Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro

Anunt important


Organizam o Tombola pentru Departamentul de Resurse Umane


- premiile acordate sunt: telefon Iphone 4S;  aparat Foto Nikon; Voucher cumparaturi

Pentru detalii despre cum puteti participa la Tombola va rugam sa cititi aici >>

Nota: va rugam respectati perioada limita de desfasurara a Tombolei.
 

O zi buna!

Departamentul de Legislatia Muncii


Legislatia muncii
Atentie la Clauzele INTERZISE in CIM

Libertatea de vointa a partilor este limitata, in negocierea contractului individual de munca, de prevederile art. 38 din Codul muncii: „Salariatii nu pot renunta la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzactie prin care se urmareste renuntarea la drepturile recunoscute de lege salariatilor sau limitarea acestor drepturi este lovita de nulitate“.

Asadar, in categoria clauzelor interzise intra toate clauzele care, chiar daca corespund interesului partilor, conduc la diminuarea drepturilor salariatului sub limita prevazuta in lege, respectiv in contractul colectiv de munca aplicabil.

Ca urmare, in categoria clauzelor interzise pot fi incluse:

a) Clauza de exclusivitate

Potrivit acesteia, salariatul se obliga ...

.....Cititi mai departe Detalii
Cum sa eviti greselile intocmirii unui contract individual de munca?

CD-ul Contractul Individual de Munca.
 Ghid Complet dezvaluie toate "secretele culiselor"!

Eficienta! Siguranta! Profesionalism!

Beneficiati doar acum, de o reducere de 55%!

DETALII AICI >>>


Ce conditii trebuie indeplinite pentru scutire de la plata impozitului?

Va prezentam mai jos ce conditii trebuie sa indeplineasca compania si angajatul care lucreaza in domeniul IT pentru a fi scutiti de impozit.

Raspuns:
In baza art. 55 alin. (4) lit. l) din Codul fiscal , veniturile din salarii, ca urmare a activitatii de creare de programe pentru calculator nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile. Potrivit acestei dispozitii legale, incadrarea in activitatea de creatie de programe pentru calculator se face prin ordin comun al ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei, al ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei si al ministrului finantelor publice.

In acest sens, a fost aprobat Ordinul nr. 748/2004 privind incadrarea in activitatea de creatie de programe pentru calculator. Potrivit art. 1 din acest ordin, angajatii agentilor economici care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei in conformitate cu legislatia in vigoare, al caror obiect de activitate include ...

.....Cititi mai departe Detalii

Club Legislatia muncii
Ordinul 50 /1990

lucrez din 1997 la anatomie patologica in baza acestui ordin ,dar nu stiu de ce nu mai beneficiez de prevederile acestui ordin am beneficiat din 97 pana in2002 ,intrebarea mea este de ce nuse mai acorda caste beneficii deoarece tot in acelasi loc de munca lucrez si in plus mi sau mai dat si alte sarcinii?

.....Cititi aici raspunsul

Extrem de important!

Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF) este vital pentru stabilirea continutului fiselor de post. El ofera toate informatiile necesare redactarii acestor fise, prezentand detaliat atributiile, competentele, nivelurile de autoritate, responsabilitatile si mecanismele de relatii din firma dvs.

Acest regulament descrie atat modul cum este structurata firma dvs. – cu departamente, sectii, birouri, agentii, sucursale - cat si atributiile si competentele acestor subunitati, raporturile dintre ele, raporturile cu conducerea firmei, felul cum se iau si se aplica deciziile.


Aveti Regulament de Organizare si Functionare?


Daca nu...citeste mai departe >>

Legislatia muncii
Presedintele Romaniei sustine ca este nevoie de un cod al muncii la nivelul Uniunii Europene

In cadrul Congresului PPE, din data de 17.10.2012, Presedintele Traian Basescu a afirmat este nevoie de un cod al muncii la nivelul Uniunii Europene, in conditiile in care desi tratatele prevad crearea unei piete europene a muncii, care sa permita, cel putin, ca cetatenii sa poata lucra intr-o alta tara la fel de usor ca in tara lor, cu toate acestea, mai multe state membre continua mentinerea de bariere fata de lucratorii romani si bulgari pana la finele lui decembrie 2013.

Acest protectionism este greu de inteles, in conditiile in care se promoveaza, ca solutie generica, eliminarea barierelor de orice natura in cadrul pietei interne.

Presedintele Basescu a subliniat ca o piata unica nu constituie numai o suma de reglementari comune, ci si oportunitati egale de dezvoltare si de contributie la bunastarea generala a Uniunii in ansamblu.

.....Cititi mai departe Detalii

Stimate inspector resurse umane,

Cum reusesti sa-ti cureti imaginea patata de asa-zisele "mici greseli" survenite in domeniul salarizarii, contributiilor si asigurarilor sociale?

Salveaza-te doar acum cu un produs care elimina orice risc:

Caietul Seminarul National de Salarizare, Contributii si Asigurari SocialeClick Aici pentru Detalii >>>

Evaluarea riscurilor de incendiu - obligatie legala!

In calitate de administrator sau conducator al unei institutii, aveti obligatia legala de a asigura identificarea si evaluarea riscurilor de incendiu, precum si corelarea masurilor de aparare impotriva incendiilor cu natura si nivelul riscurilor.

Aceasta obligatie trebuie respectata atat in fazele de cercetare, proiectare si executie a constructiilor si amenajarilor de orice tip, echipamentelor, utilajelor si instalatiilor tehnologice, cat si pe intreaga lor durata de existenta.

Sanctiune

Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.500 de lei la 5.000 de lei neindeplinirea de catre administrator a obligatiei de a asigura identificarea si evaluarea riscurilor de incendiu, potrivit art. 44 alin. IV lit. d) din Legea nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor.

Evaluarea riscului de incendiu reprezinta procesul de comparare a riscului de incendiu identificat cu un nivel-limita prestabilit, denumit risc de ...

.....Cititi mai departe Detalii

Social
Cartel Alfa: Aproape jumatate dintre angajatii romani traiesc la limita subzistentei

Circa 2 milioane de angajati romani, dintre cei 4,3 milioane inregistrati oficial, traiesc sub pragul saraciei, Romania fiind a doua cea mai saraca tara din UE, au declarat, miercuri, reprezentantii Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel Alfa".

Data de 17 octombrie este marcata ca fiind Ziua de Lupta impotriva Saraciei, a precizat Cartel Alfa, aratand in acest context ca veniturile unor categorii sociale din tara noastra se afla sub pragul minim necesar supravietuirii.

Cartel Alfa cere  ...

.....Cititi mai departe Detalii

Caietul Seminarului privind Diurna, Delegarea si Detasarea inseamna totul despre cele mai dificile probleme pe care le presupune detasarea sau delegarea.

Aflati:
Ce prevede noul Cod al Muncii legat de detasare sau delegare
Cum puteti dispune de aceste 2 instrumente pentru a va sluji propriile interse fara a intra in conflict cu ITM-ul sau chiar cu angajatii dvs.
Cum va puteti proteja impotriva litigiilor de munca pe motive de delegare sau detasare, ajunse in instanta
Care sunt efectele delegarii sau detasarii
Care este momentul in care o delegare poate inceta legal
Ce efecte produce incetarea delegarii
Cum arata un ordin de delegarea imposibil de contestat
Care sunt clauzele care va avantajeaza
Care sunt efectele legale ale refuzului detasarii
La ce conduce favorizarea unor angajati pe posturi similare celui detasat


>>> CLICK AICI pentru Solutia dvs!


Frumusete
Cum reusesc femeile din Japonia sa ramana suple? Iata secretele lor

Iata cateva din secretele japonezelor:

Incepe cu supa
Supa miso este consumata aproape la fiecare masa in Japonia, inclusiv la micul dejun. Supele te ajuta sa te saturi mai repede si sa consumi mai putine calorii la masa. Studiile indica faptul ca femeile care consuma supa de 5 ori pe saptamana au un indice de masa corporala (BMI) mai scazut decat cele care nu consuma supa.

Coloreaza-ti mancarea
In Japonia, exista un proverb care spune cam asa: „Daca nu iti infrumusetezi mancarea adaugand culoare este ca si cum ai trimite pe cineva sa iasa din casa fara haine.” Mancarurile traditionale japoneze contin de obicei cinci culori diferite: rosu, albastru-verzui, galben, alb si negru. Cu cat mancarea este mai colorata (nu ne referim aici la coloranti artificiali), cu atat vei consuma mai multe fibre si mai putine calorii. Asta inseamna ...

.....Cititi mai departe Detalii

COR – NOUA CLASIFICARE A OCUPATIILOR DIN ROMANIA

COR – Ghidul COMPLET pentru identificarea codurilor de ocupatii din Romania, demonstreaza ca exista SOLUTII pentru:
 

Click AICI pentru detalii...


Peste 40 de documente OBLIGATORII pe care inspectorii ITM le verifica atunci cand vor sa va amendeze cu orice pret!

Vi le oferim deja redactate de cei mai buni specialisti, gata pentru a fi completate cu datele dvs. si printate!

Daca un inspector vrea sa va amendeze, va amendeaza!

Secretul lui? Chestiunile de detaliu, micile amanunte, nimicurile pe care dvs. le neglijati.

...click aici pentru detalii »

Exact! Dvs. va concentrati pe lucrurile care vi se par cu adevarat importante - evitarea muncii la negru, plata contributiilor, protectia muncii - si pierdeti din vedere faptul ca un inspector ITM venit in control va poate solicita “banalitati” cum ar fi:

Sunt documente aparent minore, dar daca ele nu sunt intocmite CORECT, sanctiunea este amenda.

Am dat doar cateva exemple, asemenea documente sunt in realitate cu zecile.

Va oferim un CD cu 41 de modele de decizii gata intocmite, pregatite pentru a fi completate cu datele dvs. si printate. Mai multe detalii aici »

 

Copyright © 2012 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586