceasta salariata.

Este in regula sa lucreze 7 ore sambata si 5 ore duminica acordandu-se liber de luni pana vineri? Desigur i se acorda spor pt weekend. Trebuie declarat in REVISAL? Ce acte trebuie facute?

.....Cititi mai departe Detalii
Cum sa eviti greselile intocmirii unui contract individual de munca?

CD-ul Contractul Individual de Munca. Ghid Complet dezvaluie toate "secretele culiselor"!

Eficienta! Siguranta! Profesionalism!

DETALII AICI >>>
Legislatia Muncii
Formularul 100 Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat a fost modificat

Prin Ordinul 1950/2012 a fost aprobat un nou model al formularului 100 si instructiunile de completare ale acestuia.

Formularul 100 se utilizeaza pentru declararea impozitelor si taxelor datorate incepand cu 1 ianuarie 2013, pentru definitivarea impozitului pe profit anual datorat pentru anul 2012, din activitatile desfasurate in asociere, de catre contribuabilii prevazuti la art. 13 lit. c si e din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal (persoanele juridice straine si persoanele fizice nerezidente care desfasoara activitatea in Romania intr-o asociere cu sau fara personalitate juridica si de catre persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice romane, pentru veniturile realizate atat in Romania, cat si in strainatate din asocieri fara personalitate juridica), pentru declararea redeventelor rezultate din contractele de concesiune, arenda si alte contracte de exploatare eficienta a terenurilor cu destinatie agricola datorate incepand cu ...

.....Cititi mai departe Detalii

Codul muncii pentru mamicile din Romania

 • "Ce fac daca patronul meu ma concediaza cand afla ca sunt insarcinata?"
 • "Am dreptul la indemnizatia de crestere a copilului desi lucrez la firma asta doar de x luni? "
 • "Cand este obligatoriu sa intru in Concediul de Maternitate?" ...Detalii AICI>>>

Concediul paternal se declara in Revisal?

Intrebare: Ce se intampla in cazul in care firma acorda zile libere pentru evenimente deosebite, gen cele 5 zile pentru casatorie sau nasterea unui copil - 5 zile + 10 zile daca a urmat un curs de puericultura. Aceste zile sunt acordate conform regulamentului intern. Inainte ele nu se declarau in Revisal, ce se intampla acum, se declara?

Declararea lor se face in baza deciziei de suspendare emisa de angajator, conform art. 3 alin. (2), lit. h din HG 500/2011?

Pe perioada suspendarii, drepturile salariale sunt respectate conform art. 49 alin. 3?

Raspuns:
Conform art. 3 alin. (2) lit. h) din HG 500/2011 privind registru general de evidenta a salariatilor (Revisal) unul dintre elementele registrului il constituie perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale.

Conform art. 51 alin. (1) lit. c) din Codul muncii , contractul individual de munca poate fi suspendat din ...

.....Cititi mai departe Detalii
Ati actualizat Regulamentul Intern ca urmare a modificarii Codului Muncii in 2012?

Daca nu, aflati ca ITM-ul a pornit campania de verificare a Noului Regulament Intern. Amenda: 10.000 lei!


Mai multe detalii aici >>>

Social
Cum esti promovat la job in anii de criza economica

Angajatorii fac mai putine promovari in perioadele de recesiune economica, din motive simplu de inteles: nu au prea multi bani pe care sa ii aloce pentru mariri de salarii, nu se elibereaza posturi in ierarhie, nu mai au probleme cu retinerea angajatilor in firma.

Daca inainte de criza economica avansarile in functie erau un mijloc eficient de retentie a celor mai buni si mai productivi angajati, acum firmele nu isi fac prea multe probleme, ca unii dintre salariatii lor vor alege sa plece din companie, fiind nemultumiti ca nu obtin functia dorita.

Astfel, un procent de aproximativ 36% dintre firmele care au efectuat promovari in randul angajatilor lor in cursul anului 2012 s-au limitat la schimbarea titulaturii acestora in organigrama si pe cartile de vizita, conform unui studiu realizat de asociatia WorldatWork in decembrie 2012.

Potrivit datelor publicate de asociatie, un numar semnificativ dintre angajatori, circa 76%, le-au trasat si noi responsabilitati celor ...

.....Cititi mai departe Detalii

Important: Noul Cod al muncii a adus 31 de modificari referitoare la concediere!

Aflati instantaneu care sunt si cum se aplica in favoarea dvs pentru ca nu e deloc simplu sa concediati un angajat!

Detalii AICI>>>


Dieta
7 sfaturi ca sa slabesti 3 kg in 7 zile

Bea multa apa. Nu bauturi carbogazoase, energizante, ceaiuri, cafea sau alte minuni, ci apa. Apa nu are nici o calorie si nici carbhodrati; desi pare ciudat, consumul normal de apa ajuta de fapt la scaderea retentiei de lichide din organism si grabeste metabolismul. Daca ajungi sa te plistisesti de apa simpla, adauga o felie de lamaie sau cateva frunze de menta si bea-o ca pe un cocktail.
Mananca mai putina paine alba si paste – sau renunta la ele.

Cerealele albe precum orezul, spaghetele, ingrasa prin simplul fapt ca baloneaza; carbohidratii simpli sunt digerati foarte repede si lasa organismul infometat.

Poti alege produse din cereale integrale, insa si acestea baloneaza. Inlocuieste cerealele de orice fel cu legume: sandvisul cu pui va deveni salata cu pui.
Legumele contin carbohidrati complecsi care se digera mai greu, deci vei scapa de senzatia de foame pentru o perioada de timp. In plus, pentru ca au un continut ridicat de apa, legumele ajuta si la eliminarea acesteia ...

.....Cititi mai departe Detalii

Care este principala neregula vanata de inspectorii ITM, legata de evaluarea angajatilor?


Principala neregula este urmatoarea:

Criteriile de evaluare a muncii unui salariat, mentionate in fisa de evaluare, NU SUNT IN CONCORDANTA cu sarcinile/atributiile/activitatile mentionate in fisa de post.

Iar asta inseamna ca e posibil sa evaluati un angajat pentru alte lucruri decat cele trecute in fisa postului, ceea ce, in mod clar, constituie o incalcare a legii. Click aici pentru detalii

Au inceput controalele ITM cu tinta precisa: fisele de post ale angajatilor!


202 Modele de Fise de Post
- conforme cu Codul Muncii Republicat si COR 2012 - 

Stimati cititori,

Fisele de Post au fost modificate de legislatia din ultima perioada.

In plus, au aparut si o serie de Modele de Fise de Post absolut noi, in concordanta cu legislatia la zi.

De aceeea va oferim 202 Modele de Fise de Post - conforme cu Codul Muncii si COR 2012

Lucrarea vine in ajutorul dvs. pentru a va completa lista cu fisele de post pe care deja le aveti.

... detalii aici >>

Stiati ca sunteti pasibil de o amenda cuprinsa intre 1.500 si 2.500 de lei...

... daca denumirile posturilor din fisele de post nu se regasesc in COR (art. 15 din Legea 76/2002)?

Astfel de cerinte sunt insa mai multe si toate trebuie respectate de fisele de post. Iata de ce redactarea fiselor de post este atat de importanta.

Va oferim 202 modele de fise ale postului gata redactate, grupate intr-o lucrare de exceptie:


CD-ul 202 modele de fise pentru orice post, din orice firma (pret 142 lei + 9% TVA).

Atentie! Acest pret este valabil EXCLUSIV doar pentru abonatii newsletterului nostru. Pentru ceilalti clienti pretul standard este de 410 lei + TVA.

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586