Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Legislatia Muncii
Incadrare absolventi. CIM obligatoriu pe cel putin 3 ani

O societate a angajat in data de 1.02.2008 un absolvent de liceu si s-a incheiat o conventie cu agentia de somaj. La momentul respectiv, conditia era ca societatea sa nu il concedieze pe angajatul in cauza timp de 1 ani, insa persoana in cauza si-a facut cerere si a plecat cu 55 b) cu data de 08.04.2010. In prezent, agentia de somaj ii comunica societatii trebuia sa mentina raporturile de munca timp de 3 ani. Vom stabili care este procedura corecta.

Solutia consultantului:
Potrivit art. 80 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de la plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta absolventilor incadrati.

In temeiul dispozitiilor art. 83, angajatorii care incadreaza absolventi in conditiile art. 80 sunt obligati sa mentina ...

.....Cititi mai departe Detalii

In atentia Managerilor de Resurse Umane


Oferta valabila la sfarsitul anului 2012!
Reducere de 76% la Colectia de Softuri numai in urmatoarele 72 de ore!
Economisiti 2.568 de lei!

 

Colectie softuri:
  Creati fise de post pentru fiecare angajat in doar 5 minute!
 
Evaluati-va angajatii intr-un timp record!
 
Creati organigrama firmei in doar 3 pasi simpli!

 

Consultati oferta completa aici>>>


Modificarea vechiului cod COR si noul cod COR

 La data angajarii in anul 2010 salariatul Z, conform functiei de operator punct termic a primit un cod COR 816.114 atat in Contractul individual de munca cat si in Fisa Postului. Avand in vedere ca in prezent aceiasi functie are un alt Cod COR 313.109, ce documente trebuie sa intocmesc pentru a fi in concordanta cu legislatia in vigoare.

Raspuns: Potrivit art. 2 alin. (2) din Ordinul comun 1832/2011 MMFPS si 856/2011 INS privind aprobarea Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel de ocupatie (sase caractere), in vederea asigurarii tranzitiei de la Clasificarea ocupatiilor din Romania (COR), aprobata prin Ordinul ministrului de stat, ministrul muncii si protectiei sociale, si al presedintelui Comisiei Nationale pentru Statistica nr. 138/1.949/1995, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 272 din 23 noiembrie 1995, cu modificarile si completarile ulterioare, la noua Clasificare a ocupatiilor din Romania - nivel de ocupatie (sase caractere), ...

.....Cititi mai departe Detalii

Club Legislatia Muncii
Program de lucru

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o sugestie. La un hotel am 4 receptioneri.

Acestia efectueaza si munca de noapte. Doi dintre ei sunt incadrati cu 4 ore/zi, alti 2 cunt incadrati cu 8 ore/zi. Cum sa fac astfel incat sa acopar timpul de munca dintr-o saptamana si zi si noapte. Sa-i ii pun sa lucrez in ture?

.....Cititi mai departe Detalii
399 lei pentru abonamentul pe 12 luni PortalCodulMuncii.ro

Reducere de 70% fata de pretul standard de 1250 de lei>>>


Legislatia Muncii

Munca dependenta se presteaza in baza CIM

Conform art. 7 alin. (1) pct. 2 din Codul fiscal activitatea dependenta este activitatea desfasurata de o persoana fizica intr-o relatie de angajare.

La pct. 2.1 al aceluiasi articol sunt prevazute criteriile in baza carora o activitate poate fi reconsiderata respectiv:

- beneficiarul de venit se afla intr-o relatie de subordonare fata de platitorul de venit, respectiv organele de conducere ale platitorului de venit, si respecta conditiile de munca impuse de acesta, cum ar fi: atributiile ce ii revin si modul de indeplinire a acestora, locul desfasurarii activitatii, programul de lucru;

- in prestarea activitatii, beneficiarul de venit foloseste exclusiv baza materiala a platitorului de venit, respectiv spatii cu inzestrare corespunzatoare, echipament special de lucru sau de protectie, unelte de munca sau altele asemenea si contribuie cu prestatia fizica sau cu capacitatea intelectuala, nu si cu capitalul propriu;

- platitorul de venit suporta in interesul desfasurarii ...

.....Cititi mai departe Detalii


Atentie la modificarile Cod Fiscal si Codul Muncii republicat

Angajatorii pot alege sa plateasca impozit mai mic la stat


Stimati angajatori,

 

Din pacate, din cauza legislatiei fiscale din Romania, Contractul de Munca a devenit o modalitate prin care dvs, Angajatorii, pierdeti bani. Bani care pot merge catre Angajatul dvs. (... vezi detalii aici »)
 

Putem sa schimbam asta si sa ramanem (in acelasi timp) in perfecta legalitate?
 

Noi va spunem ca Da si va aratam Cum!
 

Va prezentam detaliat mai jos cele mai avantajoase modalitati de a plati un impozit mai mic la stat
 

... click Aici pentru explicatii »

Noutati importante in Monitorul Oficial

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I nr. 785, nr.786 si nr. 787 din 22 noiembrie 2012 au fost publicate o serie de acte normative si decizii ale Curtii Constitutionale de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale.

Monitorul Oficial nr. 787

Decizia Curtii Constitutionale nr. 751 din 20 septembrie 2012 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 23/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, precum si pentru prorogarea termenului prevazut la art. III din titlul XVI al Legii nr. 247/2005 privind reforma in domeniul proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, precum si ale art. 9, 15, 19, 21, 24, 25, 31, art. 34 lit. d) si j), art. 36 alin. (1) si art. 37 din Legea nr. 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate.

Decizia Curtii ...

.....Cititi mai departe Detalii
Social
Ba da, banii pot cumpara fericirea

"Daca banii nu te fac fericit, inseamna ca nu ii cheltuiesti cum trebuie". Este un titlul foarte bun care a fost publicat in Journal of Consumer Psychology. Studiul realizat de University of British Columbia, Universitatea harvard si Universitatea din Virginia noteaza ca "banii ofera oamenilor ocazia de a cumpara ce isi doresc, sa traiasca mai mult, sa fie mai sanatosi, sa petreaca mai mult timp alaturi de familie si prieteni, sa aiba activitati zilnice. Toate acestea sunt surse ale fericirii".

Din pacate, banii sunt "o oportunitate pe care oamenii o ignora pentru ca ei gandesc ca lucrurile care ii fac fericiti, de fapt nu o fac...".

Si cum te poti asigura ca banii se duc in directia din care se intoarce fericirea?

Cumpara experienta  ...

.....Cititi mai departe Detalii

Sanatate
Dieta cu sucuri naturale de fructe

Inainte de a incepe o dieta cu sucuri naturale de fructe, este recomandat sfatul medicului de familie, mai ales daca suferi de boli cronice sau ai sistemul imunitar foarte slabit. Aceeasi precautie este recomandata si in cazul femeilor insarcinate sau care alapteaza.

Dieta cu sucuri naturale presupune consumarea sucurilor de portocale, grapefruit, lamai, mandarine, in functie de aportul de vitamine si de carentele care trebuie acoperite.

Nimic altceva nu poate fi consumat timp de 24 sau 48 de ore deoarece proprietatile sucului natural se va pierde in intregime. Cantitatea de suc care trebuie bauta zilnic trebuie sa fie de 6-8 pahare. Sucul conservat nu este recomandat.

Dieta cu sucuri naturale de fructe este benefica in cazul bronsitelor, reumatismului, cataractei cronice si al constipatiei, deoarece furnizeaza corpului saruri minerale.

Nu se recomanda sa consumi banane in aceasta dieta pentru ca au un indice glicemic mare, respectiv 60, iar o banana are aproximativ 100 de ...

.....Cititi mai departe Detalii

PFA: Taxe, Impozite si Deduceri
- conform Noului Cod Fiscal -


Totul despre PFA asa cum prevede legislatia aflata in vigoare in acest moment

CD PFA: Taxe, Impozite si Deduceri

Citeste Legea explicata de specialisti si Studiile de Caz necesare fiecarei situatii

Codul Fiscal s-a modificat de 251 de ori in ceea ce priveste Persoana Fizica Autorizata. Legile au venit si au plecat, impozitele, taxele, contributiile, deducerile, toate s-au schimbat cu o frenezie care ne-a facut pe multi dintre noi sa nu mai stim ce si cum se aplica in acest moment.

Cine mai stie in acest moment care sunt prevederile in vigoare in privinta PFA? Cine mai stie ce deduceri se pot face, ce taxe sunt sau nu obligatorii si, mai ales, cand sunt obligatorii?

Raspunsul este simplu: NIMENI. Orice consultant veti intreba va fi nevoit sa studieze zeci de pagini cu legi si sa dea un raspuns...aproximativ.

Din aceasta cauza am decis sa apelam la cei mai importanti specialisti in domeniu (inclusiv contribuitorii la legile privind PFA) si am strans intr-o singura lucrare cele mai importante specificari privind PFA.


PFA: Taxe, Impozite si Deduceri - conform Noului Cod Fiscal este o lucrare in care veti regasi INTEGRAL detalii si explicatii despre Taxele, Impozitele, Contributiile, Deducerile si Cheltuielile unei Persoane Fizice Autorizate.

Atentie: toate explicatiile si sfaturile specialistilor sunt in conformitate cu Noul Cod Fiscal, asa cum a fost el modificat recent.

Din Sumar "PFA: Taxe, Impozite si Deduceri - conform Noului Cod Fiscal"


1. PFA cu solutii si dezavantaje

2. Maximizarea profitului si minimizarea impozitelor

2.1. Venituri pe care legea le ia sau nu (!) in considerare

2.2. Cheltuielile – cheia optimizarii (cum le cresti legal; cum transferi cheltuieli pe PFA)

2.3. Contributii la minim! Ce presupune aceasta si cum te ajuta instantele


2.4. Justificati cheltuielile ca sa nu aveti probleme! Cum?

2.5. Cum sa nu depasesti plafonul de TVA, indiferent cat incasezi

2.6. Impozitare la profit sau la norma? Alege varianta cea mai potrivita!

3. Decizii corecte (cu implicatii fiscale) privind eventualii salariati

http://www.pfa.taxesiimpozite.ro/?CS=289608
4. Activitatea dependenta – aici interpretarea Finantelor ascunde o capcana in care cad multi! Iata ce ai de facut

5. Cum te lupti cu organele de control, cum contesti amenzile, ce faci ca sa reusesti sa reduci din sumele stabilite suplimentar de organul fiscal

6. Cum sa scapi de acuzatia de evaziune fiscala (bineinteles, acuzatie abuziva)

7. Ramai cu bani, dar Fiscul vegheaza: nu a putut sa iti ia impozite la maxim, iti confisca averea. Ce lege il lasa si ce ai de facut


8. Stii ce sa faci ca sa nu platesti impozite cand nu mai ai activitate?

9. PFA – IF – microintreprindere – pana la urma ce e mai bine?


In total sunt 112 pagini dedicate Exclusiv organizarii ca PFA, singura lucrare de acest gen din Romania.<<<CLICK AICI ACUM PENTRU DETALII>>>

 

Copyright © 2012 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586