Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
Sanctionarea salariatului care absenteaza nemotivat

Angajatorul va putea sanctiona disciplinar salariatul care a absentat nemotivat de la locul de munca daca in regulamentul intern intocmit potrivit art. 241 – art. 246 din Codul muncii a prevazut ca absenta nemotivata constituie abatere disciplinara.

Astfel, angajatorul va urma procedura de cercetare disciplinara respectand prevederile Regulamentului intern al unitatii si art. 247 – art. 252 din Codul muncii si va putea aplica oricare dintre sanctiunile prevazute de art. 248 alin. (1) din Codul muncii .

Mentionam ca potrivit art. 61 lit. a) din Codul muncii angajatorul poate dispune concedierea salariatului atunci cand ...

.....Cititi mai departe Detalii

Important: Noul Cod al muncii a adus 31 de modificari referitoare la concediere!

Aflati instantaneu care sunt si cum se aplica in favoarea dvs pentru ca nu e deloc simplu sa concediati un angajat!

Detalii AICI>>>


Procedura de evaluare a salariatilor este un atribut al RI

In ce priveste procedura de evaluare a salariatilor, vom stabili cum se va face completarea in cadrul procedurii de evaluare din cadrul Regulamentului Intern, la calculul notei finale (calificativul final) la evaluarea performantelor, in sensul in care, la evaluare se folosesc urmatoarele formulare:
- fisa de autoevaluare
- fisa pentru indeplinirea criteriile de evaluare
- fisa pentru indeplinirea obiectivele de performanta.

Vom stabili astfel daca se va face media aritmetica a notelor finale din cele 3 fise si daca nota obtinuta poate fi catalogata ca nota finala la evaluare, respectiv calificativul final al evaluarii.

Raspuns:
Potrivit art. 17 alin. (2) lit. e) din Codul muncii , persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului. Aceste criterii de evaluare trebuie sa se regaseasca si in ...

.....Cititi mai departe Detalii
Extrem de important!

Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF) este vital pentru stabilirea continutului fiselor de post. El ofera toate informatiile necesare redactarii acestor fise, prezentand detaliat atributiile, competentele, nivelurile de autoritate, responsabilitatile si mecanismele de relatii din firma dvs.

Acest regulament descrie atat modul cum este structurata firma dvs. – cu departamente, sectii, birouri, agentii, sucursale - cat si atributiile si competentele acestor subunitati, raporturile dintre ele, raporturile cu conducerea firmei, felul cum se iau si se aplica deciziile.


Aveti Regulament de Organizare si Functionare?


Daca nu...citeste mai departe >>

Club Legislatia muncii
Clauza de confidentialitate

Este legal sa specifici intr-o clauza de confidentialitate ca in cazul in care salariatul nu respecta clauza sa ii ceri salariatului plata de daune-interese catre angajator (echivalentul a 12 salarii brute ale salariatului)?

.....Cititi raspunsul aici


Va oferim 76 de raspunsuri pentru cele mai sensibile probleme legate de:

pontaj
program de lucru
timp de munca


Detalii aici >>>

Legislatia Muncii
Modificare salariu in cursul lunii. Cum se raporteaza in Declaratia 112?

Vom vedea mai jos cum se raporteaza in D112 o schimbare de salariu survenita in cursul lunii (un salariat va avea doua salarii de incadrare si deci doua venituri diferite in acceasi luna).

Raspuns:
Din punct de vedere fiscal, in conformitate cu prevederile art. 58 din Codul fiscal si normelor metodologice date in aplicarea acestuia, platitorii de salarii si de venituri asimilate salariilor au obligatia de a calcula si de a retine impozitul aferent veniturilor fiecarei luni la data efectuarii platii acestor venituri, precum si de a-l vira la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se platesc aceste venituri.

Impozitul pe veniturile din salarii se calculeaza si se retine lunar de angajatori/platitori pe baza statelor de salarii/plata. Calculul si retinerea impozitului lunar se efectueaza de catre platitori, la data ultimei plati a veniturilor din salarii aferente fiecarei luni, conform prevederilor art. 57 din Codul ...

.....Cititi mai departe Detalii
Mii de pagini. 107 reglementari importante. 304 schimbari majore doar in ultimele 12 luni.
 
In acest produs unic gasesti:
-   Legislatia muncii actualizata
-   Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane
-   Recomandari de la experti
-   Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii
-   Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.
 

Comisia cere 2,9 milioane euro pentru fostii angajati ai societatii Nokia in Romania

Comisia Europeana a propus sa se aloce Romaniei 2,9 milioane EUR din Fondul european de ajustare la globalizare (FEG) pentru a ajuta 1 416 lucratori concediati in Romania de catre SC Nokia Romania SRL si de catre unul dintre furnizorii acesteia sa isi gaseasca alte locuri de munca. Propunerea este transmisa, in prezent, spre aprobare Parlamentului European si Consiliului de Ministri al UE.

Comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, László Andor, a declarat: "Modelele de productie la nivel mondial pentru telefoanele mobile sunt intr-o permanenta evolutie, producatorii europeni delocalizandu-si unitatile de productie pentru a fi mai aproape de pietele cu cea mai accentuata crestere, si anume in Asia. Aceasta propunere de alocare a unei sume de aproape 3 milioane EUR din Fondul european de ajustare la globalizare este destinata sprijinirii fostilor lucratori de la Nokia pentru ca acestia sa isi adapteze ...

.....Cititi mai departe Detalii
Anunt important


Organizam o Tombola pentru Departamentul de Resurse Umane


- premiile acordate sunt: telefon Iphone 4S;  aparat Foto Nikon; Voucher cumparaturi


Pentru detalii despre cum puteti participa la Tombola va rugam sa cititi aici >>

Nota: va rugam respectati perioada limita de desfasurara a Tombolei.


Social
Ai fi dispus sa cumperi o casa bantuita? 1 din 3 respondenti a raspuns DA

Oamenii sunt impartiti in trei categorii, atunci cand sunt intrebati daca ar cumpara o casa bantuita, releva un sondaj imobiliar realizat de Realtor.com.

Procentajul respondentilor care nu se gandesc sa cumpere o casa bantuita de spirite (35%) este apropiat de cel al oamenilor care ar achizitiona o asemenea locuinta (32%), in timp ce 33% dintre subiecti "s-ar gandi" serios la aceasta varianta.

Aproape o treime au declarat ca ar accepta sa cumpere casa cu fantome doar daca li s-ar face o reducere de 20%, in timp ce 2% au declarat ca dimpotriva, ar plati bani in plus pentru a beneficia de o asemenea experienta paranormala.

In privinta tipului de fenomene paranormale cu care oamenii ar prefera sa convietuiasca, doua treimi au declarat ca nu ar fi speriati de locurile prea calduroase sau dimpotriva, prea friguroase si jumatate au spus ca ar tolera pasii fantomatici si usile care se trantesc din senin.

De asemenea, 41% dintre respondenti au spus ca ...

.....Cititi mai departe Detalii
87% dintre litigiile de munca ajunse in instanta sunt castigate de catre angajati. Trebuie sa cunoasteti legile pentru a nu fi calcat in picioare de ele!

Stil de viata
Varsta la care imbatranesc femeile. 7 semne ale trecerii de la tinerete la maturitate

La sondaj au raspuns 1.000 de barbati si femei care au declarat ca 28 este varsta la care se poate considera ca tineretea a ajuns in punctul culminant.

Astfel, 37% dintre femeile participante la sondaj si 39% dintre barbati au spus ca 28 de ani reprezinta varsta de la care incep sa imbatraneasca.

In cadrul studiului, participantii au numit care sunt semnele care indica faptul ca trec de la tinerete la maturitate.

Pe primul loc s-a situat ..

.....Cititi mai departe Detalii
Care este primul gand care va trece prin minte cand aveti de-a face cu unul dintre cele 12 tipuri de concedii stipulate in lege? Va doriti, desigur, ca totul sa fie in ordine:
 
  •  Adeverinte
  •  Certificate medicale
  •  Numar de zile de concediu
  •  Calcul corect pentru indemnizatia de plata
  •  Acoperire legala perfecta pentru actiunile dvs.
 
  •  Conflicte cu inspectorii ITM pentru interpretare eronata a legii
  •  Erori de calcul datorate alegerii unor acte normative nepotrivite
  •  Litigii cu angajati ce considera ca le-au fost incalcate drepturile
INFORMATII MAI MULTE AICI >>>Caietul Seminarului privind Diurna, Delegarea si Detasarea inseamna totul despre cele mai dificile probleme pe care le presupune detasarea sau delegarea.

Aflati:

Ce prevede noul Cod al Muncii legat de detasare sau delegare
Cum puteti dispune de aceste 2 instrumente pentru a va sluji propriile interse fara a intra in conflict cu ITM-ul sau chiar cu angajatii dvs.
Cum va puteti proteja impotriva litigiilor de munca pe motive de delegare sau detasare, ajunse in instanta
Care sunt efectele delegarii sau detasarii
Care este momentul in care o delegare poate inceta legal
Ce efecte produce incetarea delegarii
Cum arata un ordin de delegarea imposibil de contestat
Care sunt clauzele care va avantajeaza
Care sunt efectele legale ale refuzului detasarii
La ce conduce favorizarea unor angajati pe posturi similare celui detasat


>>> CLICK AICI pentru Solutia dvs!


De asemenea, Caietul Seminarului privind Diurna, Delegarea si Detasarea, asigura:

Siguranta in aplicarea ultimei variante legislative
Decizii inatacabile
Documente legale  - absolut imposibil de contestat de catre ITM
Protectie solida
Castig de cauza in cazul litigiilor de munca ajunse in instanta
Profesionalism in rezolvarea problemelor generate prin detasare sau delegatie.


Beneficiati doar acum de pretul special de 91 de lei + 9% TVA  fata de pretul standard de 194,02 lei!

DA! Doresc sa comand
Caietul
Seminarului privind privind Diurna, Delegarea si Detasarea


BONUS: Pentru ca sunteti un client fidel Rentrop&Straton aveti posibilitatea achizitionarii pachetului complet cu Caiete de Seminar la un pret special! Numai 364 lei, fata de pretul standard 455 lei

>>> CLICK AICI pentru pachetul complet
 

Copyright © 2012 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586