Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
Salariata insarcinata. Situatii discriminatorii des intalnite

Ca salariata insarcinata trebuie sa te informezi pentru ca doar asa vei cunoaste drepturile pe care tu si familia ta le aveti si pe care le puteti solicita, fiind sprijiniti de lege! Vei cunoaste si obligatiile pe care le ai, asigurandu-ti astfel respectarea drepturilor discutate de prezenta lucrare, iti vei clarifica si usura parcursul profesional.

Asa vei reusi sa integrezi evenimentul fericit - nasterea copilului tau - in viata sociala si profesionala, maximizand satisfactiile din toate punctele de vedere.

Este esential sa ai in vedere urmatoarele informatii referitoare la relatia ta contractuala cu angajatorul:

- Toate contractele individuale de munca ofera aceeasi protectie! Indiferent daca ai incheiat un contract individual de munca pe perioada nedeterminata sau determinata, cu norma intreaga sau partiala, sau prin agent de munca temporara, beneficiezi de aceleasi ...

.....Cititi mai departe Detalii
CD-ul Concediul si Indemnizatia de crestere a copilului

Legislatia aferenta si modalitatile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului sunt la indemna ta! Ai raspunsuri concrete si adaptate fiecarei situatii specifice!

Afla totul aici>>>

Baza de calcul al indemnizatiei pentru crestere copil

Potrivit art. 2 din OUG 111/2010 , intra in baza de calcul a indemnizatiei pentru concediu crestere copil veniturile din salarii, veniturile din activitati independente, veniturile din activitati agricole.

Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 46, art. 55 alin. (1) si (2) si art. 71 din Legea 571/2003 , cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzator fiecarei categorii de venit.

Veniturile care se iau in considerare pentru stabilirea nivelului indemnizatiei pentru cresterea copilului reprezinta, dupa caz:

a) suma incasata de persoana indreptatita, rezultata dupa aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul al ...

.....Cititi mai departe Detalii

Atentie: Programul de guvernare pentru 2013-2016 prevede revenirea la cota progresiva de impozitare  a veniturilor salariale, cu limita superioara de 16% si cu deductibilitati fiscale. Veniturile salariale ar urma sa fie impozitate in functie de nivelul lor cu o cota de 16%, 12% si 8% - masura urmand sa intre in vigoare incepand cu salariile cele mai mici.

Asadar, daca consideri ca:

       
        Frecventa aparitiei modificarilor legislative este foarte mare, iar uneori acestea se bat cap in cap....
        Legislatia in domeniul salarizarii si contributiilor este incompleta si cam imprecisa...
        Imposibilitatea de a lua o decizie fara a apela la ajutorul unui specialist / a unui consultant devine o certitudine....

 

Afla ce solutie iti sta la dispozitie>>>>


Club Legislatia Muncii
Tichete de masa - angajatori diferiti

Buna ziua,
In cazul in care am doua contracte de munca (angajatori diferiti), este legal sa primesc tichete de masa din ambele parti ?
Multumesc.

.....Cititi mai departe Detalii

Special pentru dvs., in calitate de abonat Rentrop&Straton

Stimate abonat,

Incepeti anul 2013 cu cele mai performante solutii in domeniul
Securitatii si Sanatatii in Munca!


Pentru ca dvs. sunteti abonatul fidel al Rentrop & Straton si pentru ca dorim sa va mijlocim accesul la cele mai profesioniste solutii din domeniul Sanatatii si Securitatii in Munca, va oferim doar acum un cadou constand in reduceri de pret de pana la 58% pentru cele mai performante solutii din domeniul SSM!
 

Comandati astazi produsele si serviciile din domeniul SSM!

Top 10 produse votate de specialisti pentru anul 2013>>>

Legislatia Muncii
Societate in insolventa. Neacordarea sporului de vechime prevazut in CCM. Solutii

Vom stabili mai jos cum se poate apara un salariat in conditiile in care, in cazul unei societati aflate in insolventa, i se incalca acestuia drepturile unui salariat acordate prin contractul colectiv de munca. In concret, nu i se acorda acestuia sporul de vechime de 2% prevazut in CCM.

Solutia consultantului:
Fata de informatiile generale puse la dispozitie, in lipsa unor precizari in privinta momentului nasterii creantelor salariale, altor informatii care sa clarifice situatia de fapt existenta, facem urmatoarele precizari:

Salariatii societatii intrate in insolventa pot avea calitatea de creditori fata de aceasta daca detin un drept de creanta asupra averii societatii debitoare.

Creantele salariale sunt definite potrivit Legii 85/2006 , cu modificarile si completarile ulterioare, drept creantele ce izvorasc din raporturi de munca intre debitor si angajatii acestuia; acestea sunt inregistrate din oficiu in tabelul de creante de catre ...

.....Cititi mai departe Detalii

Important pentru Departamentul HR!

Ai un nou angajat, doi, sau poate chiar mai multi! Par sa aiba potential si ti-i doresti in compania ta. Vrei ca totul in ceea ce-i priveste sa decurga normal, dar mai ales vrei sa respecti legea in vigoare. Fiindca nu ai nevoie de nici de amenzi din partea ITM-ului si nici de litigii de munca cu angajati nemultumiti.

Solutia ta: cunoasterea perfecta a legii de ultima ora, atentie sporita si... memorie ascutita pentru a evita omisiuniile.  

Fiindca ITM-ul abia asteapta sa te prinda in offside.
Vreun act lipsa la dosar... Sau, cine stie, vreo intarziere in transmiterea datelor din REVISAL. Amenzile pot atinge si 50.000 lei! Iti da mana?

Afla cum sa scapi de orice grija de astazi >>>


Suspendare CIM: de drept vs din initiativa angajatorului

Intrebare: Care este diferenta dintre articolul 50 H si articolul 52 E din Codul muncii ? In ce cazuri CIM se suspenda cu articolul 50 H si in ce acazuri CIM se suspenda cu art 52 E din Codul muncii ?

Raspuns: Potrivit art. 50 lit. h) din Codul muncii , republicat, contractul individual de munca (CIM) se suspenda de drept de la data expirarii perioadei pentru care au fost emise avizele, autorizatiile ori atestarile necesare pentru exercitarea profesiei. Daca in termen de 6 luni salariatul nu si-a reinnoit avizele, autorizatiile ori atestarile necesare pentru exercitarea profesiei, contractul individual de munca inceteaza de drept.

In unele cazuri este necesara existenta unui aviz, a unei autorizatii sau unui atestat pentru exercitarea unei profesii (ocupatii). Astfel, de exemplu, exercitarea ocupatiei de agent de securitate se face in temeiul Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor pe baza unui atestat eliberat dupa ...

.....Cititi mai departe Detalii

Stiati ca normele legate de Delegare si Detasare au fost modificate de Codul Muncii?

Stiti cum sa evitati inteligent litigiile de munca generate prin detasare sau delegare?
Practic. Sigur. Legal 100%!

Avantajele majore ale unei lucrari tip CD sunt:

Este cel mai modern mijloc interactiv de a va lamuri anumite aspecte legislative.
Este cel mai rapid mod de a accesa informatia dorita performantului motor de cautare
Puteti accesa informatia de la orice computer!
Economie de timp!
Economie de nervi!
Bani salvati!

Accesati astazi
www.detasare.legislatiamuncii.ro


Social
4 tipuri de atitudini ale angajatului. A ta care este?

Stiai ca exista cateva tipuri de atitudini de job? Oricat de straniu ar suna, da, exista! Si poti vedea din ce categorie faci parte.

Dar sa o luam cu inceputul. Ce este o atitudine? Modul in care o persoana gandeste si actioneaza, pozitia corpului etc.

Gandirea si actiunea influenteaza lumea din jurul nostru in mod limpede si totusi nu atat de aparent. Insa efectul este real. Si in lumea afacerilor se invart patru tipuri de persoane care pot fi caracterizate prin prisma atitudinilor pe care le au:

1. Iubitorul
Este acea persoana care isi iubeste jobul. Citeste despre job, petrece ore intregi lucrand, chiar si in pauze, are prieteni din aceeasi industrie si intotdeauna gaseste timp pentru a-si imbunatati munca. De fapt, este angajatul model.

Ce este rau la el? Acestui angajat, proprietar sau consultant ii pot scapa multe oportunitati din cauza ...

.....Cititi mai departe Detalii
CD-ul Totul despre litigiile de munca este solutia Protectiei maxime legislative!

Achizitioneaza CD-ul Totul despre litigiile de munca!


Si devii propriul tau consultant in managementul unor relatii corecte la locul de munca!

Un  amestec inteligent si adapat realitatilor manageriale si juride:

  *  reguli pentru a preveni si a castiga;

 
* aspecte practice care inlatura orice dubii despre CUM, CAND si UNDE sa aplici;

  *
„pasi” pe cat de simpli, pe atat de eficienti, urmarind un avantaj permanent!

Alege piesa-cheie care-ti lipseste din dotare, pentru a completa corect puzzle-ul unor relatii anagajator-angajat PERFECTE! >>> detalii aici


Nutritie
Salata de stevie

Stevia are capacitatea de a regla nivelul zaharului din sange, combate pofta de dulciuri si micsoreaza senzatia de foame. Datorita continutului sau de vitamine si minerale, stevia stimuleaza sistemul imunitar.

Ingrediente pentru salata de stevie:
- 300 g stevie;
- 1 ceapa mica;
- 1-2 linguri de ulei;
- zeama de la ½ de lamaie;
- marar, sare, piper.

Cum se prepara salata de stevie:
Se aleg frunze tinere de stevie, se spala in 2-3 ape, se scurg bine si se toaca fin. Se amesteca cu ceapa taiata in solzi fini, se adauga un sos de vinegreta din ulei amestecat cu zeama de lamaie sau cu otet, sare, piper si marar tocat.
Salata de stevie se poate garnisi cu felii de ou fiert, masline taiate in sferturi, felii de rosii, castraveti etc.

.....Cititi mai departe Detalii
Seminarul privind Concedierea Angajatilor

Organizat de Rentrop & StratonData: Marti, 15 Ianuarie 2013
Locatia: Centrul de Conferinte al Hotelului Crowne Plaza, Bucuresti
Lectori: Raluca Dimitriu


Click aici pentru mai multe detalii >>>

Tematica seminarului:

Partea I

Concedierea disciplinara. Etape, conditii, termene.
Greseli procedurale frecvente
Examen de practica judecatoreasca in domeniul procedurii disciplinare
.........................................

Partea a II a
Restructurarea companiei si desfiintarea de posturi. Cum procedam?
Procedura concedierii din motive independente de persoana salariatului
Ghid practic de concediere colectiva
...........................................

Partea a III a
Cazuri de anulare a concedierii pentru necorespundere profesionala
Intrebari, solutii, studii de caz
...........................................


Click aici pentru mai multe detalii >>>

Beneficiati acum de REDUCEREA de 50%!Vom atrage atentia asupra celor mai frecvente greseli ale angajatorului in instanta - astfel cum rezulta din analiza practicii judiciare actuale - si vom prezenta cele mai sensibile subiecte legate de concedierea individuala, colectiva si raspunderea disciplinara. Dar si multe altele, adaptate propriilor dumneavoastra dificultati, intrebari si probleme.
Ce trebuie sa contina decizia de concediere individuala?

Cum se realizeaza nota de lichidare?Cum trebuie notificat Inspectoratul Teritorial de Munca?
Care este modelul de preaviz?Cum se realizeaza convocarea salariatului?
Care este modelul pentru retrogradarea angajatului?


Click aici pentru mai multe detalii >>>

Beneficiati acum de REDUCEREA de 50%!

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586