Legislatia Muncii - Codul Muncii, Asigurari Sociale, Resurse Umane

In atentia dnei/dlui Abonat , inscris la data de

Bucuresti, 29.4.14 13:50

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Trimite unui prieten

  Serviciu gratuit oferit de www.legislatiamuncii.ro
Vesti bune:

Sponsorul Seminarului de Legislatia Muncii ofera 150 lei Reducere

pentru fiecare participant la cel mai important eveniment legislativ al anului

Ne face placere sa va anuntam ca agentia Tandem – Consultanta si Management a devenit principalul sponsor al

Seminarului National de Legislatia Muncii, din data de 14 noiembrie.

Cu aceasta ocazie, (multumita Tandem – Consultanta si Management) putem sa oferim o REDUCERE de 150 lei pentru fiecare participant care se inscrie pana pe  31 octombrie.

...click aici pentru Formularul de Inscriere >>

In acest moment mai sunt 27 de locuri disponibile

...click aici pentru a vedea programul integral >>

Seminarul se va desfasura  pe 14 noiembrie la Hotel Crowne Plaza, Bucuresti.

 ..click aici >> pentru a vedea Lista Lectorilor de la Seminar.

Nota: oferta este valabila EXCLUSIV pentru persoanele care au primit prin e-mail aceasta instiintare si poate fi folosita doar pana la data de 31 octombrie 2012.


Legislatia muncii
Model act aditional cu clauza de neconcurenta la CIM

Antet angajator

ACT ADITIONAL CU CLAUZA DE NECONCURENTA LA CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA

Inregistrat la I.T.M. ............sub nr. ........./.................................

Partile clauzei de neconcurenta:
Angajator persoana juridica/fizica cu sediul/domiciliul in ............................................, str. .............................................., nr. ......, sector/judet .................., inregistrata la Registrul Comertului/autoritatile administratiei publice din ........................................ sub nr. J.../..../...., C.U.I. ............., telefon ........, reprezentata legal prin dna/dl ....................... in calitate de director general/administrator

si

Salariatul / salariata – dl/dna ..................................... domiciliat/domiciliata in localitatea ..................................., str. ............................................... nr. ..... bl. ...... sc. ...... et. ...

.....Cititi mai departe Detalii


Atentie la Litigiile de Munca


- Zeci de posibile surse de conflict, incepand de dinainte de angajare

- Decizii asupra carora instantele nu au dreptul sa intervina.

- Ce decizii trebuie sa luati neaparat inainte de litigiu

- Cum pregatiti actele pentru...citeste mai departe >>

Impozitarea veniturilor: activitate in strainatate, salariat platit de angajatorul roman

Persoanele fizice rezidente romane cu domiciliul in Romania sunt supuse impozitarii in Romania pentru veniturile din orice sursa, atat din Romania, cat si din strainatate. in situatia in care, pentru veniturile din strainatate, statul cu care Romania are incheiata conventie de evitare a dublei impuneri si-a exercitat dreptul de impunere, aceste persoane au dreptul sa deduca, pentru fiecare sursa de venit, din impozitul pe venit datorat in Romania impozitul pe venit platit in strainatate, in conditiile prevazute de Codul fiscal.

Veniturile din strainatate realizate de contribuabilii romani cu domiciliul in Romania, precum si impozitul aferent, a carui plata in strainatate este atestata cu document justificativ eliberat de autoritatea competenta a statului strain cu care Romania are incheiata conventie de evitare a dublei impuneri, exprimate in unitatile monetare proprii fiecarui stat, se vor transforma in lei la cursul de schimb mediu anual comunicat de Banca Nationala a ...

.....Cititi mai departe Detalii


Care este principala neregula vanata de inspectorii ITM, legata de evaluarea angajatilor?

Principala neregula este urmatoarea:

Criteriile de evaluare a muncii unui salariat, mentionate in fisa de evaluare, NU SUNT IN CONCORDANTA cu sarcinile/atributiile/activitatile mentionate in fisa de post.

Iar asta inseamna ca e posibil sa evaluati un angajat pentru alte lucruri decat cele trecute in fisa postului, ceea ce, in mod clar, constituie o incalcare a legii. Click aici pentru detalii

Club Legislatia muncii
Concediu fara plata

In decursul unui an calendaristic o societate are perioade in care nu are comenzi, drept urmare angajatii sunt in concediu fara plata. Cererea se completeaza de catre ei motivand "interese personale". Societatea intocmeste decizie de suspendare cf. art. 54, la revenire se intocmeste decizie de incetare suspendare. Legat de aceste aspecte vreau sa stiu:

1. Cu cate zile inainte de solicitarea CFS-ului se intocmeste cerearea de acordare?
2. Cu cate zile inainte de intrare in CFS se intocmeste si inmaneaza decizia de suspendare cf art 54?

3. Cu cate zile inainte se intocmeste si inmaneaza decizia de incetare a suspendarii?
4. In aceste perioade de "goluri" de productie mai exista si o alta alternativa in afara celei de CFS? Societatea nedorind sa renunte la salariatii ei.

.....Cititi mai departe Detalii
Atentie! Noul Cod Civil a modificat indirect, dar substantial, Codul muncii!
 
49 de modificari ale Codului muncii aduse indirect de noul Cod civil
 
Aflati: 
- Ce s-a schimbat si ce a ramas valabil in raporturile de munca prin aparitia noului Cod civil? Click aici
- Ce dispozitii sunt compatibile/incompatibile cu prevederile Codului muncii? Click aici
- Ce mai ramane valabil din ce a fost inainte? Click aici

Legislatia muncii
Consecinte ale platii cu intarziere a impozitului pe salarii

Impozitul pe salarii are o pondere deosebita in structura bugetului, plasandu-se pe locul al doilea imediat dupa incasarile din taxa pe valoarea adaugata. Procedura de colectare prin intermediul retinerii la sursa, dar si sanctiunile aplicate in cazul nerespectarii acesteia ilustreaza de asemenea importanta acestui impozit, dar si a contributiilor sociale.

Subliniind faptul ca, spre deosebire de alte impozite supuse retinerii la sursa, in cazul impozitului pe salarii si contributiilor aferente obligatia de plata a impozitului este creata si fara plata efectiva catre beneficiari a veniturilor, vom analiza consecintele intarzierii platii acestor obligatii fiscale.

Reanalizarea in ansamblu a acestor consecinte au ca motiv modificarea Codului de procedura fiscala realizata prin Ordonanta Guvernului nr. 47/2007 care a vizat si sporirea cuantumului amenzilor aplicabile cu privire la sumele supuse retinerii la sursa. Aceste masuri au in vedere si importanta acestor ...

.....Cititi mai departe Detalii
Cum sa eviti greselile intocmirii unui contract individual de munca?

CD-ul Contractul Individual de Munca. Ghid Complet dezvaluie toate "secretele culiselor"!

Eficienta! Siguranta! Profesionalism!

DETALII AICI >>>

Baza de calcul a indemnizatiei de maternitate in situatia modificarii salariului minim brut pe tara

In baza prevederilor art. 35 din O.U.G. nr. 158/2005, pentru plata indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca, aferente concediilor medicale acordate cu intrerupere intre ele, acestea se iau in considerare separat, durata lor nu se cumuleaza, iar plata se suporta conform art. 12 din acelasi act normativ.

Prin urmare, daca concediile medicale sunt fara intrerupere intre ele angajatorul nu le va putea lua in calcul separat determinand o baza de calcul diferita pentru fiecare concediu medical prin aplicarea unui alt plafon calculat in functie de nivelul salariului brut aplicat la momentul platii indemnizatiei respective.

Baza de calcul a indemnizatiilor determinata ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii, nu se va modifica daca concediile medicale prezentate ...

.....Cititi mai departe Detalii
Ati actualizat Regulamentul Intern ca urmare a modificarii Codului Muncii in 2012?

Daca nu, aflati ca ITM-ul a pornit campania de verificare a Noului Regulament Intern. Amenda: 10.000 lei!


Social
Masinile Volvo s-ar putea conduce singure, incepand cu 2014

Volvo, producatorul auto suedez cunoscut pentru siguranta masinilor sale, va dezvolta automobile autonome in urmatorii ani. Pana in 2014, Volvo intentioneaza sa introduca un nou sistem, denumit Traffic Jam Assistance, care ii va permite masinii "sa se conduca singura" la viteze de pana la 50 km/h.

Dupa apasarea unui simplu buton, automobilul va putea sa vireze, sa franeze si sa accelereze in trafic, singura conditie fiind ca si celelalte masini sa circule cu o viteza redusa. Noile Volvo vor utiliza o combinatie de camere video care detecteaza liniile drumului si automobilele din fata, alaturi de un set de senzori care vor asigura pastrarea distantei de siguranta fata de ceilalti participanti la trafic.

Aceasta tehnologie s-a nascut din programul de teste ...

.....Cititi mai departe Detalii

Important: Noul Cod al muncii a adus 31 de modificari referitoare la concediere!

Aflati instantaneu care sunt si cum se aplica in favoarea dvs pentru ca nu e deloc simplu sa concediati un angajat!

Detalii AICI>>>


Frumusete
Frumusetea interioara vs frumusetea exterioara

Desi se spune ca frumusetea adevarata se afla in interorul fiecaruia, pana la momentul in care cineva isi doreste sa ne cunoasca asa cum suntem, trebuie sa trecem de un mare obstacol: aspectul exterior. Fiecare femeie este frumoasa in felul ei, ea fiind muza pictorilor, sculptorilor, poetilor si cantaretilor inca din cele mai vechi timpuri. Va voi oferi cateva stafuri utile pentru a scoate si mai mult in evidenta frumusetea pe care deja o aveti.

Ten sanatos si machiaj natural

Conceptul de frumusete s-a schimbat de-a lungul timpului. Daca lui Leonardo da Vinci ii placeau femeile voluptoase si cu rosii in obraji, asa cum sunt la noi femeile in Maramures, iata ca celor mai selectivi barbati ai vremurilor noastre le plac femeile slabe, chic si trendy.

Alegem sa ne ocupam de frumusetea noastra atat pentru a  ...

.....Cititi mai departe Detalii
 

Au inceput controalele ITM cu tinta precisa: fisele de post ale angajatilor!

202 Modele de Fise de Post
- conforme cu Codul Muncii Republicat si COR 2012 -

Stimati cititori,

Fisele de Post au fost modificate de legislatia din ultima perioada.

In plus, au aparut si o serie de Modele de Fise de Post absolut noi, in concordanta cu legislatia la zi.

De aceeea va oferim 202 Modele de Fise de Post - conforme cu Codul Muncii si COR 2012

Lucrarea vine in ajutorul dvs. pentru a va completa lista cu fisele de post pe care deja le aveti.

... detalii aici >>

Stiati ca sunteti pasibil de o amenda cuprinsa intre 1.500 si 2.500 de lei...

... daca denumirile posturilor din fisele de post nu se regasesc in COR (art. 15 din Legea 76/2002)?

Astfel de cerinte sunt insa mai multe si toate trebuie respectate de fisele de post. Iata de ce redactarea fiselor de post este atat de importanta.

Va oferim 202 modele de fise ale postului gata redactate, grupate intr-o lucrare de exceptie:


CD-ul 202 modele de fise pentru orice post, din orice firma (pret 142 lei + 9% TVA).

Atentie! Acest pret este valabil EXCLUSIV doar pentru abonatii newsletterului nostru. Pentru ceilalti clienti pretul standard este de 410 lei + TVA.

 

Copyright © 2012 LegislatiaMuncii.ro

Va reamintim ca ati solicitat primirea acestui newsletter pe data de


 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele Legislatiamuncii.ro pe:

flux rss arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata
 

Expeditor: Rentrop&Straton , Bdul. Natiunile Unite nr. 4 , Bucuresti , Romania
Tel: 0040-212094512 , Fax: 0040213172586