Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
Salariul minim ar putea creste de la 700 la 800 lei

Potrivit unor declaratii facute de premierul Victor Ponta in cadrul unei emisiuni prezentate la Romania TV, salariul minim ar putea creste de la 700 la 800 de lei.

Astfel, acesta a precizat: "Vrem sa crestem salariul minim, in bugetul pe 2013, de la 700 la 800 de lei. Asta va aduce ceva fonduri la buget, nu mult, dar va aduce, asta si pentru ca acum, in mediul privat, avem un salariu de 700 de lei pe cartea de munca si restul in mana", a explicat premierul.

Majorarea salariului minim si celelalte modificari asupra bugetului pe 2013 propuse de Executiv vor fi discutate cu delegatia FMI, a mai spus premierul.

Premierul Victor Ponta a avut joi o intalnire cu presedintele Traian Basescu. Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului, premierul a avut o intrevedere cu presedintele pe tema apropiatei vizite a delegatiei Fondului Monetar International la Bucuresti.

''Primul-ministru Victor Ponta a avut astazi o intrevedere cu ...

.....Cititi mai departe Detalii
Cum sa preintampinati refuzul CNPAS de emitere a documentelor portabile A1 pentru angajatii dvs. detasati

Ghid practic pentru obtinerea SIGURA si RAPIDA a documentului portabil A1


Aflati aici Detalii >>>


Cazul insolventei companiei angajatoare

Intreaga procedura a concedierii colective nu mai este necesara daca disponibilizarea intervine ca urmare a insolventei sau falimentului angajatorului. Cel care va opera concedierile in acest caz nu va fi angajatorul, ci lichidatorul acestuia.

Legea privind procedura insolventei, nr. 85/2006, publicata in Monitorul Oficial nr. 359 din 21 aprilie 2006, cu modificarile ulterioare, prevede in art. 86 alin. (6) ca, prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura gene rala, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva.

Lichidatorul va acorda personalului concediat doar un preaviz de 15 zile lucratoare (mai redus decat cel de drept comun de 20 de zile).

Prin procedura falimentului se intelege ...

.....Cititi mai departe Detalii

Club Legislatia Muncii

Indemnizatie crestere copil

O persoana care s-a intors la lucru dupa terminarea concediului de crestere copil pana la 1 an (s-a intors inainte de implinirea de catre copil a unui an), a lucrat 2 luni si doreste sa reintre in crestere copil pana la 1 an, in cazul in care ramane insarcinata cu 5 luni inainte de terminarea concediului de crestere copil pana la un an, poate beneficia de indemnizatia de crestere copil pentru al doilea copil in contextul in care nu are 12 luni venituri (fiind 5 luni in crestere copil pentru primul copil, dar fara plata).

Ce se intampla in aceasta situatie?

Multumesc,

.....Cititi mai departe Detalii


Cum sa eviti greselile intocmirii unui contract individual de munca?

CD-ul Contractul Individual de Munca. Ghid Complet dezvaluie toate "secretele culiselor"!

Eficienta! Siguranta! Profesionalism!

DETALII AICI >>>

Legislatia Muncii
Noutati legislative in Monitorul Oficial

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1, nr. 2, nr.3 si nr.4 din 3 ianuarie 2013 au fost publicate o serie de acte normative si decizii ale Curtii Constitutionale de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 4
Decizia Curtii Constitutionale nr. 904 din 25 octombrie 2012 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 1 lit. c) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, precum si a legii in ansamblul sau.

Decizia Curtii Constitutionale nr. 945 din 13 noiembrie 2012 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 196 lit. f) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Monitorul Oficial nr.3
Decizia Curtii Constitutionale nr. 883 din 25 octombrie 2012 asupra exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 51 alin. (1) pct. C. lit. c) ...

.....Cititi mai departe Detalii
Ati actualizat Regulamentul Intern ca urmare a modificarii Codului Muncii in 2012?

Daca nu, aflati ca ITM-ul a pornit campania de verificare a Noului Regulament Intern. Amenda: 10.000 lei!


Mai multe detalii aici >>>

Pot angaja o persoana care se afla in pensie militara?

Potrivit dispozitiilor art. 118 alin. (1) din Legea 263/2010 , pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie urmatoarele categorii de pensionari:
- pensionarii pentru limita de varsta;
- nevazatorii;
- pensionarii de invaliditate gradul III - pot sa presteze o activitate profesionala, corespunzatoare a cel mult jumatate din timpul normal de munca.
- copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate pana la varsta de 16 ani daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani.

Astfel, pensionarii pentru limita de varsta pot cumul pensia cu salariul nu si pensionarii anticipat sau anticipat partial.

In baza art. 1 din Legea 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, la data intrarii in vigoare a acestei legi, respectiv 03.07.2010 pensiile militare de stat, stabilite pe baza legislatiei ...

.....Cititi mai departe Detalii

Important: Noul Cod al muncii a adus 31 de modificari referitoare la concediere!

Aflati instantaneu care sunt si cum se aplica in favoarea dvs pentru ca nu e deloc simplu sa concediati un angajat!

Detalii AICI>>>


Social
Un somer britanic si-a cheltuit ultimii bani pe un banner stradal in care isi cauta de munca

Piata muncii este un labirint urias. Mii de someri isi petrec timpul completand numeroase CV-uri, scrisori de intentie si incercand sa gaseasca raspunsul la intrebarea "Care sunt slabiciunile tale la locul de munca?". Dupa ce a aplicat fara succes la numeroase joburi, Adam Pacitti a decis sa-si investeasca ultimii bani, 500 lire sterline, intr-un banner stradal mai putin obisnuit.

Tanarul in varsta de 24 de ani a trimis CV-ul personal catre 250 de angajatori. Adam locuieste cu familia sa in Isle of Wight si spune ca vrea sa se promoveze intr-o maniera originala. "Am considerat ca publicitatea traditionala imi va aduce un beneficiu. Este o imagine socanta si am fost convins ca presa va reusi sa acopere subiectul".

Dupa ce a realizat site-ul employadam.com si a prezentat pancarta publicitara pe Tweeter, efortul lui Adam a devenit viral pe internet. "Am beneficiat de peste 7.000 de redifuzari pe Twitter. Multi spun ca am gandit dincolo de ...

.....Cititi mai departe Detalii

Nutritie
Dieta de 8 ore: Cum poti slabi mancand tot ce vrei intre anumite ore ale zilei

Doi scriitori americani sustin in noua lor carte "Dieta de 8 ore: Uite cum dispar kilogramele fara sa te uiti la ce mananci!" ca poti slabi mancand orice daca te incadrezi in limita a 8 ore. Fie de la 9 dimineata la 5 seara, fie de la 11 dimineata la 7 seara.
David Zinczenko si Peter Moore, autorii cartii "Dieta de 8 ore: Uite cum dispar kilogramele fara sa te uiti la ce mananci!" sustin ca putem pierde 4,5 kilograme intr-o saptamana si pana la 10 kilograme in sase saptamani, atat timp cat ne alegem un interval orar in care sa mancam fara sa-l depasim.
Cei doi autori ai cartii sunt de parere ca statul pana tarziu in fiecare zi si mancatul pe parcursul a 24 de ore sunt pricipalele cauze ale nivelului ridicat de obezitate si diabet.

Ei sustin si ca organismul nostru nu poate procesa mancarea la orice ora: "Corpurile noastre nu pot procesa mancarea pe care o consumam (in afara orelor recomandate), iar acele calorii ajung acolo unde n-ar trebui - in ...

.....Cititi mai departe Detalii

Care este principala neregula vanata de inspectorii ITM, legata de evaluarea angajatilor?


Principala neregula este urmatoarea:

Criteriile de evaluare a muncii unui salariat, mentionate in fisa de evaluare, NU SUNT IN CONCORDANTA cu sarcinile/atributiile/activitatile mentionate in fisa de post.

Iar asta inseamna ca e posibil sa evaluati un angajat pentru alte lucruri decat cele trecute in fisa postului, ceea ce, in mod clar, constituie o incalcare a legii. Click aici pentru detalii


Au inceput controalele ITM cu tinta precisa: fisele de post ale angajatilor!

202 Modele de Fise de Post
- conforme cu Codul Muncii Republicat si COR 2012 -

Stimati cititori,

Fisele de Post au fost modificate de legislatia din ultima perioada.

In plus, au aparut si o serie de Modele de Fise de Post absolut noi, in concordanta cu legislatia la zi.

De aceeea va oferim 202 Modele de Fise de Post - conforme cu Codul Muncii si COR 2012

Lucrarea vine in ajutorul dvs. pentru a va completa lista cu fisele de post pe care deja le aveti.

... detalii aici >>

Stiati ca sunteti pasibil de o amenda cuprinsa intre 1.500 si 2.500 de lei...

... daca denumirile posturilor din fisele de post nu se regasesc in COR (art. 15 din Legea 76/2002)?

Astfel de cerinte sunt insa mai multe si toate trebuie respectate de fisele de post. Iata de ce redactarea fiselor de post este atat de importanta.

Va oferim 202 modele de fise ale postului gata redactate, grupate intr-o lucrare de exceptie:


CD-ul 202 modele de fise pentru orice post, din orice firma (pret 142 lei + 9% TVA).

Atentie! Acest pret este valabil EXCLUSIV doar pentru abonatii newsletterului nostru. Pentru ceilalti clienti pretul standard este de 410 lei + TVA.

 

Copyright © 2013 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586