Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Black Friday Responsabilii HR

….click AICI pentru a vedea Integral oferta >>

 

Tu iti usuci parul corect?


Parul nu trebuie uscat imediat ce ai iesit de la dus; este o metoda foarte la indemana atunci cand te grabesti, dar nu abuza - parul va deveni uscat si nu va sta cum trebuie. Daca ai probleme cu parul, atunci aplica pe parul ud un ser special sau uleiuri naturale - de obicei, acestea se aplica dinspre varfuri spre radacina, in cateva etape. Daca parul tau este sanatos, infasoara-l numai intr-un prosop si stai asa vreo 15-20 de minute; umezeala se va absorbi si parul va fi gata de uscat.

Un aspect ce nu trebuie neglijat este aparatul de uscat parul pe care il folosesti. Cumpara unul cu prelungitor in zona din fata, care concentreaza aerul cald intr-un singur loc. Majoritatea uscatoarelor de par au trei setari de intensitate: aer rece, aer cald si aer fierbinte. Pentru uscarea corecta a parului, alege aerul cald. Daca vrei sa dai si volum parului, foloseste o perie de par rotunda; pentru a intinde parul, fara placa, foloseste o perie de par dreapta.

Uscarea corecta a aprului ...

.....Cititi mai departe Detalii

Tu cum iti folosesti timpul liber? Stai pe internet, gatesti, faci curatenia generala?

 

Angajeaza-ti ajutoare si concentreaza-te pe afacerea care iti poate aduce independenta financiara: Un stand mobil de sucuri naturale!

Ghidul care iti ofera toate informatiile te asteapta AICI>>>


Sinteza Saptamanii
Modificare Codul muncii: Marirea perioadei determinate de la 3 la 5 ani

O noua initiativa legislativa, de data aceasta din partea cetatenilor potrivit legii nr. 189/1999, a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 773 din 16 noiembrie 2012, proiectul fiind unul de modificare si completare a Legii nr. 53/2003.

Va prezentam mai jos unele dintre motivele care au dus la constituirea Comitetului de initiativa si la redactarea proiectului de lege amintit:

1. Elaborarea unor solutii legislative apte si capabile sa asigure un cadru normativ echilibrat in distribuirea drepturilor si obligatiilor partenerilor relatiei de munca si utile in vederea implementarii cu succes a politicilor privind ocuparea fortei de munca apare ca necesara si oportuna.

Astfel, proiectul de lege privind modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii vizeaza consolidarea dimensiunii parteneriale in configurarea drepturilor si obligatiilor salariatilor, precum si intarirea garantiilor juridice de care beneficiaza acestia.

Totodata, s-a ...

.....Cititi mai departe Detalii

Suspendare CIM fara acceptul angajatului

Concediul pentru incapacitate temporara de munca (concediul medical) reprezinta o intrerupere in cursul normal al activitatii desfasurate de un salariat in folosul angajatorului sau, datorita starii de sanatate. Prin urmare, acesta nu reprezinta un act de vointa al partilor, care sunt tinute sa dea curs intocmai efectelor sale.

Astfel, concediul pentru incapacitate temporara de munca este unul din drepturile de asigurari sociale recunoscute asiguratilor pentru care se achita contributia pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, pentru situatiile cand, din motive care tin de starea de sanatate precara, acestia sunt impiedicati sa presteze activitate in folosul angajatorului.

Potrivit art. 49 alin. (2) din Codul muncii , concediul pentru incapacitate temporara de munca reprezinta unul din cazurile de suspendare a contractului individual de munca si are ca efecte intreruperea prestarii activitatii salariatului si a platii drepturilor de natura ...

.....Cititi mai departe Detalii

Fisa postului pentru Specialist in domeniul Sanatate si securitate in munca

I. identificarea postului

1. Numele si prenumele titularului: ............

2. Denumirea postului: Specialist in domeniul Sanatate si securitate in munca

[Daca in organigrama denumirea postului difera de cea din COR, va trebui sa men