Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Anunt important


Organizam o Tombola pentru Departamentul de Resurse Umane


- premiile acordate sunt: telefon Iphone 4S;  aparat Foto Nikon; Voucher cumparaturi


Pentru detalii despre cum puteti participa la Tombola va rugam sa cititi aici >>

Nota: va rugam respectati perioada limita de desfasurara a Tombolei.
 

O zi buna

Departamentul de Legislatia Muncii


Legislatia muncii
Noul Model de Regulament intern

Angajator .............................................................................................
Adresa ..............................................................................................
Inregistrata la Registrul Comertului din ...... sub nr. J.../...../.....
C.U.I. ..............................................................................................
Telefon: ......................................./Fax: ..............................................

Nr. ....../...........

REGULAMENT INTERN

..............................................................., denumit in continuare Angajatorul,

In scopul stabilirii la nivelul Angajatorului a regulilor privind protectia, igiena si securitatea in munca, drepturile si obligatiile angajatorului si ale salariatilor, procedura de solutionare a cererilor sau reclamatiilor individuale ale salariatilor, regulile concrete privind disciplina muncii in unitate, abaterile ...

.....Cititi mai departe Detalii
Extrem de important!

Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF) este vital pentru stabilirea continutului fiselor de post. El ofera toate informatiile necesare redactarii acestor fise, prezentand detaliat atributiile, competentele, nivelurile de autoritate, responsabilitatile si mecanismele de relatii din firma dvs.

Acest regulament descrie atat modul cum este structurata firma dvs. – cu departamente, sectii, birouri, agentii, sucursale - cat si atributiile si competentele acestor subunitati, raporturile dintre ele, raporturile cu conducerea firmei, felul cum se iau si se aplica deciziile.


Aveti Regulament de Organizare si Functionare?


Daca nu...citeste mai departe >>

Un angajat cu CIM cu norma intreaga poate fi platit si pe drepturi de autor?

Conform pct. 24 din Normele metodologice date in aplicarea art. 46 din Codul fiscal, in situatia existentei unei activitati dependente ca urmare a unei relatii de angajare, remuneratia prestarilor rezultate din cesiunile de drepturi de proprietate intelectuala care intra in sfera sarcinilor de serviciu reprezinta venituri de natura salariala, conform prevederilor mentionate in mod expres in contractul dintre angajat si angajator, si se supun impozitarii potrivit prevederilor cap. III Venituri din salarii al titlului III din Codul fiscal.

Astfel, daca prestatiile rezultate din contractul de cesiune a drepturilor de autor intra, conform contractului individual de munca, in sfera sarcinilor de serviciu ale salariatului, remuneratia acestor prestatii este considerata venituri din salarii si impozitata in consecinta.

Asadar, daca angajatorul incheie cu salariatul si un contract de drepturi de autor pentru prestarea de catre salariat a atributiilor ce intra in sfera ...

.....Cititi mai departe Detalii

Club Legislatia muncii
Concediu de odihna

Buna ziua,
As dori sa stiu cum se calculeaza numarul de zile de concediu de odihna daca intr-un an am prestat activitate doar 11 luni ?
Cate zile de concediu de odihna pe an imi revin la o vechime de 4 ani si 8 luni ?

.....Cititi mai departe Detalii

Legislatia muncii
Comisia Europeana a fost sesizata in ce priveste exploatarea romanilor de catre unii angajatori straini

Eurodeputatul PSD Corina Cretu a publicat pe blogul personal un comunicat de presa in care precizeaza ca a interpelat Comisia Europeana cu privire la exploatarea lucratorilor romani de catre angajatori din alte state membre ale Uniunii Europene, cerand modificarea cadrului legislativ european in vederea evitarii discriminarii pe criteriul nationalitatii.

"Articolul 45 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene si Regulamentul nr. 492/2011 al Parlamentului European si al Consiliului privind libera circulatie a lucratorilor in cadrul Uniunii interzic discriminarea pe criteriul nationalitatii, in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca, remunerarea si celelalte conditii de munca. Acest cadru trebuie completat cu masuri de sprijin a lucratorilor, pentru a-si exercita drepturile si pentru a se apara daca sunt supusi abuzurilor profesionale din partea unui angajator privat din alt stat membru”, precizeaza Corina Cretu.

Potrivit eurodeputatului, ...

.....Cititi mai departe Detalii
Mii de pagini. 107 reglementari importante. 304 schimbari majore doar in ultimele 12 luni.
 
In acest produs unic gasesti:
-   Legislatia muncii actualizata
-   Toate instrumentele de care ai nevoie in activitatea de resurse umane
-   Recomandari de la experti
-   Informatii complete despre contributii, concedii si indemnizatii
-   Toate adresele utile de care ai nevoie in activitatea ta.
 

Retineri din salariu. Debitare directa in baza unui contract de imprumut. Ce solutii are angajatorul?

Analizam mai jos cazul unei societati care ofera salariatilor posibilitatea de a achizitiona diverse produse urmand ca plata sa fie facuta la salariul. Vom vedea ce solutii are la dispozitie angajatorul pentru a evita ca unii salariati sa nu plateasca la salariu si daca este legal ca acesta sa opreasca sumele restante din urmatorul salariu.

Raspuns:
Intr-o cauza supusa judecatii, Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VII-a Civila, conflicte de munca si asigurari sociale, respingand recursul impotriva sentintei instantei de fond, sub aspectul criticii retinerilor nelegale din salariu s-a pronuntat prin decizia nr. 3415/R/2011 in sensul ca raportul juridic nascut prin incheierea contractelor de imprumut nu este unul de drept al muncii, ci unul civil. In aceste contracte de imprumut s-au stabilit si conditiile de restituire a imprumutului, recurenta fiind de acord cu debitarea directa a sumelor respective din salariu.

Astfel, retine Curtea de Apel ca retinerile de ...

.....Cititi mai departe Detalii
 

Social
Peste 11.000 de locuri de munca vacante in perioada 11 - 17 octombrie 2012

Datele agentilor economici colectate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca arata ca in perioada 11 - 17 octombrie 2012 sunt disponibile 11.438 de locuri de munca.

Pe judete situatia arata astfel: Cluj- 1557, Municipiul Bucuresti- 898, Iasi- 891, Timis- 561, Calarasi-544, Dolj- 508, Alba-386, Vaslui-377, Arad-358, Sibiu-356, Satu Mare-336, Brasov- 333, Hunedoara- 315, Harghita- 311, Mures- 306, Neamt-286, Valcea- 229, Teleorman- 225, Bistrita-Nasaud- 217, Constanta- 212, Tulcea- 204, Olt- 187, Maramures- 177, Covasna- 168, Arges- 163, Bihor- 144, Ilfov- 142, Braila- 133, Gorj- 101, Giurgiu- 93, Prahova- 88, Dambovita- 87, Vrancea- 86, Botosani- 84, Suceava- 70, Bacau- 69, Ialomita- 59, Galati- 53, Salaj- 51, Buzau- 51, Mehedinti- 16, Caras-Severin- 6 locuri de munca.

Pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 1.056 de locuri de munca astfel: ingineri si subingineri: (inginer mecanic- 59, inginer constructii civile, industriale si ...

.....Cititi mai departe Detalii

Va oferim 76 de raspunsuri pentru cele mai sensibile probleme legate de:

pontaj
program de lucru
timp de munca


Detalii aici >>>

Stil
Colanti sau leggings, trend pentru o toamna chic din 2012

Daca in vara 2012 se purtau culori nebune si vesele, toamna ne-a adus tonuri mai potolite. Se poarta visiniu, verde, albastru, violet, mustar sau maro, dar si imprimeuri cu accente stridente. Vezi culorile care se poarta in toamna-iarna 2012-2013 ca sa stii mai bine ce sa alegi.

Colanti/leggings pentru toamna 2012:
ROCHII, TUNICI, PULOVERE SI CAMASI LUNGI. Colantii nu sunt pantaloni de sine statatori si NU se poarta cu bluze pana in talie, indiferent de cat de bine arati. Regula spune sa porti ceva destul de lung incat sa iti acupere partea dorsala, insa destul de scurta incat sa nu fie rochie.

Poti sa porti o pereche de leggings cu o rochie scurta de toamna, cu o camasa lunga pana la jumatatea coapsei si, mai ales, cu pulovere largi la fel de lungi.

Colanti/leggings pentru toamna 2012: BALERINI, UGGS, GHETE. Poate vei fi tentata sa porti colanti cu pantofi cu platforma sau toc foarte inalt - nu face asta, vei obtine un look ieftin, deloc elegant; daca in schimb mergi la o ...

.....Cititi mai departe Detalii
Care este primul gand care va trece prin minte cand aveti de-a face cu unul dintre cele 12 tipuri de concedii stipulate in lege? Va doriti, desigur, ca totul sa fie in ordine:
 
  •  Adeverinte
  •  Certificate medicale
  •  Numar de zile de concediu
  •  Calcul corect pentru indemnizatia de plata
  •  Acoperire legala perfecta pentru actiunile dvs.
 
  •  Conflicte cu inspectorii ITM pentru interpretare eronata a legii
  •  Erori de calcul datorate alegerii unor acte normative nepotrivite
  •  Litigii cu angajati ce considera ca le-au fost incalcate drepturile
INFORMATII MAI MULTE AICI >>>Caietul Seminarului privind Diurna, Delegarea si Detasarea inseamna totul despre cele mai dificile probleme pe care le presupune detasarea sau delegarea.

Aflati:

Ce prevede noul Cod al Muncii legat de detasare sau delegare
Cum puteti dispune de aceste 2 instrumente pentru a va sluji propriile interse fara a intra in conflict cu ITM-ul sau chiar cu angajatii dvs.
Cum va puteti proteja impotriva litigiilor de munca pe motive de delegare sau detasare, ajunse in instanta
Care sunt efectele delegarii sau detasarii
Care este momentul in care o delegare poate inceta legal
Ce efecte produce incetarea delegarii
Cum arata un ordin de delegarea imposibil de contestat
Care sunt clauzele care va avantajeaza
Care sunt efectele legale ale refuzului detasarii
La ce conduce favorizarea unor angajati pe posturi similare celui detasat


>>> CLICK AICI pentru Solutia dvs!


De asemenea, Caietul Seminarului privind Diurna, Delegarea si Detasarea, asigura:

Siguranta in aplicarea ultimei variante legislative
Decizii inatacabile
Documente legale  - absolut imposibil de contestat de catre ITM
Protectie solida
Castig de cauza in cazul litigiilor de munca ajunse in instanta
Profesionalism in rezolvarea problemelor generate prin detasare sau delegatie.


Beneficiati doar acum de pretul special de 91 de lei + 9% TVA  fata de pretul standard de 194,02 lei!

DA! Doresc sa comand
Caietul
Seminarului privind privind Diurna, Delegarea si Detasarea


BONUS: Pentru ca sunteti un client fidel Rentrop&Straton aveti posibilitatea achizitionarii pachetului complet cu Caiete de Seminar la un pret special! Numai 364 lei, fata de pretul standard 455 lei

>>> CLICK AICI pentru pachetul complet
 

Copyright © 2012 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586