Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Editie de weekend
Color Blocking. Idei de tinute colorate pentru toamna-iarna 2012-2013

Color blocking este o tendinta a modei care a aparut inca din 2011, dar s-a pastrat si anul acesta tocmai pentru ca a adus un nou suflu in vestimentatie prin combinatiile indraznete si inedite de culori.

Nu trebuie sa te pricepi prea mult, pentru ca iti vom da noi variantele si combinatiile pe care le poti face. Oricare obiect de vestimentatie in culori intense, puternice, se asortau inainte cu altele albe, gri sau negre. Ei bine, color blocking e teoria asortarii culorilor intense intre ele. Si, dupa cum vei vedea mai jos, din propunerile de idei de tinute, rezultatul final este fabulos.

Despre color blocking am mai vorbit intr-un articol care trata tendintele de vara, aici. Acum suntem deja in sezonul de toamna-iarna 2012-2013, deci lucrurile se schimba putin. Nu se mai poarta culorile atat de deschise ale verii, dar toamna si iarna ne aduc nuante bogate si intense de visiniu, verde, albastru, mustar sau caramiziu. Daca vrei sa vezi ce culori se poarta in toamna-iarna 2012-2013, ...

.....Cititi mai departe Detalii
Aduceti timpul si banii de partea dumneavoastra!

www.caietrevisal.legislatiamuncii.ro/?cs=289608Caietul Seminarului REVISAL - completare, transmitere, erori - o izbanda in lupta cu necunoscuta "X"!

Utilizati doar informatii "proaspete", menite sa va usureze munca in completarea si transmiterea REVISAL!

Puteti da valoare maxima activitatii dvs. printr-un pret convenabil: 90 lei + 9% TVA! Da! Este pretul pentru Caietul Seminarului REVISAL – completare, transmitere, erori!

Click AICI >>>

Sinteza Saptamanii
Reducerea disciplinara a salariului se inregistreaza in Revisal?

In temeiul dispzozitiilor art. 247 alin. (1) din Codul muncii , angajatorul dispune de prerogativa disciplinara, avand dreptul de a aplica, potrivit legii, sanctiuni disciplinare salariatilor sai ori de cate ori constata ca acestia au savarsit o abatere disciplinara.

Rezulta ca, aplicarea sanctiunilor disciplinare, evident cu respectarea prevederilor legale, reprezinta o prerogativa a angajatorului, acordul salariatului nefiind necesar.

Totodata, conform art. 252 alin. (1) din Codul muncii, angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Asadar, angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare prin decizie emisa in forma scrisa.

Potrivit art. 248 alin. (1) lit. c) din Codul muncii una dintre sanctiunile disciplinare pe care le poate ...

.....Cititi mai departe Detalii
 
Atentie: este OBLIGATORIU sa respectati regulile de mai jos:
 
 
Nota: Art. 19 lit. i) din Legea nr. 108/1999 privind infiintarea si organizarea Inspectiei Muncii permite inspectorului de munca sa ..citeste mai departe aici >>

Cumulul de functii la angajatori diferiti vs cumulul de functii la acelasi angajator

Intrebare: La cate firme poate fi angajata o persoana si cu cate ore lucratoare pe zi? Caz concret: dorim sa angajam in al 3-lea job o persoana care lucreaza cu norma intreaga, 8 ore/zi, la o firma si cu timp partial de 4 ore/zi la alta firma. Cu cate ore/zi o putem angaja?

Raspuns: Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu impune conditia ca totalul orelor prestate in temeiul mai multor contracte individuale de munca sa nu depaseasca durata maxima a timpului de munca.
In acest sens, prevederile Codului muncii referitoare la durata timpului de munca au in vedere timpul de lucru in temeiul unui singur contract ...

.....Cititi mai departe Detalii

De cand n-ati mai ras in hohote?

 

Click aici pentru un album cu 62 de super-caricaturi pe teme de afaceri!

 

Mai multe Caricaturi AICI >>>
 


Creste indemnizatia pentru mame si stimulentul de insertie se acorda ...

Prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 124/2011 pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementeaza acordarea de beneficii de asistenta sociala se modifica Legea nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 132/2011 si Legea nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, cu modificarile ulterioare.

OUG nr.124/2011 a reglementat ca principale aspecte urmatoarele:

1. Raportarea beneficiilor de asistenta ...

.....Cititi mai departe Detalii

Joaca-te inteligent cu copilul tau!

Fise distractive si educationale -
Invatati impreuna sa desenati, sa scrieti si sa cititi

Sunt
239 de Fise distractive si educationale, toate din cele mai variate domenii. Veti regasi aici Fise educationale de desenat, Fise de invatat numerele, Fise logice si distractive, Fise pentru recunoscut litere samd. Tot ce il atrage pe copilul dvs este pus sub o forma distractiva si cat mai interesanta, astfel incat...sa ne jucam inteligent si sa invatam in acelasi timp.

Click Aici pentru a obtine informatii suplimentare!


Pachet salarial angajat. Ce cheltuieli deducem la nivelul societatii?

Daca pachetul salarial al unui angajat include si plata chiriei si a gradinitei copilului, angajatorul poate considera aceste cheltuieli ca si nedeductibile la nivelul societatii, urmand ca angajatul/angajatorul sa nu plateasca nicio contributie sau impozit pe venit?

Situatia aceasta nu mai este posibila. Dificultatile in abordarea veniturilor constand in avantaje au pornit de la complexitatea modului de determinare a acestora. La inceputurile sale, legislatia in materie de impozitare a veniturilor persoanelor fizice definea avantajele in natura ca fiind acele beneficii personale acordate de diverse persoane sau entitati incercand sa disipeze sfera lor de cuprindere catre toate categoriile de venituri, idee sustinuta si de pozitia articolului de reglementare in cuprinsul actului normativ.

Insasi sfera de cuprindere s-a conturat abia odata cu intrarea in vigoare a Codului fiscal, situand avantajele in categoria veniturilor din salarii, si nu printre regulile comune pentru ...

.....Cititi mai departe Detalii
Scapa de toata bataia de cap pe carebirocratia angajarii ti-o da!
 
Iti oferim acum Ghid practic pentru angajarea si integrarea salariatilor intr-o companie – unicul instrument care are grija ca toate procedurile obligatorii stipulate prin lege sa fie indeplinite corect si in timp util, astfel incat activitatea ta si a companiei tale sa fie perfect legala.

Comanda acum
Ghid practic pentru angajarea si integrarea salariatilor intr-o companie!

Economiseste 85% din timpul si energia alocate
rezolvarii rapide si corecte a tot ceea ce inseamna procedura declansata la angajarea unui nou salariat ! Este unica lucrare ce coroboreaza pentru tine TOATE prevederile  actualei legislatii intr-o analiza coerenta cu implicatii manageriale ce-ti asigura maximizarea  performantelor si reducerea cheltuielilor.


Detalii complete AICI>>>

Dosarul personal al salariatului1. Notiuni introductive


1.1 Pregatiti dosarele pentru controlul ITM
1.2 Lista de verificare pentru continutul dosarului personal
1.3 Ce contine dosarul personal al salariatului
1.4 Cine are acces la dosarele salariatilor
1.5 Sugestii pentru o mai buna gestionare
1.6 Obligatia de eliberare a dosarelor salariatilor
1.7 Sanctiuni

2. Regulamentul intern


2.1 De ce intocmim regulamentul intern
2.2 Elaborarea regulamentului intern
2.3 Obligatia de informare si consultare a salariatilor
2.4 Contestarea legalitatii regulamentului intern
2.5. Modalitati de completare si modificare
2.6 Model de regulament intern

3. Angajarea in munca


3.1 Recrutarea si selectia personalului
3.2 Documente necesare in vederea angajarii
3.3 Medicina muncii
3.4 Instruirea la locul de munca

4. Executarea CIM


4.1 CIM si acte aditionale
4.2 Fisa postului
4.3 Cereri de concediu
4.4 Aplicarea sanctiunilor disciplinare
4.5 Evaluarea competentelor profesionale
4.6 Formarea profesionala
4.7 Delegarea si detasarea
4.8 Motivarea salariatilor

5. Incetarea CIM


5.1 Temeiul de incetare
5.2 Acte necesare la concediere
5.3 Documente necesare

6. Legislatie


6.1 Practicile diferite ale inspectorilor
6.2 H.G. nr. 161/2006
6.3 H.G. nr. 500/2011
6.4 Codul muncii, republicat - Legea nr.53/2003
6.5 Ordinul nr. 64/2003
6.6 Ordinul nr. 76/2003
6.7 Ordinul nr. 1616/2011

>>> Mai multe detalii aici


 

Stiti care sunt cele mai recente reglementari in privinta contributiilor, odata cu adoptarea noului Cod Fiscal de la 1 iulie 2012?

 
Stiti ca, potrivit noului Cod Fiscal,
 
 Nu mai constituie baza de calcul indemnizatiile, primele, premiile, sporurile si alte drepturi?

 In baza de calcul au fost introduse si sumele primite de comitetul de audit, precum si sumele primite pentru participarea in consilii, comisii, comitete si altele asemenea?
Nu mai intra in baza de calcul a contributiilor sociale individuale indemnizatia lunara a asociatului unic?
Au fost introduse sumele reprezentand participarea salariatilor la profit?
S-a introdus in baza de calcul a sumelor pentru participarea la profit pentru manageri care au incheiate contracte de management?
Au fost introduse venituri noi in baza de calcul al contributiilor sociale?
 
..citeste detalii aici >>

 

Copyright © 2012 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586